Tag Archives: kerjaya di great eastern takaful

Sejarah tidak pernah tersilap

Alhamdulillah Rekod kejayaan kenaikan pangkat kami di An Nur The Great Agency 2016 1 GM (Group Manager) Rosazaman Sarifdin 2 AM (Agency Manager) Haji Sahir Sarifdin Siti Norkamalia Khalil 2017 3 AM Saharrudin Sarifdin Masrinie Salim Khairul Nizam Mohamed 2018 … Continue reading

Posted in Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Gaji tak cukup?

Asaalamualaikum semua.. Terpanggil untuk berkongsi pengalaman sendiri. Saya sangat setuju  keratan akhbar  kosmo 15hb april ini. Dengan kehidupan di kota Berpendapatan RM2500 sebulan bukanlah satu angka yang besar. Itu pun mujur jika dapat gaji sebanyak itu. Lebih malang lagi ada … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Selagi kita SIHAT…

Assalamualaikum semua… Adakah anda sihat hari ini? jika ya Al hamdulillah… Tajuk entry saya hari ini adalah selagi kita sihat, Ini kerana orang kita (melayu) terlalu banyak sangat alasannya jika ingin berbicara tentang takaful. Jika ditanya pasti jawapan yang di … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , | Leave a comment

Peti Besi Suami.. Kau Ada??

  Assalamualaikum semua..Penulisan saya kali ini khas saya tujukan kepada kaum ibu/isteri di luar sana. Hari ini di rumah anda ada tak peti besi suami anda. Yang mana diut dimasukkan oleh suami tetapi kunci anda yang memegangnya? Hahahah Kenapa jadi … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Sumbangan Takaful lebih besar dari bayar kereta?

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman saya bersama dengan client saya. Saya rasa ianya sangat menarik untuk di kongsikan. Oleh itu saya muatkan dalam blog saya ini untuk perkongsian bersama. Kisah bermula pada minggu lepas apabila saya … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

malang tak di duga, datang tak kenal usia..

Assalamualaikum, Hari ini saya dengan wife melawat rakan sekelasnya yang yang baru pulang membawa balik anaknyapulang dari hospital Sultan Ismail Johor. Anaknya yang berusia 5 tahun disahkan mengidap lukemia tahap 4, saya sungguh berasa sedih apabila menurut kata ibunya anaknya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Takaful vs Konvensional..

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa pengalaman sepanjang beberapa minggu ini. Bagi saya ianya satu perkara yang serius dan perlu di ambil berat. Pada awal tahun ni, saya di hubungi oleh seorang agent meminta quotation daripada saya (dia takder … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Goal Setting 2013 My Team

Assalamualaikum.. Alhamdulillah dan syukur kumpulan semakin membesar, untuk tahun ini goal setting akan dilakukan 2 kali . Tidak seperti tahun lepas yang mana goal setting dilakukan di tengah-tengah (Hotel Seri Malaysia, Melaka) Pada tahun ini, untuk team Johor dibuat pada … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku dan Takaful..

Assalamualaikum semua.. Untuk artikal kali ini saya ingin berkongsi pengalaman saya sendiri, AKU DAN TAKAFUL.. Sebenarnya saya terlibat di dalam industri ini secara tidak sengaja. Kalau nak cerita bagaimana permulaannya, agak segan sebenarnya. Senang kata bukan senang orang MLM nak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Alami dunia kesihatan yang baru…

Assalamualaikum.. Hari ini saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda petikan akhbar hari ini 8/10/2012.. Mungkin situasi sebegini takkan berlaku jika kita ada kesedaran awal. Atau gambaran yang lebih mudah ingin saya tunjukkan adalah seperti ini. Kita hanya mampu merancang, tetapi … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Takaful / Insuran VS MLM..

Assalamualaikum.. Sebelum saya ingin berkongsi pengalaman hari ini, saya minta kepada yang suka copy and paste pengalaman saya ini, saya mohon agar anda minta izin terlebih dahulu. Tak salahkan.. Kisah hari ini saya rasa kita boleh jadikan teladan. Ambik yang … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Jom sertai saya di Great Eastern Takaful..

Assalamualaikum semua.. Hari ini saya ingin mempelawa anda untuk membina kerjaya bersama – sama saya sebagai Takaful Adviser di Great Eastern Takaful. Terlalu banyak keistimewaan yang kita boleh perolehi, cuma apa yang ingin saya tekankan adalah ganjaran yang diperoleh ini bukan hanya … Continue reading

Posted in Kerjaya, TRIP | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Syukur Alhamdulillah.. Terima kasih Great Eastern Takaful

Salam Ramadan semua.. Dalam 2 hari sahaja lagi Ramadan akan meninggalkan kita, belum tentu ramadan tahun depan kita kan berjumpa lagi. Saya berdoa agar saya dan anda berjumpa lagi pada ramadan tahun hadapan Aminn.. Syukur Alhamdulillah kerana saya masih diberikan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, pencapaian 2012 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment