Group Insuran Vs personal Insuran/Takaful

Assalamualaikum…

Hari ini saya inginkan satu pengalaman baru. Mungikn ianya boleh anda gunakan. Ianya adalah pendapat saya sahaja. Pada yang tak terima nak buat mcm mana yer tak?

imagesPetang tadi saya berjumpa dengan seorang sahabat yang dah agak lama tak jumpa. hajat di hati ingin berkongsikan tentang takaful kepadanya..

Berikut adalah point point penting yang ingin saya highlightkan

1- Pada 4 tahun lepas dia dah ada ambil personal insuran untuk dia, isteri, dan 2 0rang anak, dan  baru jer 3 bulan  terminatekan polisi  tu.

2- Bertukar kepada group insuran sebab bayaran lebih murah tetapi cover sama.

3- Bukan sebab masalah kewangan tetapi sebab murah.

Jawapan saya..

Sesuatu perkara itu ada baik buruknya.. Mana mungkin sebiji kek untuk seorang makan rasa kenyangnya sama seperti sebiji kek di potong-potong  dan di makan ramai-ramai..

atau dengan contoh lain RM100 untuk seorang dan RM100 untuk di kongsikan 4 orang. nilainya pasti takkan sama..

Renung-renungkan..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
This entry was posted in berita, info, Malang tak berbau and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Group Insuran Vs personal Insuran/Takaful

  1. dzafir says:

    Group atau personal insuran matlamatnya sama,cuma sumbangan berbeza.Walaubagaimanapun ada ciri2 lain pada personal yg tiada pd group yg perlu dipertimbangkan. Cthnya kenaikan 10% coverage setiap 3thn,guaranteed renewable,recurring illness coverage,kalau keluar dr group masih blh join group insuran?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s