Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

Tambah pendapatan anda setiap hari..

man

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

An Nur Group @ Arabian Night

An Nur Group Annual Dinner

Arabian Night

18/1/2020

Tamu Hotel, Kl

Kehadiran 90 orang

Legasi 1,2,3 dan terbaru legasi 4. Lahirnya daripada legasi 2. Pastinya semua ini bersatu dibawah An Nur Group..

InsyaAllah 2021 satu legasi lagi akan lahir daripada legasi 1.. apa tunggu lagi, mungkin anda adalah pemilik legasi yang seterusnya di An Nur Group..

Hubungi kami untuk keterangan lanjut

We Leader/Manager Are Made..

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

0192699436

Great Eastern Takaful Berhad

#AnNurGroup

#berjayabersama

#BuilderAgency

Posted in Uncategorized | Leave a comment

An Nur Group Annual Dinner@Arabian Night

Last persediaan An Nur Group Annual Dinner dan penganugerahan 2019. Semoga segalanya berjalan lancar. Terima kasih kepada committee atas sumbangan tenaga dan masa bagi menjayakan majlis ini.

Jom sertai keluarga besar kami di An Nur Group.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lagi kepercayaan diberikan oleh GETB kepada leader An Nur Group

Tahniah An Nur Group, diberikan kepercayaan oleh Great Eastern Takaful Berhad. Salah satu penghargaan yang boleh di banggakan.

GM Rosazaman Sarifdin

GM Sahir Get

GM Siti Norkamalia Binti Khalil

Newly Promoted GM Ssahar Sarif

Apa tunggu lagi. Jom sertai keluarga besar kami di An Nur Group. Agensi yang sangat aktif melahirkan pemimpin baru setiap tahun. Mungkin anda adalah pemimpin kami yang seterusnya..

InsyaAllah segala formula akan kami dedahkan.. bertindak sekarang

#AnNurGroup

#agensiPILIHANgenerasiKINI

#topAGENSItakaful

#BERJAYABERSAMA

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tboss 18/1/2020

Alhamdulillah, kepercayaan yang diberikan oleh Great Eastern Takaful Berhad. Tq

Recruit..Recruit..Recruit…

We want more RED ARMY ♦️

Grab this opportunity to bring your prospect to our TBOSS Session🏃🏻🏃🏼‍♀️

Session 1

⏱ Time : 10.30am – 11.30am

💥Date: 18/1/2020

📍 Venue : Male Surau @ Level 1, Setia City Convention Centre

📣 Platform Speaker : Siti Naqiah, Agent

Session 2

⏱ Time : 11.30am – 12.30pm

💥Date: 18/1/2020

📍 Venue : Male Surau @ Level 1, Setia City Convention Centre

📣 Platform Speaker : Rosazaman, Group Manager

Here’s the best part is, join this event to entitle this privilege 😱

✅ TBE fee reimbursement up to RM100 upon contracting with GETB

✅ First 2⃣0⃣0⃣ early birds contracted with GETB will get complimentary FAST START PROGRAM (to jumpstart your business)

✅ Complimentary “One Day One Case Book” by Steven Tiw (The winning formula closing sales idea)

(Terms & condition apply)

Make your first step for a new journey to success ✨

Seats are limited. First-come-first-serve ONLY. ‼️⁉️

See you there in Setia City Convention Centre! 🏟

#RiseAboveTheRest

#BecauseWeCan

#OurTimeIsNow

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kos rawatan untuk brain tumor

Gamma knife technology for brain tumor.

Member di hospital share pasal satu teknologi baru di Malaysia untuk rawat tumor otak. Mesin ni harga RM60 juta per unit. Katanya hanya terdapat di Sunway Medical Center dan Gleanegles buat masa sekarang.

Kos rawatan antara RM26,000-RM28,000 untuk 4-5 kali sesi rawatan, bergantung kepada doktor.

Teknologi ni menggunakan sinar gamma yang akan bertindak sebagai pisau yang akan memusnahkan sel tumor. Pesakit tak perlu lagi menjalani pembedahan, tak perlu cukur rambut.

Alhamdulillah teknologi perubatan semakin berkembang. Bila tengok pada kos rawatan tu, agak2 cukup tak duit saving yang ada? Kalau kata dah ada medica card alhamdulillah, tapi minta cek juga berapa had tahunan yang ada. Agak agak cukup tak untuk menampung kos ini..

Pastikan had tahunan anda mencukupi. Di GETB kami mempunyai plan yang mana had tahunannya sehingga RM1,000,000. Bertindak sekarang.

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Group Manager GETB

Founder An Nur Group

razman

buatkan saya quotation

Posted in berita, Malang tak berbau, Medical Card, Panel Hospital Pakar | Tagged , , | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum,

Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu.

Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya?

Kanser – tengok berap kos nya?

Jantung – tengok berapa kos nya?

Kerajaan tanggung jugak ke? Ke pakai duit sendiri? Cukup tak duit sendiri? Kalau duit sendiri tak cukup, nak dapatkan rawatan macam mana? – sebab tu kena ada medical card Great Eastern Takaful

Sebab itu penting untuk kita ambil cakna hal ini, jangan dah tekena pada batang hidung sendiri baru kita menggelabah..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Macam mana nak apply medical card Great Eastern Takaful ? Pm saya SEKARANG

razman

buatkan saya quotation

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Free trip Ke Bali kita

Apa yang best sangat jadi agen takaful ni.. salah satu perkara yang paling best adalah apabila dua dua layak ke percutian percuma bersama sama yang tersayang.

Lebih bermakna lagi 3 pasangan anak sarifdin berjaya ke trip ini.

Terima kasih Great Eastern Takaful atas peluang yang hebat ini..

Pada yang di luar sana nak ikut sama atau ingin mengetahui tentang kerjaya hebat ini? Jangan segan dan malu untuk hubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Group Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment