Category Archives: Malang tak berbau

I Gr8 harapan

Assalamualaikum.. Semalam appoiment Madam X yang tak percaya dengan plan “GILER” ni. Ketidak kepercayaan ni di kuatkan lagi apa bila Madam X ni tanya agen dia (takaful operator lain) yang mana mengatakan ni plan mengarut dan tak masuk akal.. Ni … Continue reading

Posted in Kerjaya, Malang tak berbau | Tagged , | Leave a comment

CIPTA HARTA PUSAKA DI HARI RAYA

Assalamualaikum Bila balik kampung berhari – raya, kita akan bertemu dengan hampir semua ahli keluarga, dari yang dekat hingga lah yang jauh. Seronok kan… Tapi ada juga yang hanya senyum dari jauh saja, kerana berselisih faham akibat dari harta yang … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Renungan Bersama..

Kisah dan Teladan.. Isteri terpaksa jual rumah yang diduduki bersama arwah suami dulu. Sebab bapa mertua menuntut bahagian pusaka dari rumah tersebut. Bapa mertua hendakkan dalam bentuk wang tunai. Dah lama rumah tu tak terjual-jual. Isteri kini menyewa rumah murah … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Pentingnya Wasiat | Tagged , , , , , | Leave a comment

Mengapa perlu Takaful

Assalamualaikum, Mengapa kita perlu memiliki takaful? satu persoalan yang sering berlegar di fikiran.. Konsep yang sama juga sebenarnya takaful ini jika kita ingin bandingkan dengan gambar di bawah ini.  Bersedia pasa sebarang kemungkinan bukanlah beerti kita inginkan musibah tersebut berlaku … Continue reading

Posted in Contoh Claim, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

ANDA PEKERJA CEMERLANG?

Assalamualaikum. PERNAHKAN KITA TERFIKIR?? Jika suatu hari, anda sakit atau tiba tiba meninggal dunia kerana penat bekerja, majikan anda akan mencari seseorang untuk menggantikan tempat anda. Kemudian semua akan berjalan seperti biasa. Anda tidaklah sepenting mana seperti yang anda bayangkan. … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , | Leave a comment

Hibah dan Faraid

Assalamualaikum Ramai yang menyangka hibah salah satu cara untuk mengelah dari faraid. Konsep ini salah sama sekali. Bagi saya dengan hibah ini adalah salah satu cara bagi memudahkan perjalanan faraid. Acap kali kita terdengar khususnya perkara ini di bahaskan oleh … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Pentingnya Wasiat | Tagged , , , , , | Leave a comment

HARAPAN PALSU

Assalamualaikum, Kematian, semua orang pasti mati, cuba bilakah akan berlaku adalah rahsia Allah. Jam 8:15 pagi mendapat perkabaran kematian seorang hamba Allah yang di maklumkan oleh si anak. Si ayah yang berusia 43 tahun telah meninggal meninggalkan alam yang sementara … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment