Author Archives: Razman

Perkongsian dari satu satunya Indian in AN NUR GROUP

Hi kawan kawanSaya nevin sebastian ingin berkongsi pengalaman saya dalam industry takaful ini terutamanya kepada ejen- ejen baru mula ceburi perniagaan ini. Nevin pada mulanya jadi ejen takaful pada tahun 2013 iaitu under salah satu agency india di kuala lumpur … Continue reading

Posted in motivasi diri | Leave a comment

GM ke5 AN NUR GROUP InsyaAllah

Kita hanya merancang dan berusaha, selebihnya kita serahkan kepada Allah. Semoga dipermudahkan segala urusan kenaikan pangkat GM ke 5 An Nur Group Puan Masrinie Salim,. Walaupun usia di dalam industri takaful ini belum cukup 10 tahun, bagi kami ini antara … Continue reading

Posted in motivasi diri | Leave a comment

Tahniah 34 rakanniaga terhebat Legasi 1

Masa yang di tungu tungu telah tiba, Tahniah kepada semua 34 penerima hadiah Legasi 1 An Nur Group, Anda memang hebat. semoga dengan hadiah yang dimiliki ini dapat membantu menaikkan semangat kita semua.. Hadiah asal yang ditawarkan hanya 10 cabutan. … Continue reading

Posted in berita, Pencapaian 2020, Qualifier | Tagged , | Leave a comment

Final Sprint & Q1,Q2 Award Presentation 2020

Tahniah semua 10 pemenang yang datangnya dari Legasi 1 An Nur Group. Anda memang hebat. Final Sprint dan Q1,2 Award Presentation 2020. Yang dapat hadir. Masrinie Salim – Recruiter Q1&2, DG Q1&2 Mohamad Ridzuan Baharuddin – Producer Q2, Agen Q2, … Continue reading

Posted in berita, Pencapaian 2020 | Tagged , | Leave a comment

Final Sprint An Nur Group 10/10/2020

Persiapan untuk Final Sprint pada 10/10/2020.

Posted in Pencapaian 2020 | Leave a comment

Hibah untuk tersayang

❤️❤️jelas kelihatan kasih sayang antara suami isteri ini. Kasih sayang yang berpanjangan kerana Allah Taala walau jasad tiada lagi di sisi. Apa ni?Kawan2, inilah penamaan untuk hibah takaful. Wang tunai dari takaful yang dicarum akan diberikan kepada pasangan tanpa melalui … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , | Leave a comment

Hanya 4% ada takaful??

Assalamualaikum.. Kesedaran keluarga berpendapatan rendah sangat kurang untuk mengambil perlindungan takaful.. angka 4% merupakan satu angka yang sangat rendah. Tahukan anda anda boleh mengambil plan serendah RM25 sebulan di Great Eastern Takaful Berhad. Hubungi kami untuk keterangan lanjut.

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

Let’s Gather Legasi 1 An Nur Group

Let’s Gather4/9/2020 -5/9/2020Kemunting Beach Resort, Melaka Alhamdulilah selama 2 hari berkampung bersama-sama insan insah hebat Legasi 1 dengan aura yang positif. Semoga banyak ilmu baru dapat di perolehi. Dari hari pertama hingga hari kedua berbagai aktiviti yang di jalankan. Semuanya bertujuan … Continue reading

Posted in Pencapaian 2020 | Leave a comment

Cincin Biskut untuk di miliki untuk perunding kami..

Buat business partner Legasi 1 An Nur Group. Pada bulan Sept ini Kita ada 3 cincin biskut untuk dimiliki.. Terma dan syarat saya telah umumkan di lets Gather Legasi 1, yang di adakan di Melaka. Semoga bulan 9 ini kita … Continue reading

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Leave a comment

Jangan Pandang Orang sebelah Mata.

Antara Port makan yang saya suka.. kita bukan orang senang pun.. gerai bawah pokok juga yang terbaik.. nasi goreng kmpung kat sini memang A. RM6.00Nasi goreng kampung+telor dadarNescafe tarik Sekarang opis dah dekat boleh selalula datang. Masa mula mula jadi agent … Continue reading

Posted in apa itu takaful, motivasi diri | Tagged , | Leave a comment

1 Million Dollar Agency by Augst 2020

Alhamdulillah.. pencapaian kali ke 6, konsistant dari 2015, tahun ini mencapai 1 Juta permohonan baru pada bulan Ogos. Bersyukur kehadrat ilahi, walau telah melahirkan Group Manager masih mampu mengekalkan pencapaian ini.. apa yang ingin saya sampaikan, potensi industri ini sangat … Continue reading

Posted in Pencapaian 2020 | Tagged | Leave a comment

Perasmian pejabat An Nur Group HQ JB

Alhamdulillah pada 6/8/2020 pejabat baru kami di setia tropika telah dirasmikan oleh CEO Great Eastern Takaful Berhad, tuan Shahrul Azlan Shariman. Terima kasih atas sokongan semua dan kami berharap dengan adanya pejabat baru ini akan membuatkan kami bekerja dengan lebih … Continue reading

Posted in Pencapaian 2020 | Tagged , | Leave a comment

GM in Making..

GM dalam pendakian.. Nak naik kita buat tracking… setakat main congak congak jer takder maunya… Semoga segalanya dipermudahkan urusan Masrinie Salim untuk menjadi Group Manager… walau pecah production takper.. tu satu cabaran untuk saya.. Kenapa harus naik, orang umah tu??? … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Leave a comment

Alhamdulillah An Nur Group HQ Jb Setia Tropika

Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi, kini An Nur Group HQ Jb telah berpindah ke Lolasi baru di Setia Tropika. Kami beroperasi di tempat baru pada 1 julai 2020. Terima kasih atas sekongan semua kepada kami. InsyaAllah kami akan berikan yang terbaik … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Tagged | Leave a comment

Berita Baik

Berita baik buat semua pemegang sijil Great Eastern Takaful! 🤩 Kini anda tidak perlu membawa kad perubatan anda ke mana-mana dengan adanya aplikasi GetCare! Mudah kan? Tak perlu risau jika tertinggal kad di rumah 😉 Selain kad e-medikal untuk kemudahan … Continue reading

Posted in info | Tagged | Leave a comment

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT?

MEDIKAL KAD TAK TERUS COVER SEMUA SAKIT? Ini pentingnya tahu ‘tempoh menunggu’, kekadang kami dah jelaskan bahawa akan ada siasatan utk sakit tertentu di bawah tempoh menunggu yg disenaraikan. Bila cakap siasatan bukan sekadar siasat awak betul2 sakit ke tidak, … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

7 bulan dah dapat RM4000

Ini bukan apa yang telah saya dapat.TETAPIapakah potensi yangANDAboleh dapat.. Salah seorang testimoni kami, seorang Suri rumah anak 4, menyertai An Nur Group pada Nov 2019. Bermula dengan komisen bulan pertama RM156 dan kini lihatlah setelah 6 bulan bersama kami … Continue reading

Posted in Kerjaya, motivasi diri | Tagged | Leave a comment

14/6/2020 Session 1 RTSP02

Kelas kami telah bermula… kita ingin rakan niaga baru kami berjaya bersama sama kami. Alhamdulillah malm ni lebih 55 rakanniaga baru kami menyertai Program Kami. Road To Success Program Batch 2An Nur Group. Anda sertai kami, menjadi tanggungjawab kami untuk … Continue reading

Posted in berita, motivasi diri | Leave a comment

Road To Success Program Batch 2

Road To Success Program An Nur Group Batch 2 akan bermula 14/6 ini. Kami #komited ingin memastikan semua perunding takaful baru kami berjaya bersama sama kami di Great Eastern Takaful Berhad. Ini merupakan program khas kami di An Nur Group khas untuk … Continue reading

Posted in info, Pencapaian 2020 | Leave a comment

APA BESTNYA JADI PERUNDING TAKAFUL?

Assalamualaikum.. Ada yang tanya apa yang bestnya jadi perunding takaful ni? lebih lebih lagi apabila buat laki bini… Ni nak bagi tahu.. Perkara paling utama, masing masing paham kerja memasing, dan perkara yang paling best apabila dua dua dapat trip … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2020 | Leave a comment