Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

1 st Qualifier Southern Bandung contest

Assalamualaikum,

Alhamdulilah dan tahniah Nurul Ain Zulkafli kerana menjadi 1st qualifier southern bagi bandung contest. Tidak lupa juga tahniah kepada Agency Manager beliau Siti Norkamalia Khalil kerana berjaya melahirkan insan hebat.


Semoga lebih ramai lagi yang akan menyusul jejak langkah anda.

Terus fokus untuk menjadi yang terbaik dikalangan yang terbaik.

Jom sertai keluarga besar kami

An Nur The Great Agency

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , | Leave a comment

Di Pinang Untuk Tukar Kapal??

Assalamalaikum..

Syukur alhamdulillah kini rangkaian An Nur The Great Agency melangkah setapak lagi dengan melebarkan sayapnya ke Peneng. Semoga apa yang di cita-citakan agar An Nur The Great Agency menjadi MEGA Agency tercapai..

Sungguh tidak di sangka, rupanya ada yang memerhati dan cuba untuk meminang agar menukar kapal.. Ini bukan kali pertama, malah bukan juga kali kedua tetapi sudah masuk kali ke 3 di pinang oleh syarikat Insuran/Takaful lain.

ofer

Terima kasih atas pelawaan tersebut, sesungguhnya saya memang tiada masalah dengan Great Eastern Takaful Berhad. Malah saya rasa berbangga kerana bermula dari bawah dan berjaya mencapai tahap tertinggi industri.

Banyak point yang digunakan untuk peminangan ini, Dari latihan dan bimbingan, seminar, kemudahan kemudahan dan sebagainya. Apa yang saya ajukan, jika ingin melihat industri ini growth, mengapa harus memilih jalan pintas dengan membuat ofer kepada orang yang berada di dalam industri yang sama. dengan cara ini industri tidak akan berkembang.

Selain daripada itu, beliau kata sejak 2013- kini  jumlah pemimpin yang ada di southern tidak bertambah (menjadi average sebab dimote dan direct appoint baru). 2 di melaka dan 6 di johor. Kat sini saya pelik kata sistem bagus takkan tak berkembang… saya juga ajukan soalan dengan sistem yang bagus, ramai rakan rakan saya yang berada di sana, dengan usia perniagaan yang sama dengan saya tetapi masih berada di rank agent.

Alhamdulillah saya sangat bersyukur berada di Great Eastern Takaful Berhad, dari awal penubuhannya sehingga kini, dan saya dah mula nampak setiap tahun semakin ramai pemimpin pemimpin baru dilahirkan. Malah bukan itu sahaja kalau tahun 2015 saya berjaya melahirkan 2 unit manager. Insya Allah tahun ini akan ada 3 lagi unit manager akan saya lahirkan. Saya bertekad setiap tahun akan melahirkan unit manager. INI BARU DI NAMAKAN CAREER DEVELOPMENT.

Salam..

 

 

Posted in berita | Tagged , , | Leave a comment

Jom Berjaya Bersama Kami

KENAPA HARUS BERSAMA KAMI??AN NUR THE GREAT AGENCY
Dulu masih teringat masa mula2 join getb ramai yang kata kenapa nak cepat2 naik pangkat, kuatkan income dulu baru buat recruitement. Bagi saya ianya kena seiring. Kini alhamdulillah saya selaku founder An Nur The Great Agency berjaya ke posisi tertinggi iaitu Group Manager di dalam industri dalam masa 4 tahun 9 bulan.
Rasanya buat masa ini itu rekod terbaik Great Eastern Takaful Berhad (GETB), walaupun begitu kami optimis nak pastikan rekod tersebut dapat dipecahkan dikalangan kami. Jika ianya seperti yang di rancangkan akan ada yang lebih pantas dari saya iaitu 4 tahun 3.5 bulan.


Untuk posisi Unit Manager saya berjaya capai dalam masa 1 tahun 9 bulan, tetapi rekod terpantas saya dipecahkan oleh agensi lain pada tahun 2014, dengan tempoh waktu 1 tahun 5 bulan. Dengan keyakinan yang kami ada Alhamdulillah rekod terbaik tersebut telah berjaya kami rampas kembali dengan tempoh terpantas 1 tahun 3.5 bulan yang dilakukan oleh Haji Sahir.
Kata orang cepat naik cepat turun, sebab base tak kuatla, pengalaman tak cukup la dan macam macam lagi. Malah apa yang diperkatkan kami jadikan ia semangat dan buktikan ianya tidak benar.


Buktinya An Nur The Great Agency berjaya berada di posisi 7 terbaik bagi ketogeri Group Manager Dan Haji Sahir berada di posisi top 15 bagi Unit Manager. Pencapaian sehingga Julai 2016, pencapaian yang boleh di banggakan.
Mungkin tak ramai yang suka rangkaiannya naik pangkat cepat. Tetapi tidak bagi kami, itulah bezanya kami.
Apa tunggu lagi. Jom sertai kami
Rosazaman Sarifdin

0192699436

Founder

An Nur The Great Agency

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , , , | Leave a comment

KECERIAAN ISTERI KEGEMBIRAAN SUAMI

ni bukan cerita 18sx ya..

Assalamualaikum

Baru baru ini seorang rakan baik berkongsi masalahnya, wife dia bekerja. Cuti tidak menentu sebulan hanya sekali sahaja cuti di hari ahad. Manakala beliau bekerja sebagai seorang executif di syarikat ternama yang mana bercuti di hari sabtu dan ahad. (Tu atas kertas, ada kalanya sabtu dan ahad terpaksa kerja malah hari biasa ada kalanya terpaksa bekerja sampai 11 malam)

Sejak akhir akhir ni akibat komitment kerja yang tinggi, beliau terpaksa bekerja mengikut kehendak syarikat. Akibatnya semakin sukar nak bersua muka dengan isteri, masa yang ada tak dapat berbicara panjang, balik kerja orang rumah muka masam mencuka. Lebih lebih lagi jika orang rumah cuti di hari weekdays manakala si suami kena kerja sampai 11 malam.. Orang umah mana yang tak hangin….

Si suami balik kerja penat penat perkara pertama nak lihat adalah senyuman isteri (tu saya la tak tahula orang lain) sebab tu penawar segala penat lelah hari tu. Kalau tak rasa penat tu terbawa sampai ke esok. Hihi

forced-smile

Apa yang saya nak sampaikan kat sini adalah rasa bersyukur yang amat sangat berada dalam industri takaful ini kerana saya berpeluang menghantar dan mengambil anak ke sekolah dan masa bersama keluarga, terutama isteri, orang dok sibuk2 bersesak jem di jalanan saya boleh bersenang lenang membasuh kereta di waktu pagi.. saya keluar setelah orang lain masuk kerja dan pulang sebelum orang lain balik kerja..

baru baru jadi agen takaful janganla nak ikut macam saya. Ni saya rasa kebebasan ini setelah bersama 5 tahun bersama Great Eastern Takaful.

5 TAHUN WAKTU YANG LAMA
Jika anda rasakan waktu itu sangat lama/ sila fikirkan keadaan anda sekarang. berapa lama nak keadaan seperti ini….

Jika anda rasa sudah tiba masa untuk berubah bolehlah menghubungi saya

Jom Sertai saya
Agency Terbaik Southern 2016
top 6 Agency Company Wide 2016
Pencapaian buat masa ini

Champion Unit Company wide 2015
Million dollar Unit 2015
Highest Growth Recruitment 2015
Pencapaian masa lalu

Rosazaman Sarifdin
Group Manager
0192699436
0192699436
0192699436

Posted in info, Kerjaya | Leave a comment

Great Leo Award Qualifier 2015/2016

Assalamualaikum..

Alhamdulillah banyak perkara yang sangat bagus telah berlaku pada tahun ini terutama tentang pencapaian agensi yang meningkat sebanyak 31% untuk penyertaan takaful baru untuk pertengahan tahun 2016 ini.

Selain daripada itu qualifier percutian percuma juga turut meningkat. kalau dahulu cuma ada 6 qualifier alhamdulillah pada tahun ini meningkat sebanyak 50%. dengan 9 qualifier.

Bukan itu sahaja pencapaian Great Leo Award juga meningkat sebanyak 150%. Satu pencapaian yang membanggakan.

Ini menunjukkan potensi bidang ini sangat besar.. Pada yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang kerjaya ini bolehlah menghubungi kami

Rosazaman Sarifdin

019-2699436

Founder

An Nur The Great Agency

Group Manager

Great Esatern Takaful Berhad

 

 

Posted in Pencapaian 2016 | Leave a comment

Mini TBOSS An Nur Cawangan Johor

Assalamualaikum…

I NEED YOU!!!
Misi pencarian rakan niaga sebagai perunding takaful di bawah rangkan An Nur The Great Agency.
Johor, Melaka, Kl, Selangor, Pahang, Terengganu, P Pinang, Sarawak
Syarat
Umur 20-45 tahun
Berdaya saing dan rajin
Diploma keatas satu kelebihan
Latihan dan bimbingan diberikan.

Kenapa harus menyertai kami??
~Antara Pencapaian Terbaik Kami~
💥Melahirkan Agency Manager dalam masa 1 tahun 4 bulan ( rekod terpantas Great Eastern Takaful)
💥Melahirkan Group Manager dalam masa 4 tahun 9 bulan (rekod terpantas Great Eastern Takaful)
💥Million Dollar Unit 2015
💥Champion Unit Company Wide 2015
💥Highest New Recruite Unit 2015
💥2nd Runner Up Recruiter Direct Group 2015

Misi kami melahirkan 20 orang pemimpin unit yang berpendapatan RM20,000 sebulan menjelang 2020.

Mungkin anda salah seorang daripadanya.

I NEED YOU!!!
Hubungi kami segera

Rosazaman Sarifdin
019-2699436
019-2699436
019-2699436
Founder
An Nur The Great Agency
Group Manager
Great Eastern Takaful Berhad
Posted in berita, haji dan umrah, Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Alhamdulillah 6 bulan trlah berlalu

Assalamualaikum,

Alhamdulillah bersyukur 6 bulan. Untuk tahun 2016 telah berlalu, pencapaian agensi meningkat sebanyak 31% berbanding tahun lepas. Selain daripada itu agensi berjaya mengekalkan kejuaraan bagi ketogeri Group Manager

 Perkara ini tidak akan terjadi dengan sendirinya jika tanpa kerjasama dari setiap unit di dalam agensi, kini kami optimis untuk mencapai misi RM2juta jualan dan 100 orang  ahli menjelang 2017.

Tahniah juga buat Agensi Manager haji Sahir  selaku Director Traning and Development An Nur The Great Agency kerana berada di kelompok ketiga terbaik.

Bukan itu sahaja malah untuk Ejen terbaru anak didikan beliau berjaya menjadi juara dan top 2
Pada yang berminat untuk sertai kami bersama sama membina kerjaya dan berjaya bolehlah menghubungi kami.
Rosazaman Sarifdi

Group Manager

0192699436

Posted in motivasi diri, Pencapaian 2016 | Tagged , , | Leave a comment