Tag Archives: great eastern takaful kota masai

Tahniah An Nur The Great Agency Champion Ogos

Assalamualaikum.. Alhamdulillah berakhir sudah bulan kemerdekaan. Salam merdeka untuk semua. 61 tahun kita sudah merdeka. Bercerita tentang kemerdekaan. Adakah kita sudah merdeka dari segi ekonomi rumah tangga kita? Adakah dari dahulu hingga kini masih di takuk yang sama? Di kesempatan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Iftar bersama CEO

Alhamdulillah lagi majlis iftar, kali ini kami bersama CEO Great Eastern Takaful, tahniah An Nur The Great Agency 20 orang qualifier untuk tahun ini. Satu pencapaian yang boleh di banggakan.Saya berharap untuk contest We Are Family 2018 (hari raya) lebih … Continue reading

Posted in berita, info, pencapaian 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

AM Saharrudin Sarifdin

Assalamualaikum, Hari ini saya ingin memperkenalkan Seorang yang tidak asing lagi di GETB yang di lahirkan oleh An Nur The Great Agency Nama: Saharrudin Bin Sarifdin Sertai GETB: 8/10/2014 Alhmdulillah dalam masa 2 tahun 3 bulan beliau telah mencapai pangkat … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2017, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Permulaan yang baik untuk 2016

Assalamualaikum, Bersyukur kehadrat illahi kerana dengan limpah dan izinnya setiap bulan Jemaah An Nur The Great Agency semakin bertambah. Terima kasih atas kepercayaan yang di berikan dan kerana menjadi sebahagian daripada keluarga besar kami. Malah bukan itu sahaja, salah seorang … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2016 | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Bisness Review 2015 dan Goal Setting 2016

Assalamualaikum.. Alhamdulullah pada 23&24 Hb Januari 2016 kami telah menjayakan  Bisness review 2015 dan Goal Setting 2016 bagi agency An Nur The Great Agency yang di adakan di Melaka. Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya. Ini merukapak permulaan yang baik, untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Hadiah kecemerlangan Takaful Quater 1

Assalamualaikum.. Alhamdulillah bersyukur saya kehadrat ilahi kerana dengan limpah dan izinnya saya berada di sini. Petang tadi merupakan majlis penganugerahan kecemelangan  Great Eastern Takaful bagi daerah Johor Bharu. Bersyukur untuk quater 1 ini kumpulan kami mendapat tempat ke2. Sungguhpun begitu … Continue reading

Posted in berita, motivasi diri, pencapaian 2014, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pengunderaitan dan takaful

Assalamualaikum Takaful konsep saling bantu membantu dan saling menjamin di antara kumpulan peserta berdasarkan prinsip perpaduan kerjasama dan tanggungjawab.. Maklumat ini anda harus tahu sebelum menyertai takaful. Untuk keterangan lanjut bolehlah menghubungi saya. Rosazaman Sarifdin Agency Manager Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Gaji tak cukup?

Asaalamualaikum semua.. Terpanggil untuk berkongsi pengalaman sendiri. Saya sangat setuju  keratan akhbar  kosmo 15hb april ini. Dengan kehidupan di kota Berpendapatan RM2500 sebulan bukanlah satu angka yang besar. Itu pun mujur jika dapat gaji sebanyak itu. Lebih malang lagi ada … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

I love my Career

Tip kejayaan bersama takaful. Great eastern takaful agen berjaya. Great eastern top agent Continue reading

Posted in Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Claim GETB cepat dan pantas.

Assalamualaikum.. Ramai yang bertanya dengan saya bagaimana servis getb dalam bab urusan tuntutan. Jawapan saya mudah dan pantas jika semua dokument lengkap. Masalah yang biasa berlaku adalah disebabkan kekurangan dokument penting untuk urusan tuntutan. Jadi kerjasama dari pelanggan juga sangat … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Contoh Claim, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Speaker jemputan 25/4/2014 @ Kuantan

Assalamualaikum semua… Sibuk sungguh sejak akhir-akhir ini. bulan ini sahaja 2 tempat  saya menjadi speaker jemputan Great Eastern Takaful di Melaka dan di Ipoh. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Kini branch Kuantan pula menghubungi saya meminta untuk menjadi speaker di … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, pentingnya Takaful, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

bersatu begabung meletup….

Assalamualaikum semua.. Bulan 2(Feb) ini bulan yang singkat dah juga bulan yang paling sibuk bagi saya. Dari Terengganu, Ipoh hingga ke Alor Star membantu rakan niaga mengembangkan sinar takaful di Great Eastern Takaful Berhad. Walaupun bagi sesetengah orang saya melakukan … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Pencapaian 2013, Alhamdulillah saya sudah ada pelapis

Assalamulaikum semua.. Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi hari ini poster top 5 bagi southern region dah keluar. Saya mendapat tempat ke 3 bagi katogeri Unit Manager. Walaupun sekadar tempat ke 3 saya berpuat hati kerana dapat memberikan persaingan hebat kepada senior-senior … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, Mutiata-Mutiara kata, Pencapaian 2013, pencapaian 2014 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syarikat Insuran TERBAIK

Assalamualaikum pembaca Semua.. Hari ini saya ingin pertontonkan statistik yang di keluarkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia) Anda boleh lihat sendiri dan nilai sendiri, Manakah yang terbaik.. Dan yang paling menarik.. Great Eastern TIDAK BERGABUNG dengan mana-mana bank. Ini kerana  … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments