Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah 6 bulan trlah berlalu

Assalamualaikum,

Alhamdulillah bersyukur 6 bulan. Untuk tahun 2016 telah berlalu, pencapaian agensi meningkat sebanyak 21% berbanding tahun lepas. Selain daripada itu agensi berjaya mengekalkan kejuaraan bagi ketogeri Group Manager

 Perkara ini tidak akan terjadi dengan sendirinya jika tanpa kerjasama dari setiap unit di dalam agensi, kini kami optimis untuk mencapai misi RM2juta jualan dan 100 orang  ahli menjelang 2017.

Tahniah juga buat Agensi Manager haji Sahir  selaku Director Traning and Development An Nur The Great Agency kerana berada di kelompok ketiga terbaik.

Bukan itu sahaja malah untuk Ejen terbaru anak didikan beliau berjaya menjadi juara dan top 2
Pada yang berminat untuk sertai kami bersama sama membina kerjaya dan berjaya bolehlah menghubungi kami.
Rosazaman Sarifdi

Group Manager

0192699436

Posted in motivasi diri, Pencapaian 2016 | Tagged , , | Leave a comment

Kesihatan Anak Jangan Ambil Remeh….

Assalamualikum….

Sekadar perkongsian semoga ianya menjadi pengajaran untuk kita semua…

Kisah ini saya rasa harus saya kongsikan kerana tidak mahu masalah yang sama berulang kembali..

Anak kepada seorang pelanggan telah jatuh pada bulan lepas, malangnya ibu beliau tidak mahu membawanya ke hospital kerana menyangkakan anaknya jatuh biasa sahaja walau terdapat kesan lebam pada kepala anaknya. Masa ini saya teringat kes yang sama berlaku kepada anak saya setelah muntah2 sebanyak 3 kali saya terus membawanya ke hospital pakar menggunakan kad perubatan great eastern takaful. Alhamdulillah tiada apa2 yang berlaku kepada anak saya.

Berbalik kepada cerita asal, setelah di desak barulah si ibu nak bawa anaknya ke hospital. Itupun setelah melihat keadaan anaknya semakin lemah…

Sampai kat hospital terkejut besar kerana terdapat pendarahan pada kepala anaknya dan hampir membeku. Nasib baik kami cepat bertindak, kalau tidak saya tak tahu nak cakap apa.

Sampai kat hospital anaknya terus dikejarkan ke bilik ICU pembedahan segera perlu dilakukan.. Rasa bersyukur sekali lagi kerana anaknya dapat diselamatkan dan bertambah syukur apabila kos perubatan di tanggung oleh great eastern takaful.


Siapa sangka selama 6 hari bil berjumlah Rm31,000. Rasanya jika keadaan seperti ini tiada kad perubatan pun kita sanggup cari RM31,000 demi menyelamatkan anak kesayangan kita… Betul tak???

Tapi yang bijak akan bermula menabung dari sekarang sebelum musibah menghampiri kita….

Nasihat saya jangan bertangguh tentang kesihatan anak dan jangan bertangguh untuk mula menyimpan sekarang…

Renung renungkan….

Posted in Contoh Claim, info, tuntutan | Tagged , | 1 Comment

SES7 2016 An Nur Qualifier

Assalamualaikum

Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi dengan izinnya pada tahun ini kami dapat memecahkan rekod terbaik kami berbanding tahun lepas. Kali ini 9 orang qualifier berjaya melayakkan diri ke Free Trip Great Eastern. Yang mana 5 daripadanya VIP dan selebihnya standart.ses7

Pastinya pencapaian ini menjadi pemangkin kepada ahli Annurians yang lain.. Director Event dan Promotion telah menyiapkan poster untuk semua qualifier.

ayizam ses

solehah ses

Pada yang berminat untuk menyertai kami sebagai perunding takaful sangat sangatlah saya alu alukan. Selain daripada membina kerjaya anda juga akan menikmati percutian percuma.. Apa yang anda tunggu lagi???

Hubungi Kami sekarang.

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

019-2699436

 

Posted in berita, info, Pencapaian 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Half Year Riview bersama Director AnNurians-Melaka

Alhamdulillah semalam selasai sudah Half year riview bersama director AnNurians.. Terima kasih atas kerjasama semua yang hadir . 
Kami optimis untuk mencapai target agency pada tahun ini dengan RM2 juta permohonan baru dan 100 keahlian AnNurians.

Director  Saharrudin membentangkan target uang perlu dicapai setiap unitSegala perancangan dan tindakan telah dibincangkan pada perjumpaan. Dengan matlamat yang sama beberapa stratergi baru akan kami guna pakai untuk memastikan agensi kami semakin berdaya saing.

Pada yang berminat menjadi sebahagian dari keluarga Annurians bolehlah menghubungi insan insan tersebut

Haji Sahir 012 2770302 Selangor

Cikgu Saharrudin 018 372 9556  Johor

Khairul Nizam 013 932 9023  Melaka

Siti Norkamalia 019 233 2305 Kuala Lumpur

Nurul Ain 014 5357 305 Pahang

Amirul Faizal  013 222 4762 Terengganu

Siti Nur Solehah 013 723 7626 Johor

Rosazaman 019 2699436

Posted in info, Kerjaya | Tagged | Leave a comment

TBOSS Seremban branch

Assalamualaikum..

Kepercayaan yng diberikan oleh syarikat untuk memberikan perkongsian untuk cawangan Seremban pada 20/7/2016 ini.

Ketahui potensi kerjaya sebagai perunding takaful akan saya bongkarkan..

Jangan lepaskan peluang ini. Pastikan kita bertemu di sana. Hubungi saya untuk pendaftaran.

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

0192699436

Posted in Pencapaian 2016, Talk Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Pentingnya Pastikan takaful anda “inforce” Lebih-lebih lagi  jika pernah guna manfaat tersebut

Assalamulaikum….

Tersebutla kisah…. satu cerita….yang menyesal dulu pendapatan menyesal kemudian tiada berguna…. (Baca dalam nada bersyair) saja jer…

Ni nak share sikit, semoga menjadi pengajaran kepada semua. Memang ni yang di praktikkan oleh semua takaful operator di Malaysia.

Sahabat ni dah bagus dah ambik takful untuk anak beliau, bukan tu sahaja malah dalam masa setahun sahaja dah pernah gunakan manfaat tersebut lebih 3 kali semuanya di cover oleh Great Eastern Takaful Berhad.

Walaupun dah guna 3 kali sahabat ni kata nk stop sebab wife dia punya tempat kerja baru ada cover perubatan untuk anak beliau. Puasla saya pujuk sebab sayang kalau di stop manfaat yang dah di cover sebelum ni akan ada pengecualian. Tapi sahabat kita ni berkeras nak stop juga.. Takperla tu hak diakan…

Nak di jadikan cerita wife dia tak kerja lama kat situ dan bertukar kerja lain. Malangnya syarikat baru pula takder cover perubatan untuk anak dan cover hanya untuk staf.

Apa lagi call saya balik sebab nak sambung semula takaful beliau. Sebab tahu anak sering masuk hospital.. Saya tolong boleh apa2 keputusan bergantung pada Great Eastern Takaful Berhad..


Alhamdulillah permohonan untuk menghidupkan balik polisi di terima oleh Great Eastern Takaful Berhad tapi bersyarat. Den dah koba ekow doge……

So kawan kawan renungkanla…..

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

019-2699436

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, tuntutan | Tagged , , | Leave a comment

Majlis Iftar bersama Top 10 GM Melayu

Assalamualaikum.

Bersyukur kehadrat ilahi nama walau masih baru berada di dalam kelompok Group Manager(GM) kini An Nur The Great Agency berada di dalam kelompok 10 Group Manager terbaik Great Eastern Takaful Berhad.

Terima kasih Great Eastern Takaful Berhad di atas majlis iftar yang sungguh istimewa untuk kami di Mandarin Oriental, Kuala Lumpur. Terasa diri ini kerdil apabila bersama pemimpin pemimpin Great Eastern Takaful Berhad yang hebat dan sangat-sangat bersyukur berada dalam kalangan yang terbaik diantara yang terbaik.

Setiap GM diberikan mandat masing masing oleh Dato Koh Yaw Hui

Lepas Iftar Istimewa yang dianjur khas untuk GM terbaik GETB, semua GM balik dengan mempunyai nombor khas yang akan mereka capai tahun ini. Roslina 200, Ieza 188, Rofidah 88, Norzan 25%, Razman 108, Zamri 108, Sam 88, Azhar 88, Sharudin 66. Semua mesti capai sasaran. Sebagai satu keluarga, kita to long sama sama, menang sama sama dan berjaya sama sama. Kita tak boleh biakan seseorang pun tertinggal. Make 2016, the most special year ever for all of us. All the best!! Oh yes!!

Semoga kami semua terus dan terus menjadi yang terbaik..

Posted in berita, Pencapaian 2016, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment