Category Archives: Malang tak berbau

SI BUJANG Dapat gaji selalu leburGodaan nafsu dikekang payahBelum sempat jasa ditaburSampaikan hibah sebagai hadiah Jasamu ibu segalanya dikorbanJasamu ayah tiada penggantiAndai hutangku menjadi bebanHibah takaful sebagai ganti Belum puas ku menabur baktiKiamat kecil nyawa ku diseruTak mungkin ku tambah … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

stay at home

Assalamualaikum Di dalam keadaan sebegini saya sangat menyokong tindakan penagkapan ini…. semoga semua orang dapat memberikan kerjasama dan masalah virus ini dapat ditangani segera… perkongsian di whatapps ada yang dah kena dah denda RM1000 (tak boleh kurang wooo). nak try … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , | Leave a comment

Virua Covid 19

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR!😷 Kepada mereka yang menghadapi masalah kesihatan seperti batuk, demam dan lain2, sila dapatkan rawatan awal di klinik kesihatan yg terdekat. Pelanggan Great Eastern Takaful jangan risau jika anda disahkan terkena jangkitan COVID-19, kerana anda … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Tambahan kepada pelanggan GETB

VIRUS COVID-19 (Novel Coronavirus-NCOV) MASIH MENULAR! Dapatkan rawatan awal jika anda mengalami masalah kesihatan seperti demam, batuk dan kesukaran bernafas. Buat pelanggan Great Eastern Takaful yang disahkan terkena jangkitan COVID-19, anda akan mendapat manfaat TAMBAHAN berikut: 1) Elaun hospital RM … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Leave a comment

Kos rawatan untuk brain tumor

Gamma knife technology for brain tumor. Member di hospital share pasal satu teknologi baru di Malaysia untuk rawat tumor otak. Mesin ni harga RM60 juta per unit. Katanya hanya terdapat di Sunway Medical Center dan Gleanegles buat masa sekarang. Kos … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau, Medical Card, Panel Hospital Pakar | Tagged , , | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum, Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu. Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya? Kanser – tengok berap kos nya? Jantung – tengok berapa kos nya? Kerajaan tanggung jugak ke? Ke … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Kematian kemalangan setiap hari..

Assalamualaikum,, Semalam berita kemalangan maut di kampung halamanku di Keratong, mengakibatkan kematian ibu dan bapa. 3 orang anak menjadi yatim piatu sekelip mata.. Hari ini lagi berita kematian ibu dan bapa. Kali ini di Dungun, Terengganu. Pada kes ini 7 … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment