KENANGAN 2010

Gambar pada okt 2010, baru sampai Pasir Gudang dan sebelum join buat takaful. Asal ada kerja boleh dapat duit aku sebat jer.. aku ikut tuan Fauzi Ibrahim je sebab dia banyak lubang, maklumla kita orang baru kat sini. Dia pun masa tu dah suam2 buat insuran hihihi (sori boss).

Masa ni tengah jadi buruh binaan hahaha. angkat kayu untuk buat bim (rangka ) tangki air di Masjid Jalan Tasik, Sri Alam. Bukan tu sahaja, ada kalanya ikut wak Lamen p bakar satey untuk majlis yang dia dapat. Kadang kat kilang-kilang, ada masa kat rumah orang.

Kerja hakiki aku masa tu setiap jam 5-11 malam jual ayam goreng kat bahu jalan (dekat jalan tasik Sri Alam,depan rest toyyib). Kat tempat aku jual ayam ni la aku selalu lepak dengan bos Fauzi, yerla aku pun masa tu menumpang rumah bujang ( mat syam ) depan rumah dia. ( Masa ni mem Masrinie Salim masih di Puncak Alam, Selangor )

Satu perkara yang buat aku rasa sangat tertarik masa tu nak join buat insuran (masa tu la tak tahu beza dengan takaful) bila tengok komisen bos Fauzi maintain walau dah berbulan Aku kenal dia, tak pernah nampak dia pergi close (cari pelanggan) orang. Dengan kata lain dia servis pelanggan sediaada je. Kalau tak silap adalah sorang pelanggan dia close depan tempat aku meniaga,yang di rekmen oleh Ssahar Sarif (masa ni pelanggan Bos Fauzi).

Income dia yang maintain tu yang buat aku teruja.. dan aku cakap kalau buat betul betul pasti lagi masyuk… kalau nak tahu exam aku pun dia bayarkan… tq bos Fauzi… tanpa anda saya tak kenal industri ini…

Salam

Rosazaman Sarifdin

#kerjayaku#spirit637#AnNurGroup

This entry was posted in berita, Kerjaya and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s