Category Archives: info

Berita Baik

Berita baik buat semua pemegang sijil Great Eastern Takaful! đŸ€© Kini anda tidak perlu membawa kad perubatan anda ke mana-mana dengan adanya aplikasi GetCare! Mudah kan? Tak perlu risau jika tertinggal kad di rumah 😉 Selain kad e-medikal untuk kemudahan … Continue reading

Posted in info | Tagged | Leave a comment

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT?

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT? Ini pentingnya tahu ‘tempoh menunggu’, kekadang kami dah jelaskan bahawa akan ada siasatan utk sakit tertentu di bawah tempoh menunggu yg disenaraikan. Bila cakap siasatan bukan sekadar siasat awak betul2 sakit ke tidak, … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Road To Success Program Batch 2

Road To Success Program An Nur Group Batch 2 akan bermula 14/6 ini. Kami #komited ingin memastikan semua perunding takaful baru kami berjaya bersama sama kami di Great Eastern Takaful Berhad. Ini merupakan program khas kami di An Nur Group khas untuk … Continue reading

Posted in info, Pencapaian 2020 | Leave a comment

APA BESTNYA JADI PERUNDING TAKAFUL?

Assalamualaikum.. Ada yang tanya apa yang bestnya jadi perunding takaful ni? lebih lebih lagi apabila buat laki bini… Ni nak bagi tahu.. Perkara paling utama, masing masing paham kerja memasing, dan perkara yang paling best apabila dua dua dapat trip … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Leave a comment

SI BUJANG Dapat gaji selalu leburGodaan nafsu dikekang payahBelum sempat jasa ditaburSampaikan hibah sebagai hadiah Jasamu ibu segalanya dikorbanJasamu ayah tiada penggantiAndai hutangku menjadi bebanHibah takaful sebagai ganti Belum puas ku menabur baktiKiamat kecil nyawa ku diseruTak mungkin ku tambah … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Daftar sekarang..

Good news for my policy holders. All informations on your existing policies can be explored via “I great Intouch” Kindly register to our customers’ portal https://igetintouch.greateasterntakaful.com/econnect-new/
 (the video will assist you how to do the registration). Thank you very much on … Continue reading

Posted in info | Tagged | Leave a comment

stay at home

Assalamualaikum Di dalam keadaan sebegini saya sangat menyokong tindakan penagkapan ini…. semoga semua orang dapat memberikan kerjasama dan masalah virus ini dapat ditangani segera… perkongsian di whatapps ada yang dah kena dah denda RM1000 (tak boleh kurang wooo). nak try … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , | Leave a comment

tracking untuk PROMOTION

Assalamualaikum.. Biasa tracking untuk Director Legasi 1 (untuk kenaikan ke Asst Agency dan Agency Manager) , Hari ni tracking untuk final year GM Masrinie Salim, kita hanya merancang selebihnya berserah kepada Allah… kita cuba buat sebaik mungkin.. semoga segalanya dipermudahkannya.. Ada … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Leave a comment

Plan Hibah untuk yang tersayang..

DI JAMIN LULUS Tinggal 11 hari sahaja lagi!! Mana nak jumpa plan yang dah ada sejarah sakit pun layak memohon apatah lagi jika anda masih sihat. Rosazaman Sarifdin Group Agency Manager Great Eastern Takaful 019-2699436

Posted in info | Tagged , | Leave a comment

Virua Covid 19

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR!đŸ˜· Kepada mereka yang menghadapi masalah kesihatan seperti batuk, demam dan lain2, sila dapatkan rawatan awal di klinik kesihatan yg terdekat. Pelanggan Great Eastern Takaful jangan risau jika anda disahkan terkena jangkitan COVID-19, kerana anda … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Tambahan kepada pelanggan GETB

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR! Dapatkan rawatan awal jika anda mengalami masalah kesihatan seperti demam, batuk dan kesukaran bernafas. Buat pelanggan Great Eastern Takaful yang disahkan terkena jangkitan COVID-19, anda akan mendapat manfaat TAMBAHAN berikut: 1) Elaun hospital RM … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum, Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu. Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya? Kanser – tengok berap kos nya? Jantung – tengok berapa kos nya? Kerajaan tanggung jugak ke? Ke … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Free trip Ke Bali kita

Apa yang best sangat jadi agen takaful ni.. salah satu perkara yang paling best adalah apabila dua dua layak ke percutian percuma bersama sama yang tersayang. Lebih bermakna lagi 3 pasangan anak sarifdin berjaya ke trip ini. Terima kasih Great … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Tahniah GETB

Another award 2019, this time for #igr8harapan initiative. A testimony that @greateasterntakaful is heading towards the right direction, to help people help each other in times of need #becausewecan

Posted in info, pencapaian 2018, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? untuk kenderaan bermotor.

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? Under-insurance adalah suatu keadaan di mana nilai perlindungan insurans adalah kurang dari nilai sebenar (nilai pasaran) untuk melindungi harta atau aset yang diinsuranskan, seperti rumah atau kenderaan anda. Kami akan memudahkan pemahaman dengan beberapa contoh. … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

cepat bertindak daftar sebelum 30/6 ini

Pada yang rasa nak tunggu anda boleh tunggula… yang nak ambil peluang tu boleh segera wasap saya. masih ada kesempatan lagi ni.. jangan lepaskan peluang yang ada depan mata. https://www.thestar.com.my/business/business-news/2019/06/11/nsurance-premiums-unchanged-for-investment-linked-product-policies/

Posted in info | Tagged , , | Leave a comment

GETBz program BONUS sehingga RM7500 sebulan.

Alhamdulillah, syukur 2 orang rakan niaga baru yang telah saya pilih bagi mengikuti program GETBz (bonus sehingga RM7500 sebulan) telah berjaya untuk bulan pertama. Seorang daripadanya telah berjaya memperoleh RM7500 (belum masuk komisen) dan Seorang lagi berjaya memperoleh RM2500. Bukan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Tahniah Group Manager

“Unit Manager Jadian” 2016 saya naik Group Manager la.. Alhamdulillah, terima kasih dengan kata kata itu, ianya sangat membuatkan saya semakin semangat untuk pastikan ianya bukan di managerkan atau seperti apa yang diperkatakan. 3 tahun berlalu, mereka ini Siti Norkamalia … Continue reading

Posted in info, Mutiata-Mutiara kata, pencapaian 2018 | Tagged , , | Leave a comment

Hari yang membahagiakan

Alhamdulillah hari yang membahagiakan. 2013 semasa dinaikkan pangkat ke Agency Manager saya telah membeli motosikal ini untuk digunakan bagi mengembangkan perniagaan takaful saya. Masih terngiang ngiang di telinga suara suara sumbang mengatakan manager sengkek sebab nk beli kereta pun tak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , | Leave a comment

Destinasi Super Trip 2019

Assalamualaikum… Super Trip An Nur Group datang lagi tahun ini. Kali ini kami akan membawa rakan niaga kami yang layak ke negara matahari terbit, tak lain dan tak bukan ke negara Jepun.Pastikan anda salah seorang daripada qualifier kami… Hasil kerja … Continue reading

Posted in berita, info, TRIP | Tagged , , , | Leave a comment