Tag Archives: great eastern takaful pasir gudang

kami membuka peluang kerjaya.

Salam semua warga johor.. Mungkin anda yang kami cari.. ketahui potensi kerjaya takaful bersama kami. Sesi taklimat akan kami adakan pada 17/9/2022 ini bertempat di Wisma An Nur Group Associates Bukit Dahlia Pasir Gudang. Hubungi kami untuk keterangan lanjut.. Rosazaman … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya | Tagged , , , , , , | Leave a comment

STAR AWARD 2021

Segala puji bagi Allah Alhamdulillah atas izinNya, sekali lagi berpeluang berada pada hari yang gilang gemilang ini. Penganugerahan berprestij dan tertinggi dari Great Eastern Takaful Berhad (GETB) Star Award Recognition 2021 1 Sept 2022 Bahagian pertama siang harinya diraikan untuk … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2021 | Tagged , , , | Leave a comment

Booth kami di Stadium pasir Gudang

Tahniah team… Terus memberi kesedaran kepada masyarakat Ramai yang tahu takaful Ramai yang dah pernah baca tentang takaful Tetapi belum pernah didatangi oleh ejen untuk menceritakan dengan lebih mendalam Inilah tugas kita 12-21/8/2022 Stadium Pasir Gudang. Nak tahu medikal kad? … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

MDA pada Jun 2022 Alhamdulillah.

Alhamdulillah. Tahniah Legasi 1 An Nur Group Associates atas pencapaian MDA pada bulan ini. Anda semua hebat. Inilah salah satu bukti komitmen anda kepada masyarakat di luar sana untuk terus menyebar kepentingan takaful. Semua ini mustahil untuk berlaku jika tanpa … Continue reading

Posted in pencapaian 2022 | Tagged , , , , , | Leave a comment

1 Juta Permohonan Baru.

Alhamdulillah. Tahniah Legasi 1 An Nur Group atas pencapaian ini, tanpa anda semua kita takkan sampai disini.. Apa yang boleh saya kongsikan business sungguh terbaik. InsyaAllah ini bukan pengakhiran, tetapi merupakan satu permulaan buat kami untuk terus mara kehadapan.. Apa … Continue reading

Posted in Pencapaian 2021 | Tagged , , | Leave a comment

An Nur Group terus cemerlang.

We Leader Are Made.. Kami berkumpul untuk perancangan 2021. Group Manager An Nur Group. Semoga apa yang dirancang dapat berjalan dengan jayanya. InsyaAllah 2021 akan lahir seorang lagi Group Manager daripada kami, menjadikan kami kumpulan yang melahirkan Group Manager teramai … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Jom sertai An Nur Group

Assalamualaikum.. Alhamdulillah usia kami An Nur Group baru berusia 7 tahun (ditubuhkan pada 1 jan 2012). Dalam usia yang muda ini kami mempunyai kekuatan 3 Group Manager, 6 Agency Manager dan 130 perunding takaful. Kami mempunyai rekod penghasilan Manager TERPANTAS … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , , , | Leave a comment

Tahniah An Nur The Great Agency Champion Ogos

Assalamualaikum.. Alhamdulillah berakhir sudah bulan kemerdekaan. Salam merdeka untuk semua. 61 tahun kita sudah merdeka. Bercerita tentang kemerdekaan. Adakah kita sudah merdeka dari segi ekonomi rumah tangga kita? Adakah dari dahulu hingga kini masih di takuk yang sama? Di kesempatan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Iftar bersama CEO

Alhamdulillah lagi majlis iftar, kali ini kami bersama CEO Great Eastern Takaful, tahniah An Nur The Great Agency 20 orang qualifier untuk tahun ini. Satu pencapaian yang boleh di banggakan.Saya berharap untuk contest We Are Family 2018 (hari raya) lebih … Continue reading

Posted in berita, info, pencapaian 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah syukur..

Assalamualaikum.. Hari ini sekali lagi di beri penghargaan oleh syarikat masuk paper lagi.. ini bukan kejayaan saya malah kejayaan kami yang bekerja kumpulan. 2016 kita mampu buat yang lebih baik. An Nur The Great Agency anda memang terbaik. Semoga kerjasama … Continue reading

Posted in berita, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Bisness Review 2015 dan Goal Setting 2016

Assalamualaikum.. Alhamdulullah pada 23&24 Hb Januari 2016 kami telah menjayakan  Bisness review 2015 dan Goal Setting 2016 bagi agency An Nur The Great Agency yang di adakan di Melaka. Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya. Ini merukapak permulaan yang baik, untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syarikat Insuran TERBAIK

Assalamualaikum pembaca Semua.. Hari ini saya ingin pertontonkan statistik yang di keluarkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia) Anda boleh lihat sendiri dan nilai sendiri, Manakah yang terbaik.. Dan yang paling menarik.. Great Eastern TIDAK BERGABUNG dengan mana-mana bank. Ini kerana  … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Kerjaya di Great Eastern Takaful

Assalamualaikum.. Hari ini saya ungin mempelawa anda semua yang berminat untuk bersama-sama saya di Great Eastern Takaful Sdn Bhd. Mari bersama- sama membina kekayayaan bukan sahaja di dunia malah lebih penting kekayaan di akhirat.. InsyaAllah.. Sebarang pertanyaan bolehlah terus menghubungi … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments