Jom berjaya bersama saya di Great Eastern Takaful Berhad

Rosazaman Bin Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

019-2699436

Advertisements
Video | Posted on by | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

An Nur The Great Agency: Where Leader/Manager Are Made

Assalamualaikum

An Nur The Great Agency “Where Leaders/Manager Are Made” itulah slogan Goal Setting 2018 Annur Agency pada tahun ini. Terbukti tidak sampai 5 tahun An Nur Agency ditubuhkan, kini telah melahirkan 7 Agency Manager, 3 tahun berturut-turut sekurang-kurangnya dua orang dari An Nur Agency menikmati kenaikan pangkat.

26994973_10213514784521897_2139512509_n

Kepada teman-teman di luar sana yang ingin menyertai agensi takaful, pasti tidak kecewa memilih kami di An Nur Agency sebagai agensi pilihan. Leader komited di An Nur akan membimbing anda mencapai impian jadi untuk menjadi leader yang seterusnya. Di samping mempunyai sistem tracking yang terbaik, agency kami juga mempunyai template khusus proposal yang memudahkan untuk anda dalam menyediakan proposal perlindungan takaful kepada bakal-bakal client anda.

Pada tahun ini, kami mensasarkan:
– 5 Million Dollar Agency
– 2 orang GAM (Group Agency Manager)
– 3 orang AM (Agency Manager)
– 15 orang 1st Running AM (Agency Manager)
– 48 recruitement new active agent
– 100+ Agency

#WhereLeadersManagerAreMade
#AnnurTheGreatAgency

Untuk keterangan lebih lanjut anda boleh hubungi saya

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, Talk Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

BERANI BERIMPIA

Berani berimpian.. impian yang disematkan dalam diri semasa mula mula menyertai industri takaful ini (5 april 2011) sebahagian besarnya telah saya capai. Antaranya

1- Keluarga

Sebagai ketua keluarga, saya ingin memberikn yang terbaik untuk keluarga. Antara impian utama semasa menyertai takaful ini adalah ingin memastikan tumbesaran anak anak di depan mata. Alhamdulillah isteri saya telah berhenti kerja pada penghujung tahun ke 2 (feb 2013) saya di takaful. Kini beliau bersama sama saya mengembangkan industri ini. Kini waktu bersama anak lebih banyak berbanding dahulu.

2- Rumah

Bersyukur dengan rumah sebelum ini (2 bilik). Memandangkan saya mempunyai anak 5 orang. Impian untuk memiliki rumah yang lebih selesa untuk keluarga antara sasaran saya. Alhamdulillah impian ini tercapai pada tahun ke 3 (sain perjanjian jual beli pada mei 2014). Rumah siap pada sept 2016.

3-Kereta (Safety Car)

Ada yang kata asal kereta dah ok. Buat apa nak membazir. Setiap orang mempunyi pendapat yang berbeza. Memandangkan saya selalu memandu untuk jarak jauh (JB-KL) saya telah memilih Kereta Conti buatan Jerman. Yang ini saya peroleh setelah 4 tahun saya di dalam industri (june 2015)

4- Family Car

Cita cita ini saya sematkan dalam diri ingin memiliki family car selepas saya memasuki rumah baru. Selalu saya kongsikan impian ini bersama keluarga terutama anak anak supaya meransang saya untuk bekerja keras sentiasa. Alhamdulillah saya dapat mencapainya pada hari kelahiran saya yang ke 36 iaitu pada tahun 5, 4 bulan berada di dalam

Industri (ogos 2017

Jangan takut berimpian, tetapi pastikan tindakan kita selari dengan apa yang kita impikan..

Selamat berimpian

Rosazaman Sarifdin

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Leave a comment

AM Amirul Faizal Ahmado

Hari ini saya ingin memperkenalkan Seorang yang tidak asing lagi di GETB yang di lahirkan oleh An Nur The Great Agency

Nama : Amirul Faizal Bin Ahmad

Menyertai GETB : 10/3/2015

Alhmdulillah dalam masa 2 tahun 10 bulan beliau telah mencapai pangkat Agency Manager pada 1/1/2018. Anak kelahiran Kuala Terangganu ini nekad utuk meninggalkan pekerjaan glamornya sebagai Engineer semata mata ingin menumpukan perhatian kepada kerjaya barunya sebagai perunding takaful. Kini beliau boleh tersenyum kerana bukan sahaja kebebasan kewangan dan masa sahaja di peroleh malah apa yang di impikan telah menjadi miliknya.

Ingin Jadi seperti kami?

Rosazaman Bin Sarifdin

Posted in Kerjaya, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

AM Siti Norkamalia Binti Khalil

Assalamualaikum,

Hari ini saya ingin memperkenalkan Seorang yang tidak asing lagi di GETB yang di lahirkan oleh An Nur The Great Agency

kam

Nama: Siti Norkamalia Binti Khalil

Sertai GETB: 10/12/2013

Sebut jer nama Siti Norkamalia Binti Khalil ni di GETB siapa yang tak kenal, kalau siapa yang kawan dengan di FB dia boleh tahu la macam mana dia buat kerja, Ke Utara, Selatan, Timur tu memang mainan dia. Badan kecik tapi ligat buat kerja..

Alhmdulillah dalam masa 2 tahun 1 bulan beliau telah mencapai pangkat Agency Manager pada 1/1/2016 dan pada tahun yang sama juga atas usaha dan motivasi yang tinggi beliau telah melepasi syarat 1st year running Group Manager (GM). Pada tahun 2017 beliau telah melahirkan 2 orang pemimpin baru di bawah seliaan beliau. Ini membuktikan sistem duplikasi yang kami bawa berkesan dan terbukti. Tahun ini 2018, merupakan tahun terakhir beliau sebelum bergelar GROUP MANAGER iaitu tahap yang  tinggi  yang di impikan oleh semua perunding takaful.

Ingin Jadi seperti kami?

Rosazaman Bin Sarifdin

 

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment

AM Saharrudin Sarifdin

Assalamualaikum,

Hari ini saya ingin memperkenalkan Seorang yang tidak asing lagi di GETB yang di lahirkan oleh An Nur The Great Agency

Nama: Saharrudin Bin Sarifdin

Sertai GETB: 8/10/2014

Alhmdulillah dalam masa 2 tahun 3 bulan beliau telah mencapai pangkat Agency Manager pada 1/1/2017 dan pada tahun yang sama juga atas usaha dan motivasi yang tinggi beliau telah melepasi syarat 1st year running Group Manager (GM). Satu tahap yang di impikan oleh semua perunding takaful.

Dengan sistem yang ada pada agensi, kami yakin akan melahirkan lebih ramai lagi pengurus di bawah An Nur The Great Agency. Mungkin anda pengurus seterusnya yang kami cari.

Rosazaman Bin Sarifdin

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2017, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , | Leave a comment

HARAPAN PALSU

Assalamualaikum,

Kematian, semua orang pasti mati, cuba bilakah akan berlaku adalah rahsia Allah.

Jam 8:15 pagi mendapat perkabaran kematian seorang hamba Allah yang di maklumkan oleh si anak. Si ayah yang berusia 43 tahun telah meninggal meninggalkan alam yang sementara ini. untuk selamanya pada 16/12/2017 jam 3:00 pagi akibat serangan jantung. Si ayah mengadu sesak nafas pada awalnya dan meninggal ketika perjalanan ke hospital.

Si anak memberitahu nama penuh si ayahnya kepada saya. Dalam hati saya berkata nama ini macam tiada di dalam list pelanggan saya (insyaAllah saya ingat pelanggan saya walau kesemua hampir 400 orang). Tetapi saya meminta untuk memberikan saya masa untuk membuat cheking. Setelah di chek ternayata nama tersebut tiada di dalam senarai pelanggan saya. Saya bertanya bagaimana boleh dapat no saya. Katanya no telefon saya tersimpan di dalam hanfon arwah ayah nya

Tiada apa yang dapat saya katakan selain memohon maaf tidak dapat menolong, mungkin arwahnya pernah meminta quotation dengan saya di lawan blog ini. Dari blog ini lebih 1000 quotation telah saya keluarkan pada yang minta.

Dikesempatan ini saya mohon pada yang belum ambil takaful dengan saya janganlah save nama saya di hanfon anda sebagai agen takaful. Saya tak sampai hati nak jawab kepada waris anda nanti.. jasa baik anda sangat saya harapkan..

Salam takziah.

Rosazaman Sarifdin

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

lets #berjayabersama

Assalamulaikum,

Berbaki beberapa hari ini adalah hari yang mendebarkan bagi saya. Mana tidaknya ada 4 orang di bawah An Nur The Great Agency yang sedang berjuang untuk ke satu tahap yang lebih atas di dalam industri ini iaitu menjadi Agency Manager.

25442894_10213200545866127_527972306514265760_nIni adalah budaya yang kami terapkan di dalam agency kami, kami akan sering memantau prestasi terkini  dan sering berbincang apakah stratergy yang terbaik ingin kita gunakan. Dalam masa yang singkat ini kita harus bijak untuk menfokuskan pada perkara yang perlu di utamakan.

bagaimana cara untuk mendapatkan agen yang TAHAN MAKI

Pernah ada seseorang bertanya kepada saya, bagaimana cara untuk mendapatkan agen yang TAHAN MAKI, terus terang saya katakan saya agak terkejut dengan pertanyaan tersebut dan dengan spontan saya terus bertanya, adalah agency anda mengamalkan cara tersebut? yang pastinya cara tersebut tidak pernah sama sekali di gunakan di agency kami. Konsep yang kami gunakan adalah konsep keluargaan dan kasih sayang. Selari dengan slogan GETB iaitu #berjayabersama.

Ingin menjadi sebahagian daripada keluarga kami? Sila hubungi pemimpin kami yang berada berhampiran kawasan anda.

Johor
Sahar Sarif 018-3729556/ Masrinie Salim 012-7499436

Kuala Lumpur
Siti Norkamalia Binti Khalil 019-2332305

Selangor
Sahir Get , Sahir Sarifdin 012-2770302

Terengganu
Amirul Faizal Ahmad 013-2224762

Pahang
Naz Ain Zul 014-5357305

Melaka
Khairul Mohamed 013-9329023

Rosazaman Sarifdin 019-2699436
Founder, An Nur The Great Agency,

Group Agency Manager, Great Eastern Takaful Berhad.

Salam

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment