Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Perasmian pejabat An Nur Group HQ JB

Alhamdulillah pada 6/8/2020 pejabat baru kami di setia tropika telah dirasmikan oleh CEO Great Eastern Takaful Berhad, tuan Shahrul Azlan Shariman.

Terima kasih atas sokongan semua dan kami berharap dengan adanya pejabat baru ini akan membuatkan kami bekerja dengan lebih keras lagi..

Dikesempatan ini saya ingin mempelawa pada yang berada di sekitar johor bahru dan berminat untuk menyertai kami sebagai perunding takaful. Anda bolehlah terus menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin, 0192699436

Posted in Pencapaian 2020 | Tagged , | Leave a comment

GM in Making..

GM dalam pendakian.. Nak naik kita buat tracking… setakat main congak congak jer takder maunya…

Semoga segalanya dipermudahkan urusan Masrinie Salim untuk menjadi Group Manager… walau pecah production takper.. tu satu cabaran untuk saya..

Kenapa harus naik, orang umah tu???

Ini persediaan saya jika saya telah tiada. memang perniagaan ini boleh di warisi… TETAPI saya mahu isteri saya dah berada dalam keadaan bersedia menguruskan perniagaan ini. Masa saya masih ada nilah saya boleh ajar selok belok di dalam perniagaan ini..

No photo description available.

Saya baru berusia 39 tahun.. Masih terlalu awal bagi saya untuk rehat..

Selari dengan apa yang saya bawa di An Nur Group, kami memang berpegang dengan slogan melahirkan pemimpin baru setiap tahun sejak 2016 lagi.. JOm sertai kami, mungkin anda pemimpin kami yang seterusnya..

Salam
GM Rosa
An Nur Group

#Legasi1
#AnNurGroup

Posted in berita, info, Kerjaya | Leave a comment

Alhamdulillah An Nur Group HQ Jb Setia Tropika

Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi, kini An Nur Group HQ Jb telah berpindah ke Lolasi baru di Setia Tropika.

Berkonsepkan industri.

Kami beroperasi di tempat baru pada 1 julai 2020. Terima kasih atas sekongan semua kepada kami. InsyaAllah kami akan berikan yang terbaik kepada semua

Bilik saya Group Manager Rosazaman

Pada kesempatan ini saya ingin mempelawa pada yang beminat untuk menjadi perunding takaful dan berjaya bersama kami. Bolehlah terus menghubungi saya.

Bilik training

Doakan kami untuk terus maju dalam industri takaful ini..

Rosazaman SarifdinGroup

Group Manager

Great Eastern Takaful

019-2699436

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Tagged | Leave a comment

Berita Baik

Berita baik buat semua pemegang sijil Great Eastern Takaful! 🤩

Kini anda tidak perlu membawa kad perubatan anda ke mana-mana dengan adanya aplikasi GetCare!

Mudah kan? Tak perlu risau jika tertinggal kad di rumah 😉

Selain kad e-medikal untuk kemudahan kemasukan ke hospital, GetCare juga mempunyai pelbagai akses lain seperti maklumat panel hospital, had penggunaan pelan perubatan anda serta banyak lagi sebagai rujukan pantas untuk penjagaan kesihatan anda.

Muat turun GetCare di Apple Store dan Google Play sekarang!

iGetInTouch

GreatEasternTakaful

Posted in info | Tagged | Leave a comment

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT?

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT?

Ini pentingnya tahu ‘tempoh menunggu’, kekadang kami dah jelaskan bahawa akan ada siasatan utk sakit tertentu di bawah tempoh menunggu yg disenaraikan. Bila cakap siasatan bukan sekadar siasat awak betul2 sakit ke tidak, tapi siasat rekod2 lama awak juga.

Bila awak sihat kami beriya follow up sebab taknak terlambat, bila dah ada rekod nak submit pun tak cantik. Keputusan yang dapat pun belum tentu dapat cover.

Image may contain: 1 person, text that says 'Apendiks pecah, jangkitan kuman dan paru-paru berair, Ayu Raudhah masuk wad Gempak| Januari 23, 2018 16:58 +08 ANNUR GROUP Menerusi perkongsiannya di Instagram, kos rawatan Ayu sepanjang 11 hari di pusat perubatan itu mencecah RM50,000. Foto Instagram'

Masa sihat nak berkira nak yang murah tiada masalah asalkan awak terus BERTINDAK, melainkan awak tahu 25jam lagi kemalangan akan berlaku, lepas 31hari sakit berjangkit mula menyerang, 121hari sakit dalaman mula muncul.

Jom mulakan persediaan awal dengan tindakan yg segera, medikal kad murah sedang promosi dengan diskaun 5% !!!

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

7 bulan dah dapat RM4000

Ini bukan apa yang telah saya dapat.
TETAPI
apakah potensi yang
ANDA
boleh dapat..

Salah seorang testimoni kami, seorang Suri rumah anak 4, menyertai An Nur Group pada Nov 2019. Bermula dengan komisen bulan pertama RM156 dan kini lihatlah setelah 6 bulan bersama kami di An Nur Group mencecah RM5,000 sebulan. Dan saya pasti angka ini akan terus meningkat!

Sebelum ini pernah berkerja dengan pendapatan bersih sebulan RM2000, disebabkan kos penjagaan anak RM1200 sebulan (untuk 4 orang) belum termasuk kos kos lain beliau akhirnya memilih untuk menjadi suri rumah..

Kini segalanya lebih mudah kerana tumbesaran anak anak di depan mata sendiri dan masih mampu untuk menjana pendapatan yang lebih baik..

No photo description available.

Tiada apa yang mustahil jika anda benar benar ingin berubah..

Jika anda berminat untuk bersama kami atau ingin mengetahui tentang potensi kerjaya takaful ini bolehlah terus menghubungi kami…

Rosazaman Sarifdin
Group Manager
0192699436

#annurgroup
#berjayabersama

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Tagged | Leave a comment

14/6/2020 Session 1 RTSP02

Kelas kami telah bermula… kita ingin rakan niaga baru kami berjaya bersama sama kami. Alhamdulillah malm ni lebih 55 rakanniaga baru kami menyertai Program Kami.

Road To Success Program Batch 2
An Nur Group.

Anda sertai kami, menjadi tanggungjawab kami untuk memastikan anda berjaya…

Image may contain: Rosazaman Sarifdin, cloud and text

#annurgroup
#RTSP02

Posted in berita, motivasi diri | Leave a comment

Road To Success Program Batch 2

Road To Success Program An Nur Group Batch 2 akan bermula 14/6 ini. Kami #komited ingin memastikan semua perunding takaful baru kami berjaya bersama sama kami di Great Eastern Takaful Berhad.

Ini merupakan program khas kami di An Nur Group khas untuk perunding takaful kami yang baru..

Image may contain: cloud and text

Jom sertai keluarga besar kami

Rosazaman Sarifdin
Legasi 1

Hj Sahir Get
Legasi 2

Siti Norkamalia Binti Khalil
Legasi 3

Ssahar Sarif
Legasi 4

An Nur Group
Builder Agency

Posted in info, Pencapaian 2020 | Leave a comment

APA BESTNYA JADI PERUNDING TAKAFUL?

Assalamualaikum..

Ada yang tanya apa yang bestnya jadi perunding takaful ni?
lebih lebih lagi apabila buat laki bini…

Ni nak bagi tahu.. Perkara paling utama, masing masing paham kerja memasing, dan perkara yang paling best apabila dua dua dapat trip percuma, dah boleh kira honeymoon free gitu… tahun lepas 3 pasangan ini lepas trip free ke Bali, tahun ini ke Bangkok pula..

Image may contain: 2 people, including Rosazaman Sarifdin, textImage may contain: Rosazaman Sarifdin and Hiza WinNa, textImage may contain: Sahir Get, textImage may contain: Rosazaman Sarifdin and Masrinie Salim, textImage may contain: Rosazaman Sarifdin and Hiza WinNa, textImage may contain: Sahir Get, standing and text

Seronok tak guys kerja gini…

Anak Anak Sarifdin Baba ni kalau buat, dia akan buat sungguh-sungguh.. Lagi lagi tahun ni memasing dah jadi Group Manager.

#AnNurGroup
#Legasi1Rosazaman
#Legasi2HjSahir
#Legasi4Saharrudin

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Leave a comment

SI BUJANG

Dapat gaji selalu lebur
Godaan nafsu dikekang payah
Belum sempat jasa ditabur
Sampaikan hibah sebagai hadiah

Jasamu ibu segalanya dikorban
Jasamu ayah tiada pengganti
Andai hutangku menjadi beban
Hibah takaful sebagai ganti

Belum puas ku menabur bakti
Kiamat kecil nyawa ku diseru
Tak mungkin ku tambah robek di hati
Tiada hibah, malah hutang menunggu

Gajiku bukan seperti artis
Golongan B40 ku berdiri
Sungguhpun begitu asingkan pitis
Sertai takaful pelindung diri

Covid-19 tempoh yg panjang
Arahan mudah duduk di rumah
Anda si dara mahupun yg bujang
Mari siapkan dengan berhibah

Salam ingatan buat semua 🧡🧡

Masrinie Salim
Agency Manager
An Nur Group
GETB

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Daftar sekarang..

Good news for my policy holders.
All informations on your existing policies can be explored via “I great Intouch”
Kindly register to our customers’ portal https://igetintouch.greateasterntakaful.com/econnect-new/…

i great in touch

(the video will assist you how to do the registration).
Thank you very much on your continuous support.
#staysafeathome

Posted in info | Tagged | Leave a comment

stay at home

Assalamualaikum

Di dalam keadaan sebegini saya sangat menyokong tindakan penagkapan ini…. semoga semua orang dapat memberikan kerjasama dan masalah virus ini dapat ditangani segera…

No photo description available.

perkongsian di whatapps ada yang dah kena dah denda RM1000 (tak boleh kurang wooo). nak try boleh la melepak kat luar.

#stayathome
#covic19

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , | Leave a comment

tracking untuk PROMOTION

Assalamualaikum..

Biasa tracking untuk Director Legasi 1 (untuk kenaikan ke Asst Agency dan Agency Manager) , Hari ni tracking untuk final year GM Masrinie Salim, kita hanya merancang selebihnya berserah kepada Allah… kita cuba buat sebaik mungkin.. semoga segalanya dipermudahkannya..

Ada yang tanya kenapa nak bagi mem naik GM, itulah An Nur Group, dah cukup syarat naiklah pangkat.. kita akan bagi sepenuhnya sokongan, kita takkan halang malah sangat menggalakkan kerana itu tradisi AN Nur Group.. dan itu yang kita janjikan untuk berjaya dan membina empayar perniagaan bersama sama.

ingin menjadi manager kami yang seterusnya? hubungi kami untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Group Manager
0192699436
Legasi 1, An Nur Group

Posted in berita, info, Kerjaya | Leave a comment

Legasi 1, An Nur Group

Assalamualaikum, alhamdulillah kini An Nur Group telah memiliki 4 legasi. Setiap legasi mewakili satu Group Manager..

Berikut adalah barisan kepimpinan dibawah Legasi 1, yang diketuai oleh saya Group Manager Rosazaman Sarifdin, 2 orang Agency Manager Tuan Khairul Nizam Mohamed dan Puan Masrinie Salim

Berikut pula barisan Director untuk legasi 1, beliau merupakan barisan lapisan pemimpin baru yang telah kami saring dan akan kami bimbing untuk menjadi Agency Manager.

Sangat seronok dapat membantu rakan niaga dan sama sama berjaya di dalam industri takaful ini. Berminat untuk mengetahui tentang kerjaya yang hebat ini? Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images

 

 

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

Plan Hibah untuk yang tersayang..

DI JAMIN LULUS

Tinggal 11 hari sahaja lagi!!

Mana nak jumpa plan yang dah ada sejarah sakit pun layak memohon apatah lagi jika anda masih sihat.

harapan plus

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

razman

buatkan saya quotation

Posted in info | Tagged , | Leave a comment

USAH TAKUT BERIMPIAN

Assalamualaikum..

Pada tahun 2017 pernah berangan nak pakai kereta ni, masa tu pantang jumpa mesti rasa nak bergambar dan masa ini terus set kat dream board 2018 nak miliki mustang pada march 2019.

Siapa sangka berangan warna merah tapi akhirnya ditukar biru. Baru nampak JDT tak gitu.

Jangan takut untuk berimpian.. Jom saya bantu anda untuk capai impian tersebut. Bina kerjaya bersama kami di An Nur Group sebagai perunding kewangan takaful dibawah syarikat Great Eastern Takaful Berhad.

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images

annurgroup

agensipilihan

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , | Leave a comment

Virua Covid 19

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR!😷

Kepada mereka yang menghadapi masalah kesihatan seperti batuk, demam dan lain2, sila dapatkan rawatan awal di klinik kesihatan yg terdekat.

Pelanggan Great Eastern Takaful jangan risau jika anda disahkan terkena jangkitan COVID-19, kerana anda akan mendapat manfaat TAMBAHAN.

Apakah manfaat tambahan yg diperkatakan!🤔

1) Elaun hospital RM 200 sehari sehingga 60 hari apabila anda menerima rawatan di mana-mana hospital yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

2) Manfaat kematian berjumlah RM 20,000 yang dibayar sekaligus

3) Waris terdekat (pasangan serta anak(-anak) berumur 18 tahun ke bawah) juga akan menerima manfaat (1) dan (2) seperti yang dinyatakan di atas.

*Antara syarikat insurance terbesar di Malaysia yang menawarkan ‘manfaat tambahan’ untuk pelanggan-pelanggan mereka. Rujuk jadual dibawah.

 

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Tambahan kepada pelanggan GETB

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR! Dapatkan rawatan awal jika anda mengalami masalah kesihatan seperti demam, batuk dan kesukaran bernafas.

Buat pelanggan Great Eastern Takaful yang disahkan terkena jangkitan COVID-19, anda akan mendapat manfaat TAMBAHAN berikut:

1) Elaun hospital RM 200 sehari sehinggan 60 hari apabila anda menerima rawatan di mana-mana hospital yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

2) Manfaat kematian berjumlah RM 20,000 yang dibayar sekaligus

3) Waris terdekat (pasangan serta anak(-anak) berumur 18 tahun ke bawah) juga akan menerima manfaat (1) dan (2) seperti yang dinyatakan di atas.

Klik di sini untuk maklumat lanjut https://www.greateasterntakaful.com/bm/dapatkan-bantuan/pengumuman.html

#GreatEasternTakaful

#COVID19

Posted in info, Malang tak berbau | Leave a comment

2 Million Dollar Agency, GM Hj Sahir Sarifdin

Assalamualaikum,

Memperkenalkan bintang di dalam An Nur Group, 2 Million Dollar Agency, GM Hj sahir Sarifdin

Beliau Akan berkongsi dengan anda tentang peluang kerjaya di Great Eastern Takaful Berhad. Bagaimana untuk berjaya sebagai perunding takaful.

Serba sedikit tentang beliau

Menyertai GETB pada 16/09/2014

Promoted ke Agency Manager 1/1/2016

Promoted ke Group Manager 1/1/2019

2 Runner Up Rookie Group Manager Company Wide 2019

2 Million Dollar Agency 2019

Terima kasih Great Eastern Takaful Berhad kerana memberikan kepercayaan kepada An Nur Group. An Nur Group agensi pilihan masa kini, yang mana kami aktif melahirkan pemimpin baru setiap tahun. Jom berjaya bersama kami. Bukan janji tapi pasti anda akan berjaya.

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019, Pencapaian 2020, Talk Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

Newly promoted GM Saharrudin Sarifdin

Assalamualaikum,

Memperkenalkan bintang di dalam An Nur Group, newly promoted GM Saharrudin Sarifdin

Akan berkongsi dengan anda tentang peluang kerjaya di Great Eastern Takaful Berhad.

Serba sedikit tentang beliau

Menyertai GETB pada 14/10/2014

Promoted ke Agency Manager 1/1/2016

Promoted ke Group Manager 1/1/2020

Champion Unit Manager southern 2019

Million Dollar Unit 2019

Terima kasih Great Eastern Takaful Berhad kerana memberikan kepercayaan kepada An Nur Group. An Nur Group agensi pilihan di selatan tanah air yang mana aktif melahirkan pemimpin baru serta agensi yang di cemburui. Jom berjaya bersama kami. Bukan janji tapi pasti anda akan berjaya.

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019, Pencapaian 2020 | Tagged , , | Leave a comment