Monthly Archives: April 2013

Kematian Yang tak di Duga..

بِــــــــــسْمِ الَّلهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـم Assalamualaikum Bebaru ni ada perasan member kampung (Group FB Keratong) ada masukkan gambar kemalangan berhampiran keratong. Teruk juga aku tengok. Tetapi tak sahu siapa yang terlibat di dalam kemalangan tersebut.. Bila buka FB hari ni rupanya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

1st Quater Award 2013, Southern Region

Assalamualaikum. Alhamdulillah berlalu sudah Quater pertama, kini masuk  Quater ke dua. Hari ini di Johor Bharu telah mengadakan hari penganugerahan untuk kawasan selatan. Buat kali ini saya di berikan kepercayaan oleh pihak syarikan untuk mempengurusikan majlis tersebut. Apa yang saya … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2013, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Orang Melayu Tak perlu Medical Card

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda satu sebab mengapa orang melayu tak perlukan medical card?.. Ini adalah antara jawapan yang saya terima… Buat apa saya nak buang duit bebanyak bayar tiap-tiap bulan sedangkan saya boleh mendapat rawatan cuma … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , | 2 Comments

medical limit RM 1 juta.. apa yang anda paham…

Assalamualaikum, Bebaru ini saya ditanya berkenaan dengan medical limit 1 juta ini oleh seorang sahabat baik. Susah saya nak jawab soalan itu. Jawapan saya pastinya baik jika dibandingkan dengan orang yang tiada lansung. Persoalan saya, apakah yang anda paham dengan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Kerjaya | Tagged , , , | 2 Comments

Kerjaya sebagai perunding Takaful.

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan satu cerita yang bagi saya agak kecewa untuk di kongsikan. bagi saya ianya tidak sepatutnya berlaku. Ini kerana secara tidak lansung ianya bukan sahaja memburukkan prestasi sendiri malah lebih teruk lagi ianya merosakkan industri … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , | Leave a comment

2012, pencapaian kumpulanku yang membanggakanku

Assalamuaalaikum semua 2012 dah meninggalkan kita hampir 4 bulan… Hari ini baru perasan gambar yang tergantung di dinding  bilik traning Great Eastern Branch Johor Bharu.. Ada gambar saya, pemenang untuk kategori agent. Alhamdulillah orang yang bertanggungjawab mengajak saya ke indistri … Continue reading

Posted in pencapaian 2012, Pencapaian 2013 | Tagged , , , | Leave a comment

Alhamdulillah.. TQ Allah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah usaha keras selama ini sudah membuahkan hasilnya. Saya dah dapat surat pengesahan kenaikan pangkat kepada Agency Manager.. Alhamdulillah juga walaupun masih baru saya dan kumpulan sudah berada TOP 20 seruluh Malaysia dan beradada di dalam top 13 bersaing … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2013 | Tagged , , | Leave a comment