Monthly Archives: June 2012

Apakah persediaan anda?

Assalamualaikum semua Tahukan anda perancangan kewangan sangat sangat penting. Bukan sahaja terhadap perancangan kesihatan kita tetapi juga perancangan persaraan.. Agak sukar untuk kita gambarkan jika perlu mempunyai pendapatan RM12,000 sebulan jika ingin membeli rumah teres di masa akan datang. yang … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syarikat Insuran TERBAIK

Assalamualaikum pembaca Semua.. Hari ini saya ingin pertontonkan statistik yang di keluarkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia) Anda boleh lihat sendiri dan nilai sendiri, Manakah yang terbaik.. Dan yang paling menarik.. Great Eastern TIDAK BERGABUNG dengan mana-mana bank. Ini kerana  … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Kerjaya di Great Eastern Takaful

Assalamualaikum.. Hari ini saya ungin mempelawa anda semua yang berminat untuk bersama-sama saya di Great Eastern Takaful Sdn Bhd. Mari bersama- sama membina kekayayaan bukan sahaja di dunia malah lebih penting kekayaan di akhirat.. InsyaAllah.. Sebarang pertanyaan bolehlah terus menghubungi … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Beza medical card stand alone (burn) dengan medical card beserta simpanan (investment link)

Assalamualaikum.. Hari ni saya nak kongsikan sedikit ilmu untuk anda semua, Kalau rasa perkara ini sebagai ilmulah. Kalau tak sekadar baca sekali lalu sahaja. Ada orang bertanya kepada saya apakah perbezaan diantara perkara berikut, medical card stand alone tanpa simpanan … Continue reading

Posted in info, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

jujurlah dalam penerangan takaful anda..

Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak berkongsi dengan anda beberapa perkara yang sangat penting  berkenaan takaful. Pertama: Jujurlah dalam penerangan anda, bukan sahaja kekuatan dan kelebihan produk anda sahaja yang di ceritakan malah kelemahannya dan kekurangan  sepatutnya anda ceritakan juga..  … Continue reading

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , | 6 Comments

keperihatinan seorang Abang terhadap Ayah, Adik-adik dan keluarga..

Assalamualaikum.. Hari ni saya nak kongsikan dengan anda cerita seorang insan yang baru saya kenali sebentar tadi. Walaupun hanya perjumpaan singkat di area equin park, sedikit sebanyak saya boleh mengenali hati budi insan mulia ini. Rasanya payah dan sukar ingin … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Salam hujung minggu..

Assalamualaikum dan selamat pagi.. Di hujung minggu ini pastinya enak untuk bangun lewat lebih-lebih lagi cuaca agak mendung hari ini, Itu mungkin bagi sesetengah insan. Pagi ini seawal jam 9 pagi saya menjalankan tugas rutin untuk membantu agen-agen partime di … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , | Leave a comment

Mungkin anda nak tahu berkenaan medical card Great Eastern Takaful..

Assalamualaikum… Hari ini saya menerima pertanyaan yang berbunyi begini.. Mungkin pertanyaan daripada seorang agen PRU, mungkin juga dah tahu saja sekadar buat2 tak tahu.. Apa2 pun terima kasih mungkin dengan pertanyaan ini secara tidak langsung memudahkan lagi perbicaraan saya pada … Continue reading

Posted in info, motivasi diri, Panel Hospital Pakar, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , | Leave a comment

petengkaran yang tak berkesudahan.. Pentingnya medical card..

Assalamualaikum.. Kisah untuk hari ini… Harap dapat dijadikan pedoman.. sebelum itu boleh saya tanya.. Siapakah yang perlukan medical card (kad perubatan) ini? A. Ketua keluarga        B. Wife        C. Anak Apakah jawapan anda? Sesetengah ibubapa … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Jadilah perunding takaful / agent yang mempunyai etika

Assalamualaikum… Sumber dari Mohd Hassan Adli Yahaya (hmetro) UBAY bin Ka’ab iaitu sahabat Rasulullah SAW meriwayatkan dalam sebuah hadis, baginda bersabda yang bermaksud: “Serigala buas yang dilepaskan di kandang kambing tidak lebih berbahaya daripada cinta harta dan pangkat dalam kehidupan … Continue reading

Posted in berita, info, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment

Anak bertarung nyawa

Oleh Syanty Octavia Amry soctavia@hmetro.com.my KUALA LUMPUR: Keguguran ketika hamil anak pertama bukan alasan kepada pasangan Badariah Rahmat, 27, dan suami, Muinuddin Muhamad, 26, untuk menyerah kalah, sebaliknya terus berusaha mendapat zuriat seperti pasangan suami isteri lain. Berikutan itu, kelahiran … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, Panel Hospital Pakar, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Takaful Anda dan Saya..

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah kini semakin ramai yang ada kesedaran tentang kepentingan takaful.. Maklumat juga sudah mudah untuk diperolehi khususnya daripada alam maya. Kuasa ada di hujung jari anda. Nak ngan taknak jer.. Pastinya maklumat yang lebih detail dan jelas kenalah … Continue reading

Posted in info, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Ada duit semua boleh jadi..

Assalamualaikum anda semua….. Satu Perkongsian kisah benar yang baru terjadi pada minggu lepas… Mungkin kita boleh jadikan sebagai ikthbar..  Tajuk kali ini agak keras, tapi saya rasa tu yang pantas (cocok @ sesuai) Senangla jika ada duit, kalau tiada duit … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Fresh Graduate Bumiputra Vs Fresh Graduate Non Bumi

Assalamualikum pengikut setia blog saya.. Hari ni saya nak kongsikan pengalamam dan pendangan saya mengenai kisah orang kita (melayu) khususnya anak anak muda lepasan U. Berbeza dengan Non Bumi… apa yang bezanya??? Mungkin tak salah jika saya katakan yang orang … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, Mutiata-Mutiara kata, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , | 1 Comment

Hadiah menarik menanti anda…1/6 hingga 10/6/2012

Assalamualikum.. Berita menarik untuk anda.. Jadilah pemegang certificated Great Eastern Takaful anda layak untuk memiliki kad Touch n Go exclusive daripada Great Eastern. Syarat kelayakan bermula daripada hari ini hingga 10/6/2012 sahaja. jangan lepaskan peluang… Hubungi saya untuk keterangan lanjut … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , | Leave a comment

Lagi keperihatinan wanita terhadap takaful.

Assalamualaikum.. pagi2 ni dapat sms yang berbunyi begini Salam saya berminat untuk mendapatkan perlindungan drpd great eastern takaful..boleh cadangkan pelan yang sesuai untuk sya, umur 31 tahun, wanita tidak merokok… kalau boleh saya nak yang cover lebih penyakit…tq..fyi, sya tinggal … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, pentingnya Takaful | Tagged , , , | Leave a comment