APA ITU TAKAFUL PENDIDIKAN?

Assalamualaikum..

Ramai diluar sana masih kurang jelas kepentingan dan tujuan mempunyai takaful pendidikan untuk anak.

pendidikan

Tujuan utama takaful pendidikan adalah bagi memastikan anak kita mempunyai simpanan yang cukup atau mencapai jumlah yang disasarkan dalam tempoh tertentu walaupun pencarum ditimpa musibah seperti penyakit kritikal, lumpuh mahu pun di panggil menghadapu Illahi.

Perbezaan dengan menyimpan di bank, simpanan kebiasaan terhenti sekiranya ditimpa musibah dan pasti tidak dapat meneruskan simpanan sekiranya meninggal dunia.

Tempoh perlindunga takaful pendidikan kebiasanya sehingga umur anak mencecah 18 hingga 25 tahun bergantung kepada pilihan pencarum.

Disamping itu, kita juga boleh menambah rider (manfaat) seperti kad perubatan, penyakit kritikal atau elaun hospital dalam takaful pendidikan yang diambil tadi. Namun, pada pandangan saya, adalah lebih baik mengambil perlindungan PERUBATAN berasingan untuk mendapat perlindungan yang optimum dan sehingga umur anak 80 tahun.

“Jangan Cari Alasan Untuk Tidak Berjaya”

Credit to Sahir Sarifdin

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation

cropped-award4.jpg

This entry was posted in apa itu takaful, berita, pentingnya Takaful and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s