Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

SES 7 VIP trip Annurians 22-25/9/2016

Assalamualaikum,

Alhamdulillah berakhir sudah percutian percuma yang di taja oleh GETB, Alhamdulillah kesemua Annurians qualifier menyertai percutian VIP.

Haji Sahir, Hajah Ospuriah, Amirul Faizal, Siti Norkamalia, Nurul Ain dan saya.

Sepatutnya 7 orang daripada Annurians menyertai percutian VIP ini tetapi kita hanya merancang. Seorang daripada kami tidak dapat menghadirkan diri di atas faktor kesihatan. Dan 2 lagi memilih cash option, disebabkan beberapa faktor yang tidak dapat di elakkan.

Percutian ini sangat bermakna bagi saya dah kumpulan dan bertuah kerana CEO Great Eastern Takaful Berhad bersama dengan kumpulan kami.

Serba serbi dilayan 5 bintang. Memang terbaik. Dan tak sangka juga untuk kumpulan ini hanya saya seorang Group Manager.

Kesempatan yang ada juga kami gunakan untuk mebuat baju koprat agensi, seronok memasing.


Rugila siapa yang tak lepas SES7 ini, dan lebih rugi lagi siapa yang lepas tetapi tak datang.

Saya yakin semua orang suka berjalan atau melancong, tapi kalau percuma kompemla lagi suka kan..

Pada yang nak tahu lebih lanjut dan berminat untuk berjaya bersama sama dengan agensi kami An Nur The Great Agency bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin

019-2699436

Founder, An Nur The Great Agency

Group Manager, Great Eastern Takaful Berhad

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, Pencapaian 2016 | Tagged , , , | Leave a comment

Cerita Dongeng Untuk Kita…

KISAH ANGKASAWAN

Hari ni nk share sikit kisah 3 orang angkasawan yang ingin menjalankan ujian ujikaji di angkasa, bagaimana An Nur Agency bergerak pantas melebArkan perniagaannya di seluruh Malaysia. Mereka mewakali devision A yang di terajui oleh Roselanyus (bukan nama sebenar) , devison B Nurul Ain (bukan nama sebenar) dan devision C Nazri (bukan nama sebenar).

Masa yang di tunggu 1 Jan 2016 mereka bertiga berlepas. Sebelum berlepas tersengeh sengeh masing maklumla sebab terpilih untuk devision masing masing.

Senang citer pelancaran roket berlaku dengan jayanya.. Dan di pendekkan cerita dah sampai kat angkasa masing masing mula nk buat uji kaji.. Mengeluarkan pen dan buku untuk mencatatkan rekod ujikaji.. Malangnya tiada sebarang catatan dapat di buat sebab pen tak keluar dakwat. Sebab masalah graviti. Hampeh buang masa sahaja, terpaksa balik bumi semula gini. Setelkan masalah pen ni.

Sampai kat bumi angkasawan terus ke makmal berbincang dengan profesor masing2

Devision A
Profesor Aizuddin (bukan nama sebenar) memecah otak memikirkan cara terbaik untuk menyelesaikan permasalahan ini. Dengan cara yang terbaik, cepat, jimat dan pantas.. Yang paling penting kos yang terendah.

Devision B
Profesor Kamalia (bukan nama sebenar) turut memecah otak memikirkan cara terbaik, dengan ujian demi ujian, akhirnya beliau berjaya mencipta pen angkasawan. Beliau sanggup berbelanja lebih untuk pen ini asalkan masalah ini dapat diselesaiakan

angkasa

Devision C
Profesor Saiful Adlan (bukan nama sebenar) surender tak sanggup nak teruskan misi ini lagi. Baginya masalah ini terlalu sukar untukdi selesaikan.

1 september 2016 misi kali kedua tetapi kali ini hanya 2 angkasawan ini berlepas lagi..

Sampai di angkasa, angkasawan devision B memulakan ujiannya dengan pen angkasawannya yang canggih. Waw…

Angkasawan devision A juga ingin membuat ujiannya. Tapi beliau tak mengeluarkan pen, kali ini beliau hanya membawa pensel.. Hehehehe, beliau dapat menulis juga walau tidak menggunakan pen..

Sampai di bumi, kedua dua angkasawan membuat pebentangan ujiannya kepada CEO Zulkifli Idris (bukan nama sebenar) untuk misi ini. CEO berharap dengan misi ini An Nur The Great Agency berjaya mencapai 2MDA dan 100+ Agency.

Apa yang kita boleh pelajari dari cerita ini?

Untuk berjaya jangan fokus pada masalah tapi fokus kepada penyelesaiannya.

Posted in berita | Tagged , | Leave a comment

KISAH TARIK KERETA API..

Assalamualaikum

Tersebutlah kisah….

Satu hari Ejam (bukan nama sebenar) meluahkan hasratnya ingin menarik keretapi menggunakan giginya. Berceritala hasratnya pada ketua kampung Haji Sahir (bukan nama sebenar). Haji mentertawakan setelah mendengar hasratnya itu. Malah bukan itu sahaja setelah berita itu di ketahui oleh orang kampung, semua orang mentertawakannya. Mana taknya benda pelik yang tak pernah di buat orang…
Disebabkan Ejam beria ria dengan hasrat tersebut ketua kampung dengan bantuan ketua pemuda kampung Cikgu Sahar (bukan nama sebenar) mengaturkan la sesi menarik kereta api tersebut..


Masa tu dah macam pesta suasana di kampungnya, ramai yang datang bukan ingin memberikan galakan tetapi ingin melihat kegagalan si Ejam menarik kereta api tersebut.
Ratu sorak masa tu di ketuai oleh Kamalia (bukan nama sebenar) and the geng. Tak kurang juga yang bercakap cakap sinis orang gila nak buat lawak…masukla maharaja lawak..
“Semua orang yakin bahawa si Ejam tak dapat mengerakkan kereta api tersebut walau seinci”, 
termasuklah seorang gadis yang senyap senyap suka kat si Ejam ni, Emma (bukan nama sebenar). Tapi buat muka ala ala cool macam bagi sokongan..
Semua orang menanti dan Ejam dengan semangat memulakan tarikannya… Sekuat tenaganya. Kalau tengok muka seperti buasir nak terkeluar.. Dekat 2 minit masih tak bergerak.. Sorakan gelak semakin kuat…
Dengan penafasan dan fokus yang betul akhirnya kereta api tersebut bergerak sedikit. Pelahan demi pelahan bergerak.. Orang kampung mula tercengang, Mustahil kereta api ini boleh bergerak….
PergerAkan semakin lama semakin laju dan laju…dari berjalan Ejam dah menarik dalam keadaan berlari…. 
Orang kampung bersorak Ejam cepat ketepi MUSTAHIL kereta api ini boleh berhenti……
Tengok… Dari MUSTAHIL tak boleh bergerak kepada MUSTAHIL tak boleh berhenti…
Ada yang baca sampai habis ker cerita saya ni.. Kalau ada kasi like ya
Apa pengajaran yang kita boleh ambil dari cerita ni? Jom kita bincangkan…

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Tagged , | Leave a comment

Pentingnya istiharkan sejarah kesihatan.

Hari ni dapat panggilan dari salah seorang ahli dibawah An Nur The Great Agency yang mengatakan pelanggannya ingin membatalkan permohonan takafulnya untuk satu keluarga apabila GET mengenakan pengecualian untuk penyakit sediaada pada takaful orang rumah beliau. 
Beliau kurang berpuas hati pengecualian tersebut dan sebab ahli kami menghistiharkan penyakit tersebut kepada GET. (dah buat operation batu karang).

Kami tahu tak istiharkan sijil boleh lulus, tapi itu bukan cara kami. Biar kita gaduh sekarang dari gaduh masa nak buat tuntutan..

Perkara yang sama juga pernah berlaku pada ahli An Nur The Great Agency lain, jalan ceritanya sama sahaja. Pelanggan pernah buat operation tiriod, ahli kami istihar dan GET menerima permohonan tetapi penyakit yang sama tidak di lindungungi, pelanggan tidak puas hati. Beliau Batalkan dan ambil dengan takaful lain… Sijil lulus….

Malangnya selepas 3 bulan penyakit sama berulang. Mohon GL, GL decline…… Huhuhu. Ni ker yang orang katatakaful penipu…. Siapa yang cuba menipu ni???

Kerja biar beretika, ingat kita bersubahat sian dengan tabarru yang di sumbangkan oleh orang lain.

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

TBOSS kerjaya bersama Great Eastern Takaful Berhad

Assalamualaikum…

I NEED YOU!!!
Misi pencarian rakan niaga sebagai perunding takaful di bawah rangkan An Nur The Great Agency.
Johor, Melaka, Kl, Selangor, Pahang, Terengganu, P Pinang, Sarawak
Syarat
Umur 20-45 tahun
Berdaya saing dan rajin
Diploma keatas satu kelebihan
Latihan dan bimbingan diberikan.
Untitled

Kenapa harus menyertai kami??
~Antara Pencapaian Terbaik Kami~
💥Melahirkan Agency Manager dalam masa 1 tahun 4 bulan ( rekod terpantas Great Eastern Takaful)
💥Melahirkan Group Manager dalam masa 4 tahun 9 bulan (rekod terpantas Great Eastern Takaful)
💥Million Dollar Unit 2015
💥Champion Unit Company Wide 2015
💥Highest New Recruite Unit 2015
💥2nd Runner Up Recruiter Direct Group 2015

Misi kami melahirkan 20 orang pemimpin unit yang berpendapatan RM20,000 sebulan menjelang 2020.

Mungkin anda salah seorang daripadanya.

I NEED YOU!!!
Hubungi kami segera

Rosazaman Sarifdin
019-2699436
019-2699436
019-2699436
Founder
An Nur The Great Agency
Group Manager
Great Eastern Takaful Berhad
Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

1 st Qualifier Southern Bandung contest

Assalamualaikum,

Alhamdulilah dan tahniah Nurul Ain Zulkafli kerana menjadi 1st qualifier southern bagi bandung contest. Tidak lupa juga tahniah kepada Agency Manager beliau Siti Norkamalia Khalil kerana berjaya melahirkan insan hebat.


Semoga lebih ramai lagi yang akan menyusul jejak langkah anda.

Terus fokus untuk menjadi yang terbaik dikalangan yang terbaik.

Jom sertai keluarga besar kami

An Nur The Great Agency

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , | Leave a comment

Di Pinang Untuk Tukar Kapal??

Assalamalaikum..

Syukur alhamdulillah kini rangkaian An Nur The Great Agency melangkah setapak lagi dengan melebarkan sayapnya ke Peneng. Semoga apa yang di cita-citakan agar An Nur The Great Agency menjadi MEGA Agency tercapai..

Sungguh tidak di sangka, rupanya ada yang memerhati dan cuba untuk meminang agar menukar kapal.. Ini bukan kali pertama, malah bukan juga kali kedua tetapi sudah masuk kali ke 3 di pinang oleh syarikat Insuran/Takaful lain.

ofer

Terima kasih atas pelawaan tersebut, sesungguhnya saya memang tiada masalah dengan Great Eastern Takaful Berhad. Malah saya rasa berbangga kerana bermula dari bawah dan berjaya mencapai tahap tertinggi industri.

Banyak point yang digunakan untuk peminangan ini, Dari latihan dan bimbingan, seminar, kemudahan kemudahan dan sebagainya. Apa yang saya ajukan, jika ingin melihat industri ini growth, mengapa harus memilih jalan pintas dengan membuat ofer kepada orang yang berada di dalam industri yang sama. dengan cara ini industri tidak akan berkembang.

Selain daripada itu, beliau kata sejak 2013- kini  jumlah pemimpin yang ada di southern tidak bertambah (menjadi average sebab dimote dan direct appoint baru). 2 di melaka dan 6 di johor. Kat sini saya pelik kata sistem bagus takkan tak berkembang… saya juga ajukan soalan dengan sistem yang bagus, ramai rakan rakan saya yang berada di sana, dengan usia perniagaan yang sama dengan saya tetapi masih berada di rank agent.

Alhamdulillah saya sangat bersyukur berada di Great Eastern Takaful Berhad, dari awal penubuhannya sehingga kini, dan saya dah mula nampak setiap tahun semakin ramai pemimpin pemimpin baru dilahirkan. Malah bukan itu sahaja kalau tahun 2015 saya berjaya melahirkan 2 unit manager. Insya Allah tahun ini akan ada 3 lagi unit manager akan saya lahirkan. Saya bertekad setiap tahun akan melahirkan unit manager. INI BARU DI NAMAKAN CAREER DEVELOPMENT.

Salam..

 

 

Posted in berita | Tagged , , | Leave a comment