Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Kenaikan harga caruman #gosipliar

Assalamualaikum..

Orang kata, orangla yang kata caruman murah terbaik. Tapi kalau kejap naik carumannya, kejap naik carumannya mahu naik juga darahnya kan..


Gambar di berikan oleh salah seorang sahabat yang merupakan agent dari syarikat tersebut, cakap pening dengan masalah baru ini. Banyak pelanggan yang tidak berpuas hati dengan kenaikan caruman tersebut.  Yang dah pernah menggunakan manfaat dari syarikat tersebut akibat penyakit dah tak boleh nak berbuat apa apala. Terpaksa akur..

Beliau bertanyakan adakah di GETB mengalami masalah yang sama. Saya cuma huhuhu kan aja.

Apa yang di ingin saya simpulkan disini. Rata rata orang hanya melihat permasalahan itu hanya untuk hari ini bukan untuk masa hadapan. Jadi mereka tidak memperdulikan apa yang bakal berlaku di masa akan datang. Kesannya jadi macam ini la..

Jadi renung renungkan…

Posted in berita, Contoh Claim, info | Tagged , , | Leave a comment

#kecoh sumbangan takaful naik!!!

Assalamualaikum

Berita hangat masa kini mengalahkan berita minyak naik. Apa sebabnya ya?? kecoh sana sini… rupanya perkara ini bukan berlaku tahun ini jer sebelum sebelum ini pun dah pernah berlaku cuma tak sekecoh sekarang..

kosong

Tahun 2015 saya dah ada jumpa kes ini, pelanggan tidak berpuas hati setelah sumbangan takafulnya meningkat 2 kali dalam masa 5 tahun. Tahun lepas 2016 juga ada lagi seorang pelanggan saya mengadu polisinya juga meningkat sebanyak rm30. Alhamdulillah buat masa ini GETB tiada peningkatan harga. Saya berharap ianya terus kekalla..

Jadi untuk lebih tahu sebabnya saya cubala membuat beberapa kajian.. antaranya ni yang saya jumpa.

cash value 2.jpg

Setelah melihat kepada anggaran nilai tunainya saya agak terkejut apabila setelah 4 tahun membuat sumbangan pelanggan masih tiada sebarang nilai tunai..  No wonderla pelanggan ini ambil pada ogos 2016 dah dapat surat yang mana jumlah sumbangan baru akan meningkat sebanyak RM50 dalam masa terdekat.

Dulu beria nak jimat jimat tak sangka naik sebanyak ini.. Kalau ada 4 anak macam saya seorang naik RM50 banyak tu rasa nk kena bayar tambahan RM200 sebulan. Dah macam boleh tambah satu sijil lagi.. Mungkin sebab tu agaknya sekarang lebih fokus kepada plan hibah..

cash-valueBerikut contoh illustrasi dari GETB, Alhamdulillah tahun pertama sahaja dah ada nilai tunai, dalam masa 5 tahun dah 2+++. Mungkin sebab inilah ada yang kata GETB menawarkan plan terbaik kalis inflasi..

Jadi apa tunggu lagi??

Bijak dulu bijak sekarang…

razman

buatkan saya quotation

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , | Leave a comment

An Nur GS2017 Cameron Highlands 4&5/2/2017

Alhamdulillah berakhir sudah An Nur GS2017 untuk tahun 2017. Semoga segala perancangan yang telah dibuat dapat sama sama mencapainya. Secara keseluruhan prestasi An Nur The Great Agency meningkat sebanyak 33% untuk tahun 2016. Semoga pencapaian cemerlang ini dapat kami teruskan.


Muka muka insan yang bersemangat memanjat bukit Cameron Highlands.. wajah keceriaan terpancar di muka semua.. Anda gembira saya juga tumpang gembira.

 

Tahniah saya ucapkan kepada semua yang terlibat, walau ada pelbagai dugaan anda berjaya tempuhi.. kereta panas, drashap bering pecahla, bateri kong la, tayar pecahla malah ada siap bertowing lagi. Anda tetap cekal menempuhinya.

Inilah An Nur The Great Agency. 30 peserta melibatkan diri untuk program GS2017 ini. Terima kasih kepada semua jawatan kuasa yang telah bertungkus lumus bagi memastikan progran ini berjalan dengan  jayanya.


Kami dah seperti satu keluarga bekerja dan enjoy  bersama. 2 Kejutaan buat An Nur The Great Agency yang pertama pertukaran lokasi Supertrip1 Agency yang di tukar dari Bandung, Indonesia ke South New Zealand dan pengumuman Supertrip2 Agency untuk tahun ini untuk mengerjakan Umrah. DUnia dapat insyaallah Akhirt juga dapat..


Rezeki yang diterima di kongsi bersama. Itulah An Nur The Great Agency.  Tiada rahsia di dalam agency kami. Kami terlalu istimewa.

Jom bina kerjaya dan berjaya bersama sama kami, insya Allah kami akan tunjukkan jalannya. Jangan malu dan jangan segan. Tak kenal maka tak cinta, dah cinta tergila gila..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Founder, An Nur The Great Agency

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2016, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Head Stard 2017 dan Award Presentation Q4 2016

Assalamualaikum..

Head start dan award presentation pada 25/1/2017. Segan apabila di gelar king southern oleh ceo en Zafri Ab Halim Kerana pencapaian cermelang An Nur The Great Agency.

Top Group Manager, RM1.59 Jutanew business 2016
Top supremacy – 6 qualifier
Top ses 7 – 9 qualifier
Top bandung – 10 qualifier
Top leo – 5 qualifier

16142384_10211983579724400_863730702581282930_n

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2016, Pencapaian 2017, pentingnya Takaful, Talk Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

An Nur Agency SuperTrip 2016

RM0.00 Congrat! You’re qualified to An Nur Agency SuperTrip to New Zealand 2016. Pls proceed to register.

Tahniah kepada 10 qualifier An Nur Agency SuperTrip ke New Zealand
1. Hj Sahir Get

2. Hjh Ospuriah Mustapha

3. Siti Norkamalia Binti Khalil

4. Amirul Faizal Ahmad

5. Sahar Sarif

6. Khairul Mohamed Get

7. Naz Ain Zul

8. Masrinie Salim

9. Solehah Jumaat

10. Ayizam Azhar

Nikmat yang diperoleh di kongsi bersama. Tahniah atas kerjasama yang telah anda berikan untuk 2016. Insyaallah destinasi 2017 pasti lebih menarik.
Lebih menarik lagi tarikh trip ini di bincangkan bersama bagi memastikan setiap qualifier tidak ketinggalan untuk menyertainya kerana trip ini mengambil masa 9 hari. Justeru itu tarikh yang terbaik adalah di penghujung bulan november ini.
Jom sertai keluarga kami di bawah naungan An Nur The Great Agency. #berjayabersama
Rosazaman Sarifdin

0192699436

Director

An Nur The Great Agency

Group Manager

GETB

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , , | Leave a comment

2016 dah habis kini dah buku baru 2017

Assalamulaikum..


Menjadi kan An Nur The Great Agency yang terbaik adalah impian kami. Alhamdulillah kami berjaya mencapai 1.6j permohonan baru untuk 2016. 

Semoga kami terus istiqomah menyampaikan dakwah menyebarkan takaful kepada semua. Terima kasih para pelanggan yang membantu serta mempercyai perkhidmatan yang kami tawarkan.

Di kesempatan ini kami ingin mempelawa anda yang berminat untuk membina kerjaya dan berjaya bersama kami. Insyaallah bulan 2 ini cawangan Kuala Lumpur kami akan beriperasi di Sri Rampai Business Park.

Kami komited untuk berjaya bersama. Justeru itu pelbagai persediaan untuk tahun 2017 telah kami siapkan untuk memastikan setiap pelanggan dan ahli rangkaian kami mencapai matlamat masing masing.

Apa tunggu lagi hubungi kami untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin

019-2699436

Founder

An Nur The Great Agency

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , | Leave a comment

Jom Bina Kerjaya Dan Berjaya Bersama Kami

Assalamualaikum..

Hari ini dengan keadaan ekonomi yang tak berapa nak bagus saya ingin mempelawa anda untuk mencuba kerjaya ini, Kerjaya sebagai perunding takaful. YA kerjaya sebagai perunding takaful. Kenapa saya ingin mempelawa anda? Ramai orang yang tidak mengetahui potensi kerjaya ini yang mana disamping membuat kebajikan anda juga mampu membina empayar perniagaan dengan pendapatan sehingga 5 angka sebulan..

img_0748

Ini adalah gambaran potensi pendapatan anda..Sebenarnya di dalam An Nur The Great Agency telah membuktikan apa yang kami tunjukkan ini benar dan ada yang telah mencapainya.. Dalam masa 2 tahun sahaja pendapatan kita boleh di samakan seperti pegawai kerajaan yang Gred DG44. RM6,000 sebulan. Jadi jangan memandang lekeh industri ini kerana dari pengalaman saya terlalu ramai yang memandang sinis terhadap kerjaya yang mulia ini.

berjaya-bersama

Berikut sebahagian dari pendapatan perunding takaful yang telah kami lahirkan di bawah rangkaian An Nur The Great Agency. Hubungi kami segera untuk keterangan lanjut..

income

Misi dan Visi agensi kami di An Nur The Great Agency sangat besar. Saya percaya dan yakin setiap agensi mempunyai stratergy dan cara perlaksanan yang berbeza. Kami yakin dengan sistem yang telah terbukti kami ini, kami mampu melahirkan lebih ramai pemimpin takaful yang berjaya untuk masa yang akan datang.. Apa anda tunggu lagi..Sertai kami sekarang dan jadilah di antara barisan pertama An Nur The Great Agency..

#berjayabersama

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Posted in berita, Kerjaya, motivasi diri, Uncategorized | Tagged , , , , , | Leave a comment