Jom berjaya bersama saya di Great Eastern Takaful Berhad

Rosazaman Bin Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

019-2699436

Advertisements
Video | Posted on by | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Q1 Review – GE HQ

Alhamdulillah berakhir sudah quater review kami yang pertama untuk tahun 2018 ini di Great Eastern Takaful KL.

Terima kasih AVP EN Ibrahim Abdullah selaku VVIP kami kerana merasmikan majlis ini dan merasmikan moto kami untuk tahun ini “Where Leaders/Managers Are Made”.

Terima kasih semua ahli An Nur The Great Agency yang datang dari jauh, Kelantan, Kuantan, Johor, Melaka dan Seremban. Ini lah kami yang mana sasaran kami ingin memiliki rangkaian di serata Malaysia.

Lebih bermakna untuk kali ini bagi saya pada tahun ini adik bungsu saya turut sama ingin berjaya di dalam industri ini.

Antara sesi yang paling meruntum jiwa sepanjang Q1 ini adalah sesi forum. Semoga apa yang dikongsikan oleh ahli panel forum sedikit sebanyak dapat memberikan ispirasi kepada anda yang hadir.Semoga kita berjumpa lagi untuk Halfyear review pada bulan 7 nanti.. somoga apa yang kita rancangkan berjalan lancar dan di permudahkan olehNya.. Aminn

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2017 | Tagged | Leave a comment

GE Masters Summit 2018

Assalamualaikum,

Alhamdulillah antara 25% leader terbaik di Great Eastern daripada 886 orang Group Manager yang ada di Great Eastern. An Nur The Great Agency berada di tangga ke 84. Alhamdulillah antara leader melayu saya berada di no 3. Alhamdulillah sekali lagi dan Tahniah kerana ini adalah usaha An Nur The Great Agency. GE Masters Summit 2018 yang di adakan di Penang pada 10-12/4/2018.

Dari pada jumlah tersebut hanya 17 orang group manager melayu yang layak.

Saya ingin mempelawa anda di luar sana untuk bersama kami untuk membina kerjaya dan berjaya di Great Eastern Takaful.

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

I Great Jannah

Assalamualaikum..

Plan terbaru dari Great Eastern Takaful Berhad, I Great Jannah plan pertama dan terbaik untuk anda dengan #hibahdemijannah

untuk mengetahui lebih lanjut tentang plan ini anda boleh terus menghubungi saya

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in berita, info | Tagged , , , | Leave a comment

Hibah Demi Jannah

HIBAH FOR FAMILY – to ensure family survival and able to maintain current lifestyle and expenses.

Hibah 100% of the Takaful Benefit as Income Replacement

DEBT REPAYMENT – to ensure that our family does not have to struggle to pay the debt we left behind.

HIBAH FOR CHARITY – allocate a percentage of The Takaful Benefit to charitable bodies/orgnizations (Shariah compliant) of your choice.

Coverage term 10/15/20 with payment option 5/10/20/full pay.

More details Follow our page Hibah Demi Jannah

#HibahDemiJannah
#iGreatJannah
#GreatEasternTakaful

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in apa itu takaful, berita, info, Video | Tagged , , , | Leave a comment

Supremacy trip Shanghai 2017

Alhamdulillah kami layak menyertai trip percuma ini. Apa yang menariknya pergi ke sana ketika musim sejuk, memang bukan tahap beku tapi 4-6 darjah kami dah rasa sejuk.

Kami enjoy dengan trip ini, ingin bersama sama kami untuk trip akan datang? Boleh terus hubungi kami bagaimana caranya..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in Kerjaya, motivasi diri, Pencapaian 2017, Qualifier | Tagged , | Leave a comment

Hibah dan Faraid

Assalamualaikum

28577565_2110781245604457_7849940301316620288_n

Ramai yang menyangka hibah salah satu cara untuk mengelah dari faraid. Konsep ini salah sama sekali. Bagi saya dengan hibah ini adalah salah satu cara bagi memudahkan perjalanan faraid.

Acap kali kita terdengar khususnya perkara ini di bahaskan oleh agen takaful.. Memang baik apabila kita menghibahkan kesemua pampasan untuk orang yang kita sayangkan. Dengan harapan pampasan ini tidak perlu di agihkan kepada orang lain. Ianya menjadi hak mutlak orang yang di hibahkan.

Saya boleh terima konsep ini jika KITA tidah mempunyai sebarang hutang.. Tak kirala hutang kereta ke, hutang rumah ke, hutang motor ke dan sebagainya.. senang citer free debt.

TETAPI

Bagaimana pula jika kita mempunyai hutang? siapa yang akan melangsaikan hutang tersebut?? Adakah si penerima hibah yang nak kena langsaikan?? Dah bagi suruh bayarkan pulak.. BURUK SIKU betul… hahahah.. kan lebih manis jika sebahagian pampasan itu di beri penama (cukup untuk cover hutang).. so jumlah pampasan yang dapat tu, si penama tadi perlu melangsaikan hutang si mati dahulu.. bakinya dibahagikan secara faraid. Hukum pengagihan faraid adalah setelah di tolah hutang simati.. Ini pendapat peribadi saya sahaja dan konsep yang saya berikan.. Jadilah orang yang bijak merancang.

Assalamualaikum

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Pentingnya Wasiat | Tagged , , , , , | Leave a comment

AM Khairul Nizam Mohamed

Assalamualaikum,

Hari ini saya ingin memperkenalkan Seorang yang tidak asing lagi di GETB yang di lahirkan oleh An Nur The Great Agency

ejam

Nama: Khairul Nizam Bin Mohamed

Sertai GETB: 20/04/2015

Insan ini mengertai kami setelah beliau tersedar yang selama ini beliau menyertai insuran konvesional yang tidak patuh syariah. Atas kesedaran itu beliau telah merujuk ke Branch Melaka bagi menyatakan hasratnya untuk menyertai GETB. Disebabkan inginkan kumpulan yang agresif dan dikalangan anak muda, pihak GETB Melaka telah mencadangkan agar meyertai An Nur The Great Agency.

Pada tahun 2015 beliau telah di nobatkan Chairman Award Rookie Categori. Dan pernak membuat penjualan terbaik peribadi sebulan sehingga RM90,000. Rata rata pelanggannya datang daripada sektor kerajaan. Kami menggelarnya Master BPA (Biro Perkhidmatan Angkasa).

Dipendekkan cerita, Dalam masa 1 tahun 9 bulan sahaja beliau telah berjaya mencapai pangkat Agency Manager. Ini bukan soal boleh atau tidak, tetapi mahu atau tidak.. Jika anda mahu kami di An Nur The Great Agency akan tunjukkan jalan.. Apa yang anda tunggu lagi..

Ingin Jadi seperti kami?

Rosazaman Bin Sarifdin

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment