Kenapa pentingnya Had Tahunan kad berubatan BESAR..

Assalamualaikum..

Hari ini saya ingin kongsikan kenapa pentingnya memiliki had tahunan yang banyak. Ramai orang yang saya jumpa kata RM100,000 dah cukup besar. Mungkin jumlah itu relevent untuk 15 tahun lepas dan bukan untuk masa kini.

Masih segar di ingatan pada 3 tahun lepas, semasa berjumpa dengan bakal pelanggan (seorang Dr Pakar Mata). Dia meminta untuk kad perubatan keluarganya mempunyai had tahunan yang besar. Menurut beliau sekurang kurangnya RM300,000 ke RM500,000 setahun. Ini kerana, apa yang di risaukan adalah apabila rawatan yang melibatkan kanser. Kos rawatan boleh mengjangkau ke RM400,000 setahun.

Berikut merupakan salah satu contoh kos rawatan yang melibatkan kaser yang telah di bayar oleh Great Eastern pada 29/2/2021 untuk sekali kemasukan sehingga RM208,377.74

Rawatan selama 22 hari menelan belanja melebihi RM200k. Bukan itu sahaja. untuk pengetahuan semua total kos yang telah digunakan dalam masa 8 bulan sudah melebihi RM600,000.00

Jadi nasihat saya, baik kita cek kembali had tahunan kad perubatan kita sebelum apa apa terjadi. INGAT jangan fikir cukuplah sekadar ada sahaja. Nanti menyesal kemudian hari tidak berguna.

Bolehla kongsikan kepada kawan kawan jika anda rasa info ini sangat berguna..

Rosazaman Sarifdin

0192699436

This entry was posted in berita, Contoh Claim, Malang tak berbau, Medical Card and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s