Tag Archives: agent area kajang

Berjaya Bersama Kami, #annurthegreatagency

Alhamdulillah semakin hari kami semakin besar, terima kasih kerana memilih untuk berjaya bersama sama dengan kumpulan kami, #annurthegreatagency Pada yang berminat untuk menyertai keluarga besar kami, anda bolehlah menghubungi leader kami yang berada di kawasan anda. Johor Sahar Sarif 011-17652722/ Masrinie … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah buat kali ke 2 berturut-turut..

Assalamualaikum semua.. Masih berkesempatan rasanya untuk saya mengucapkan selamat hari raya untuk semua.. Maaf Zahir dan Batin. Bersyukur saya kehadrat ilahi kerana diberikan sebuah rakan niaga yang berdaya saing, saling bekerjasama di antara satu sama lain di bawan An Nur The … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Kerjaya, Pencapaian 2015, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

1 Ramadan Pembuka Rezeki

Assalamualaikum.. Bersyukur kehadrat ilahi kerana izinNya bersua lagi pada Ramadan kali ini. Semoga pada tahun ini amalan kita lebih baik dari pada Ramadan sebelum ini. Hari yang baik bagaikan satu hadiah untuk saya dan kumpulan An Nur the Great Agency kerana … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2015, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Syukur Champion 3 bulan berturut turut

Assalamualaikum. bersyukur kehadrat ilahi kerana dengan izinNya kumpulan kami berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 3 bulan berturut2. Terima kasih Rangkaian yang hebat An Nur The Great Agency yang bekerja keras serta saling bekerjasama bagi mengekalkan kejuaraan ini. Tahniah juga buat rangkaian Khairul … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Umur yang Ideal mengambil takaful

Assalamualaikum.. Tahukan anda?? UMUR diantara 6 hingga 15 tahun merupakan umur sangat IDEAL untuk memiliki perlindungan takaful!!! Pada usia ini kadar risiko kesihatan yang paling rendah. Justeru itu kadar caruman/premium bulanan juga turut rendah. Perbezaan caruman adalah diantara RM30-RM60 sebulan … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

APA ITU TAKAFUL PENDIDIKAN?

Assalamualaikum.. Ramai diluar sana masih kurang jelas kepentingan dan tujuan mempunyai takaful pendidikan untuk anak. Tujuan utama takaful pendidikan adalah bagi memastikan anak kita mempunyai simpanan yang cukup atau mencapai jumlah yang disasarkan dalam tempoh tertentu walaupun pencarum ditimpa musibah … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tips Mengambil Pelindungan Takaful Pendidikan Untuk Anak

Assalamualaikum 1) Mengambil takaful pendidikan seawal mungkin. Ini penting bagi memastikan, kita mempunyai nilai simpanan yang mencukupi setelah mereka berumur 18 tahun dan ke atas dan yang lebih utama kita tidak tahu bila musibah menimpa kita. ie. mengambil perlindungan takaful … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Hadiah dari Great Eastern Takaful, Ulang tahun ke 4

Assalamualaikum… Syukur kehadrat ilahi atas nikmatnya.. Hasil usaha keras tahun lepas bersama kumpulan di bawah rangkaian An Nur The Great Agency, kami mampu membina nama di Great Eastern Takaful Berhad. Ini merupakan hadiah ulang tahun ke empat saya… Ini membuktikan … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, pencapaian 2014 | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

pilihan di tangan ANDA.

Apakah button yang anda tekan jika anda ingin masuk ke hospital swasta? A. Sendiri tanggung?? Berapakah jumlah simpanan yang ada?adakah ia mencukupi?mengapa perlu guna simpanan sdri andai ada pihak lain yang boleh bayarkan bil anda? B. Syarikat tanggung? Berapakah limit … Continue reading

Posted in berita, info, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Peti Besi Suami.. Kau Ada??

  Assalamualaikum semua..Penulisan saya kali ini khas saya tujukan kepada kaum ibu/isteri di luar sana. Hari ini di rumah anda ada tak peti besi suami anda. Yang mana diut dimasukkan oleh suami tetapi kunci anda yang memegangnya? Hahahah Kenapa jadi … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Sumbangan Takaful lebih besar dari bayar kereta?

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman saya bersama dengan client saya. Saya rasa ianya sangat menarik untuk di kongsikan. Oleh itu saya muatkan dalam blog saya ini untuk perkongsian bersama. Kisah bermula pada minggu lepas apabila saya … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

malang tak di duga, datang tak kenal usia..

Assalamualaikum, Hari ini saya dengan wife melawat rakan sekelasnya yang yang baru pulang membawa balik anaknyapulang dari hospital Sultan Ismail Johor. Anaknya yang berusia 5 tahun disahkan mengidap lukemia tahap 4, saya sungguh berasa sedih apabila menurut kata ibunya anaknya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sepecial Offer, Great Eastern Takaful.

Assalamualaikum anda semua.. Semperna hari kelahiran saya pada 15/8 ini saya ada membuka tawaran (hadiah istimewa) kepada sesiapa sahaja di luar saya yang mengambil plan takaful dengan saya bermula dari 16/8-31/8/2012 ini. Tawaran (hadiah istimewa ini) pastinya akan buat anda … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful..

cerita di petik daripada luahan bakal pelanggan yang di temui di jalan reko kajang. Assalamualaikum semua… Salam ramadhan dari saya. Tajuk yang ingin saya kongsikan hari ini, Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful.. yang mana satukah pilihan anda? Boleh dikatakan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Beza Simpan di Takaful berbanding Simpan di Bank

Assalamualaikum.. Hari ini saya terpanggil untuk menulis artikel ini untuk di jadikan rujukan untuk semua. Saya tahu, anda pastinya tahu apakah perbezaan jika kita simpan di takaful berbanding di bank. Sudah tentulah dari segi protection kan? itu merupakan salah satu … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pencapaian kami An-Nur Group.. Half Year 2012. Great Eastern Takaful.

Salam ramadan untuk semua.. Julung julung kalinya Great Eastern Takaful buat pengiktrafan untuk setiap region. 2012 Half Year Takaful Performance Recognition dan majlis berbuka puasa di The Zone, JB. Alhamdulillah An-Nur Group banyak membawa pulang hadiah yang boleh dikatakan Champion … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012, Qualifier | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…

Salam Ramadan al mubarak kepada semua.. Malam ni tajuk simple je.. “Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…” Seorang Hamba Allah yang saya ketemui jam 1030 malam tadi berkata sedemikian. Katanya komitmentnya banyak, so dia tak boleh nak ambil … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Salam hujung minggu..

Assalamualaikum dan selamat pagi.. Di hujung minggu ini pastinya enak untuk bangun lewat lebih-lebih lagi cuaca agak mendung hari ini, Itu mungkin bagi sesetengah insan. Pagi ini seawal jam 9 pagi saya menjalankan tugas rutin untuk membantu agen-agen partime di … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , | Leave a comment