Perasmian Wisma An Nur Group

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Salam Maal Hijrah.. Hijrah buat aku..

Bila sebut hijrah ni terkenang 13 tahun yang lalu..

Kami hijrah dari selangor ke jb, tanpa ada kerja yang menanti bersama 2 orang anak.
Tekad dan serah semuanya kepada yang Maha Esa.
Ambil hikmah Rasulullah, hijrah baginda menjadikan Islam yang kita cintai ini tersebar luas sehinggalah sampai kepada kita semua.

Allahumma solli’ala saiyyina Muhammad wa’ala ali saiyyina Muhammad

Dan kami hijrah dengan harapan, pasti Allah bantu temukan hidup yang lebih baik.

Alhamdulillah ada rumah pusaka untuk berteduh.
Dan hari ni pindah, esoknya dapat panggilan temuduga…Alhamdulillah diterima.
Suami pula bekerja sendiri, berniaga ayam goreng di jalanan.
Berniaga sendiri, jatuh bangun asam garam perniagaan.

Alhamdulillah sedikit demi sedikit Allah buka jalan, luaskan rezeki.
Sehinggalah bertemu dengan kerjaya takaful.
Dan inilah jalan yang Allah atur buat kami dari sebuah penghijrahan.

Kini, kami usaha seramai yang mungkin untuk bantu sahabat, hijrah dari segi ekonomi.
Hijrah untuk berubah ke arah hidup yang lebih baik.

Sahabat,
Perjalanan hidup adalah sebuah pilihan
Kita berhak menentukan walau kita sudah punya takdir masing-masing
Namun bukan bererti kita hanya pasrah dan tidak berbuat apa-apa

Salam Maal Hijrah semua ❤️

Posted in ucapan | Leave a comment

Apa yang best sangat di Great Eastern Takaful Berhad (GETB)

Assalamulaikum semua..

Perkara pertama yang saya suka – ada Deferred Benefit (macam kwsp) dia tak kurangkan komisen kita tetapi GETB akan bagi setiap tahun. masa umur 55 tahun dah boleh keluarkan.. Kita kerja sendiri beb… ada manfaat macam kwsp… mana nak cari kat tempat lain.

Perkara kedua yang saya suka, Elaun Opis (Agency Office Maintanance)… yang ni memang padu. boleh dapat sehingga RM5000 setiap bulan, Modal ni kita gunakan untuk bayar kerani, utilities dan sewa opis (kalau bijak kita beli la opis sendiri). Bukan tu sahaja.. kalau dapat maksimum ada lebihan lagi dia bagi..

Perkara ketiga yang paling saya suka – maintenance free, yang ni kemuncak dalam industri ini, yang mana kita tak perlu dah nak fikir jaga kota untuk kekal sebagai manager sebab akan di berikan pengecualian.. kalau benda ni takder takkan kita nak kerja sampai hujung nyawa kan.. setiap tahun nak kena jaga kota syarat kekal sebagai manager… penat wooo… makin tua makin penat.. dan sure makin lama kota main naik… hahahaha

Sebab tulah saya sayang sangat dengan GETB ni.. tak ramai yang nampak benda ni… setakat nak buat untuk jangka pendek anda akan dapat benda jangka pendek… tapi saya pandang lebih jauh kehadapan..

nak tahu lagi tentang potensi industri ini… jangan segan boleh terus PM saya..

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Director Meeting 16/7/2022 Kuching

Alhamdulillah, selesai urusan Director An Nur Group Associates di bumi kenyalang, Kuching Sarawak. Kearah mega agency 2025. Itulah sasaran kami. InsyaAllah kami akan buat sebaik mungkin..

Inilah keluarga kami. ya Allah satukanlah hati hati kami semua sesunggunya dengan penyatuan itu akan membuatkan kami semakin kuat. aminn..

#annurgroupassociates
#annurgroupkuching
#annurgroupsegamat
#annurgroupjohor
#annurgroupmelaka
#annurgrouppontian
#annurgroupmuadzamshah
#spirit637
#AnNurGroup 

See less

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Hadiah buat ABAH dan MAK

Alhamdulillah, 2019 dapat bawa abah dan manunaikan umrah. Pada tahun ini 2022 dapat pula menghadiahkan sebuah kereta buat Abah dan Mak.

Sangat bersyukur dipertemukan dengan industri takaful ini.. Rezeki yang dilimpahkan..

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , | Leave a comment

MID YEAR CHECK POINT 2022 (MYCP)

Assalamualaikum

Alhamdulillah & tahniah buat semua 63 orang qualifiers dari An Nur Group Associates yang telah berjaya melayakkan diri untuk tahun 2022. Sebahagian yang dapat hadir ke program MYCP.

Setelah sekian lama tidak bersua muka akhirnya program sebegini yang kita mahukan.

Terima kasih pada yang hadir luangkan masa dan berkorban masa untuk hadir pada hari ini dari semenanjung hingga ke borneo . Semangat & kekeluargaan inilah yang kita ingin dan cintai.

Semoga dengan program hari ini, menjadikan kita semua lebih kuat dan bermotivasi.

#mycp2022

#annurgroupassociates

#AnNurGroup

Posted in pencapaian 2022 | Leave a comment

MDA pada Jun 2022 Alhamdulillah.

Alhamdulillah.

Tahniah Legasi 1 An Nur Group Associates atas pencapaian MDA pada bulan ini. Anda semua hebat.

Inilah salah satu bukti komitmen anda kepada masyarakat di luar sana untuk terus menyebar kepentingan takaful.

Semua ini mustahil untuk berlaku jika tanpa sokongan anda semua, terima kasih kerana bersama kami serta memilih kami sebagai perunding takaful anda.

Pada anda masih mencari perunding takaful yang berkompetensi, boleh hubungi kami, kerana kami punya cawangan di:

•Johor Bharu
•Melaka
•Segamat
•Sungai Buluh
•Kuching

Kami juga membuka peluang untuk sesiapa sahaja yang ingin bersama kami untuk menjana pendapatan tambahan sebagai perunding takaful.

Doakan kami semua dari An Nur Group Associates terus istiqomah dalam perjuangan kami. Amin.

Rosazaman Sarifdin
Group Manager | Recruiter
Legasi 1 An Nur Group Associates 

See less

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , , , , , | Leave a comment

Perasmian Wisma An Nur Group pasir Gudang

Alhamdulillah segala puji bagi Allah.

Selesai sudah 4 program serentak kami

Bacaan Yassin dan Doa Selamat.

Perasmian Wisma An Nur Group Associates

Kenaikkan Pangkat

Jamuan Hari Raya.

Terima kasih kumpulan Yassin wanita Bukit Dahlia.

Terima kasih pihak pengurusan GETB, Ceo Jze Shahriman, mantan VP Nori Yahya, VP Borhanudin Samsudin, RM Yatt Saiman, BDE Mohd Azizi, Izzat.

Menurut kata ceo, An Nur Group sekali lagi malakar sejarah kerana kami merupakan wisma GETB yang pertama.. Alhamdulillah..

Pastinya, Majlis ini lebih bermakna apabila di hadiri oleh ayah dan ibu.. Sarifdin Baba dan Kasri kastan.

Terima kasih, Majlis ini tidak akan berjalan dengan jayanya tanpa kerjasama semua Ajk yang terlibat, Muhammad Nazif, Nor Ashikin Mohamad, Filza, Awie Kosnin, Maidatu Murni, Nurul Baiti Cahaye Rumahku, Mohamad Ridzuan Baharuddin, Azrul Mohamad, Suhada Rashid, Roslee Din, Deeya Yusoff, Juliana Sahbudin, Ejam Mohamed

Terima kasih Semua warga An Nur Group, para pelanggan serta sahabat handai yang hadir bagi memeriahkan majlis kami.

Meraikan sudah kini tiba masanya kami meramaikan pula..

Berminat untuk mengetahui tentang potensi industri ini? hubungi kami untuk keterangan lanjut.

#wismaannurgroup

#annurgroupassociates

#AnNurGroup

#spirit637

Posted in berita, Kerjaya, pencapaian 2022 | Leave a comment

637 pertama di bumi Borneo

Tahniah dan syabas…

Keluarga baru AN Nur Group 637 pertama di borneo.. Tahniah AM Norjanah Hamit Marikan. Semoga Al Janah Agency terus berkembang maju di sana.. dari satu pastinya jumlah ini akan bertambah…

Berminat untuk mengetahui tentang kerjaya takaful dan anda berada di Kuching.. Usah bimbang kami sedia membantu.

Posted in pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Perasmian Wisma An Nur Group Associates

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Akhirnya siaplah wisma kami. Wisma An Nur Group Associates. Yang beroperasi di Pasir Gudang Johor.

Ini merupakan pelaburan kami buat kumpulan yang kami sayangi.. Majlis perasmian kami akan di adakan pada 28/5 ini. Bermul jam 4-10 malam.

Di kesempatan ini saya mempelawa anda yang berminat untuk mengetahui dan mencuba kerjaya ini, bolehlah terus menghubungi kami. Pengambilan jun kami buka.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi

GM Rosazaman Sarifdin

Posted in info, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Wisma An Nur Group

Semua Bermula dengan angan angan..
Kita kemasi dengan tindakan..

Alhamdulillah berkat kesabaran kini dah memiliki wisma sendiri..

Saya namakan ia Wisma An Nur, semoga ianya terus bersinar dan memberikan cahayanya seperti matahari.

Masih Ingat lagi masa di awal penglibatan ramai yang menentang untuk meneruskan kerjaya sebagai perunding takaful. Ya la bidang ni bidang rejection.. bidang yang penuh cabaran..

Benarlah kata orang..

Kalau takut di lambung ombak,
Jangan berumah di tepi pantai,
Kalau mencuba pun tak tergamak,
Jangan harap impian akan tercapai.

Orang yang bijaksana
Nampak peluang dan rebut dan buka peluang lagi.
Orang yang bijak
Nampak peluang dan rebut
Orang yang rugi
Nampak peluang biarkan ianya berlalu saja.
Orang yang sangat rugi
Kita Nak cerita peluang pun dia tak bagi kita peluang..

GM Rosazaman Sarifdin
An Nur Group Associates

Posted in Kerjaya, kongsi rezeki, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Pautan Kasih Ramadan 2022

Alhamdulillah, 9/4/2022 berakhir sudah program kami Pautan Kasih Ramadan bersama 30 orang anak anak yatim.

Kita meraikan mereka dengan pakaian raya baru di Jakel BBU. Terima kasih para penyumbang dan warga An Nur Group Associates yang terlibat bagi menjayakan program ini.

Doakan kami terus istiqomah dan dapat meneruskan lagi program seperti ini.

Posted in kongsi rezeki | Tagged , | Leave a comment

Wisma An Nur Group Associates

Alhamdulillah, Segali puji bagi Allah, Wisma An Nur Group Associates untuk tingkat bawah working area kami dah siap.

Tak sabar rasanya nak lihat hasil sepenuhnya wisma ini. Jangkaan traning area akan siap sebulan lagi (di bahagian atas). IsyaAllah perasmian kita akan buat pada Mei nanti sekali dengan jamuah hari raya.

Ini semua adalah hadiah buat seluruh keluarga An Nur Group Associates. Tanpa anda siapalah kami.. terima kasih semua, Terima kasih juga buat para pelanggan atas kepercayaan dan memilih kami sebagai perunding takaful anda, InsyaAllah amanah ini akan kami bawa sebaik mungkin.

Terima kasih juga buat pihak pengurusan GETB atas segalanya dan sudi melayan kerenah kami..

Posted in pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Perjumpaan kedua bersama team Kuching

Alhamdulillah 18-21/2/2022 dapat bersua muka lagi bersama team kuching.. Alhamdulillah sesi kali ini adalah untuk set dream board masing masing.

InsyaAllah tahun ini Al Janah Agency (An Nur Group Assosiates cawangan Kuching) akan buat yang terbaik.

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Tahniah new record breaker on promotion

Alhamdulillah tahniah dah syukur.. Satu rekod baru telah dipecahkan di An Nur Group, promotion dengan jumlah permohonan unit terkumpul melebihi RM1juta.

Tahniah buat ust Mohamad Ridzuan Baharuddin dan kumpulan atas rekod baru ini. Anda sememangnya layak. Semoga anda dan kumpulan lebih cemerlang lagi untuk tahun 2022 ini.

Semoga pencapaian ini dapat dipecahkan di masa akan datang. Mungkin anda insan yang akan memecahkannya. Jom sertai kami…

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

RM 9 juta permohonan baru dari An Nur Group

Alhamdulillah tahniah dan syabas An Nur Group atas pencapaian cemerlang pada 2021. RM9,105,273.60 permohonan baru dan peningkatan sebanyak 84% berbanding tahun sebelumnya.

Pastinya semua ini tidak akan jadi dengan sendirinya tanpa bimbingan daripada semua pemimpin di An Nur Group.

Terima kasih buat para pelanggan yang mempercayai perkhidmatan kami dan juga para rakanniaga yang bersama kami. InsyaAllah tahun 2022 ini kita akan lakukan yang lebih baik.

Doakan kami agar terus istiqomah dalam menyebarkan dakwah takaful ini.

Salam sayang dari saya GM Rosazaman Sarifdin

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

Umrah bersama Newly Promoted Agency Manager

Alhamdulillah Bersyukur kepada Allah, dengan izinnya penghujung 2021 dibuka untuk Umrah. Jadi kesempatan itu saya dan isteri GM Masrinie Salim dapat membawa Newly Promoted kami untuk mengerjakan Umrah.

Alhamdulillah segalanya dipermudahkan, kami bertolak pada 5/1/2022 dan pulang pada 17/1/2022. Pergi dalam musin ini, macam macam dugaan dan rintangan.. Di dalam kesulitan alhamdulillah sebenarnya terlalu banyak kemudahan yang telah Allah berikan kepada kami.

Tahniah buat AM Ridzuan, AM Nazif dan AM Roslaili. Tahun ini dah berada di gelanggang baru. Pastinya lebih mencabar. Saya berharap anda semua terus dan lebih cemerlang pada tahun ini.

Antara yang lebih istimewa untuk umrah kali ini, dapat berjumpa dengan abang ipar tuan Shahrul Salim di Mekah. Bukan itu sahaja siap buat kami jalan jalan sekali.

Alhamdulillah hari ini kami semua selamat tiba di Malaysia dan dibenarkan untuk kuarantin di rumah. Cuma kami dibekalkan dengan jam power ranger

InsyaAllah kami akan bawa lagi newly promoted kami di masa akan datang. Mungkin anda adalah yang seterusya.

GM Rosazaman

Posted in Hadiah Misteri | Tagged | Leave a comment

Pelancaran logo gabungan

Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah.. pada 18/12/2021 menjadi sejarah buat kami hasil Gabungan Legasi 1 (GM Rosazaman Sarifdin dan 5 (GM Masrinie Salim) An Nur Group membentuk An Nur Group Associates. Terima kasih VP Hjh Nori Yahya kerana merasmikan gabungan ini.

Kami ni akan beroperasi di Wisma An Nur Group Associates Pasir Gudang menjelang 2022. Terima kasih atas segala sokongan anda semua.. Doakan kami terus berjaya.. wisma ini boleh menempatkan 80 orang untuk sekali sesi training. Ini merupakan investment kami kepada rangkaian kami.

Kepuasan dan keselesaan rangkaian kami adalah keutamaan. Dan kami akan memberikan fasiliti yang terbaik.

Di kesempatan ini saya ingin mempelawa anda yang berada di sekitar Pasir Gudang dan berminat untuk mengetahui tentang potensi kerjaya takaful, bolehlah menghubungi kami. InsyaAllah kami akan tunjukkan jalan..

Saya yakin dengan Pengalaman pengurusan serta melahirkan pemimpin baru setiap tahun selama 11 tahun mampu melahirkan lebih ramai lagi pemimpin baru.

Mungkin anda pemimpin kami yang seterusnya..Hubungi kami segera..

annurgroupassociates

spirit637

AnNurGroup

Posted in berita, Pencapaian 2021, Video | Tagged | Leave a comment

lagi kelahiran 637 pada bulan ini

Hari gembira buat teammate juga buat semua yang cintakan kejayaan. “Patutlah datang sekampung, geng insurans!”

Seloroh salah seorang salesman di sana..Sempat di perbetulkan…kami dari takaful bukan insurans Ahamdulillah, Penyerahan Velfire ZA 2018 kepada Agency Manager Solehah Jumaat

“Dia memang seorang yang kuat semangat”

Akui ayahanda dan bonda tentang anak sulung tercinta Sempat bonda bertanya, apa di sebalik no 637 tu…Ooo…simbolik kepada

6 untuk G

3 untuk E

7 untuk T

Great Eastern Takaful…Inilah yang kami bawakan semangat dalam S.P.I.R.I.T 637

Hasil usaha dan kerja keras tanpa lelah…semoga dipermudahkan untuk kenaikan pangkat ke Group Manager, Solehah

#AnNurGroupAssociates#AnNurGroup#LegasiV#spirit637

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

kelahiran 637 terbaru kami

Tahniah Awie Kosnin atas pencapaian terbaru. Kelahiran 637, keluarga baru kami.

Maaf tak dapat nak teman untuk program penyampaian kereta, clash dengan program bersama CEO GETB hari ini.Menyertai kami pada Feb 2021 secara separuh masa, kini dengan yakinnya telah bersama kami secara sepenuh masa pada Sept 2021.

Tiada apa yang mustahil. Dimana ada kemahuan pastinya ada jalan..Semoga terus maju dan berjaya. Yang berminat untuk menyertai kami sebagai perunding takaful. Jangan segan dan malu boleh terus pm kami..Legasi 1 An Nur Group, sedia memberikan latihan dan bimbingan.

Kejayaan anda adalah kebanggan kami..

#legasi1#spirit637#AnNurGroupConsultancy#AnNurGroup#annurgroupassociates

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment