Tag Archives: great eastern takaful pasir gudang

Jom sertai An Nur Group

Assalamualaikum.. Alhamdulillah usia kami An Nur Group baru berusia 7 tahun (ditubuhkan pada 1 jan 2012). Dalam usia yang muda ini kami mempunyai kekuatan 3 Group Manager, 6 Agency Manager dan 130 perunding takaful. Kami mempunyai rekod penghasilan Manager TERPANTAS … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , , , | Leave a comment

Tahniah An Nur The Great Agency Champion Ogos

Assalamualaikum.. Alhamdulillah berakhir sudah bulan kemerdekaan. Salam merdeka untuk semua. 61 tahun kita sudah merdeka. Bercerita tentang kemerdekaan. Adakah kita sudah merdeka dari segi ekonomi rumah tangga kita? Adakah dari dahulu hingga kini masih di takuk yang sama? Di kesempatan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Iftar bersama CEO

Alhamdulillah lagi majlis iftar, kali ini kami bersama CEO Great Eastern Takaful, tahniah An Nur The Great Agency 20 orang qualifier untuk tahun ini. Satu pencapaian yang boleh di banggakan.Saya berharap untuk contest We Are Family 2018 (hari raya) lebih … Continue reading

Posted in berita, info, pencapaian 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah syukur..

Assalamualaikum.. Hari ini sekali lagi di beri penghargaan oleh syarikat masuk paper lagi.. ini bukan kejayaan saya malah kejayaan kami yang bekerja kumpulan. 2016 kita mampu buat yang lebih baik. An Nur The Great Agency anda memang terbaik. Semoga kerjasama … Continue reading

Posted in berita, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Bisness Review 2015 dan Goal Setting 2016

Assalamualaikum.. Alhamdulullah pada 23&24 Hb Januari 2016 kami telah menjayakan  Bisness review 2015 dan Goal Setting 2016 bagi agency An Nur The Great Agency yang di adakan di Melaka. Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya. Ini merukapak permulaan yang baik, untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syarikat Insuran TERBAIK

Assalamualaikum pembaca Semua.. Hari ini saya ingin pertontonkan statistik yang di keluarkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia) Anda boleh lihat sendiri dan nilai sendiri, Manakah yang terbaik.. Dan yang paling menarik.. Great Eastern TIDAK BERGABUNG dengan mana-mana bank. Ini kerana  … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Kerjaya di Great Eastern Takaful

Assalamualaikum.. Hari ini saya ungin mempelawa anda semua yang berminat untuk bersama-sama saya di Great Eastern Takaful Sdn Bhd. Mari bersama- sama membina kekayayaan bukan sahaja di dunia malah lebih penting kekayaan di akhirat.. InsyaAllah.. Sebarang pertanyaan bolehlah terus menghubungi … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

B The Best OOOo Yes..

Tidak perlu miliki handphone mahal untuk membuat panggilan Tidak perlu berfalsafah berhujah untuk menyakinkan rakan Tidak perlu berpura-pura untuk menunjukkan kehebatan Apa yang penting Satu panggilan menghasilkan ribuan Satu perbincangan membuka minda pelanggan Satu kerjasama memberi kesan yang berpanjangan

Posted in Mutiata-Mutiara kata | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Risiko hidupan ada di mana2 sahaja (Hadapi risiko hilang upaya)

Oleh Siti A’isyah Sukaimi sitiaisyah@hmetro.com.my 24/4/2012 KESAL…Mohammad Fauzi menunjukkan tangan dan laporan perubatannya. PUTRAJAYA: Seorang lelaki mendakwa Hospital Putrajaya tidak memberikan rawatan sepatutnya selepas dia terbabit kemalangan, sekali gus menanggung risiko hilang upaya terhadap kecuaian itu. Kakitangan swasta, Mohammad Fauzi … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sumbangan Organ? 11,000 pesakit di ambang maut..

Assalamualaikum.. Beginilah nasib jika kita mengharapkan sumbangan..Kalau umur panjang n ada CABLE okla dapat cepat.. kalau tak… Bak kata pepatah, untung serabut timbul, kalau batu tenggelam Mungkin jika anda berwang masalah ini tak kan timbul.. Atas dasar itulah selalunya saya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Takaful pemain utama dalam industri

Oleh ANI AWANG bisnes.utusan@gmail.com Mohammad Salihuddin Ahmad (kanan sekali) meninjau Stesen Sinergi Agensi Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. (GASS) Butterworth yang berkonsepkan ceria dan kontemporari bagi kemudahan pelanggan yang berurusan di Butterworth, semalam. BUTTERWORTH 10 April – Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tanda barah prostat?

Oleh Suzan Ahmad suzan@bharian.com.my 2011/02/27 Lelaki botak usia 20-an dikatakan petunjuk awal risiko kanser MASALAH rambut gugur sememangnya merunsingkan. Lebih mencemaskan lagi apabila masalah yang dianggap alah bisa tegal biasa dalam kalangan lelaki ini sebaliknya turut dikaitkan dengan penyakit lebih … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tip nak elakkan diri dari agen takaful or insuran.

Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak buat isu ni sebab ada rakan FB kata radio era bincangkan isu ni pagi ni. http://www.facebook.com/maman.solleh/posts/2828383581040?comment_id=2838670&notif_t=comment_mention Bagi saya orang di luar sana nak melarikan diri sebab: 1-Dia rasa syarikat tempat dia kerja dah cover … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments