Jom berjaya bersama saya di Great Eastern Takaful Berhad

Rosazaman Bin Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

019-2699436

Advertisements
Video | Posted on by | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Mengapa perlu memilih Medical card Dari Great Eastern Takaful?

Posted in Medical Card | Tagged | 1 Comment

agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Anda bekerja sendiri? Manfaat kemalangan penting untuk anda. Kenapa?

Assalmualaikum semua.

Hari ni terlintas untuk berkongsi tentang manfaat kemalangan. Bagi saya ianya penting untuk semua orang, namun ia lebih penting bagi yang bekerja sendiri. Contohnya pekerja yang komisyen base seperti agen penapis air, salesman kereta, agen takaful, agen MLM, dan sebagainya..  kerana apa? 

Apabila anda terpaksa cuti kerana kemalangan, pastinya pendapatan anda akan berkurangan atau mungkin tiada langsung berikutan rutin harian anda tidak dapat dilakukan. Dengan erti kata lain anda tidak dapat keluar bekerja seperti hari-hari biasa ketika anda sihat.


Merujuk kepada keratan akhbar metro di atas, dalam masa 2 minggu sahaja sebanyak 18,484 (sehari 1321) kes kemalangan yang direkodkan. Ini tidak termasuk kes yang tidak dilaporkan. Sudah pasti bilangannya lebih tinggi bukan? 

Semua sedia maklum penunggang motosikal adalah pengguna jalan raya yang berisiko tinggi. Sering menjadi mangsa kemalangan. Namun kerana tiada pilihan ramai di antara kita yang menunggang motosikal untuk keluar bekerja. 

Oleh itu saya sangat menyarankan kepada anda untuk memiliki manfaat kemalangan pada sijil takaful anda. Perkara ini sangat penting oleh sebab itu saya juga mengambilnya.


Ini merupakan contoh tuntutan yang saya lakukan akibat tidak dapat bekerja selama 3 bulan (12 minggu).   Saya terlibat dengan kemalangan motosikal dan mengakibatkan kecederaan dan tangan kiri saya patah.

Sekiranya saya bekerja makan gaji pastinya bukan satu masalah besar kerana saya tetap di bayar gaji dalam keadaan MC. Namun bagaimana pula jika bekerja sendiri? Siapa yang akan bayar gaji saya? Kerana itulah mengapa pentingya memiliki manfaat kemalangan ini. 

Jadi apa tunggu lagi. Hubungi saya segera.
Rosazaman Bin Sarifdin

0193699436

Group Manager

GETB

Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , | Leave a comment

Jadilah Agen Yang Bijak Dalam Memberikan Pendapat.

Assalamualaikum..

Sejak akhir-akhir ini sedih melihat posting segelintir agen takaful yang dok kondem kondem produk dari syarikat takaful lain. Bukanlah nak cakap yang kita ni pandai. bezaTetapi sedih membaca hujah yang diberikan. Antaranya yang dok kondem mengenai plan medical card beserta perlaburan (ILP) yang merugikan peserta. Dalam takaful ini tiada yang salah atau tiada yang betul. Tetapi sebaiknya hujah yang diberikan hendaklah berasas dan mempunyai alasan yang konkrit untuk digunapakai.

Jadi saya rasa terpanggil untuk berkongsi perbezaan antara 2 plan ni iaitu plan medical card stand alone dengan plan medical card beserta pelaburan. Saya tidak mahu membandingkan dengan produk dari syarikat lain tetapi saya membuat perbandingan antara dua produk dari GETB sendiri.  

Anda boleh membuat penilaian sendiri mana satu yang terbaik untuk anda. Kedua-dua plan ini saya menggunakan manfaat bilik yang sama.

damai2

Gambar di atas ini adalah plan medical beserta pelaburan. Kawasan yang bertanda merah itu adalah cas tabar’ru yang dikenakan setiap bulan. Antara keistimewaan plan ini bayaran anda setiap tahun sama sahaja RM1800 (rujuk A). Dalam masa 30 tahun jumlah sumbangan yang telah anda lakukan sebanyak RM54,000 (1,800×30).  Plan ini juga saya terpaksa masukkan manfaat pampasan kematian/lumpuh yang paling minimum iaitu RM12,000 (so dah kira xtra manfaat kita dapat), free khairat kematian RM2,000 dan yang lebih bagusnya tak kiralah anda ada buat tuntutan medical card atau pun tidak anda mempunyai nilai tunai sebanyak RM45,188 (rujuk kitak biru). Jadi boleh saya katakan jumlah yang anda sumbang untuk 30 tahun seolah-olah RM9,000 sahaja… BIJAk ker tak tu..????

medimaxIni pula illustrasi untuk plan medical card stand alone. Untuk plan ini jumlah sumbangan tahunan anda tidak sama, ianya mengikut peningkatan usia anda. semakin berusia semakan mahal. Untuk plan ini, suka atau tidak dalam masa 30 tahun jumlah sumbangan yang telah anda buat sebanyak RM48,780.45 dan bayaran ini hangus.. Ya hangus kerana plan ini tiada nilai tunai dan ianya murah di permulaan sahaja. Ini kerana semakin berusia semakin mahal sumbangannya (lihat contribution paid, basic plan).

Sungguhpun begitu setiap plan ni ada kelebihan dan kelemahannya sendiri. Pilihan di tangan anda berdasarkan bajet kewangan anda.  Namun plan yang terbaik adalah plan yang mengikut keperluan anda.

Harapan saya moga ejen di luar sana perlu lebih  telus menyampaikan maklumat dan bijak membuat perbandingan antara produk. Perbandingan terbaik adalah epal dengan epal. 

Untuk keterangan lanjut boleh terus hubungi saya atau inginkan quotation terbaik untuk anda sila lengkapkan borang di bawah.

salam sayang

razman

buatkan saya quotation

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , | Leave a comment

Final Spring Pulau Pinang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah bersyukur kerana di berikan kepercayaan oleh GETB untuk berkongsi di Pulau Pinang 24/10 ini. InsyaAllah saya akan kongsikan tips tips apa yang perlu kita buat untuk quater terakhir ini. Semoga apa yang kita impikan pada awal tahun 2017 dapat kita capai.

6258c5ab-4acd-45eb-8903-d6faf342edf9

Pastikan kita berjumpa di sana..

Salam Sayang

Posted in info, Kerjaya, Talk Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment

Yang manakah plan medical terbaik, ILP atau Standalone?

“Tuan boleh cadangkan medical card untuk anak perempuan saya?”

Kita ada dua jenis plan, Plan yang terbaik adalah MENGIKUT BUDJET tuan, Jika budjet tuan rendah saya cadangkan ambil plan medical card sahaja untuk anak.
Tidak perlu ambil pakej yang sekali dengan takaful hayat (life) untuk anak.

Medical Card untuk Kanak-Kanak
✅Bilik Wad RM200/hari (maksima 180 hari setahun)

✅Had Tahunan RM1,320,000

✅Tiada HAD Seumur Hidup

✅Coverage hingga umur 99 tahun

✅Rawatan pesakit luar bagi kes kemalangan

✅Elaun Wad jika dimasukkan Hospital Kerajaan

✅Manfaat rawatan Intercular lens

✅Rawatan pesakit luar bagi kanser & dialisis

✅Tiada ko-takaful

✅Tiada PWC

✅Renewal Guaranteed

✅Pamasan kematian kemalangan RM15,000

✅Diskaun 5% jika ambil untuk pakej keluarga

✅Lebih 90 panel hospital seluruh negara

✅Dan lain-lain lagi
Caruman bulanan RM114 anak 0-5 tahun

Caruman bulanan RM91 anak 6-10 tahun

Caruman bulanan RM81 anak 10-15 tahun

Caruman bulanan RM83 anak 16-20 tahun

Caruman bulanan RM87 anak 21-25 tahun

Berminat?
wasap

http://www.wasap.my/60192699436/MedilCardMurah
Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

http://www.razmanget.com

razman

buatkan saya quotation

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , | Leave a comment

Trip percuma Tahun 2017

Assalamualaikum.

Alhamdulillah awal tahun 2017 telah berjaya melayakkan diri ke trip percuma Great Eastern Takaful Ke Bangkok Thailand.


Alhamdulillah dapat buat lagi sepasang koleksi kod. Balik dari Bangkok dapat pula perkabaran telah layak untuk trip seterusnya ke Shanghai pula.. berangan nak ke osaka. Hihi semoga ianya menjadi kenyataan..

Salam

Posted in Kerjaya, motivasi diri, Pencapaian 2017 | Tagged , , | Leave a comment

Final Sprint 2017 GE Champion

Assalamualaikum, alhamdulillah semalam Selesai tugas berkongsi untuk team GE Champion, terima ksih atas kepercayaan yang diberikan kepada saya. Rasanya ini merupakan kali kedua berkongsi untuk kumpulan India.


Saya gembira melihat insan insan yang dahagakan kejayaan, Begitu juga saya yang sentiasa belajar dan terus belajar untuk terus maju kehadapan. Semoga segala tips dan idea yang saya berikan kepada anda dapat memberi manfaat dan dapat membantu anda mencapai misi anda pada tahun ini..

Salam

Posted in Kerjaya, motivasi diri, Talk Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Pentingnya manfaat Comprehensive Accident

Assalamualaikum,

Hari ini ini kita sering melihat lambakan motosikal berkuasa besar, mungkin anda salah seorang daripada pemiliknya.. Bukan nak kata naik motosikal berkuasa besar ini kurang risikonya. Risiko tetap ada di mana sahaja.. Cuma apa yang saya ingin kongsikan dengan anda hari ini adalah tentang salah satu manfaat yang ada di plan Great Eastern Takaful Berhad iaitu Comprehensive Accident benefit Xtra (CABX). Klik sini untu ketahui Manfaatnya 


Saya sendiri sebagai agen turun mengambil manfaat ini dan jumlah coverage yang saya ambil sebanyak RM300,000. (Dua sijil RM100,000 dan RM200,000) ini kerana memandang kepada risiko yang saya sering memandu/menunggang motosikal. Bukan ambil untukminta kena tapi sebagai langkah persediaan..

img_9171-1

saya telah terlibat dengan kemalangan Motosikal pada 2/4/2017 dan mengakibatkan tangan kiri saya patah. akibat dari kemalangan itu saya telah di berikan rawatan di hospital swasta dengan kos rawatan berjumlah hampir RM30,000. Selain dari itu juga saya di berikan cuti sakit selama 2 bulan 3 mingu (84 hari)


Dalam tidak boleh kerja saya masih memperolehi pendapatan sebagai ganti RM27,000 untuk 84 hari. Jadi saya sangat sangat mensarankan penunggan motosikal berkuasa besar khususnya untuk mengambil plan ini.

Untuk keterangan lanjut anda boleh terus menghubungi saya

Rosazaman bin Sarifdin 0192699436.

razman

buatkan saya quotation

Posted in Contoh Claim, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment