Monthly Archives: March 2012

Tip nak elakkan diri dari agen takaful or insuran.

Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak buat isu ni sebab ada rakan FB kata radio era bincangkan isu ni pagi ni. http://www.facebook.com/maman.solleh/posts/2828383581040?comment_id=2838670&notif_t=comment_mention Bagi saya orang di luar sana nak melarikan diri sebab: 1-Dia rasa syarikat tempat dia kerja dah cover … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

aku agen takaful, bukan promoter tetapi informer..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah saya bersyukur kerana di temukan Allah dengan bidang ini (takaful). Saya tidak menafikan ramai yang mula lari bila mengetahui saya merupakan salah seorang agen takaful. Kelakar juga kadang2. Macam nampak hantu.. hahhah. Apapun tanggapan orang luar saya tak … Continue reading

Posted in info, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Batu karang mudah serang lelaki

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my 26 March 2012 NAMA penyakit ini biasa didengar tetapi ramai yang masih tidak ambil endah mengenainya. Mungkin kerana ia tidak sekritikal penyakit jantung atau kanser yang diketahui umum boleh membawa maut. Namun, batu karang jangan … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Leave a comment

Sakit jantung Bukan lagi penyakit orang tua

Oleh NORAINON OTHMAN norainon@hmetro.com.my JANGAN TERKEJUT… sakit jantung turut menyerang orang muda. KETIKA bersukan, tiba-tiba dia rebah dan tidak sedarkan diri. Beberapa minit kemudian, lelaki berusia 30-an itu disahkan meninggal dunia akibat serangan jantung. Sering menjadi tanda tanya di kalangan … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Berhenti kerja jaga isteri derita saraf otak

MyMetro, Ahad, 25 Mac 2012 SEREMBAN: Seorang perunding kewangan sebuah bank di ibu negara sanggup berhenti kerja demi menjaga isterinya yang kini terlantar akibat saraf otak tidak berfungsi selepas diserang penyakit asma sejak Jun tahun lalu. Abil Fikri Ahmad, 43, … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Pastikan Atlet Basikal Dilindungi Insurans

BANGI – Semua persatuan basikal di negara ini perlu memastikan atlet mereka mempunyai perlindungan insurans, jika tidak mereka boleh dianggap sebagai cuai. Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, langkah memastikan atlet mempunyai perlindungan insurans adalah penting … Continue reading

Posted in berita | 2 Comments

Perancangan harta (wasiat)

Harian Metro HASSAN meninggal dunia ketika berusia 63 tahun. Beliau meninggalkan seorang isteri dan tiga anak lelaki. Sepanjang hayatnya, Hassan bekerja keras untuk menyara keluarga kerana menyedari pentingnya membina, melindungi dan mengekalkan kekayaan. Beliau menyedari betapa pentingnya perancangan harta pusaka … Continue reading

Posted in Pentingnya Wasiat | Leave a comment