Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Get Premier Leader Great Eastern Takaful Berhad

Peluang terbaik,

Ingin bersama kami sebagai Aspirant Unit Manager atau Unit Manager?Bonus sehingga RM10,000 di berikan..

sila hubungi saya segera untuk keterangan lanjut.

GM Rosazaman Sarifdin

0192699436

Posted in Kerjaya | Leave a comment

Kongsi Rezeki 2.0 An Nur Group

kongsi rezeki 2.0 An Nur Group.

Alhamdulilah selesai angkat barang Kami di sambut dengan hujan yang lebat. Allah menurunkan rahmatnya..

Terima kasih kepada para penyumbang untuk program kali ini. 47 keluarga dapat di bantu. Rezeki Allah, Alhamdulillah ada pertamahan lagi 24 keluarga. Yang itu kita akan agihkan pada sesi kedua.

Terima kasih pengerusi majlis kali ini Nor Ashikin Mohamad atas pemilihan tempat sumbangan.

AnNurGroup

spirit637

Posted in kongsi rezeki | Tagged | Leave a comment

FB Live

Assalamualaikum..

Permintaan dari rakan niaga Great Eastern Takaful, GM Ida,

Nanti saya akan kongsikan link nya.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dream Board 2018 saya

Selesai urusan yang tertangguh..

Alhamdulillah, selesai urusan di pejabat peguam hari ini. Pembelian shop lot hasil dari menggunakan 100% statment komisen takaful.

Semuanya bermula dengan impian.. Dream Board 2018 saya. Berani meletakkan sasaran dan berjalan di atas sasaran tersebut. Jangan sesekali mengubah impian, biar anda menangguhkannya jika tidak capai, dan cepat cepatlah ubahla cara dan tindakan yang di ambil.

Impian Dis 2018 nak bawa abah, mak dan isteri mengerjakan umrah. Alhamdulillah dapat di laksanakan pada Dis 2019. InsyaAllah sangat berharap dapat covid ini segera selesai kerana berhajat untuk mengerjakan Ibadah haji pula.

March 2019 berjaya mencapai impian pertama, Ford Mustang. Cuma tetiba nampak cun warna biru. last minit kita tukar warna biru.

Dis 2019 berimpian ingin membuat rumah sewa 4 pintu. Yang ni terpaksa di tangguhkan dan di gantikan dengan beli rumah apartment Jul 2019 dan rumah landed jan 2021. InsyaAllah tetap nak bina rumah sewa ni dan tengah kumpul modal sebab tak nak buat loan.

March 2020 shoplot. disebabkan covid 19 kita tangguhkan juga impian ini. Alhamdulillah ianya dapat dinikmati pada Mei 2021.March 2021 BMW GSA. sebab tak boleh nak ride takder semangat sangat.. Alhamdulillah loan dah lulus.

10 tahun berada dalam industri pelbagai impian yang dapat di nikmati. Di kesempatan ini Saya ingin mengajak anda yang berminat untuk membina serta meralisasikan impian untuk bersama sama dengan kami..Saya akan bongkarkan satu satu persatu caranya..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Posted in Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

1 Juta Permohonan Baru.

Alhamdulillah.

Tahniah Legasi 1 An Nur Group atas pencapaian ini, tanpa anda semua kita takkan sampai disini.. Apa yang boleh saya kongsikan business sungguh terbaik.

InsyaAllah ini bukan pengakhiran, tetapi merupakan satu permulaan buat kami untuk terus mara kehadapan.. Apa yang kami harapkan adalah doa dari anda semua..

Dah pecah (rangkaian naik pangkat) takper kita bikin balik.. Sebab membina itu memang tugas kami.

Terima kasih para pelanggan yang berususan dengan rangkaian kami. Terima kasih atas kepercayaan.

GM Rosa

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged , , | Leave a comment

Tahniah Tahniah Tahniah

TAHNIAH RM3,500 LOCK

Rasing Star 2021 Qualifier..
New comers terbaik dari Legasi 1 An Nur Group untuk 2021.

Free trip ke Puket @ RM1,500

Free trip ke Bangkok @ RM2,000

Seronoknya menjadi perunding takaful ni.. Banyak sangat reward yang syarikat bagi. 2 trip free dalam masa hanya 4 bulan menyertai kami.. Kalau kerja makan gaji 4 tahun belum tentu majikan nak bawa pergi oversea..

Apa tunggu lagi? Ingin menjadi seperti mereka?

Hubungi kami untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
An Nur Group
0192699436

Www.razmanget.com

legasi1

spirit637

AnNurGroup

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

Iklan di media sosial..

Sahabatku sekalian

Iklan di fb bukan seperti menajo ikan.. sekali buat dan terus menunggu.. kena jadikan macam memancing.

Ni perumpamaan yang boleh saya berikan.

1- tak campak pun mata kail dan umpan tapi harap ikan makan.. tu gila namanya

2- umpan dah isi tapi tak campak pun ke air. Kurang sioman namanya

3- campak mata kail tapi takder umpan tu buang tebiat namanya

4-campak mata kail beserta umpan tu besar harapannya.

Daripada menajo baiklah anda memancing. Kerana anda akan senantiasa melihat umpan anda.. adakalanya umpan di makan tetapi ikan tak kena.. so kena tambah umpan lagi.. kalau kita leka sampai kesudah pancing tak berisi umpan..

Tanya pada diri sendiri bila last kita posting atau buat marketing..Maaf cakap, orang yang sepi dan budjet nak jadi agen rahsia rahsia nilah yang akan hilang dari industri..

Saya sangat yakin, Allah tak pernah kejam, siapa yang berusaha pasti akan diberiNya. Kenapa susah rezeki nak mendekati kita? Tanya balik pada diri adakah kita mendekatinya?

Salam sayang

GM Rosa

Posted in info | Tagged | Leave a comment

Lets PKP Raya L1 & L5

Selamat Hari Raya semua..

Alhamdulillah, setelah sekian lama tidak bersua.. Kami semua bersua di alam maya bagi meraikan Hari Raya 2021. Alhamdulullah Walau secara dalam talian ianya tetap meriah.

Terima kasih pada 60 orang yang hadir serta mengenakan pakaian raya… Jika ada salah dan silap saya mohon maaf ya..

Salam sayang

Posted in ucapan | Leave a comment

Salam Hari Raya Buat Semua

Assalamualaikum..

Selamat hari raya buat semua Sahabat yang di kasihi.

Saya Rosazaman ingin memohon maaf jika ada kesalahan yang saya lakukan, tak kisahlah sama sedar atau pun tidak. Dan saya memaafkan anda semua.

Minta halalkan jika ada yang terlebih atau terkurang. Semoga ukwah antara kita semua terus berkekalan hingga ke surga. Aminn..

Tiada apa yang saya minta selain dari kita semua dibawah redho Allah S.w.t. Serta mendapat syafaat Junjungan Nabi kita, Nabi Muhammad s.a.w.

Aminn Amin ya Robbal Alamin

GM Rosa

Legasi 1

An Nur Group

Posted in ucapan | Leave a comment

Kita kongsi rezeki

Alhamdulillah.. plan asal nk buat majlis berbuka sambil buat penyerahan, disebabkan PKP kita terpaksa transfer sahaja. Hari ni kita serahkan imbuhan kepada set3 qualifier yang lepas agency contest.. Tahniah kepada 12 Set 3 Qualifier dari legasi 1 An Nur Group.

Mohd Fadzly Hj Maruwan
Nurninasyafinaz Ngaiman
Nurul Baiti Cahaye Rumahku
Faireez Hj Zulkifli
Rusydi Ruslan
Azrul Mohamad
Awie Kosnin
Rosemawaty Get
Amirul Hakim
Has Nyza
Mohd Sapri Bin Saparon

legasi1

spirt637

GreatEasternTakafulBerhad

AnNurGroup

Posted in Pencapaian 2021 | Leave a comment

Tahniah 28 SET3 An Nur Group 2021 Qualifier

Tahniah dan syabas An Nur Group. Hasil usaha keras semua kita berjaya mencapai 28 SET3 Qualifier. Rekod terbaru An Nur Group. Anda semua memang hebat.

Terima kasih kepada pera pelanggan kerana mempercayai kami.

WG dan DG Qualifier

GM Rosazaman Sarifdin

GM Ssahar Sarif

GM Masrinie Salim

DG Qualifier

GM Sahir Get

AM Hiza WinNa

Personal Producer Qualifier

1. Mohd Fadzly Hj Maruwan

2. Nurninasyafinaz Ngaiman

3. Nurul Baiti Cahaye Rumahku

4. Azrul Mohamad5. Awie Kosnin

6. Rusydi Ruslan

7. Faireez Hj Zulkifli

8. Mohd Sapri Bin Saparon

9. Rosemawaty Get

10. Amirul Hakim

11. Has Nyza

12. Izerin Amirul

13. Fairuz Markom

14. Muhammad Syahronny

15. Noraznita16. Nursyahirah

17. Sharifah Anne

18. Hjh Ospuriah Mustapha

19. Hanizman Mustafa

20. Zap Shukrizan Salim

21. Nor Ashikin Mohamad

22. Roshanizah Hamzah

23. Saidatul Shahridin

#spirt637#AnNurGroup#berjayabersama#greateasterntakaful#GreatEasternTakafulBerhad

Posted in berita, Pencapaian 2021 | Leave a comment

2020 Nationwide Top Producers

Tahniah An Nur Group, antara yang terbaik
2020 dikalangan yang terbaik
.
Top 12 Whole Group – Rosazaman Sarifdin
Top 17 Whole Group – Ssahar Sarif
Top 13 Direct Group – Rosazaman Sarifdin
Top 13 Direct Unit – Hiza WinNa
Top 18 Direct Unit – Masrinie Salim
Top 8 Producer Hjh Ospuriah Mustapha
Top 11 Producer – Mohamad Ridzuan Baharuddin
Top 6 Agent – Hjh Ospuriah Mustapha
Top 9 Agent – Mohamad Ridzuan Baharuddin
Top 7 Rookie – Amirul Awang
Tahniah kepada semua..
#spirt637
#AnNurGroup
Posted in Pencapaian 2020, Qualifier | Tagged | Leave a comment

PERSONAL CHOACHING VS TEACHING?

KITA JAGA KITA

Kita buat bukan setakat melepaskan batuk di tangga.. inginkan personal coaching sehingga menjadi Group Manager?, Tiada masalah. PERCUMA sahaja untuk Rangkaian An Nur Group.

InsyaAllah dengan pengalaman 10 tahun dalam industri serta telah terbukti telah melahirkan ramai pemimpin baru di GETB. InsyaAllah Kami mempu melakukannya.. Ingat, buat bukan sekadar buat, Alang alang buat biar seperti menggenggam bara api sehingga menjadi abu.. kita Buat sampai jadi..

#AnNurGroup#BuilderAgency#Spirt637

Posted in berita, Kerjaya | Leave a comment

Tahniah newly promoted

Tiada yang lebih bermakna dalam diri ini apabila dapat melahirkan pengurus baru setiap tahun. Itu merupakan misi saya dan An Nur Group.

Alhamdulillah tiada sekatan, tiada syarat pelik pelik malah kami sangat sangat menggalakkan serta memberikan sokongan penuh. Kami yakin dengan sistem yang kami ada dan telah terbukti yang mana kami mampu melahirkan sekurang kurang 2 pengurus baru sejak 2016.

Yang berminat atau ingin mengetahui tentang potensi kerjaya ini, jangan segan atau malu anda bolehlah terus menghubungi saya untuk keterangan lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Group Manager
0192699436

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Tagged | Leave a comment

GL Decline ke Issue

Tahniah dan syabas

Sekali lagi Legasi 1. Dari Decline kepada Issue.. tahniah my team tuan Mohd Sapri Bin Saparon dan Mohamad Ridzuan Baharuddin.. berjaya handle kes ini sehingga bertukar status GL issue.

Kita cuba buat yang terbaik untuk pelanggan kesayangan kita. Pelanggan memilih kita sebagai perunding takaful mereka bukan kerana kita mewakili syarikat yang hebat

TETAPI

LEBIH kepada apa yang di lihat lebih kepada diri kita sendiri. Oleh itu kita harus sentiasa menjadi yang terbaik dan terbaik dari masa ke semasa..

Sijil baru berusia 90 hari, jangkaan untuk kos rawatan ini RM30,000.

Buka minda kita. Berfikirlah secara terbuka dan matang. Orang menghargai dan tahu pentingnya Takaful apa bila ia memerlukan. Tetapi harus di ingat mohonlah semasa sihat.

Rosazaman Sarifdin
Legasi 1
An Nur Group
0192699436

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Kenapa pentingnya Had Tahunan kad berubatan BESAR..

Assalamualaikum..

Hari ini saya ingin kongsikan kenapa pentingnya memiliki had tahunan yang banyak. Ramai orang yang saya jumpa kata RM100,000 dah cukup besar. Mungkin jumlah itu relevent untuk 15 tahun lepas dan bukan untuk masa kini.

Masih segar di ingatan pada 3 tahun lepas, semasa berjumpa dengan bakal pelanggan (seorang Dr Pakar Mata). Dia meminta untuk kad perubatan keluarganya mempunyai had tahunan yang besar. Menurut beliau sekurang kurangnya RM300,000 ke RM500,000 setahun. Ini kerana, apa yang di risaukan adalah apabila rawatan yang melibatkan kanser. Kos rawatan boleh mengjangkau ke RM400,000 setahun.

Berikut merupakan salah satu contoh kos rawatan yang melibatkan kaser yang telah di bayar oleh Great Eastern pada 29/2/2021 untuk sekali kemasukan sehingga RM208,377.74

Rawatan selama 22 hari menelan belanja melebihi RM200k. Bukan itu sahaja. untuk pengetahuan semua total kos yang telah digunakan dalam masa 8 bulan sudah melebihi RM600,000.00

Jadi nasihat saya, baik kita cek kembali had tahunan kad perubatan kita sebelum apa apa terjadi. INGAT jangan fikir cukuplah sekadar ada sahaja. Nanti menyesal kemudian hari tidak berguna.

Bolehla kongsikan kepada kawan kawan jika anda rasa info ini sangat berguna..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Posted in berita, Contoh Claim, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , | Leave a comment

GL Decline Kepada Issue

Copy dari FB pelanggan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Selesai operation jam 10 lebih semalam. Ni baru sedar. Masuk wad kecemasan jam 3 petang 3 feb 2021. Terpaksa melalui pelbagai proses saringan untuk covid 19. Dalam pukul 8 malam baru di masukkan ke Diamond Ward. Mmg wad dia cantik giler siap ada working table lagi dah mcm bilik hotel plak. Start pukul 2 pagi aku kena puasa sbb esoknya nak kena operate.

Tapi pukul 6 pagi dapat call dari bahagian admission mengatakan bahawa GL aku declined. So kalau aku nak teruskan dengan operation aku kena bayar anggaran 9k-12k utk kos operation sahaja. Kalau aku pilih untuk discharge n pergi hospital kerajaan aku still kena bayar dalam 2k lebih utk bilik n ubat yg doc dah bagi. Masa tu aku call agent aku dato Rosazaman Sarifdin dan dia mmg dah tau awal GL aku declined. Aku mmg dah risau tapi agent aku ni cuba tenangkan aku n cakap maintain jer kat kpj dan dia akan uruskan GL tu.

So 4hb feb 2021 pagi tu aku x boleh nak proceed dengan operation. Doc yg nak operate aku pun bgtau aku dia akan buatkan referral letter utk aku pergi hospital kerajaan. Aku ckp dengan doc yg agent aku tengah uruskan pasal GL tu dan aku mintak doc utk reprocess semula. Doc pun ckp once dah declined mmg susah nak approve. Tapi aku percaya dengan agent aku dan alhamdulillah dalam pukul 1 petang agent aku call bgtau GL approved. Lepas tu kpj pun call bgtau benda yg sama. Dalam pukul 3.30 petang aku nak di masukkan ke bilik operation tapi aku bgtau nurse yg aku x puasa lagi. Sbb masa GL declined pagi tu doc dah suruh aku makan so aku makan ler. Terpaksa ler aku puasa semula jam 4 petang dan jam 9 malam baru di masukkan ke bilik bedah.

Jam 10 lebih operation selesai tapi aku tertido sampailah aku tersedar jam 2 pagi tadi. Aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada sahabat dan juga agent aku dato Rosazaman Sarifdin sebab beliau yg berusaha bersungguh2 sehingga GL aku approved. Mmg aku x salah pilih agent. Dato mmg yg terbaik. Mmg ramai agent yg bagus kat luar sana tapi agent mcm dato hanyalah dato sorang jer.

Utk sahabat2 yg mengenali diri saya, yg duduk sekitar pasir gudang, yg duduk dalam area johor, yg duduk luar johor, yg belum ada polisi insuran saya sangat2 merekemenkan sahabat saya ni sebagai agent insurans korang. Korang x akan kenal dia kalau korang belum beli polisi dengan dia. Mungkin ramai agent insurans yg bagus kat luar sana tapi agent mcm sahabat saya ni 1 dalam sejuta. Di saat org lain dah putus asa tapi dia masih lagi berusaha utk memberikan servis dia yg terbaik utk memastikan klien dia dapat apa yg sepatutnya klien dia dapat. Korang boleh hubungi beliau di no +60192699436 utk khidmat nasihat mengenai insurans secara percuma atau kalau korang segan boleh call aku dan aku boleh kenalkan korang dengan insan yg hebat ini. Dia seorang yg humble, sangat baik dan jujur. In shaa Allah korang x akan menyesal.

Tapi korang akan menyesal bila terpaksa di masukkan ke hospital dan x ada medical card. Masa tu barulah kita sedar betapa pentingnya medical card ni. Masa GL aku declined doc pun ada tanya aku medical card company ada x. Saya dah x keje doc so xder. Jadi bagi yg bekerja tu dan hanya mengharapkan medical card co sahaja nasihat saya amiklah medical card personal juga utk diri sendiri. X perlu nak amik yg mahal apa yg penting ada. Skrg dah byk pilihan pelan medical card yg murah x seperti 10-15 tahun yg lepas. Ingatlah pepatah melayu lama “Malang Tidak Berbau” dan “Sediakan Payung Sebelum Hujan”..

Nota: Gambar sebelum di bedah

May be an image of furniture and indoor
May be an image of furniture, indoor and text that says 'ചህ S HUAWEI P30 Pro LEICA QUAD CAMERA'May be an image of indoor and text that says 'FA HUAWEI P30 Pro LEICA QUAD CAMERA'May be an image of 1 person and hospital
Posted in berita, Contoh Claim | Tagged , , | Leave a comment

KENANGAN 2010

Gambar pada okt 2010, baru sampai Pasir Gudang dan sebelum join buat takaful. Asal ada kerja boleh dapat duit aku sebat jer.. aku ikut tuan Fauzi Ibrahim je sebab dia banyak lubang, maklumla kita orang baru kat sini. Dia pun masa tu dah suam2 buat insuran hihihi (sori boss).

Masa ni tengah jadi buruh binaan hahaha. angkat kayu untuk buat bim (rangka ) tangki air di Masjid Jalan Tasik, Sri Alam. Bukan tu sahaja, ada kalanya ikut wak Lamen p bakar satey untuk majlis yang dia dapat. Kadang kat kilang-kilang, ada masa kat rumah orang.

Kerja hakiki aku masa tu setiap jam 5-11 malam jual ayam goreng kat bahu jalan (dekat jalan tasik Sri Alam,depan rest toyyib). Kat tempat aku jual ayam ni la aku selalu lepak dengan bos Fauzi, yerla aku pun masa tu menumpang rumah bujang ( mat syam ) depan rumah dia. ( Masa ni mem Masrinie Salim masih di Puncak Alam, Selangor )

Satu perkara yang buat aku rasa sangat tertarik masa tu nak join buat insuran (masa tu la tak tahu beza dengan takaful) bila tengok komisen bos Fauzi maintain walau dah berbulan Aku kenal dia, tak pernah nampak dia pergi close (cari pelanggan) orang. Dengan kata lain dia servis pelanggan sediaada je. Kalau tak silap adalah sorang pelanggan dia close depan tempat aku meniaga,yang di rekmen oleh Ssahar Sarif (masa ni pelanggan Bos Fauzi).

Income dia yang maintain tu yang buat aku teruja.. dan aku cakap kalau buat betul betul pasti lagi masyuk… kalau nak tahu exam aku pun dia bayarkan… tq bos Fauzi… tanpa anda saya tak kenal industri ini…

Salam

Rosazaman Sarifdin

#kerjayaku#spirit637#AnNurGroup

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Jom Bina Kerjaya bersama kami, PKP bulanlah alasan

Assalamualaikum,

Di kesempatan ni saya ingin mempelawa anda, atau anda ada kawan kawan yang ada yang ingin membina kerjaya sebagai perunding takaful, bolehlah menghubungi saya.

Latihan dan bimbingan akan diberikan sama ada secara online atau offline. Jadi bukanlah bkanlah satu masaalah lagi untuk berjaya di PKP ini. Kejayaan di tangan anda, dan anda yang menentukannya.

Jom sertai kami, An Nur Group telah terbukti mampu melahirkan pengurus baru setiap tahun. Ini disebabkan sistem yang ada di An Nur Group terbukti berkesan..

oh ya, kelas secara online akan bermula 31/1 ini. jadi hubungi saya segera untuk menjadi kelompok yang pertama untuk tahun 2021 ini..

Rosazaman Sarifdin Group Manager 0192699436

#spirit637#legasi1#AnNurGroup

Posted in info | Tagged | Leave a comment

Alhamdulillah 2 Juta Permohonan baru Lulus pada 2020

Alhamdulillah bersyukur.. walau 2020 penuh dengan dugaan dan cubaan Legasi 1 An Nur Group masih mampu melakukan sesuatu yang luar biasa. Tiada apa yang mustahil sebenarnya jika mempunyai keyakinan dan keazaman InsyaAllah segalanya akan dipermudahkan.

Alhamdulillah juga kerana Tahun ini merupakan tahun ke 6 tahun berturut turut saya selaku founder An Nur Group mengekalkan Million Dollar Agency sejak 2015. Pastinya pencapaian ini saya akan dikekalkan lagi pada masa akan datang.

Terima kasih kepada semua para pelanggan yang senantiasa menyokong kami di An Nur Group Khususnya dan di Legasi 1 AMnya, tanpa anda siapalah kami ini.

Terima kasih juga kepada barisan management GETB yang banyak membantu kami terutama Reginal Manager Sothern Region , BDE dan yang lain lain…

Posted in Pencapaian 2020 | Tagged , , | Leave a comment