Tip nak elakkan diri dari agen takaful or insuran.

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya nak buat isu ni sebab ada rakan FB kata radio era bincangkan isu ni pagi ni.

http://www.facebook.com/maman.solleh/posts/2828383581040?comment_id=2838670&notif_t=comment_mention

Bagi saya orang di luar sana nak melarikan diri sebab:

1-Dia rasa syarikat tempat dia kerja dah cover medical yang terbaik. So tak perlulah dia nak keluarkan duit poket sendiri untuk dapatkan tambahan medical card.  No contoh company yang prihatin sediakan medical untuk staffnya Klik

p/s:Bila tak cukup gelabah.. nak taknak kena keluar gak duit sendiri..

2-Dia rasa agen ni macam promoter..nak jual barang jer.. Takut bila dengar kena paksa ambik or takut tersaiko dek kata-kata agen.

p/s: Memang tidak dinafikan ada agen yang beorentasikan sales sahaja. Jadi anda sebangai pengguna kena buat reserch la.. malu nak tanya orang cari makluman secara maya pun boleh.segalanya di hujung jari anda.

3-Belum masanya untuk ambik takaful or insuran

p/s: Untuk pengetahuan anda orang kita (melayu) nak ambik bila dah sakit. Masa tu takder satu syarikat  pun yang nak terima. (kecualilah anda jumpa agen yang tidak beretika dan hanya nak kejar sales merahsiakan maklumat kesihatan anda, memang lepas pada asalnya tup-tup nak claim reject, salah sapa ? agen atau anda yang taknak ambil awal?)

4-Pengalaman orang di sekeliling anda yang ada polisi tapi tak dapat claim..

p/s: Dalam situasi ini ada 2 kemungkinan. 1- manfaat yang dia ambik tu tak melayakkan dia untuk membuat sebarang tuntutan, ni contohnya Klik 2- dia memang dah ada penyakit tetapi tak declair mcm contoh kat atas.

Oleh sebab itu apakah salahnya nya anda meluangkan masa untuk mendengar.Itu lebih baik daripada mengelan dan membuat tanggapan sendiri..

Renung-renungkan..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

This entry was posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tip nak elakkan diri dari agen takaful or insuran.

  1. saya setuju tu razman….dakwah muamalat kena diteruskan…

    • Razman says:

      berdoalah agar kita diberikan kesihtan yang baik.. justeru itu kita di berikan kekatan meneruskan dakwah ini…amin
      p/s: Follower setia awak ni…heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s