Tag Archives: annuar agency

SES7 2016 An Nur Qualifier

Assalamualaikum Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi dengan izinnya pada tahun ini kami dapat memecahkan rekod terbaik kami berbanding tahun lepas. Kali ini 9 orang qualifier berjaya melayakkan diri ke Free Trip Great Eastern. Yang mana 5 daripadanya VIP dan selebihnya standart. … Continue reading

Posted in berita, info, Pencapaian 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Permulaan yang baik untuk 2016

Assalamualaikum, Bersyukur kehadrat illahi kerana dengan limpah dan izinnya setiap bulan Jemaah An Nur The Great Agency semakin bertambah. Terima kasih atas kepercayaan yang di berikan dan kerana menjadi sebahagian daripada keluarga besar kami. Malah bukan itu sahaja, salah seorang … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Bisness Review 2015 dan Goal Setting 2016

Assalamualaikum.. Alhamdulullah pada 23&24 Hb Januari 2016 kami telah menjayakan  Bisness review 2015 dan Goal Setting 2016 bagi agency An Nur The Great Agency yang di adakan di Melaka. Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya. Ini merukapak permulaan yang baik, untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Berjaya Bersama Kami, #annurthegreatagency

Alhamdulillah semakin hari kami semakin besar, terima kasih kerana memilih untuk berjaya bersama sama dengan kumpulan kami, #annurthegreatagency Pada yang berminat untuk menyertai keluarga besar kami, anda bolehlah menghubungi leader kami yang berada di kawasan anda. Johor Sahar Sarif 011-17652722/ Masrinie … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

pilihan di tangan ANDA.

Apakah button yang anda tekan jika anda ingin masuk ke hospital swasta? A. Sendiri tanggung?? Berapakah jumlah simpanan yang ada?adakah ia mencukupi?mengapa perlu guna simpanan sdri andai ada pihak lain yang boleh bayarkan bil anda? B. Syarikat tanggung? Berapakah limit … Continue reading

Posted in berita, info, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Peti Besi Suami.. Kau Ada??

  Assalamualaikum semua..Penulisan saya kali ini khas saya tujukan kepada kaum ibu/isteri di luar sana. Hari ini di rumah anda ada tak peti besi suami anda. Yang mana diut dimasukkan oleh suami tetapi kunci anda yang memegangnya? Hahahah Kenapa jadi … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Sumbangan Takaful lebih besar dari bayar kereta?

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman saya bersama dengan client saya. Saya rasa ianya sangat menarik untuk di kongsikan. Oleh itu saya muatkan dalam blog saya ini untuk perkongsian bersama. Kisah bermula pada minggu lepas apabila saya … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

malang tak di duga, datang tak kenal usia..

Assalamualaikum, Hari ini saya dengan wife melawat rakan sekelasnya yang yang baru pulang membawa balik anaknyapulang dari hospital Sultan Ismail Johor. Anaknya yang berusia 5 tahun disahkan mengidap lukemia tahap 4, saya sungguh berasa sedih apabila menurut kata ibunya anaknya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syarikat Insuran TERBAIK

Assalamualaikum pembaca Semua.. Hari ini saya ingin pertontonkan statistik yang di keluarkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia) Anda boleh lihat sendiri dan nilai sendiri, Manakah yang terbaik.. Dan yang paling menarik.. Great Eastern TIDAK BERGABUNG dengan mana-mana bank. Ini kerana  … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

B The Best OOOo Yes..

Tidak perlu miliki handphone mahal untuk membuat panggilan Tidak perlu berfalsafah berhujah untuk menyakinkan rakan Tidak perlu berpura-pura untuk menunjukkan kehebatan Apa yang penting Satu panggilan menghasilkan ribuan Satu perbincangan membuka minda pelanggan Satu kerjasama memberi kesan yang berpanjangan

Posted in Mutiata-Mutiara kata | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Risiko hidupan ada di mana2 sahaja (Hadapi risiko hilang upaya)

Oleh Siti A’isyah Sukaimi sitiaisyah@hmetro.com.my 24/4/2012 KESAL…Mohammad Fauzi menunjukkan tangan dan laporan perubatannya. PUTRAJAYA: Seorang lelaki mendakwa Hospital Putrajaya tidak memberikan rawatan sepatutnya selepas dia terbabit kemalangan, sekali gus menanggung risiko hilang upaya terhadap kecuaian itu. Kakitangan swasta, Mohammad Fauzi … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sumbangan Organ? 11,000 pesakit di ambang maut..

Assalamualaikum.. Beginilah nasib jika kita mengharapkan sumbangan..Kalau umur panjang n ada CABLE okla dapat cepat.. kalau tak… Bak kata pepatah, untung serabut timbul, kalau batu tenggelam Mungkin jika anda berwang masalah ini tak kan timbul.. Atas dasar itulah selalunya saya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Takaful pemain utama dalam industri

Oleh ANI AWANG bisnes.utusan@gmail.com Mohammad Salihuddin Ahmad (kanan sekali) meninjau Stesen Sinergi Agensi Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. (GASS) Butterworth yang berkonsepkan ceria dan kontemporari bagi kemudahan pelanggan yang berurusan di Butterworth, semalam. BUTTERWORTH 10 April – Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment