GL Decline Kepada Issue

Copy dari FB pelanggan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Selesai operation jam 10 lebih semalam. Ni baru sedar. Masuk wad kecemasan jam 3 petang 3 feb 2021. Terpaksa melalui pelbagai proses saringan untuk covid 19. Dalam pukul 8 malam baru di masukkan ke Diamond Ward. Mmg wad dia cantik giler siap ada working table lagi dah mcm bilik hotel plak. Start pukul 2 pagi aku kena puasa sbb esoknya nak kena operate.

Tapi pukul 6 pagi dapat call dari bahagian admission mengatakan bahawa GL aku declined. So kalau aku nak teruskan dengan operation aku kena bayar anggaran 9k-12k utk kos operation sahaja. Kalau aku pilih untuk discharge n pergi hospital kerajaan aku still kena bayar dalam 2k lebih utk bilik n ubat yg doc dah bagi. Masa tu aku call agent aku dato Rosazaman Sarifdin dan dia mmg dah tau awal GL aku declined. Aku mmg dah risau tapi agent aku ni cuba tenangkan aku n cakap maintain jer kat kpj dan dia akan uruskan GL tu.

So 4hb feb 2021 pagi tu aku x boleh nak proceed dengan operation. Doc yg nak operate aku pun bgtau aku dia akan buatkan referral letter utk aku pergi hospital kerajaan. Aku ckp dengan doc yg agent aku tengah uruskan pasal GL tu dan aku mintak doc utk reprocess semula. Doc pun ckp once dah declined mmg susah nak approve. Tapi aku percaya dengan agent aku dan alhamdulillah dalam pukul 1 petang agent aku call bgtau GL approved. Lepas tu kpj pun call bgtau benda yg sama. Dalam pukul 3.30 petang aku nak di masukkan ke bilik operation tapi aku bgtau nurse yg aku x puasa lagi. Sbb masa GL declined pagi tu doc dah suruh aku makan so aku makan ler. Terpaksa ler aku puasa semula jam 4 petang dan jam 9 malam baru di masukkan ke bilik bedah.

Jam 10 lebih operation selesai tapi aku tertido sampailah aku tersedar jam 2 pagi tadi. Aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada sahabat dan juga agent aku dato Rosazaman Sarifdin sebab beliau yg berusaha bersungguh2 sehingga GL aku approved. Mmg aku x salah pilih agent. Dato mmg yg terbaik. Mmg ramai agent yg bagus kat luar sana tapi agent mcm dato hanyalah dato sorang jer.

Utk sahabat2 yg mengenali diri saya, yg duduk sekitar pasir gudang, yg duduk dalam area johor, yg duduk luar johor, yg belum ada polisi insuran saya sangat2 merekemenkan sahabat saya ni sebagai agent insurans korang. Korang x akan kenal dia kalau korang belum beli polisi dengan dia. Mungkin ramai agent insurans yg bagus kat luar sana tapi agent mcm sahabat saya ni 1 dalam sejuta. Di saat org lain dah putus asa tapi dia masih lagi berusaha utk memberikan servis dia yg terbaik utk memastikan klien dia dapat apa yg sepatutnya klien dia dapat. Korang boleh hubungi beliau di no +60192699436 utk khidmat nasihat mengenai insurans secara percuma atau kalau korang segan boleh call aku dan aku boleh kenalkan korang dengan insan yg hebat ini. Dia seorang yg humble, sangat baik dan jujur. In shaa Allah korang x akan menyesal.

Tapi korang akan menyesal bila terpaksa di masukkan ke hospital dan x ada medical card. Masa tu barulah kita sedar betapa pentingnya medical card ni. Masa GL aku declined doc pun ada tanya aku medical card company ada x. Saya dah x keje doc so xder. Jadi bagi yg bekerja tu dan hanya mengharapkan medical card co sahaja nasihat saya amiklah medical card personal juga utk diri sendiri. X perlu nak amik yg mahal apa yg penting ada. Skrg dah byk pilihan pelan medical card yg murah x seperti 10-15 tahun yg lepas. Ingatlah pepatah melayu lama “Malang Tidak Berbau” dan “Sediakan Payung Sebelum Hujan”..

Nota: Gambar sebelum di bedah

May be an image of furniture and indoor
May be an image of furniture, indoor and text that says 'ചህ S HUAWEI P30 Pro LEICA QUAD CAMERA'May be an image of indoor and text that says 'FA HUAWEI P30 Pro LEICA QUAD CAMERA'May be an image of 1 person and hospital
This entry was posted in berita, Contoh Claim and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s