Tag Archives: contoh agent yang beretika

Berjaya Bersama Kami, #annurthegreatagency

Alhamdulillah semakin hari kami semakin besar, terima kasih kerana memilih untuk berjaya bersama sama dengan kumpulan kami, #annurthegreatagency Pada yang berminat untuk menyertai keluarga besar kami, anda bolehlah menghubungi leader kami yang berada di kawasan anda. Johor Sahar Sarif 011-17652722/ Masrinie … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Alhamdulillah Champion Untuk April 2015

Assalamualaikum.. Terima kasih Rakan niaga yang hebat An Nur The Great Agency di atas semangat berpasukan yang tinggi yang telah anda berikan.. Alhamdulillah sekali lagi pada bulan ini kumpulan kita berjaya mengekalkan kejuaraan untuk 2 bulan berturut-turut bari daerah selatan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful..

cerita di petik daripada luahan bakal pelanggan yang di temui di jalan reko kajang. Assalamualaikum semua… Salam ramadhan dari saya. Tajuk yang ingin saya kongsikan hari ini, Agent Fulltime vs Agent Partime Takaful.. yang mana satukah pilihan anda? Boleh dikatakan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Beza Simpan di Takaful berbanding Simpan di Bank

Assalamualaikum.. Hari ini saya terpanggil untuk menulis artikel ini untuk di jadikan rujukan untuk semua. Saya tahu, anda pastinya tahu apakah perbezaan jika kita simpan di takaful berbanding di bank. Sudah tentulah dari segi protection kan? itu merupakan salah satu … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pencapaian kami An-Nur Group.. Half Year 2012. Great Eastern Takaful.

Salam ramadan untuk semua.. Julung julung kalinya Great Eastern Takaful buat pengiktrafan untuk setiap region. 2012 Half Year Takaful Performance Recognition dan majlis berbuka puasa di The Zone, JB. Alhamdulillah An-Nur Group banyak membawa pulang hadiah yang boleh dikatakan Champion … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012, Qualifier | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…

Salam Ramadan al mubarak kepada semua.. Malam ni tajuk simple je.. “Aku tak mampu nak ambil takaful.. komitment banyak…” Seorang Hamba Allah yang saya ketemui jam 1030 malam tadi berkata sedemikian. Katanya komitmentnya banyak, so dia tak boleh nak ambil … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Leo Award, Great Eastern Takaful

Assalamualaikum.. Alhamdulillah hasil kerja keras tahun lepas dapat dirasa tahun ini, semua atas sokongan rakan-rakan, keluarga serta pengunjung blog saya ini. Kini satu lagi pengAnugerahan daripada syarikat yang dapat saya terima pada bulan september 2012 nanti di genting, Saya layak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

SATURDAY, 28 JULY 2012 : 2012 GREAT EASTERN BUKA PUASA & HALF YEAR TAKAFUL RECOGNITION (SOUTHERN REGION)

Alhamdulillah… Saya hanya menjalankan tugas saya tak sangka mendapat penghargaan daripada syarikat. Memang tak sangka mendapat Top 1 untuk second quater, Dan alhamdulillah di jemput untuk majlis berbuka puasa. Malah bukan itu sahaja turut diminta untuk menjadi pengurusi majlis, satu … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2012, Qualifier | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Group presentation di UiTM Lendu Melaka 20/7/2012 Great Eastern Takaful

Assalamualaikum semua Alhamdulillah semalam saya bersama partner Ustaq Musyrif Khalil dapat membuat sesi taklimat tentang pentingnya takaful di UiTM Lendu. Sesi bermula jam 10:00 pagi dan berakhir lebih kurang jam 12:00 tengah hari. Segalanya berjalan dengan lancar. Tahniah saya ucapkan … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jadilah perunding takaful / agent yang mempunyai etika

Assalamualaikum… Sumber dari Mohd Hassan Adli Yahaya (hmetro) UBAY bin Ka’ab iaitu sahabat Rasulullah SAW meriwayatkan dalam sebuah hadis, baginda bersabda yang bermaksud: “Serigala buas yang dilepaskan di kandang kambing tidak lebih berbahaya daripada cinta harta dan pangkat dalam kehidupan … Continue reading

Posted in berita, info, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment