Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Wisma An Nur Group

Semua Bermula dengan angan angan..
Kita kemasi dengan tindakan..

Alhamdulillah berkat kesabaran kini dah memiliki wisma sendiri..

Saya namakan ia Wisma An Nur, semoga ianya terus bersinar dan memberikan cahayanya seperti matahari.

Masih Ingat lagi masa di awal penglibatan ramai yang menentang untuk meneruskan kerjaya sebagai perunding takaful. Ya la bidang ni bidang rejection.. bidang yang penuh cabaran..

Benarlah kata orang..

Kalau takut di lambung ombak,
Jangan berumah di tepi pantai,
Kalau mencuba pun tak tergamak,
Jangan harap impian akan tercapai.

Orang yang bijaksana
Nampak peluang dan rebut dan buka peluang lagi.
Orang yang bijak
Nampak peluang dan rebut
Orang yang rugi
Nampak peluang biarkan ianya berlalu saja.
Orang yang sangat rugi
Kita Nak cerita peluang pun dia tak bagi kita peluang..

GM Rosazaman Sarifdin
An Nur Group Associates

Posted in Kerjaya, kongsi rezeki, pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Pautan Kasih Ramadan 2022

Alhamdulillah, 9/4/2022 berakhir sudah program kami Pautan Kasih Ramadan bersama 30 orang anak anak yatim.

Kita meraikan mereka dengan pakaian raya baru di Jakel BBU. Terima kasih para penyumbang dan warga An Nur Group Associates yang terlibat bagi menjayakan program ini.

Doakan kami terus istiqomah dan dapat meneruskan lagi program seperti ini.

Posted in kongsi rezeki | Tagged , | Leave a comment

Wisma An Nur Group Associates

Alhamdulillah, Segali puji bagi Allah, Wisma An Nur Group Associates untuk tingkat bawah working area kami dah siap.

Tak sabar rasanya nak lihat hasil sepenuhnya wisma ini. Jangkaan traning area akan siap sebulan lagi (di bahagian atas). IsyaAllah perasmian kita akan buat pada Mei nanti sekali dengan jamuah hari raya.

Ini semua adalah hadiah buat seluruh keluarga An Nur Group Associates. Tanpa anda siapalah kami.. terima kasih semua, Terima kasih juga buat para pelanggan atas kepercayaan dan memilih kami sebagai perunding takaful anda, InsyaAllah amanah ini akan kami bawa sebaik mungkin.

Terima kasih juga buat pihak pengurusan GETB atas segalanya dan sudi melayan kerenah kami..

Posted in pencapaian 2022 | Tagged | Leave a comment

Perjumpaan kedua bersama team Kuching

Alhamdulillah 18-21/2/2022 dapat bersua muka lagi bersama team kuching.. Alhamdulillah sesi kali ini adalah untuk set dream board masing masing.

InsyaAllah tahun ini Al Janah Agency (An Nur Group Assosiates cawangan Kuching) akan buat yang terbaik.

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Tahniah new record breaker on promotion

Alhamdulillah tahniah dah syukur.. Satu rekod baru telah dipecahkan di An Nur Group, promotion dengan jumlah permohonan unit terkumpul melebihi RM1juta.

Tahniah buat ust Mohamad Ridzuan Baharuddin dan kumpulan atas rekod baru ini. Anda sememangnya layak. Semoga anda dan kumpulan lebih cemerlang lagi untuk tahun 2022 ini.

Semoga pencapaian ini dapat dipecahkan di masa akan datang. Mungkin anda insan yang akan memecahkannya. Jom sertai kami…

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

RM 9 juta permohonan baru dari An Nur Group

Alhamdulillah tahniah dan syabas An Nur Group atas pencapaian cemerlang pada 2021. RM9,105,273.60 permohonan baru dan peningkatan sebanyak 84% berbanding tahun sebelumnya.

Pastinya semua ini tidak akan jadi dengan sendirinya tanpa bimbingan daripada semua pemimpin di An Nur Group.

Terima kasih buat para pelanggan yang mempercayai perkhidmatan kami dan juga para rakanniaga yang bersama kami. InsyaAllah tahun 2022 ini kita akan lakukan yang lebih baik.

Doakan kami agar terus istiqomah dalam menyebarkan dakwah takaful ini.

Salam sayang dari saya GM Rosazaman Sarifdin

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

Umrah bersama Newly Promoted Agency Manager

Alhamdulillah Bersyukur kepada Allah, dengan izinnya penghujung 2021 dibuka untuk Umrah. Jadi kesempatan itu saya dan isteri GM Masrinie Salim dapat membawa Newly Promoted kami untuk mengerjakan Umrah.

Alhamdulillah segalanya dipermudahkan, kami bertolak pada 5/1/2022 dan pulang pada 17/1/2022. Pergi dalam musin ini, macam macam dugaan dan rintangan.. Di dalam kesulitan alhamdulillah sebenarnya terlalu banyak kemudahan yang telah Allah berikan kepada kami.

Tahniah buat AM Ridzuan, AM Nazif dan AM Roslaili. Tahun ini dah berada di gelanggang baru. Pastinya lebih mencabar. Saya berharap anda semua terus dan lebih cemerlang pada tahun ini.

Antara yang lebih istimewa untuk umrah kali ini, dapat berjumpa dengan abang ipar tuan Shahrul Salim di Mekah. Bukan itu sahaja siap buat kami jalan jalan sekali.

Alhamdulillah hari ini kami semua selamat tiba di Malaysia dan dibenarkan untuk kuarantin di rumah. Cuma kami dibekalkan dengan jam power ranger

InsyaAllah kami akan bawa lagi newly promoted kami di masa akan datang. Mungkin anda adalah yang seterusya.

GM Rosazaman

Posted in Hadiah Misteri | Tagged | Leave a comment

Pelancaran logo gabungan

Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah.. pada 18/12/2021 menjadi sejarah buat kami hasil Gabungan Legasi 1 (GM Rosazaman Sarifdin dan 5 (GM Masrinie Salim) An Nur Group membentuk An Nur Group Associates. Terima kasih VP Hjh Nori Yahya kerana merasmikan gabungan ini.

Kami ni akan beroperasi di Wisma An Nur Group Associates Pasir Gudang menjelang 2022. Terima kasih atas segala sokongan anda semua.. Doakan kami terus berjaya.. wisma ini boleh menempatkan 80 orang untuk sekali sesi training. Ini merupakan investment kami kepada rangkaian kami.

Kepuasan dan keselesaan rangkaian kami adalah keutamaan. Dan kami akan memberikan fasiliti yang terbaik.

Di kesempatan ini saya ingin mempelawa anda yang berada di sekitar Pasir Gudang dan berminat untuk mengetahui tentang potensi kerjaya takaful, bolehlah menghubungi kami. InsyaAllah kami akan tunjukkan jalan..

Saya yakin dengan Pengalaman pengurusan serta melahirkan pemimpin baru setiap tahun selama 11 tahun mampu melahirkan lebih ramai lagi pemimpin baru.

Mungkin anda pemimpin kami yang seterusnya..Hubungi kami segera..

annurgroupassociates

spirit637

AnNurGroup

Posted in berita, Pencapaian 2021, Video | Tagged | Leave a comment

lagi kelahiran 637 pada bulan ini

Hari gembira buat teammate juga buat semua yang cintakan kejayaan. “Patutlah datang sekampung, geng insurans!”

Seloroh salah seorang salesman di sana..Sempat di perbetulkan…kami dari takaful bukan insurans Ahamdulillah, Penyerahan Velfire ZA 2018 kepada Agency Manager Solehah Jumaat

“Dia memang seorang yang kuat semangat”

Akui ayahanda dan bonda tentang anak sulung tercinta Sempat bonda bertanya, apa di sebalik no 637 tu…Ooo…simbolik kepada

6 untuk G

3 untuk E

7 untuk T

Great Eastern Takaful…Inilah yang kami bawakan semangat dalam S.P.I.R.I.T 637

Hasil usaha dan kerja keras tanpa lelah…semoga dipermudahkan untuk kenaikan pangkat ke Group Manager, Solehah

#AnNurGroupAssociates#AnNurGroup#LegasiV#spirit637

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

kelahiran 637 terbaru kami

Tahniah Awie Kosnin atas pencapaian terbaru. Kelahiran 637, keluarga baru kami.

Maaf tak dapat nak teman untuk program penyampaian kereta, clash dengan program bersama CEO GETB hari ini.Menyertai kami pada Feb 2021 secara separuh masa, kini dengan yakinnya telah bersama kami secara sepenuh masa pada Sept 2021.

Tiada apa yang mustahil. Dimana ada kemahuan pastinya ada jalan..Semoga terus maju dan berjaya. Yang berminat untuk menyertai kami sebagai perunding takaful. Jangan segan dan malu boleh terus pm kami..Legasi 1 An Nur Group, sedia memberikan latihan dan bimbingan.

Kejayaan anda adalah kebanggan kami..

#legasi1#spirit637#AnNurGroupConsultancy#AnNurGroup#annurgroupassociates

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

An Nur Group Cawangan Segamat

Alhamdulillah, mengambil berkat penghulu segala hari,

Hari ini signboard untuk cawangan kami di Segamat, Johor di naikkan. Semoga Legasi 1 An Nur Group terus maju di Segamat Johor.

Cawangan ini akan diterajui oleh Agency Manager 2022 kami Ust Mohamad Ridzuan Baharuddin. Terima kasih kepada semua rakan niaga kami yang banyak membantu.

Alhamdulillah impian bersama untuk memiliki opis di Segamat telah di makbulkan olehNya.Terima kasih juga buat para pelanggan kami, terima kasih atas kepercayaan anda dan memilih kami sebagai perunding takaful anda..Ini Bukanlah pengakhiran sebaliknya permulaan bagi kami.

Doakan kami untuk terus maju bersama. aminn

#legasi1#annurgroup#AnNurGroupConsultancy#spirit637

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

An Nur Group Di Kuching Sarawak

Assalamualaikum,

Alhamdulillah termetrai sudah usahasama di antara Legasi 1 An Nur Group dengan Al Janah Agensi di Kuching Sarawak. Semoga denga usahasama ini akan mengembangkan lagi kumpulan An Nur Group di Borneo..

Terlebih dahulu saya ingin ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi memberikan kepercayaan kepada saya untuk mengemudi kumpulan ini. InsyaAllah saya akan bantu dan buat yang terbaik. Semoga kita semua berjaya bersama.

Alhamdulillah pada 5-8/11/2021 mengambil peluang untuk berada di bumi Sarawak. Walau perbagai halangan sebelum ketibaan di sana, ianya tidak sedikit pun mematahkan semangat saya. Perancangan telah dibuat, segala tentatif Jtelah di atur dengan baik. Alhamdulillah setiap masa di penuhi dengan aktiviti bermanfaat yang telah di susun rapi.

Dari sesi suai kenal, ke Personal Coaching, TBOSS sehinggalah ke jamuan makan malam. Semuanya Alhamdulillah berjalan dengan lancar.. Saya yakin, Al Janah Agency mampu buat yang terbaik, dan mempunyai kekuatan tersendiri.

Majlis penutup, makan malam bersama

InsyaAllah pada Jan 2022 ini kita akan berjumpa lagi untuk aktiviti Kick Start. Kita akan melakar sejarah untuk 2022.

GM Rosazaman

Posted in berita, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

An Nur Prihatin 4

Assalamualaikum

Pada bulan ini giliran Legacy 4, An Nur Group untuk menguruskan program ANNUR PRIHATIN #4.

Sasaran penerima pada bulan ini adalah sekitar Johor & melaka serta sasaran seramai 25 orang penerima.

Namun jika kutipan melebihi sasaran kita akan agihkan kepada lebih ramai lagi. In shaa Allah.

Sumbangan boleh bermula dari hari ini sehingga hari terakhir 10 Okt 2021 terus ke:
No akaun :501299614879
Nama: saharrudin Bin Sarifdin
Ref: annurprihatin4

Jangkaan serahan sumbangan pada 15 @ 16 Okt.

Sama-sama kita menjayakan program ini.

Apabila kita diuji hidup dalam kesusahan, itu sebenarnya adalah sebahagian ujian daripada Allah SWT untuk menilai tahap kesabaran serta reda pada diri kita.

Sekiranya ditakdirkan kita menjadi kaya raya, itu juga salah satu bentuk ujian bagi melihat sama ada kita bersyukur atau kufur atas nikmat itu.

Allah SWT memerintahkan hamba-Nya melakukan sesuatu walaupun dilihat begitu sukar dilakukan pada awalnya namun pasti ada kemanisan pada akhirnya.

Posted in an nur prihatin, berita | Leave a comment

2 juta permohonan baru, Legasi 1 An Nur Group

Alhamdulillah. Diberikan team yang padu. Tahniah semua warga Legasi 1 An Nur Group.. ini kejayaan kita bersama.

Siapa sangka, sesungguhnya percaturan Allah yang terbaik, Tahun lepas kami mencapai 2 juta pada disember, tahun ini dapat dicapai lebih cepat walau cabaran tahun ini lebih hebat kerana Legasi 1 An Nur Group telah melahirkan Group Manager baru.

Di kesempatan ini saya ingin mempelawa anda yang berminat membina kerjaya dan berjaya bersama kami. InsyaAllah segala ilmu yang ada akan saya berikan. Kita bina empayar business bersama sama..

GM Rosazaman Sarifdin

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged | Leave a comment

An Nur prihatin..

Alhamdulillah semalam Annur Group telah berjaya melaksanakan program Annur Prihatin 4.0.

Untuk makluman, ini merupakan program ketiga bantuan yang di kelolakan oleh Annur Group. Kali ini, GM Hj Sahir Sarifdin selaku GM Legasi 2 (Annur Great Agency) telah diamanahkan sebagai penyelaras program.

Program kali ini mensasarkan bantuan kepada golongan ibu tunggal, golongan asnaf atau keluarga yang terjejas pendapatan ekoran pandemik covid 19. Sasaran bantuan lebih tertumpu kepada penduduk yang berhampiran.

Sasaran awal bantuan hanya untuk 25 buah keluarga sahaja di sekitar Shah Alam, Semenyih, Kuantan dan Pekan. Alhamdulillah sumbangan yang diterima di kalangan team Annur Group dan juga golongan perseorangan telah membolehkan sumbangan diberikan kepada 42 buah keluarga.

Terima kasih kami ucapkan kepada pemberi sumbangan. Semoga segala amal kebaikan kita diterima oleh Allah.Berikut adalah perkongsian dokumentasi aktiviti semalam. #AnNurGroup#AnnurPrihatin3.0

Posted in kongsi rezeki, Uncategorized | Leave a comment

100 Manpower Legasi 1 An Nur Group

Alhamdulillah,,

Rezeki yang di pinjamkan, diberikan insan insan hebat untuk bersama dengan saya di Legasi 1 An Nur Group..

Agency Manager Amirul Faizal Ahmad

Agency Manager Hjh Nurul Ain Zulkifli

Asst Agency Manager Ust Mohamad Ridzuan Baharuddin

Asst Agency Manager Muhammad Nazif

Asst Agency Manager Siti Fatimah

introducer introducer Legasi 1, anda semua memang hebat. Pada yang berminat untuk mengetahui tentang kerjaya sebagai perunding takaful ini, bolehlah terus menghubungi kami..

Kita HEBAT

Anda HEBAT

Legasi 1 HEBAT

An Nur HEBAT

GM Rosazaman Sarifdin

Legasi 1 An Nur GroupGreat Eastern Takaful Berhad

#legasi1#Spirit637#AnNurGroup

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

Kongsi Rezeki 3.0

Alhamdulillah Selesai sudah program kongsi rezeki untuk bulan ini, sumbangan kali ini berupa air mineral (akan terus dihantar oleh orang kilang sebanyak 84kotak x24) dan makanan ringan.

Menurut tuan Nizam, PKRC pasir gudang sudah lama tidak menerima sumbangan makanan ringan. Jadi mana mana agensi yang berminat bolehlah menghulurkan bantuan..

Terima kasih kepada para penyumbang yang menjayakan program pada kali ini..semoga kalian semua diberikan kesihatan yang baik serta dilimpahkan lagi rezekinya.

Salam sayang

#kongsirezekibersama

Posted in berita, kongsi rezeki | Tagged , | Leave a comment

BERATNYA INGIN KU NYATAKAN HAKIKAT INI

Salam,

BERATNYA INGIN KU NYATAKAN HAKIKAT INI

Inilah yang saya katakan tadi di FB live https://www.facebook.com/1170135905/videos/423539055631683/ si isteri hubungi saya, suami tercinta telah pergi ke pencipta 3 bulan lalu disebabkan covid 19, hari ini baru beliau berkesempatan untuk membuka hanfon si suami.

Setelah di buka, beliau ada menjumpai wasap si suami bersama salah seorang Ahli An Nur Group, menerangkan tentang hibah dan plan beserta kad perubatan.

Besar harapan beliau, mengharapkan si suami ada mengambil plan bersama kami di Great Eastern Takaful Berhad. Berat hati saya ingin memaklumkan kepadanya. Setelah membuat semakan, si suaminya tiada sebarang sijil di Great Eastern Takaful Berhad.

Dikesempatan ini saya sangat merayu kepada anda semua. Tolong Mohonla segera plan hibah. Taknak ambil dengan saya pun tak mengapa. Carilah agen di luar sana, ada banyak agen. Ingatlah orang yang kita sayang.. mohonlah ikut kemampuan masing masing.

Kematian itu pasti,

Covid itu juga pasti,

Jangan sebab keegoan kita akan memberikan kesan kepada orang yang kita tinggalkan..harap kisah ini dapat memberikan pengajaran kepada kita semua. share la kalau anda rasa sayang dengan orang di sekeliling anda.

GM Rosazaman Sarifdin

An Nur Group

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged | Leave a comment

1 Million Dollar Unit in July 2021

Alhamdulillah,

Terima kasih semua warga Legasi 1A, An Nur Group. Ini kejayaan kita bersama. Tanpa anda semua kejayaan ini tidak akan berhasil.

Terima kasih buat AAM Ust Mohamad Ridzuan Baharuddin dan kumpulan, AAM Muhammad Nazif dan kumpulan serta yang lain lain..

Terima kasih para pelanggan yang mempercayai kami, terima kasih pihak pengurusan GETB yang tidak lelah membantu kumpulan kami.

Terima kasih buat ahli keluarga kami yang sentiasa menyokong dan mendoakan kami..

Terima kasi juga buat leader leader Hebat An Nur Group atas segala sokongan, GM Sahir Get, GM Ssahar Sarif dan GM Masrinie Salim.

Saya yakin kita mampu buat yang terbaik lagi untuk 2021..

GM Rosazaman Bin Sarifdin

Posted in info, Pencapaian 2021 | Leave a comment

Get Premier Leader Great Eastern Takaful Berhad

Peluang terbaik,

Ingin bersama kami sebagai Aspirant Unit Manager atau Unit Manager?Bonus sehingga RM10,000 di berikan..

sila hubungi saya segera untuk keterangan lanjut.

GM Rosazaman Sarifdin

0192699436

Posted in Kerjaya | Leave a comment