CHAPTER 2

CHAPTER 2

Sambungan…

Alhamdulillah daripada 19 permohonan takaful yang dihantar, 16 daripadanya Berjaya lulus. Kebetulan pada masa yang sama Great Eastern Takaful mengadakan contest S.T.A.R Award 4 ketogeri  dipertandingkan yang mana muka Top 5  akan dimasukkan di dada akhbar.. Melihat kepada ketogeri yang layak untuk bertanding pada 2 ketogeri iaitu Top Producer (open to all rank)- kes paling banyak dan Top Recruiter (open to all rank)- recruite paling banyak. Contest bermula dari 1 April 2011 hingga 30 June 2011.

Disebabkan saya join pada bulan 4 alhamdulillah 16 kes tersebut boleh dikira. Di kepala tak pikir lain mati-mati nak pastikan muka masuk juga surat khabar.. Maklumla saya masih baru ketika itu. Saya berharap dengan muka masuk paper senangla nak buat marketing.. hihihi

Alhamdulillah sehingga 21 mei 2011 masih berada di top 1 (lihat link ini).. Masa ini la saya selalu termimpi mimpi closing orang… hahahhaha… kadang kadang rasa lawak pun ada… tapi itula yang orang kata bila jiwa dan bersatu tu yang bawa ke mimpi… Tapi tak sangka game kat GET ni lain macam depa boleh speed tang konar… masa tu saya kena tinggal. Nasib baik tak terkeluar hampir-hampir tu lebih 1 kes sahaja (lihat link ini).. apa-apa pun syukur

Nak lawan yang Recruite masa tu age nada yang p exam boleh pulak fail.. nak ambik balik dah tak sempat nak kontrak.. so terpaksa lepaskan peluang itu. Masa ini ada la beberapa kawan yang saya ajak antaranya

Di kepala tak fikir lain selain S.T.A.R Award tak sangka pula rupanya GET ni sangat pemurah. Saya juga layak Great Leo F1. Di cawangan johor saya sahaja wakil melayu (lihat link ini), BOSS tak pernah pun cerita tentang award ini. Tu pun saya tahu setelah seorang GAM Kevin Ngo ucap tahniah. Saya pun blur blur ayam.. Tak cukup dengan itu contes Sabai-Sabai (lihat link ini) dan lain lain contest.. Best giler rupanya jadi agen ni..

bersambung

 

Advertisements