Category Archives: Malang tak berbau

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT?

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT? Ini pentingnya tahu ‘tempoh menunggu’, kekadang kami dah jelaskan bahawa akan ada siasatan utk sakit tertentu di bawah tempoh menunggu yg disenaraikan. Bila cakap siasatan bukan sekadar siasat awak betul2 sakit ke tidak, … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

SI BUJANG Dapat gaji selalu leburGodaan nafsu dikekang payahBelum sempat jasa ditaburSampaikan hibah sebagai hadiah Jasamu ibu segalanya dikorbanJasamu ayah tiada penggantiAndai hutangku menjadi bebanHibah takaful sebagai ganti Belum puas ku menabur baktiKiamat kecil nyawa ku diseruTak mungkin ku tambah … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

stay at home

Assalamualaikum Di dalam keadaan sebegini saya sangat menyokong tindakan penagkapan ini…. semoga semua orang dapat memberikan kerjasama dan masalah virus ini dapat ditangani segera… perkongsian di whatapps ada yang dah kena dah denda RM1000 (tak boleh kurang wooo). nak try … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , | Leave a comment

Virua Covid 19

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR!😷 Kepada mereka yang menghadapi masalah kesihatan seperti batuk, demam dan lain2, sila dapatkan rawatan awal di klinik kesihatan yg terdekat. Pelanggan Great Eastern Takaful jangan risau jika anda disahkan terkena jangkitan COVID-19, kerana anda … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Tambahan kepada pelanggan GETB

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR! Dapatkan rawatan awal jika anda mengalami masalah kesihatan seperti demam, batuk dan kesukaran bernafas. Buat pelanggan Great Eastern Takaful yang disahkan terkena jangkitan COVID-19, anda akan mendapat manfaat TAMBAHAN berikut: 1) Elaun hospital RM … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Leave a comment

Kos rawatan untuk brain tumor

Gamma knife technology for brain tumor. Member di hospital share pasal satu teknologi baru di Malaysia untuk rawat tumor otak. Mesin ni harga RM60 juta per unit. Katanya hanya terdapat di Sunway Medical Center dan Gleanegles buat masa sekarang. Kos … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau, Medical Card, Panel Hospital Pakar | Tagged , , | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum, Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu. Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya? Kanser – tengok berap kos nya? Jantung – tengok berapa kos nya? Kerajaan tanggung jugak ke? Ke … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Kematian kemalangan setiap hari..

Assalamualaikum,, Semalam berita kemalangan maut di kampung halamanku di Keratong, mengakibatkan kematian ibu dan bapa. 3 orang anak menjadi yatim piatu sekelip mata.. Hari ini lagi berita kematian ibu dan bapa. Kali ini di Dungun, Terengganu. Pada kes ini 7 … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Hanya balu yang mengerti pentingnya takaful.

Saya baru sahaja berjumpa dengan pelanggan yang ada pengalaman sebegini. Menurutnya, arwah suaminya meninggal ketika berusia 40tahun akibat serangan jantung, arwah seorang executive bank dengan pendapatan sebulan dalam RM5000. Beliau pula bekerja sebagai kerani dan mempunyai 4 orang anak. Beliau … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Final Sprint An Nur Group 21/9/2019@Melaka

Assalamualaikum.. Alhamdulillah segala perancangan yang telah dibuat berjalan dengan jayanya. Kali ini lokasi final sprint kami pada tahun 2019 di Melaka. Semua rakanniga An Nur Group dari Kuantan, Kelantan, Perlis, Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Melaka berkumpul.. Kehadiran seramai 66 … Continue reading

Posted in Kerjaya, Malang tak berbau, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? untuk kenderaan bermotor.

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? Under-insurance adalah suatu keadaan di mana nilai perlindungan insurans adalah kurang dari nilai sebenar (nilai pasaran) untuk melindungi harta atau aset yang diinsuranskan, seperti rumah atau kenderaan anda. Kami akan memudahkan pemahaman dengan beberapa contoh. … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Tahniah An Nur Champion Okt

Assalamualaikum, Pada Okt 2018 ini An Nur The Great Agency melakar sejarah rekod baru. Tahniah kepada semua warga kerja dan pelanggan yang mempercayai perkhidmatan kami. 868 permohonan baru telah berjaya kami hantar pada bulan tersebut. Kami yakin mampu memecahkan rekod … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, motivasi diri, pencapaian 2018 | Leave a comment

I Gr8 harapan

Assalamualaikum.. Semalam appoiment Madam X yang tak percaya dengan plan “GILER” ni. Ketidak kepercayaan ni di kuatkan lagi apa bila Madam X ni tanya agen dia (takaful operator lain) yang mana mengatakan ni plan mengarut dan tak masuk akal.. Ni … Continue reading

Posted in Kerjaya, Malang tak berbau | Tagged , | Leave a comment

CIPTA HARTA PUSAKA DI HARI RAYA

Assalamualaikum Bila balik kampung berhari – raya, kita akan bertemu dengan hampir semua ahli keluarga, dari yang dekat hingga lah yang jauh. Seronok kan… Tapi ada juga yang hanya senyum dari jauh saja, kerana berselisih faham akibat dari harta yang … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Renungan Bersama..

Kisah dan Teladan.. Isteri terpaksa jual rumah yang diduduki bersama arwah suami dulu. Sebab bapa mertua menuntut bahagian pusaka dari rumah tersebut. Bapa mertua hendakkan dalam bentuk wang tunai. Dah lama rumah tu tak terjual-jual. Isteri kini menyewa rumah murah … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Pentingnya Wasiat | Tagged , , , , , | Leave a comment

Mengapa perlu Takaful

Assalamualaikum, Mengapa kita perlu memiliki takaful? satu persoalan yang sering berlegar di fikiran.. Konsep yang sama juga sebenarnya takaful ini jika kita ingin bandingkan dengan gambar di bawah ini.  Bersedia pasa sebarang kemungkinan bukanlah beerti kita inginkan musibah tersebut berlaku … Continue reading

Posted in Contoh Claim, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

ANDA PEKERJA CEMERLANG?

Assalamualaikum. PERNAHKAN KITA TERFIKIR?? Jika suatu hari, anda sakit atau tiba tiba meninggal dunia kerana penat bekerja, majikan anda akan mencari seseorang untuk menggantikan tempat anda. Kemudian semua akan berjalan seperti biasa. Anda tidaklah sepenting mana seperti yang anda bayangkan. … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , | Leave a comment

Hibah dan Faraid

Assalamualaikum Ramai yang menyangka hibah salah satu cara untuk mengelah dari faraid. Konsep ini salah sama sekali. Bagi saya dengan hibah ini adalah salah satu cara bagi memudahkan perjalanan faraid. Acap kali kita terdengar khususnya perkara ini di bahaskan oleh … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Pentingnya Wasiat | Tagged , , , , , | Leave a comment

HARAPAN PALSU

Assalamualaikum, Kematian, semua orang pasti mati, cuba bilakah akan berlaku adalah rahsia Allah. Jam 8:15 pagi mendapat perkabaran kematian seorang hamba Allah yang di maklumkan oleh si anak. Si ayah yang berusia 43 tahun telah meninggal meninggalkan alam yang sementara … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Mana yang lebih utama?

Assalamualaikum, Apa khabar semua, sejak akhir akhir ni sibuk pula nak mengupdate blog saya ini. Takper hari ni saya cuba curi masa untuk berkongsikan sesuatu untuk kita fikirkan bersama. Pada anda, manakah yang lebih utama? Perlindungan perubatan atau perlindungan pendapatan?

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment