Author Archives: Razman

Tboss 18/1/2020

Alhamdulillah, kepercayaan yang diberikan oleh Great Eastern Takaful Berhad. Tq Recruit..Recruit..Recruit… We want more RED ARMY ♦️ Grab this opportunity to bring your prospect to our TBOSS Session🏃🏻🏃🏼‍♀️ Session 1 ⏱ Time : 10.30am – 11.30am 💥Date: 18/1/2020 📍 Venue … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kos rawatan untuk brain tumor

Gamma knife technology for brain tumor. Member di hospital share pasal satu teknologi baru di Malaysia untuk rawat tumor otak. Mesin ni harga RM60 juta per unit. Katanya hanya terdapat di Sunway Medical Center dan Gleanegles buat masa sekarang. Kos … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau, Medical Card, Panel Hospital Pakar | Tagged , , | Leave a comment

Pentingnya kad perubatan yang mempunyai had tahunan tinggi

Assalamualaikum, Pernahkah kita mengkaji kos rawatan masa kini, atau kita sememangnya tidak pernah ambil tahu. Rawatan buah pinggang – tengok berapa kos nya? Kanser – tengok berap kos nya? Jantung – tengok berapa kos nya? Kerajaan tanggung jugak ke? Ke … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , | Leave a comment

Free trip Ke Bali kita

Apa yang best sangat jadi agen takaful ni.. salah satu perkara yang paling best adalah apabila dua dua layak ke percutian percuma bersama sama yang tersayang. Lebih bermakna lagi 3 pasangan anak sarifdin berjaya ke trip ini. Terima kasih Great … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Jom sertai An Nur Group

Assalamualaikum.. Alhamdulillah usia kami An Nur Group baru berusia 7 tahun (ditubuhkan pada 1 jan 2012). Dalam usia yang muda ini kami mempunyai kekuatan 3 Group Manager, 6 Agency Manager dan 130 perunding takaful. Kami mempunyai rekod penghasilan Manager TERPANTAS … Continue reading

Posted in Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , , , | Leave a comment

Kematian kemalangan setiap hari..

Assalamualaikum,, Semalam berita kemalangan maut di kampung halamanku di Keratong, mengakibatkan kematian ibu dan bapa. 3 orang anak menjadi yatim piatu sekelip mata.. Hari ini lagi berita kematian ibu dan bapa. Kali ini di Dungun, Terengganu. Pada kes ini 7 … Continue reading

Posted in Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Hanya balu yang mengerti pentingnya takaful.

Saya baru sahaja berjumpa dengan pelanggan yang ada pengalaman sebegini. Menurutnya, arwah suaminya meninggal ketika berusia 40tahun akibat serangan jantung, arwah seorang executive bank dengan pendapatan sebulan dalam RM5000. Beliau pula bekerja sebagai kerani dan mempunyai 4 orang anak. Beliau … Continue reading

Posted in berita, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Final Sprint An Nur Group 21/9/2019@Melaka

Assalamualaikum.. Alhamdulillah segala perancangan yang telah dibuat berjalan dengan jayanya. Kali ini lokasi final sprint kami pada tahun 2019 di Melaka. Semua rakanniga An Nur Group dari Kuantan, Kelantan, Perlis, Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Melaka berkumpul.. Kehadiran seramai 66 … Continue reading

Posted in Kerjaya, Malang tak berbau, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Alhamdulillah Rumah Takafulku di Selangor

Assalamualaikum.. Alhamdulillah terlaksana impian untuk ada rumah di lembah klang bagi memudahkan saya jika berada di sini. Kini naik ke Kl/Selangor boleh lama sikit. Boleh memberikan tumpuan kepada rangkaian saya di sini. Insyaallah bermula pada bulan 9 ini saya akan … Continue reading

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2019 | Tagged , | Leave a comment

Tahniah GETB

Another award 2019, this time for #igr8harapan initiative. A testimony that @greateasterntakaful is heading towards the right direction, to help people help each other in times of need #becausewecan

Posted in info, pencapaian 2018, Pencapaian 2019 | Tagged | Leave a comment

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? untuk kenderaan bermotor.

Apakah erti “Under-Insurance” atau Terkurang Insurans? Under-insurance adalah suatu keadaan di mana nilai perlindungan insurans adalah kurang dari nilai sebenar (nilai pasaran) untuk melindungi harta atau aset yang diinsuranskan, seperti rumah atau kenderaan anda. Kami akan memudahkan pemahaman dengan beberapa contoh. … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | Leave a comment

cepat bertindak daftar sebelum 30/6 ini

Pada yang rasa nak tunggu anda boleh tunggula… yang nak ambil peluang tu boleh segera wasap saya. masih ada kesempatan lagi ni.. jangan lepaskan peluang yang ada depan mata. https://www.thestar.com.my/business/business-news/2019/06/11/nsurance-premiums-unchanged-for-investment-linked-product-policies/

Posted in info | Tagged , , | Leave a comment

Program bersama anak yatim Raudatul Maryam (Taman Universiti)

Menyantuni anak-anak yatim ini dengan cara saya tersendiri. Kita berikan dia semangat, motivasi, idea dan pandangan bahawa orang Muslim juga boleh berjaya. Kita tunaikan hajat mereka untuk merasai pengalaman menaiki kereta sport car kerana mungkin 1 hari nanti mereka juga … Continue reading

Posted in Video | Tagged | Leave a comment
Posted in Kerjaya, Video | Tagged , , | Leave a comment

GETBz program BONUS sehingga RM7500 sebulan.

Alhamdulillah, syukur 2 orang rakan niaga baru yang telah saya pilih bagi mengikuti program GETBz (bonus sehingga RM7500 sebulan) telah berjaya untuk bulan pertama. Seorang daripadanya telah berjaya memperoleh RM7500 (belum masuk komisen) dan Seorang lagi berjaya memperoleh RM2500. Bukan … Continue reading

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

Supremacy Excelent 2018 free Trip 25/4-1/5/2019

Selamat Tinggal Kota Naga “The Loved One” Ibu kota Slovenia adalah Ljubljana (lub-lee-yana), yang ertinya adalah “Yang Tercinta” (The Loved One”). Kota ini terpilih sebagai ibu kota paling hijau di Eropah pada tahun 2016. Simbol rasmi Ljubljana adalah naga yang … Continue reading

Posted in pencapaian 2018, TRIP | Tagged | Leave a comment

Tahniah Group Manager

“Unit Manager Jadian” 2016 saya naik Group Manager la.. Alhamdulillah, terima kasih dengan kata kata itu, ianya sangat membuatkan saya semakin semangat untuk pastikan ianya bukan di managerkan atau seperti apa yang diperkatakan. 3 tahun berlalu, mereka ini Siti Norkamalia … Continue reading

Posted in info, Mutiata-Mutiara kata, pencapaian 2018 | Tagged , , | Leave a comment

Hari yang membahagiakan

Alhamdulillah hari yang membahagiakan. 2013 semasa dinaikkan pangkat ke Agency Manager saya telah membeli motosikal ini untuk digunakan bagi mengembangkan perniagaan takaful saya. Masih terngiang ngiang di telinga suara suara sumbang mengatakan manager sengkek sebab nk beli kereta pun tak … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , | Leave a comment

Kisah penjual goreng pisang..

Assalamualaikum… Hari ini saya ingin kongsikan Satu kisah yang mana kita boleh jadikan teladan kepada kita semua. Adakalanya kita memandang sinis pada orang yang berada di sekeliling kita sedihnya kita tidak pula mencerminkan diri kita.. Ini kisah seorang penjual goreng … Continue reading

Posted in berita, Contoh Claim, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Destinasi Super Trip 2019

Assalamualaikum… Super Trip An Nur Group datang lagi tahun ini. Kali ini kami akan membawa rakan niaga kami yang layak ke negara matahari terbit, tak lain dan tak bukan ke negara Jepun.Pastikan anda salah seorang daripada qualifier kami… Hasil kerja … Continue reading

Posted in berita, info, TRIP | Tagged , , , | Leave a comment