Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Posted in berita, info, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

An Nur prihatin..

Alhamdulillah semalam Annur Group telah berjaya melaksanakan program Annur Prihatin 4.0.

Untuk makluman, ini merupakan program ketiga bantuan yang di kelolakan oleh Annur Group. Kali ini, GM Hj Sahir Sarifdin selaku GM Legasi 2 (Annur Great Agency) telah diamanahkan sebagai penyelaras program.

Program kali ini mensasarkan bantuan kepada golongan ibu tunggal, golongan asnaf atau keluarga yang terjejas pendapatan ekoran pandemik covid 19. Sasaran bantuan lebih tertumpu kepada penduduk yang berhampiran.

Sasaran awal bantuan hanya untuk 25 buah keluarga sahaja di sekitar Shah Alam, Semenyih, Kuantan dan Pekan. Alhamdulillah sumbangan yang diterima di kalangan team Annur Group dan juga golongan perseorangan telah membolehkan sumbangan diberikan kepada 42 buah keluarga.

Terima kasih kami ucapkan kepada pemberi sumbangan. Semoga segala amal kebaikan kita diterima oleh Allah.Berikut adalah perkongsian dokumentasi aktiviti semalam. #AnNurGroup#AnnurPrihatin3.0

Posted in kongsi rezeki, Uncategorized | Leave a comment

100 Manpower Legasi 1 An Nur Group

Alhamdulillah,,

Rezeki yang di pinjamkan, diberikan insan insan hebat untuk bersama dengan saya di Legasi 1 An Nur Group..

Agency Manager Amirul Faizal Ahmad

Agency Manager Hjh Nurul Ain Zulkifli

Asst Agency Manager Ust Mohamad Ridzuan Baharuddin

Asst Agency Manager Muhammad Nazif

Asst Agency Manager Siti Fatimah

introducer introducer Legasi 1, anda semua memang hebat. Pada yang berminat untuk mengetahui tentang kerjaya sebagai perunding takaful ini, bolehlah terus menghubungi kami..

Kita HEBAT

Anda HEBAT

Legasi 1 HEBAT

An Nur HEBAT

GM Rosazaman Sarifdin

Legasi 1 An Nur GroupGreat Eastern Takaful Berhad

#legasi1#Spirit637#AnNurGroup

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

Kongsi Rezeki 3.0

Alhamdulillah Selesai sudah program kongsi rezeki untuk bulan ini, sumbangan kali ini berupa air mineral (akan terus dihantar oleh orang kilang sebanyak 84kotak x24) dan makanan ringan.

Menurut tuan Nizam, PKRC pasir gudang sudah lama tidak menerima sumbangan makanan ringan. Jadi mana mana agensi yang berminat bolehlah menghulurkan bantuan..

Terima kasih kepada para penyumbang yang menjayakan program pada kali ini..semoga kalian semua diberikan kesihatan yang baik serta dilimpahkan lagi rezekinya.

Salam sayang

#kongsirezekibersama

Posted in berita, kongsi rezeki | Tagged , | Leave a comment

BERATNYA INGIN KU NYATAKAN HAKIKAT INI

Salam,

BERATNYA INGIN KU NYATAKAN HAKIKAT INI

Inilah yang saya katakan tadi di FB live https://www.facebook.com/1170135905/videos/423539055631683/ si isteri hubungi saya, suami tercinta telah pergi ke pencipta 3 bulan lalu disebabkan covid 19, hari ini baru beliau berkesempatan untuk membuka hanfon si suami.

Setelah di buka, beliau ada menjumpai wasap si suami bersama salah seorang Ahli An Nur Group, menerangkan tentang hibah dan plan beserta kad perubatan.

Besar harapan beliau, mengharapkan si suami ada mengambil plan bersama kami di Great Eastern Takaful Berhad. Berat hati saya ingin memaklumkan kepadanya. Setelah membuat semakan, si suaminya tiada sebarang sijil di Great Eastern Takaful Berhad.

Dikesempatan ini saya sangat merayu kepada anda semua. Tolong Mohonla segera plan hibah. Taknak ambil dengan saya pun tak mengapa. Carilah agen di luar sana, ada banyak agen. Ingatlah orang yang kita sayang.. mohonlah ikut kemampuan masing masing.

Kematian itu pasti,

Covid itu juga pasti,

Jangan sebab keegoan kita akan memberikan kesan kepada orang yang kita tinggalkan..harap kisah ini dapat memberikan pengajaran kepada kita semua. share la kalau anda rasa sayang dengan orang di sekeliling anda.

GM Rosazaman Sarifdin

An Nur Group

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged | Leave a comment

1 Million Dollar Unit in July 2021

Alhamdulillah,

Terima kasih semua warga Legasi 1A, An Nur Group. Ini kejayaan kita bersama. Tanpa anda semua kejayaan ini tidak akan berhasil.

Terima kasih buat AAM Ust Mohamad Ridzuan Baharuddin dan kumpulan, AAM Muhammad Nazif dan kumpulan serta yang lain lain..

Terima kasih para pelanggan yang mempercayai kami, terima kasih pihak pengurusan GETB yang tidak lelah membantu kumpulan kami.

Terima kasih buat ahli keluarga kami yang sentiasa menyokong dan mendoakan kami..

Terima kasi juga buat leader leader Hebat An Nur Group atas segala sokongan, GM Sahir Get, GM Ssahar Sarif dan GM Masrinie Salim.

Saya yakin kita mampu buat yang terbaik lagi untuk 2021..

GM Rosazaman Bin Sarifdin

Posted in info, Pencapaian 2021 | Leave a comment

Get Premier Leader Great Eastern Takaful Berhad

Peluang terbaik,

Ingin bersama kami sebagai Aspirant Unit Manager atau Unit Manager?Bonus sehingga RM10,000 di berikan..

sila hubungi saya segera untuk keterangan lanjut.

GM Rosazaman Sarifdin

0192699436

Posted in Kerjaya | Leave a comment

Kongsi Rezeki 2.0 An Nur Group

kongsi rezeki 2.0 An Nur Group.

Alhamdulilah selesai angkat barang Kami di sambut dengan hujan yang lebat. Allah menurunkan rahmatnya..

Terima kasih kepada para penyumbang untuk program kali ini. 47 keluarga dapat di bantu. Rezeki Allah, Alhamdulillah ada pertamahan lagi 24 keluarga. Yang itu kita akan agihkan pada sesi kedua.

Terima kasih pengerusi majlis kali ini Nor Ashikin Mohamad atas pemilihan tempat sumbangan.

AnNurGroup

spirit637

Posted in kongsi rezeki | Tagged | Leave a comment

FB Live

Assalamualaikum..

Permintaan dari rakan niaga Great Eastern Takaful, GM Ida,

Nanti saya akan kongsikan link nya.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dream Board 2018 saya

Selesai urusan yang tertangguh..

Alhamdulillah, selesai urusan di pejabat peguam hari ini. Pembelian shop lot hasil dari menggunakan 100% statment komisen takaful.

Semuanya bermula dengan impian.. Dream Board 2018 saya. Berani meletakkan sasaran dan berjalan di atas sasaran tersebut. Jangan sesekali mengubah impian, biar anda menangguhkannya jika tidak capai, dan cepat cepatlah ubahla cara dan tindakan yang di ambil.

Impian Dis 2018 nak bawa abah, mak dan isteri mengerjakan umrah. Alhamdulillah dapat di laksanakan pada Dis 2019. InsyaAllah sangat berharap dapat covid ini segera selesai kerana berhajat untuk mengerjakan Ibadah haji pula.

March 2019 berjaya mencapai impian pertama, Ford Mustang. Cuma tetiba nampak cun warna biru. last minit kita tukar warna biru.

Dis 2019 berimpian ingin membuat rumah sewa 4 pintu. Yang ni terpaksa di tangguhkan dan di gantikan dengan beli rumah apartment Jul 2019 dan rumah landed jan 2021. InsyaAllah tetap nak bina rumah sewa ni dan tengah kumpul modal sebab tak nak buat loan.

March 2020 shoplot. disebabkan covid 19 kita tangguhkan juga impian ini. Alhamdulillah ianya dapat dinikmati pada Mei 2021.March 2021 BMW GSA. sebab tak boleh nak ride takder semangat sangat.. Alhamdulillah loan dah lulus.

10 tahun berada dalam industri pelbagai impian yang dapat di nikmati. Di kesempatan ini Saya ingin mengajak anda yang berminat untuk membina serta meralisasikan impian untuk bersama sama dengan kami..Saya akan bongkarkan satu satu persatu caranya..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Posted in Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

1 Juta Permohonan Baru.

Alhamdulillah.

Tahniah Legasi 1 An Nur Group atas pencapaian ini, tanpa anda semua kita takkan sampai disini.. Apa yang boleh saya kongsikan business sungguh terbaik.

InsyaAllah ini bukan pengakhiran, tetapi merupakan satu permulaan buat kami untuk terus mara kehadapan.. Apa yang kami harapkan adalah doa dari anda semua..

Dah pecah (rangkaian naik pangkat) takper kita bikin balik.. Sebab membina itu memang tugas kami.

Terima kasih para pelanggan yang berususan dengan rangkaian kami. Terima kasih atas kepercayaan.

GM Rosa

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged , , | Leave a comment

Tahniah Tahniah Tahniah

TAHNIAH RM3,500 LOCK

Rasing Star 2021 Qualifier..
New comers terbaik dari Legasi 1 An Nur Group untuk 2021.

Free trip ke Puket @ RM1,500

Free trip ke Bangkok @ RM2,000

Seronoknya menjadi perunding takaful ni.. Banyak sangat reward yang syarikat bagi. 2 trip free dalam masa hanya 4 bulan menyertai kami.. Kalau kerja makan gaji 4 tahun belum tentu majikan nak bawa pergi oversea..

Apa tunggu lagi? Ingin menjadi seperti mereka?

Hubungi kami untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
An Nur Group
0192699436

Www.razmanget.com

legasi1

spirit637

AnNurGroup

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , | Leave a comment

Iklan di media sosial..

Sahabatku sekalian

Iklan di fb bukan seperti menajo ikan.. sekali buat dan terus menunggu.. kena jadikan macam memancing.

Ni perumpamaan yang boleh saya berikan.

1- tak campak pun mata kail dan umpan tapi harap ikan makan.. tu gila namanya

2- umpan dah isi tapi tak campak pun ke air. Kurang sioman namanya

3- campak mata kail tapi takder umpan tu buang tebiat namanya

4-campak mata kail beserta umpan tu besar harapannya.

Daripada menajo baiklah anda memancing. Kerana anda akan senantiasa melihat umpan anda.. adakalanya umpan di makan tetapi ikan tak kena.. so kena tambah umpan lagi.. kalau kita leka sampai kesudah pancing tak berisi umpan..

Tanya pada diri sendiri bila last kita posting atau buat marketing..Maaf cakap, orang yang sepi dan budjet nak jadi agen rahsia rahsia nilah yang akan hilang dari industri..

Saya sangat yakin, Allah tak pernah kejam, siapa yang berusaha pasti akan diberiNya. Kenapa susah rezeki nak mendekati kita? Tanya balik pada diri adakah kita mendekatinya?

Salam sayang

GM Rosa

Posted in info | Tagged | Leave a comment

Lets PKP Raya L1 & L5

Selamat Hari Raya semua..

Alhamdulillah, setelah sekian lama tidak bersua.. Kami semua bersua di alam maya bagi meraikan Hari Raya 2021. Alhamdulullah Walau secara dalam talian ianya tetap meriah.

Terima kasih pada 60 orang yang hadir serta mengenakan pakaian raya… Jika ada salah dan silap saya mohon maaf ya..

Salam sayang

Posted in ucapan | Leave a comment

Salam Hari Raya Buat Semua

Assalamualaikum..

Selamat hari raya buat semua Sahabat yang di kasihi.

Saya Rosazaman ingin memohon maaf jika ada kesalahan yang saya lakukan, tak kisahlah sama sedar atau pun tidak. Dan saya memaafkan anda semua.

Minta halalkan jika ada yang terlebih atau terkurang. Semoga ukwah antara kita semua terus berkekalan hingga ke surga. Aminn..

Tiada apa yang saya minta selain dari kita semua dibawah redho Allah S.w.t. Serta mendapat syafaat Junjungan Nabi kita, Nabi Muhammad s.a.w.

Aminn Amin ya Robbal Alamin

GM Rosa

Legasi 1

An Nur Group

Posted in ucapan | Leave a comment

Kita kongsi rezeki

Alhamdulillah.. plan asal nk buat majlis berbuka sambil buat penyerahan, disebabkan PKP kita terpaksa transfer sahaja. Hari ni kita serahkan imbuhan kepada set3 qualifier yang lepas agency contest.. Tahniah kepada 12 Set 3 Qualifier dari legasi 1 An Nur Group.

Mohd Fadzly Hj Maruwan
Nurninasyafinaz Ngaiman
Nurul Baiti Cahaye Rumahku
Faireez Hj Zulkifli
Rusydi Ruslan
Azrul Mohamad
Awie Kosnin
Rosemawaty Get
Amirul Hakim
Has Nyza
Mohd Sapri Bin Saparon

legasi1

spirt637

GreatEasternTakafulBerhad

AnNurGroup

Posted in Pencapaian 2021 | Leave a comment

Tahniah 28 SET3 An Nur Group 2021 Qualifier

Tahniah dan syabas An Nur Group. Hasil usaha keras semua kita berjaya mencapai 28 SET3 Qualifier. Rekod terbaru An Nur Group. Anda semua memang hebat.

Terima kasih kepada pera pelanggan kerana mempercayai kami.

WG dan DG Qualifier

GM Rosazaman Sarifdin

GM Ssahar Sarif

GM Masrinie Salim

DG Qualifier

GM Sahir Get

AM Hiza WinNa

Personal Producer Qualifier

1. Mohd Fadzly Hj Maruwan

2. Nurninasyafinaz Ngaiman

3. Nurul Baiti Cahaye Rumahku

4. Azrul Mohamad5. Awie Kosnin

6. Rusydi Ruslan

7. Faireez Hj Zulkifli

8. Mohd Sapri Bin Saparon

9. Rosemawaty Get

10. Amirul Hakim

11. Has Nyza

12. Izerin Amirul

13. Fairuz Markom

14. Muhammad Syahronny

15. Noraznita16. Nursyahirah

17. Sharifah Anne

18. Hjh Ospuriah Mustapha

19. Hanizman Mustafa

20. Zap Shukrizan Salim

21. Nor Ashikin Mohamad

22. Roshanizah Hamzah

23. Saidatul Shahridin

#spirt637#AnNurGroup#berjayabersama#greateasterntakaful#GreatEasternTakafulBerhad

Posted in berita, Pencapaian 2021 | Leave a comment

2020 Nationwide Top Producers

Tahniah An Nur Group, antara yang terbaik
2020 dikalangan yang terbaik
.
Top 12 Whole Group – Rosazaman Sarifdin
Top 17 Whole Group – Ssahar Sarif
Top 13 Direct Group – Rosazaman Sarifdin
Top 13 Direct Unit – Hiza WinNa
Top 18 Direct Unit – Masrinie Salim
Top 8 Producer Hjh Ospuriah Mustapha
Top 11 Producer – Mohamad Ridzuan Baharuddin
Top 6 Agent – Hjh Ospuriah Mustapha
Top 9 Agent – Mohamad Ridzuan Baharuddin
Top 7 Rookie – Amirul Awang
Tahniah kepada semua..
#spirt637
#AnNurGroup
Posted in Pencapaian 2020, Qualifier | Tagged | Leave a comment

PERSONAL CHOACHING VS TEACHING?

KITA JAGA KITA

Kita buat bukan setakat melepaskan batuk di tangga.. inginkan personal coaching sehingga menjadi Group Manager?, Tiada masalah. PERCUMA sahaja untuk Rangkaian An Nur Group.

InsyaAllah dengan pengalaman 10 tahun dalam industri serta telah terbukti telah melahirkan ramai pemimpin baru di GETB. InsyaAllah Kami mempu melakukannya.. Ingat, buat bukan sekadar buat, Alang alang buat biar seperti menggenggam bara api sehingga menjadi abu.. kita Buat sampai jadi..

#AnNurGroup#BuilderAgency#Spirt637

Posted in berita, Kerjaya | Leave a comment

Tahniah newly promoted

Tiada yang lebih bermakna dalam diri ini apabila dapat melahirkan pengurus baru setiap tahun. Itu merupakan misi saya dan An Nur Group.

Alhamdulillah tiada sekatan, tiada syarat pelik pelik malah kami sangat sangat menggalakkan serta memberikan sokongan penuh. Kami yakin dengan sistem yang kami ada dan telah terbukti yang mana kami mampu melahirkan sekurang kurang 2 pengurus baru sejak 2016.

Yang berminat atau ingin mengetahui tentang potensi kerjaya ini, jangan segan atau malu anda bolehlah terus menghubungi saya untuk keterangan lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Group Manager
0192699436

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Tagged | Leave a comment

GL Decline ke Issue

Tahniah dan syabas

Sekali lagi Legasi 1. Dari Decline kepada Issue.. tahniah my team tuan Mohd Sapri Bin Saparon dan Mohamad Ridzuan Baharuddin.. berjaya handle kes ini sehingga bertukar status GL issue.

Kita cuba buat yang terbaik untuk pelanggan kesayangan kita. Pelanggan memilih kita sebagai perunding takaful mereka bukan kerana kita mewakili syarikat yang hebat

TETAPI

LEBIH kepada apa yang di lihat lebih kepada diri kita sendiri. Oleh itu kita harus sentiasa menjadi yang terbaik dan terbaik dari masa ke semasa..

Sijil baru berusia 90 hari, jangkaan untuk kos rawatan ini RM30,000.

Buka minda kita. Berfikirlah secara terbuka dan matang. Orang menghargai dan tahu pentingnya Takaful apa bila ia memerlukan. Tetapi harus di ingat mohonlah semasa sihat.

Rosazaman Sarifdin
Legasi 1
An Nur Group
0192699436

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment