Monthly Archives: August 2012

Jom sertai saya di Great Eastern Takaful..

Assalamualaikum semua.. Hari ini saya ingin mempelawa anda untuk membina kerjaya bersama – sama saya sebagai Takaful Adviser di Great Eastern Takaful. Terlalu banyak keistimewaan yang kita boleh perolehi, cuma apa yang ingin saya tekankan adalah ganjaran yang diperoleh ini bukan hanya … Continue reading

Posted in Kerjaya, TRIP | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syukur Alhamdulillah.. Terima kasih Great Eastern Takaful

Salam Ramadan semua.. Dalam 2 hari sahaja lagi Ramadan akan meninggalkan kita, belum tentu ramadan tahun depan kita kan berjumpa lagi. Saya berdoa agar saya dan anda berjumpa lagi pada ramadan tahun hadapan Aminn.. Syukur Alhamdulillah kerana saya masih diberikan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, pencapaian 2012 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sepecial Offer, Great Eastern Takaful.

Assalamualaikum anda semua.. Semperna hari kelahiran saya pada 15/8 ini saya ada membuka tawaran (hadiah istimewa) kepada sesiapa sahaja di luar saya yang mengambil plan takaful dengan saya bermula dari 16/8-31/8/2012 ini. Tawaran (hadiah istimewa ini) pastinya akan buat anda … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Assalamualaikum semua. Dikesempatan ini saya ingin ucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog saya. Dikesempatan ini saya ingin memohon maaf jika ada artikal yang saya tulis ada menginggung perasaan anda sama ada secara sedar ataupun tidak, Sengaja atau tidak … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tabarru di dalam takaful.. Great Eastern takaful..

Assalamamualaikum.. Hari ini saya ingin berkongsi tentang cas tabarru yang dikenakan oleh takaful. Setiap mengenakan cas yang berbeza-beza. Mungkin dengan penerangan ini akan memudahkan anda paham kemana agihan agihannya.. Berikut adalah cas tabarru yang dikenakan keatas manfaat medical card Great … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Registed Financial Planner (RFP)..

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah hari ini selesai sudah attend course  RFP Modul 1 di Great Eastern Ampang selama 4 hari yang bermula 6-9/8/2012. InsyaAllah ilmu yang bermanfaat ini akan saya gunakan sebaik mungkin. Saya akan pastikan yang title RFP tersebut akan … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful..

cerita di petik daripada luahan bakal pelanggan yang di temui di jalan reko kajang. Assalamualaikum semua… Salam ramadhan dari saya. Tajuk yang ingin saya kongsikan hari ini, Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful.. yang mana satukah pilihan anda? Boleh dikatakan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Beza Simpan di Takaful berbanding Simpan di Bank

Assalamualaikum.. Hari ini saya terpanggil untuk menulis artikel ini untuk di jadikan rujukan untuk semua. Saya tahu, anda pastinya tahu apakah perbezaan jika kita simpan di takaful berbanding di bank. Sudah tentulah dari segi protection kan? itu merupakan salah satu … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pencapaian kami An-Nur Group.. Half Year 2012. Great Eastern Takaful.

Salam ramadan untuk semua.. Julung julung kalinya Great Eastern Takaful buat pengiktrafan untuk setiap region. 2012 Half Year Takaful Performance Recognition dan majlis berbuka puasa di The Zone, JB. Alhamdulillah An-Nur Group banyak membawa pulang hadiah yang boleh dikatakan Champion … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012, Qualifier | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…

Salam Ramadan al mubarak kepada semua.. Malam ni tajuk simple je.. “Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…” Seorang Hamba Allah yang saya ketemui jam 1030 malam tadi berkata sedemikian. Katanya komitmentnya banyak, so dia tak boleh nak ambil … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment