Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Terima kasih GETB

Alhamdulillah syukur, terima kasih GReat Eastern Takaful Berhad atas kepercayaan yang diberikan kepada ahli rangkaian kami untuk memberikan perkongsian. Inilah An Nur The Great Agency. Agency pilihan Ramai.

Esok 19/5/2015 perkongsian oleh Agency Manager Khairul Nizam Mohamed di segamat. Pada anda yang berada di segamat yang tercari cari peluang untuk menjadi pendapatan inilah masanya. Temui kami di Traning Center Great Eastern Segamat pada jam 3 petang.

Manakala yang berada di sekitar Kuala Lumpur pula temui pula Saya Rosazaman Sarifdin di Grand Tboss di Menara Great Eastern Jalan Ampang pada 20/5/2017( harap saya dah keluar hospital la, sebab sekarang masih di tahan di Regency Specialist Hospital, Johor )

Manakala yang berada di sekitar pantai timur Terengganu, temui final year running Agency Manager kami saudara Amirul Faizal Ahmad di sana untuk majlis Quater 1 CAN Award dan Final Sprint untuk SES8.
Jom bina kerjaya dan berjaya bersama kami.

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

0192699436

Posted in Pencapaian 2017, Talk Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

TBOSS Alor Star 12/5/2017

Assalamualaikum

Alhamdulillah bersyukur kehadrat illahi kerana masih di berikan kepercayaan oleh syarikat Great Eastern Takaful Berhd untuk berkongsi keindahan industri ini di utara,Alor Star pada 12/5/2017 ini.

Sebenarnya saya masih dalam bercuti (medical leave) tetapi disebabkan semangat untuk berkongsi saya insyaAllah akan menerima tanggungjawab ini. Semoga apa yang di rancang berjalan lancar.

Jumpa anda di sana

Posted in Pencapaian 2017, Talk Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Kenali risiko diri anda.

Assalamualaikum

Dah lama rasanya bercuti dari mengarang, ni gara gara kesihatan yang kurang baik akibat saya terlibat di dalam kemalangan jalan raya pada 2/4/2017 jam 6:30 petang di km30 lebuhraya utara selatan. Sebuah kenderaan toyota putih (singapore) secara tiba tiba potong Q memasuki lorong kecemasan. Saya cuba mengelak dan terbabas. Bukan itu sahaja saya turut di langgar oleh superbike yang berada di belakang saya. Akibat dari kejadian itu saya telah patah tangan kiri dan dislocated.


Saya telah dibawa oleh ambulan ke hospital Kulai untuk rawatan lanjut. Sampai di saya setelah xray dan kompem patah saya minta untuk di tukarkan ke Regency Specialist Hospital. Urusan ini di bantu oleh AM Saharrudin. Tq saha.

Saya di tahan di Regency selama 4 hari dan operation memasukkan besi dilakukan. Ini merupakan besi kedua yang berada di dalam badan saya. (Yang pertama di tulang pelvic kiri kemalangan pada mac 2003). Selain itu satu skru dimasukkan untuk membetulkan dislocated. Kiranya sekarang dah macam robotla. InsyaAllah skru itu akan di buka (second operation) pada 16/5/2017 ini).

Agen takaful juga manusia jadi tak lari dari risiko kehidupan. Alhamdulillah bil selama 4 hari di tanggung oleh Great Eastern Takaful Berhad.
Pertama kalinya saya menggunakan medical card Great Eastern Takaful Berhad. Bil menghampiri RM20,000. Tak sempat saya nak buat medical chekup untuk upgred tempoh hari.


Setelah keluar dari hospital saya di berikan cuti sakit selamat sebulan. Alhamdulillah tuntutan untuk cuti sakit telah lulus dan di kreditkan.


Total tuntutan MC selama 31 hari sebanyak RM10,+++. Alhamdulillah dapatla buat belanja semasa tak dapat kerja. Ada yang tanya berapa jumlah yang saya cover untuk kemalangan. Untuk pengetahuan anda saya mengambil comprehensif kemalangan sebanyak 2 sijil yang yang mana jumlah perlindungan sebanyak RM100,000 dan RM200,000. Ini kerana risiko saya banyak terdedah di jalan raya sebab sering bergerak ke luar dari Johor.

Pada 20/4/2017 semasa membuat chekup Dr menyambung lagi MC saya sebanyak 32 hari. Kena rehat panjang ni gamaknya. Tapi tak di sangka juga Great Eastern Takaful Berhad telah menjemput saya untuk menjadi speaker pada 20/5/2017 ini. Harap dah keluar hospital la masa tu sebab saya akan masuk semula pada 16-18/5/2017.  Doakan kesihatan saya.


Jumpa anda di sana.

Posted in Malang tak berbau, Medical Card, motivasi diri, Pencapaian 2017 | Tagged , | Leave a comment

Tahniah AM Saharrudin

Alhamdulillah besyukur kehadrat ilahi tahun ini sekali lagi menyambung tradisi 1st qualifier DG, kalau tahun lepas io nya Haji Sahir kali ini anak buahnya pula Cikgu Saharrudin.


Tahniah buat Agency Manager Cikgu Saharrudin dan kumpulan. Anda telah buktikan segalanya pasti boleh jika ada keinginan.


Patutla GETB panggil jadi speaker, hebat rupanya…

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged | Leave a comment

Dalam Takaful Hubungan kami bertambah kuat.

Assalamualaikum

Dalam sesuatu bidang yang kita lakukan terutama perniagaan, mengajak adik beradiklah adalah yang paling sukar.


Tapi Alhamdulilah..kami telah buktikan..melalui perniagaan Takaful ini kami lebih rapat dan bersama-sama mencipta kejayaan disini.

Dalam usia tidak sampai 6 Tahun (saya menyertai pada 5/4/2011) di Takaful satu pencapaian yang agak membanggakan yang kami telah cipta.

Rosazaman Bin Saifdin – GAM (4 thn 9bln)

Sahir Bin Sarifdin – AM (1 thn 3bln)

Saharrudin Bin Saridin – AM (2 thn 2bln)

Roselanyus Bin Sarifdin – Masih berusaha 1st year AM tahun ini.

Ada lagi 4 beradik yang belum menyertai kami. Ini kerana tiada paksaan malah kami menunjukkan potensi industri ini dengan pencapaian kami. Konsep kami mudah yang akan di bawah sekali. Hihihi

Kami yakin dengan sistem yang kami ada kami mampu untuk membina kejayaan bersama. Di kesempatan ini saya ingin mempelawa anda yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang keindahan industri ini.

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager
#berjayabersama

#getb

#takaful

Posted in berita, info, Kerjaya, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Naik Group Manager dalam masa 5 tahun??

Assalamualaikum.

Alhamdulillah dipertemukan dengan syarikat yang kukuh. Great Eastern Takaful Berhad. Tak sangka telah 6 tahun berada di sini. Kini telah dua tahun bergelar Group Manager.

Dalam membina kejayaan ini bukan sahaja rangkaian sendiri diberikan perhatian malah sesiapa sahaja yang inginkan tips dan kaedah insyaAllah akan saya kongsikan.

Semalam rakan berbangsa india ke opis saya membuat lawatan. Tiada apa yang ingin di sembunyikan kerana bagi saya ilmu itu tidak akan habis jika di kongsi malah ianya akan menjadi lebih baik jika di kongsikan.


Jom bina kerjaya dan berjaya bersama sama. Kami akan cuba sebaik mungkin untuk mengcungkil potensi diri anda.

Salam

Posted in motivasi diri | Tagged | Leave a comment

Kenaikan harga caruman #gosipliar

Assalamualaikum..

Orang kata, orangla yang kata caruman murah terbaik. Tapi kalau kejap naik carumannya, kejap naik carumannya mahu naik juga darahnya kan..


Gambar di berikan oleh salah seorang sahabat yang merupakan agent dari syarikat tersebut, cakap pening dengan masalah baru ini. Banyak pelanggan yang tidak berpuas hati dengan kenaikan caruman tersebut.  Yang dah pernah menggunakan manfaat dari syarikat tersebut akibat penyakit dah tak boleh nak berbuat apa apala. Terpaksa akur..

Beliau bertanyakan adakah di GETB mengalami masalah yang sama. Saya cuma huhuhu kan aja.

Apa yang di ingin saya simpulkan disini. Rata rata orang hanya melihat permasalahan itu hanya untuk hari ini bukan untuk masa hadapan. Jadi mereka tidak memperdulikan apa yang bakal berlaku di masa akan datang. Kesannya jadi macam ini la..

Jadi renung renungkan…

Posted in berita, Contoh Claim, info | Tagged , , | Leave a comment