Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Kos rawatan untuk brain tumor

Gamma knife technology for brain tumor.

Member di hospital share pasal satu teknologi baru di Malaysia untuk rawat tumor otak. Mesin ni harga RM60 juta per unit. Katanya hanya terdapat di Sunway Medical Center dan Gleanegles buat masa sekarang.

Kos rawatan antara RM26,000-RM28,000 untuk 4-5 kali sesi rawatan, bergantung kepada doktor.

Teknologi ni menggunakan sinar gamma yang akan bertindak sebagai pisau yang akan memusnahkan sel tumor. Pesakit tak perlu lagi menjalani pembedahan, tak perlu cukur rambut.

Alhamdulillah teknologi perubatan semakin berkembang. Bila tengok pada kos rawatan tu, agak2 cukup tak duit saving yang ada? Kalau kata dah ada medica card alhamdulillah, tapi minta cek juga berapa had tahunan yang ada. Agak agak cukup tak untuk menampung kos ini..

Pastikan had tahunan anda mencukupi. Di GETB kami mempunyai plan yang mana had tahunannya sehingga RM1,000,000. Bertindak sekarang.

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager GETB

Founder An Nur Group

razman

buatkan saya quotation

Posted in berita, Malang tak berbau, Medical Card, Panel Hospital Pakar | Tagged , , | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum,

Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu.

Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya?

Kanser – tengok berap kos nya?

Jantung – tengok berapa kos nya?

Kerajaan tanggung jugak ke? Ke pakai duit sendiri? Cukup tak duit sendiri? Kalau duit sendiri tak cukup, nak dapatkan rawatan macam mana? – sebab tu kena ada medical card Great Eastern Takaful

Sebab itu penting untuk kita ambil cakna hal ini, jangan dah tekena pada batang hidung sendiri baru kita menggelabah..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Macam mana nak apply medical card Great Eastern Takaful ? Pm saya SEKARANG

razman

buatkan saya quotation

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Free trip Ke Bali kita

Apa yang best sangat jadi agen takaful ni.. salah satu perkara yang paling best adalah apabila dua dua layak ke percutian percuma bersama sama yang tersayang.

Lebih bermakna lagi 3 pasangan anak sarifdin berjaya ke trip ini.

Terima kasih Great Eastern Takaful atas peluang yang hebat ini..

Pada yang di luar sana nak ikut sama atau ingin mengetahui tentang kerjaya hebat ini? Jangan segan dan malu untuk hubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Jom sertai An Nur Group

Assalamualaikum..

Alhamdulillah usia kami An Nur Group baru berusia 7 tahun (ditubuhkan pada 1 jan 2012). Dalam usia yang muda ini kami mempunyai kekuatan 3 Group Manager, 6 Agency Manager dan 130 perunding takaful.

Kami mempunyai rekod penghasilan Manager TERPANTAS di Great Eastern Takaful berhad iaitu 1tahun 3.5bulan untuk Agency Manager dan 4tahun 3.5bulan untuk Group Manager.

Purata 2 manager baru kami lahirkan setiap tahun semenjak 2016 hingga kini. Jangkamasa yang kami ambil kurang dari 3 tahun.

Kami yakin dengan sistem yang kami ada kami mampu melahirkan lebih ramai lagi manager baru di masa akan datang dan mungkin ANDA manager terbaru kami.

Pada yang berminat untuk membina kerjaya dan berjaya bersama An Nur Group di Great Eastern Takaful Berhad bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.

Tingkatkan ekonomi keluarga anda, usah bimbang kami bukan sekadar latihan malah bimbingan juga akan kami berikan secara percuma.

Apa tunggu lagi

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , , , | Leave a comment

Kematian kemalangan setiap hari..

Assalamualaikum,,

Semalam berita kemalangan maut di kampung halamanku di Keratong, mengakibatkan kematian ibu dan bapa. 3 orang anak menjadi yatim piatu sekelip mata..

Hari ini lagi berita kematian ibu dan bapa. Kali ini di Dungun, Terengganu. Pada kes ini 7 anak anaknya yatim piatu sekelip mata.

Melihat kepada kejadian ini sedikit sebanyak membuatkan kita berfikir apakan nasib yang bakal berlaku kepada anak anak kita jika kejadian ini menimpa kepada kita..

Rancanglah sekarang..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

razman

buatkan saya quotation

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Hanya balu yang mengerti pentingnya takaful.

Saya baru sahaja berjumpa dengan pelanggan yang ada pengalaman sebegini. Menurutnya, arwah suaminya meninggal ketika berusia 40tahun akibat serangan jantung, arwah seorang executive bank dengan pendapatan sebulan dalam RM5000. Beliau pula bekerja sebagai kerani dan mempunyai 4 orang anak. Beliau menyewa dengan bayaran RM1000 sebulan.

Selepas kematian suami, beliau sudah tidak mampu membayar sewa rumah dan terpaksa berpindah. Pada ketika itu beliau hanya mampu untuk menyewa bilik sahaja. Semasa nak keluar dari rumah sewa adik beradik arwah berebut2 perabut2 dan barang2 yang ada di rumah tersebut. Dia kata, rasa sedih Allah sahaja yang tahu.

Kesedihan bertimpa apabila kwsp arwah dinamakan bukan kepadanya. Arwah telah menamakan kwsp beliau kepada makciknya (ini kerana arwah tinggal bersama makcik, dan penama tak di ubah sejak bujang)

Beliau berpesan kepada saya,

1-tolongla paksa orang ambil takaful ni. Janganla jadi seperti beliau. Beliau kata semasa musibah tu kena padanya. Rasa macam nak mati.. anak anakla yang menjadi penguat semangat…

2-Yang muda2 ni belila rumah awal2. Apa2 jadi nanti senang isteri dan anak2.

3-Updatela penama kwsp tu. Jangan buat tak tahu sahaja.. sian waris dan anak2

Belajarla dari pengalaman orang.. takkan yang macam ni pun kita nak rasa pengalaman sendiri kan..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

razman

buatkan saya quotation

Posted in berita, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Final Sprint An Nur Group 21/9/2019@Melaka

Assalamualaikum..

Alhamdulillah segala perancangan yang telah dibuat berjalan dengan jayanya. Kali ini lokasi final sprint kami pada tahun 2019 di Melaka. Semua rakanniga An Nur Group dari Kuantan, Kelantan, Perlis, Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Melaka berkumpul..

Kehadiran seramai 66 orang dengan tema meroon dan hitam. Insyaallah berbaki dalam lagi 3 bulan akan kami tunaikan matlamat kami iaitu mencapai permohonan baru sebanyak RM5,000,000 pada tahun 2019.

Selepas acara utama Final sprint kami terus ke acara seterusnya. Menyusun stratergy didalam berperang. Paint ball.

Alhamdulillah majlis berakhir dengan jayanya.. di kesempatan ini saya ingin mempelawa anda yang berminat untuk mengetahui tentang kehebatab kerjaya takaful ini serta berjaya bersama kami.

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Posted in Kerjaya, Malang tak berbau, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment