Perasmian Wisma An Nur Group

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Seminar Kerjaya An Nur Group

Sian kena tipu.. yer la graduan kan.. takkan nak jadi ejen takaful. Apa ada kelas..

Alhamdulillah saya dulu tak kena tipu untuk join bidang ini, tetapi saya menawarkan diri untuk menjadi ejen takaful kerana pada masa itu masalah kewangan yang amat ketara disebabkan pinjam peribadi yang tidak terkawal

Kini saya sangat bersyukur kerana berada di bidang yang orang pandang lekeh ni. Sungguhpun di pandang lekeh, ianya telah banyak mengubah keluarga saya.

Masih ingin berada di takuk yang lama??

Jom berubah,

BE A BOSS

Ingin mendengar perkongsian dari mereka dan ingin menjadi sebahagian dari Kami.

Jom mendengar perkongsian dari mereka yang telah dan baru bermula dalam industri ini.

Rosazaman Sarifdin

Posted in Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Final Sprint GTG

Assalamualaikum, Berat untuk menolak permintaan sahabat apabila diminta untuk berkongsi.. Kalau ikutkan nak fokus lebih kepada kumpulan sendiri.. Tetapi atas nama ibadah.. Ilmu harus di kongsi dan bukan di simpan, Saya kongsikan jua..

Tarikh yang di minta sehari sebelum Trip GETB ke Istanbul dan Cappodocia, Turki. Nasib baik perkongsian secara online..

Semoga segala perkongsian dapat di manfaatkan, yang baikkan itu datang dari Allah dan yang kurang itu datangnya daripada kelemahan diri saya sendiri..

Salam.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah RM 3 Juta permohonan baru sehingga Oktober 2022

Alhamdulillah.. ini hasil kerjasama semua business partner dan kumpulan. Kita berjaya capai RM3,000,000 permohonan baru pada okt 2022.

Terima kasih para pelanggan kerana memberikan kepercayaan kepada kami. InsyaAllah amanah ini akan kami pegang sebaik mungkin.

Terima kasih pihak pengurusan GETB atas segala bantuan yang di berikan kepada kami..

Tahniah buat seluruh ahli kumpulan yang di ketuai oleh

AM Amirul Faizal Ahmad
AM Ain Zulkafli
AM Norjanah Hamit Marikan
AM Mohamad Ridzuan Baharuddin
AM Muhammad Nazif
AM Siti Fatimah

#AnNurGroup
#AnNurGroupAssociates 

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , , , , , | Leave a comment

1 MDU An Nur Group – Segamat

Alhamdulillah…

Tahniah dah syabas kepada Agency Manager Mohamad Ridzuan Baharuddin dan kumpulan dari An Nur Group Associates cawangan Segamat kerana berjaya mencapai 1 Million Dollar Unit pada September 2022.

Pastinya semua ini tidak akan terjadi dengan sendirinya melainkan dengan usaha dan kerjasama secara berkumpulan yang kuat serta sokongan dari pelanggan yang kami kasihi. Teruskan kecemerlangan ini dan cuba untuk mencapai tahap yang lebih tinggi lagi..

Tahniah

Posted in Kerjaya, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

kami membuka peluang kerjaya.

Salam semua warga johor..

Mungkin anda yang kami cari.. ketahui potensi kerjaya takaful bersama kami. Sesi taklimat akan kami adakan pada 17/9/2022 ini bertempat di Wisma An Nur Group Associates Bukit Dahlia Pasir Gudang.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut..

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , , , , , | Leave a comment

STAR AWARD 2021

Segala puji bagi Allah

Alhamdulillah atas izinNya, sekali lagi berpeluang berada pada hari yang gilang gemilang ini.

Penganugerahan berprestij dan tertinggi dari Great Eastern Takaful Berhad (GETB)

Star Award Recognition 2021

1 Sept 2022

Bahagian pertama siang harinya diraikan untuk menerima Megastar Award dan Million Dollar Agency 2021

Terima kasih tidak terhingga kepada yang erat bersama dari mula sehingga kini.

Suami, keluarga, kumpulan rakan niaga yang hebat dan pastinya semua client tersayang❤️

#StarAward2021

#AnNurGroupAssociates

#ReachForGreat

#MencapaiKejayaan dengan

#GreatEasternTakaful

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , , , | Leave a comment

Booth kami di Stadium pasir Gudang

Tahniah team…👍🏻👍🏻

Terus memberi kesedaran kepada masyarakat

Ramai yang tahu takaful

Ramai yang dah pernah baca tentang takaful

Tetapi belum pernah didatangi oleh ejen untuk menceritakan dengan lebih mendalam

Inilah tugas kita ❤️

12-21/8/2022 Stadium Pasir Gudang.

Nak tahu medikal kad?

Nak tahu hibah takaful?

Nak tahu tentang penggantian pendapatan?

Nak tahu tentang perlindungan pendapatan?

Nak tahu tentang dana persaraan?

Atau nak bersama kami mencari sumber pendapatan kedua?

Ayuh!

Kami sedia membantu tanpa ragu💗

#AnNurGroupAssociates

#festivalmakananhalaldankebudayaan

Posted in apa itu takaful, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Salam Maal Hijrah.. Hijrah buat aku..

Bila sebut hijrah ni terkenang 13 tahun yang lalu..

Kami hijrah dari selangor ke jb, tanpa ada kerja yang menanti bersama 2 orang anak.
Tekad dan serah semuanya kepada yang Maha Esa.
Ambil hikmah Rasulullah, hijrah baginda menjadikan Islam yang kita cintai ini tersebar luas sehinggalah sampai kepada kita semua.

Allahumma solli’ala saiyyina Muhammad wa’ala ali saiyyina Muhammad

Dan kami hijrah dengan harapan, pasti Allah bantu temukan hidup yang lebih baik.

Alhamdulillah ada rumah pusaka untuk berteduh.
Dan hari ni pindah, esoknya dapat panggilan temuduga…Alhamdulillah diterima.
Suami pula bekerja sendiri, berniaga ayam goreng di jalanan.
Berniaga sendiri, jatuh bangun asam garam perniagaan.

Alhamdulillah sedikit demi sedikit Allah buka jalan, luaskan rezeki.
Sehinggalah bertemu dengan kerjaya takaful.
Dan inilah jalan yang Allah atur buat kami dari sebuah penghijrahan.

Kini, kami usaha seramai yang mungkin untuk bantu sahabat, hijrah dari segi ekonomi.
Hijrah untuk berubah ke arah hidup yang lebih baik.

Sahabat,
Perjalanan hidup adalah sebuah pilihan
Kita berhak menentukan walau kita sudah punya takdir masing-masing
Namun bukan bererti kita hanya pasrah dan tidak berbuat apa-apa

Salam Maal Hijrah semua ❤️

Posted in ucapan | Leave a comment

Apa yang best sangat di Great Eastern Takaful Berhad (GETB)

Assalamulaikum semua..

Perkara pertama yang saya suka – ada Deferred Benefit (macam kwsp) dia tak kurangkan komisen kita tetapi GETB akan bagi setiap tahun. masa umur 55 tahun dah boleh keluarkan.. Kita kerja sendiri beb… ada manfaat macam kwsp… mana nak cari kat tempat lain.

Perkara kedua yang saya suka, Elaun Opis (Agency Office Maintanance)… yang ni memang padu. boleh dapat sehingga RM5000 setiap bulan, Modal ni kita gunakan untuk bayar kerani, utilities dan sewa opis (kalau bijak kita beli la opis sendiri). Bukan tu sahaja.. kalau dapat maksimum ada lebihan lagi dia bagi..

Perkara ketiga yang paling saya suka – maintenance free, yang ni kemuncak dalam industri ini, yang mana kita tak perlu dah nak fikir jaga kota untuk kekal sebagai manager sebab akan di berikan pengecualian.. kalau benda ni takder takkan kita nak kerja sampai hujung nyawa kan.. setiap tahun nak kena jaga kota syarat kekal sebagai manager… penat wooo… makin tua makin penat.. dan sure makin lama kota main naik… hahahaha

Sebab tulah saya sayang sangat dengan GETB ni.. tak ramai yang nampak benda ni… setakat nak buat untuk jangka pendek anda akan dapat benda jangka pendek… tapi saya pandang lebih jauh kehadapan..

nak tahu lagi tentang potensi industri ini… jangan segan boleh terus PM saya..

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Director Meeting 16/7/2022 Kuching

Alhamdulillah, selesai urusan Director An Nur Group Associates di bumi kenyalang, Kuching Sarawak. Kearah mega agency 2025. Itulah sasaran kami. InsyaAllah kami akan buat sebaik mungkin..

Inilah keluarga kami. ya Allah satukanlah hati hati kami semua sesunggunya dengan penyatuan itu akan membuatkan kami semakin kuat. aminn..

#annurgroupassociates
#annurgroupkuching
#annurgroupsegamat
#annurgroupjohor
#annurgroupmelaka
#annurgrouppontian
#annurgroupmuadzamshah
#spirit637
#AnNurGroup 

See less

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Hadiah buat ABAH dan MAK

Alhamdulillah, 2019 dapat bawa abah dan manunaikan umrah. Pada tahun ini 2022 dapat pula menghadiahkan sebuah kereta buat Abah dan Mak.

Sangat bersyukur dipertemukan dengan industri takaful ini.. Rezeki yang dilimpahkan..

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , | Leave a comment

MID YEAR CHECK POINT 2022 (MYCP)

Assalamualaikum

Alhamdulillah & tahniah buat semua 63 orang qualifiers dari An Nur Group Associates yang telah berjaya melayakkan diri untuk tahun 2022. Sebahagian yang dapat hadir ke program MYCP.

Setelah sekian lama tidak bersua muka akhirnya program sebegini yang kita mahukan.

Terima kasih pada yang hadir luangkan masa dan berkorban masa untuk hadir pada hari ini dari semenanjung hingga ke borneo . Semangat & kekeluargaan inilah yang kita ingin dan cintai.

Semoga dengan program hari ini, menjadikan kita semua lebih kuat dan bermotivasi.

#mycp2022

#annurgroupassociates

#AnNurGroup

Posted in pencapaian 2022 | Leave a comment

MDA pada Jun 2022 Alhamdulillah.

Alhamdulillah.

Tahniah Legasi 1 An Nur Group Associates atas pencapaian MDA pada bulan ini. Anda semua hebat.

Inilah salah satu bukti komitmen anda kepada masyarakat di luar sana untuk terus menyebar kepentingan takaful.

Semua ini mustahil untuk berlaku jika tanpa sokongan anda semua, terima kasih kerana bersama kami serta memilih kami sebagai perunding takaful anda.

Pada anda masih mencari perunding takaful yang berkompetensi, boleh hubungi kami, kerana kami punya cawangan di:

•Johor Bharu
•Melaka
•Segamat
•Sungai Buluh
•Kuching

Kami juga membuka peluang untuk sesiapa sahaja yang ingin bersama kami untuk menjana pendapatan tambahan sebagai perunding takaful.

Doakan kami semua dari An Nur Group Associates terus istiqomah dalam perjuangan kami. Amin.

Rosazaman Sarifdin
Group Manager | Recruiter
Legasi 1 An Nur Group Associates 

See less

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , , , , , | Leave a comment

Perasmian Wisma An Nur Group pasir Gudang

Alhamdulillah segala puji bagi Allah.

Selesai sudah 4 program serentak kami

Bacaan Yassin dan Doa Selamat.

Perasmian Wisma An Nur Group Associates

Kenaikkan Pangkat

Jamuan Hari Raya.

Terima kasih kumpulan Yassin wanita Bukit Dahlia.

Terima kasih pihak pengurusan GETB, Ceo Jze Shahriman, mantan VP Nori Yahya, VP Borhanudin Samsudin, RM Yatt Saiman, BDE Mohd Azizi, Izzat.

Menurut kata ceo, An Nur Group sekali lagi malakar sejarah kerana kami merupakan wisma GETB yang pertama.. Alhamdulillah..

Pastinya, Majlis ini lebih bermakna apabila di hadiri oleh ayah dan ibu.. Sarifdin Baba dan Kasri kastan.

Terima kasih, Majlis ini tidak akan berjalan dengan jayanya tanpa kerjasama semua Ajk yang terlibat, Muhammad Nazif, Nor Ashikin Mohamad, Filza, Awie Kosnin, Maidatu Murni, Nurul Baiti Cahaye Rumahku, Mohamad Ridzuan Baharuddin, Azrul Mohamad, Suhada Rashid, Roslee Din, Deeya Yusoff, Juliana Sahbudin, Ejam Mohamed

Terima kasih Semua warga An Nur Group, para pelanggan serta sahabat handai yang hadir bagi memeriahkan majlis kami.

Meraikan sudah kini tiba masanya kami meramaikan pula..

Berminat untuk mengetahui tentang potensi industri ini? hubungi kami untuk keterangan lanjut.

#wismaannurgroup

#annurgroupassociates

#AnNurGroup

#spirit637

Posted in berita, Kerjaya, pencapaian 2022 | Leave a comment

637 pertama di bumi Borneo

Tahniah dan syabas…

Keluarga baru AN Nur Group 637 pertama di borneo.. Tahniah AM Norjanah Hamit Marikan. Semoga Al Janah Agency terus berkembang maju di sana.. dari satu pastinya jumlah ini akan bertambah…

Berminat untuk mengetahui tentang kerjaya takaful dan anda berada di Kuching.. Usah bimbang kami sedia membantu.

Posted in pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Perasmian Wisma An Nur Group Associates

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Akhirnya siaplah wisma kami. Wisma An Nur Group Associates. Yang beroperasi di Pasir Gudang Johor.

Ini merupakan pelaburan kami buat kumpulan yang kami sayangi.. Majlis perasmian kami akan di adakan pada 28/5 ini. Bermul jam 4-10 malam.

Di kesempatan ini saya mempelawa anda yang berminat untuk mengetahui dan mencuba kerjaya ini, bolehlah terus menghubungi kami. Pengambilan jun kami buka.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi

GM Rosazaman Sarifdin

Posted in info, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Wisma An Nur Group

Semua Bermula dengan angan angan..
Kita kemasi dengan tindakan..

Alhamdulillah berkat kesabaran kini dah memiliki wisma sendiri..

Saya namakan ia Wisma An Nur, semoga ianya terus bersinar dan memberikan cahayanya seperti matahari.

Masih Ingat lagi masa di awal penglibatan ramai yang menentang untuk meneruskan kerjaya sebagai perunding takaful. Ya la bidang ni bidang rejection.. bidang yang penuh cabaran..

Benarlah kata orang..

Kalau takut di lambung ombak,
Jangan berumah di tepi pantai,
Kalau mencuba pun tak tergamak,
Jangan harap impian akan tercapai.

Orang yang bijaksana
Nampak peluang dan rebut dan buka peluang lagi.
Orang yang bijak
Nampak peluang dan rebut
Orang yang rugi
Nampak peluang biarkan ianya berlalu saja.
Orang yang sangat rugi
Kita Nak cerita peluang pun dia tak bagi kita peluang..

GM Rosazaman Sarifdin
An Nur Group Associates

Posted in Kerjaya, kongsi rezeki, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Pautan Kasih Ramadan 2022

Alhamdulillah, 9/4/2022 berakhir sudah program kami Pautan Kasih Ramadan bersama 30 orang anak anak yatim.

Kita meraikan mereka dengan pakaian raya baru di Jakel BBU. Terima kasih para penyumbang dan warga An Nur Group Associates yang terlibat bagi menjayakan program ini.

Doakan kami terus istiqomah dan dapat meneruskan lagi program seperti ini.

Posted in kongsi rezeki | Tagged , | Leave a comment

Wisma An Nur Group Associates

Alhamdulillah, Segali puji bagi Allah, Wisma An Nur Group Associates untuk tingkat bawah working area kami dah siap.

Tak sabar rasanya nak lihat hasil sepenuhnya wisma ini. Jangkaan traning area akan siap sebulan lagi (di bahagian atas). IsyaAllah perasmian kita akan buat pada Mei nanti sekali dengan jamuah hari raya.

Ini semua adalah hadiah buat seluruh keluarga An Nur Group Associates. Tanpa anda siapalah kami.. terima kasih semua, Terima kasih juga buat para pelanggan atas kepercayaan dan memilih kami sebagai perunding takaful anda, InsyaAllah amanah ini akan kami bawa sebaik mungkin.

Terima kasih juga buat pihak pengurusan GETB atas segalanya dan sudi melayan kerenah kami..

Posted in pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment