Tag Archives: annuar rohaini

Bisness Review 2015 dan Goal Setting 2016

Assalamualaikum.. Alhamdulullah pada 23&24 Hb Januari 2016 kami telah menjayakan  Bisness review 2015 dan Goal Setting 2016 bagi agency An Nur The Great Agency yang di adakan di Melaka. Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya. Ini merukapak permulaan yang baik, untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Berjaya Bersama Kami, #annurthegreatagency

Alhamdulillah semakin hari kami semakin besar, terima kasih kerana memilih untuk berjaya bersama sama dengan kumpulan kami, #annurthegreatagency Pada yang berminat untuk menyertai keluarga besar kami, anda bolehlah menghubungi leader kami yang berada di kawasan anda. Johor Sahar Sarif 011-17652722/ Masrinie … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Motivation, Promotion Stratergy & Monitoring Seminar

Assalamualaikum.. Alhamdulillah selesai sudah kelas khas untuk top producer GSM Annuar Rohaini yang telah berlansung semalam. Terima kasih kerana memberikan kepercayaan kepada saya untuk mengendalikan kelas khas ini. Kelas terdiri daripada 10 orang yang terpilih sahaja berdasarkan prestasi semasa beliau. … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , | Leave a comment

Forum Sepetang Bersama Great Eastern Takaful

Assalamulaikum semua.. Jom kita hadiri Forum Sepetang Bersama Great Eastern Takaful, Speaker daripada Gen Y, terdiri daripada Nurul Hidayatul, Khairul Nizam dan Dr Siti Aisyah (Dr Anja).Kami bagi pihak keluarga Annurians berasa bangga kerana salah seorang speaker jemputan dari kumpulan … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

pilihan di tangan ANDA.

Apakah button yang anda tekan jika anda ingin masuk ke hospital swasta? A. Sendiri tanggung?? Berapakah jumlah simpanan yang ada?adakah ia mencukupi?mengapa perlu guna simpanan sdri andai ada pihak lain yang boleh bayarkan bil anda? B. Syarikat tanggung? Berapakah limit … Continue reading

Posted in berita, info, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Hadiah kecemerlangan Takaful Quater 1

Assalamualaikum.. Alhamdulillah bersyukur saya kehadrat ilahi kerana dengan limpah dan izinnya saya berada di sini. Petang tadi merupakan majlis penganugerahan kecemelangan  Great Eastern Takaful bagi daerah Johor Bharu. Bersyukur untuk quater 1 ini kumpulan kami mendapat tempat ke2. Sungguhpun begitu … Continue reading

Posted in berita, motivasi diri, pencapaian 2014, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pengunderaitan dan takaful

Assalamualaikum Takaful konsep saling bantu membantu dan saling menjamin di antara kumpulan peserta berdasarkan prinsip perpaduan kerjasama dan tanggungjawab.. Maklumat ini anda harus tahu sebelum menyertai takaful. Untuk keterangan lanjut bolehlah menghubungi saya. Rosazaman Sarifdin Agency Manager Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Gaji tak cukup?

Asaalamualaikum semua.. Terpanggil untuk berkongsi pengalaman sendiri. Saya sangat setuju  keratan akhbar  kosmo 15hb april ini. Dengan kehidupan di kota Berpendapatan RM2500 sebulan bukanlah satu angka yang besar. Itu pun mujur jika dapat gaji sebanyak itu. Lebih malang lagi ada … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

I love my Career

Tip kejayaan bersama takaful. Great eastern takaful agen berjaya. Great eastern top agent Continue reading

Posted in Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Claim GETB cepat dan pantas.

Assalamualaikum.. Ramai yang bertanya dengan saya bagaimana servis getb dalam bab urusan tuntutan. Jawapan saya mudah dan pantas jika semua dokument lengkap. Masalah yang biasa berlaku adalah disebabkan kekurangan dokument penting untuk urusan tuntutan. Jadi kerjasama dari pelanggan juga sangat … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Contoh Claim, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Speaker jemputan 25/4/2014 @ Kuantan

Assalamualaikum semua… Sibuk sungguh sejak akhir-akhir ini. bulan ini sahaja 2 tempat  saya menjadi speaker jemputan Great Eastern Takaful di Melaka dan di Ipoh. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Kini branch Kuantan pula menghubungi saya meminta untuk menjadi speaker di … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, pentingnya Takaful, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

bersatu begabung meletup….

Assalamualaikum semua.. Bulan 2(Feb) ini bulan yang singkat dah juga bulan yang paling sibuk bagi saya. Dari Terengganu, Ipoh hingga ke Alor Star membantu rakan niaga mengembangkan sinar takaful di Great Eastern Takaful Berhad. Walaupun bagi sesetengah orang saya melakukan … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Pencapaian 2013, Alhamdulillah saya sudah ada pelapis

Assalamulaikum semua.. Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi hari ini poster top 5 bagi southern region dah keluar. Saya mendapat tempat ke 3 bagi katogeri Unit Manager. Walaupun sekadar tempat ke 3 saya berpuat hati kerana dapat memberikan persaingan hebat kepada senior-senior … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, Mutiata-Mutiara kata, Pencapaian 2013, pencapaian 2014 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Lunch Bersama barisan pimpinan terhebat Great Eastern Takaful (GET) JB

Assalamualaikum Alhamdulillah, Hari ini berkesempatan lunch di Grand Paragon Hotel bersama barisan pimpinan terhebat Great Eastern Takaful  (GETSB) , GSM-GSM dan USM-USM untuk area JB sebelum nak naik ke KL. Dapatla ambil aura-aura orang hebat tadi.. Rasa kecil pula diri … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku dan Takaful..

Assalamualaikum semua.. Untuk artikal kali ini saya ingin berkongsi pengalaman saya sendiri, AKU DAN TAKAFUL.. Sebenarnya saya terlibat di dalam industri ini secara tidak sengaja. Kalau nak cerita bagaimana permulaannya, agak segan sebenarnya. Senang kata bukan senang orang MLM nak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Kerjaya yang Indah di takaful.. Great Eastern Takaful

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah dan syukur kepada Allah kerana memberikan nikmat kesihatan kepada saya, dengan itu saya dapat menjalankan segala usaha saya ini dengan lancar. Pada tahun lepas diberikan penganugerahan di genting sebagai Smart Leo F1 dan kelmarin 18/9/2012 diberikan penganugerahan  … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Takaful / Insuran VS MLM..

Assalamualaikum.. Sebelum saya ingin berkongsi pengalaman hari ini, saya minta kepada yang suka copy and paste pengalaman saya ini, saya mohon agar anda minta izin terlebih dahulu. Tak salahkan.. Kisah hari ini saya rasa kita boleh jadikan teladan. Ambik yang … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment