Jom berjaya bersama saya di Great Eastern Takaful Berhad

Rosazaman Bin Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

019-2699436

Advertisements
Video | Posted on by | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Tahniah SES9 An Nur The Great Agency sehingga April 2018

Assalamualaikum..

Alhamdulillah… sehingga kini kami telah mempunyai 8 qualifier. Dengan berbaki lagi hampir 2 bulan kami berharap dapat menambah lagi jumlah qualifier.

Seronok kerja dan dapat berjalan bersama. Bukan itu sahaja sebenarnya terlalu banyak kelebihan jika menjadi agen takaful ni.. nak tahu lebih detail sure la kena hubungi kami…

Ni abam tanya, bila kali terakhir majikan anda bawa anda melancong? Ke tak pernah?. Di sini anda berpeluang melancong 4 kali setahun… so apa tunggu lagi?

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Posted in info, Kerjaya, pencapaian 2018 | Tagged , , | Leave a comment

ANDA PEKERJA CEMERLANG?

Assalamualaikum.

PERNAHKAN KITA TERFIKIR??

Jika suatu hari, anda sakit atau tiba tiba meninggal dunia kerana penat bekerja, majikan anda akan mencari seseorang untuk menggantikan tempat anda. Kemudian semua akan berjalan seperti biasa. Anda tidaklah sepenting mana seperti yang anda bayangkan. Sedangkan keluarga anda bersedih dan menderita. Gunakanlah waktu yang ada ini untuk buat sesuatu perkara yang akan mengembirakan keluarga anda kelak.

Hibah takaful

Hubungi saya untuk plan terbaik dari Great Eastern Takaful Berhad #HibahDemiJannah

Rosazaman Bin Sarifdin
Www.wasap.my/60192699436/HibahDemiJannah
Group Manager
Great Eastern Takaful Berhad

#AnNurTheGreatAgency
#RazmanGET
#KandaDindaTakaful

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , | Leave a comment

Q1 Review – GE HQ

Alhamdulillah berakhir sudah quater review kami yang pertama untuk tahun 2018 ini di Great Eastern Takaful KL.

Terima kasih AVP EN Ibrahim Abdullah selaku VVIP kami kerana merasmikan majlis ini dan merasmikan moto kami untuk tahun ini “Where Leaders/Managers Are Made”.

Terima kasih semua ahli An Nur The Great Agency yang datang dari jauh, Kelantan, Kuantan, Johor, Melaka dan Seremban. Ini lah kami yang mana sasaran kami ingin memiliki rangkaian di serata Malaysia.

Lebih bermakna untuk kali ini bagi saya pada tahun ini adik bungsu saya turut sama ingin berjaya di dalam industri ini.

Antara sesi yang paling meruntum jiwa sepanjang Q1 ini adalah sesi forum. Semoga apa yang dikongsikan oleh ahli panel forum sedikit sebanyak dapat memberikan ispirasi kepada anda yang hadir.Semoga kita berjumpa lagi untuk Halfyear review pada bulan 7 nanti.. somoga apa yang kita rancangkan berjalan lancar dan di permudahkan olehNya.. Aminn

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2017 | Tagged | Leave a comment

GE Masters Summit 2018

Assalamualaikum,

Alhamdulillah antara 25% leader terbaik di Great Eastern daripada 886 orang Group Manager yang ada di Great Eastern. An Nur The Great Agency berada di tangga ke 84. Alhamdulillah antara leader melayu saya berada di no 3. Alhamdulillah sekali lagi dan Tahniah kerana ini adalah usaha An Nur The Great Agency. GE Masters Summit 2018 yang di adakan di Penang pada 10-12/4/2018.

Dari pada jumlah tersebut hanya 17 orang group manager melayu yang layak.

Saya ingin mempelawa anda di luar sana untuk bersama kami untuk membina kerjaya dan berjaya di Great Eastern Takaful.

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Group Manager

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

I Great Jannah

Assalamualaikum..

Plan terbaru dari Great Eastern Takaful Berhad, I Great Jannah plan pertama dan terbaik untuk anda dengan #hibahdemijannah

untuk mengetahui lebih lanjut tentang plan ini anda boleh terus menghubungi saya

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in berita, info | Tagged , , , | Leave a comment

Hibah Demi Jannah

HIBAH FOR FAMILY – to ensure family survival and able to maintain current lifestyle and expenses.

Hibah 100% of the Takaful Benefit as Income Replacement

DEBT REPAYMENT – to ensure that our family does not have to struggle to pay the debt we left behind.

HIBAH FOR CHARITY – allocate a percentage of The Takaful Benefit to charitable bodies/orgnizations (Shariah compliant) of your choice.

Coverage term 10/15/20 with payment option 5/10/20/full pay.

More details Follow our page Hibah Demi Jannah

#HibahDemiJannah
#iGreatJannah
#GreatEasternTakaful

Rosazaman Bin Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in apa itu takaful, berita, info, Video | Tagged , , , | Leave a comment

Supremacy trip Shanghai 2017

Alhamdulillah kami layak menyertai trip percuma ini. Apa yang menariknya pergi ke sana ketika musim sejuk, memang bukan tahap beku tapi 4-6 darjah kami dah rasa sejuk.

Kami enjoy dengan trip ini, ingin bersama sama kami untuk trip akan datang? Boleh terus hubungi kami bagaimana caranya..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

Posted in Kerjaya, motivasi diri, Pencapaian 2017, Qualifier | Tagged , | Leave a comment