Tag Archives: agency great eastern di Kuala lulpur

Berjaya Bersama Kami, #annurthegreatagency

Alhamdulillah semakin hari kami semakin besar, terima kasih kerana memilih untuk berjaya bersama sama dengan kumpulan kami, #annurthegreatagency Pada yang berminat untuk menyertai keluarga besar kami, anda bolehlah menghubungi leader kami yang berada di kawasan anda. Johor Sahar Sarif 011-17652722/ Masrinie … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

[PRODUK BARU GREAT EASTERN TAKAFUL YANG SANGAT MENDAPAT SAMBUTAN! HANYA DITAWARKAN 3 BULAN (1 OKT – 31 DIS 2015). RUGI SANGAT SIAPA TAK AMBIL UNTUK IBU BAPA/ ATUK NENEK TERSAYANG]

I-Great Ameen Kredit to Syarifah Nur Nalia Produk baru dari Great Eastern Takaful – I Great Ameen. Perlindungan takaful yang murah tanpa pemeriksaan kesihatan untuk mereka yang berumur 50 – 75 tahun. Dah ada sakit serius pun boleh ambilđź‘Ż Permintaan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , | 2 Comments

Alhamdulillah buat kali ke 2 berturut-turut..

Assalamualaikum semua.. Masih berkesempatan rasanya untuk saya mengucapkan selamat hari raya untuk semua.. Maaf Zahir dan Batin. Bersyukur saya kehadrat ilahi kerana diberikan sebuah rakan niaga yang berdaya saing, saling bekerjasama di antara satu sama lain di bawan An Nur The … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

1 Ramadan Pembuka Rezeki

Assalamualaikum.. Bersyukur kehadrat ilahi kerana izinNya bersua lagi pada Ramadan kali ini. Semoga pada tahun ini amalan kita lebih baik dari pada Ramadan sebelum ini. Hari yang baik bagaikan satu hadiah untuk saya dan kumpulan An Nur the Great Agency kerana … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2015, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Syukur Champion 3 bulan berturut turut

Assalamualaikum. bersyukur kehadrat ilahi kerana dengan izinNya kumpulan kami berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 3 bulan berturut2. Terima kasih Rangkaian yang hebat An Nur The Great Agency yang bekerja keras serta saling bekerjasama bagi mengekalkan kejuaraan ini. Tahniah juga buat rangkaian Khairul … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Umur yang Ideal mengambil takaful

Assalamualaikum.. Tahukan anda?? UMUR diantara 6 hingga 15 tahun merupakan umur sangat IDEAL untuk memiliki perlindungan takaful!!! Pada usia ini kadar risiko kesihatan yang paling rendah. Justeru itu kadar caruman/premium bulanan juga turut rendah. Perbezaan caruman adalah diantara RM30-RM60 sebulan … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

KHAS UNTUK SUAMI DAN AYAH DI LUAR SANA!!!

Assalamualaikum. Andakah anda telah mempunyai manfaat Perlindungan Asas Takaful yang mencukupi? Sebelum itu, tahukah anda apa itu Perlindungan Asas Takaful (Basic Sum Coverage)? Perlindungan Asas juga lebih kenali dengan nama Perlindungan Nyawa (Life Coverage). Perlu diingatkan, Perlindungan Asas bukanlah untuk … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tips Mengambil Pelindungan Takaful Pendidikan Untuk Anak

Assalamualaikum 1) Mengambil takaful pendidikan seawal mungkin. Ini penting bagi memastikan, kita mempunyai nilai simpanan yang mencukupi setelah mereka berumur 18 tahun dan ke atas dan yang lebih utama kita tidak tahu bila musibah menimpa kita. ie. mengambil perlindungan takaful … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

pilihan di tangan ANDA.

Apakah button yang anda tekan jika anda ingin masuk ke hospital swasta? A. Sendiri tanggung?? Berapakah jumlah simpanan yang ada?adakah ia mencukupi?mengapa perlu guna simpanan sdri andai ada pihak lain yang boleh bayarkan bil anda? B. Syarikat tanggung? Berapakah limit … Continue reading

Posted in berita, info, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

permohonan takaful SEGERA?

Assalamualaikum semua.. Pernahkah anda terlihat status FB rakan anda sebegini? Apakah yang bermain di fikiran anda? pada ketika ini tiada sebagai seorang agen takaful tiada sedikit pun rasa teruja dengan statment ini. Lebih lebih lagi insa ni saya pernah approach. Jika … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Selamat datang 2015

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah kerana hari ini saya masih diberikan nikmat kehidupan, nikmat kesihatan tubuh badan. Terima kasih Allah atas nikmat dan anugerah-MU ini. 2014 telah menutup tirainya kini bermula lembaran baru, bermakna bermulah perjuangan baru dengan azam dan iktikat yang … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Usah Berfikir Terlalu Lama..

Assalamualaikum.. Berkenaan dengan tajuk hari ini saya ianya sangat penting untuk di kongsikan.. Memang bagus jika ingin membuat perbandingan sebelum memilih mana-mana plan takaful yang ingin kita miliki. Tetapi janganla sampai kita terpaksa mengambil masa yang terlalu lama untuk membuat … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Takaful / Insuran VS MLM..

Assalamualaikum.. Sebelum saya ingin berkongsi pengalaman hari ini, saya minta kepada yang suka copy and paste pengalaman saya ini, saya mohon agar anda minta izin terlebih dahulu. Tak salahkan.. Kisah hari ini saya rasa kita boleh jadikan teladan. Ambik yang … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Beza Simpan di Takaful berbanding Simpan di Bank

Assalamualaikum.. Hari ini saya terpanggil untuk menulis artikel ini untuk di jadikan rujukan untuk semua. Saya tahu, anda pastinya tahu apakah perbezaan jika kita simpan di takaful berbanding di bank. Sudah tentulah dari segi protection kan? itu merupakan salah satu … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…

Salam Ramadan al mubarak kepada semua.. Malam ni tajuk simple je.. “Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…” Seorang Hamba Allah yang saya ketemui jam 1030 malam tadi berkata sedemikian. Katanya komitmentnya banyak, so dia tak boleh nak ambil … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Leo Award, Great Eastern Takaful

Assalamualaikum.. Alhamdulillah hasil kerja keras tahun lepas dapat dirasa tahun ini, semua atas sokongan rakan-rakan, keluarga serta pengunjung blog saya ini. Kini satu lagi pengAnugerahan daripada syarikat yang dapat saya terima pada bulan september 2012 nanti di genting, Saya layak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

SATURDAY, 28 JULY 2012 : 2012 GREAT EASTERN BUKA PUASA & HALF YEAR TAKAFUL RECOGNITION (SOUTHERN REGION)

Alhamdulillah… Saya hanya menjalankan tugas saya tak sangka mendapat penghargaan daripada syarikat. Memang tak sangka mendapat Top 1 untuk second quater, Dan alhamdulillah di jemput untuk majlis berbuka puasa. Malah bukan itu sahaja turut diminta untuk menjadi pengurusi majlis, satu … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012, Qualifier | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment