Monthly Archives: June 2013

25/6/2013 Takaful Talk di Melaka.

Assalamualaikum.. Alhamdulillah buat kali ke 4 saya di pilih  syarikat untuk memberikan perkongsian. Kalau sebelum ini di Ipoh, Alor Star dan Batu Pahat kali ini di Melaka bandar bersejarah pula. Seronok dapat berkongsi pengalaman dan idea dengan insan-insan yang bersemangat … Continue reading

Posted in Kerjaya, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , | Leave a comment

Malam Nisfu Syaaban

Assalamualaikum.. Malam Nisfu Syaaban (15 Syaaban 1434 Hijrah) jatuh ketika masuknya waktu MAGHRIB pada hari AHAD (mlm Isnin) 23 Jun 2013, yakni malam ini. Pada mlm Nisfu Syaaban, buku catatan amalan akan dibawa naik oleh Malaikat utk ditukar dgn lembaran … Continue reading

Posted in Mutiata-Mutiara kata | Leave a comment

Agent Jangan pentingkan Komisien….

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin berkongsi dengan kisah yang sepatutnya  saya rasakan tidak sepatutnya berlaku.. Kesiah kat pelanggan. Tolonglah jangan hanya mengejar komisen kita mengabaikan perkara yang sepatutnya kita ambil berat.. Kisahnya begini.. Pagi tadi seperti biasa saya membuat Cold … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Group Insuran Vs personal Insuran/Takaful

Assalamualaikum… Hari ini saya inginkan satu pengalaman baru. Mungikn ianya boleh anda gunakan. Ianya adalah pendapat saya sahaja. Pada yang tak terima nak buat mcm mana yer tak? Petang tadi saya berjumpa dengan seorang sahabat yang dah agak lama tak … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , | 1 Comment

2013 New Promoted GSM/USM Orentation 3-5 june 2013

Assalamualaikum Alhamdulillah talah tamat sesi orentasi untuk promoted 2013 yang di adakan di Lexis Port Dickson. Terlalu banyak ilmu baru yang dapat di timba di sana. Dan terlalu banyak perkara yang sangat-sangat memotivasikan saya untuk terus dan terus berusaha untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2013 | Tagged , , , | Leave a comment

sebab sang suami tidak mahukan takaful…

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan sesuatu yang mungkin menjadi faktor sebab si suami tidak mahu mengambil takaful.. mungkin.. Agaknya dia takut duit pampasan yang dia dapat si isteri gunakan untuk berfoya-foya.. KER Ni sebab si suami yang tiada takaful … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , | Leave a comment