Penyelesaian Pinjaman Rumah dan pengurusan BLR (Base Lending Rate)

Tahukah anda insurans Pinjaman Peribadi juga Pinjaman Perumahan (MRTA) hanya mempunyai coverage jika hilang nyawa sahaja. Bagaimana andai suatu masa peminjam menghidapi penyakit kritikal?. Ya, bayaran pinjaman bulanan tetap perlu ditunaikan (walaupun peminjam terpaksa berhenti kerja kerana masalah kesihatan). Bagaimana anda dapat menangani risiko ini?

Ini buktinya

rumah di lelong

lengkapkan MRTA (Mortgage Reducing Term Assurance )anda

Assalamualaikum..

Pada sahabat-sahabat dan pemilik-pemilik rumah di luar sana. Tahniah kepada anda kerana telah dapat menyediakan kediaman kepada keluarga @ tanggungan anda..

Dan..

Pastinya rumah anda itu di lindungi oleh pelindungan “Mortgage Reducing Term Assurance/Takaful” MRTA lebih glamor dengan panggilan “Mati Rumah Tetap Ada”.

Tahukah Anda..??

Banyak MRTA/MRTT yang tidak lengkap.. Bermakna jika sesuatu berlaku kepada anda.. Belum pastinya rumah tersebut menjadi milik anda… malah pewaris anda masih dan perlu meneruskan bayaran bulanan anda seperti biasa.

Contoh:

Si A bekerja sebagai Pengurus, seorang bapa kepada 3 orang anak dan sangat prihatin serta sangat sayangkan keluarganya. Isterinya menjadi suri rumah sepenuh masa. Oleh sebab itu dia telah bekerja keras untuk memastikan keluarganya memiliki kehidupan yang selesa dan membeli rumah Double story dan kereta Grand Livina.(keluarga beso dan gaji besola katakan)

Satu hari dia diserang Strok menyebabkan dia lumpuh separuh badan. Apakah nasib keluarga ini?

-rumah…kereta…pendapatan keluarga… renungkan..

Tahukah Anda??

MRTA/MRTT tidak akan melindungi anda daripada penyakit. Melainkan anda menambah manfaat tersebut. TETAPI jumlah bayaran yang perlu anda tambah adalah mahal.

Penyelesaianya..

Di Takaful Great Eastern kami menawarkan  Plan Cancelation Loan 

Dan ketahui rahsia pengurusan BLR (Base Lending Rate), Tahukan anda tanpa pengurusan yang betul BLR tempoh bayaran pinjaman anda mungkin boleh ditambah sehingga 5 ke 10 tahun tanpa anda sedari? Ini terjadi kerana kadarnya faedahnya tidak dapat diketahui oleh pelanggan kerana ia bergantung kepada kadar keputusan  BLR (Base Lending Rate) atau kadar pinjaman asas yang tidak tetap serta dicampur dengan -0.25% (sebagai contoh). Bagaimana jika % BLR melambung tinggi seperti 13% sebagaimana yang berlaku semasa krisis ekonomi. Oleh itu, Mahukah anda tempoh bayaran pinjaman anda boleh dipendekkan sehingga 5 tahun  daripada tempoh yang ditetapkan.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya.. Pastinya anda boleh menarik nafas panjang selepas ini…

Ingin maklumat lanjut?

Rosazaman Bin Sarifdin

Takaful GE

0132626876