jujurlah dalam penerangan takaful anda..

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya nak berkongsi dengan anda beberapa perkara yang sangat penting  berkenaan takaful.

Pertama:

Jujurlah dalam penerangan anda, bukan sahaja kekuatan dan kelebihan produk anda sahaja yang di ceritakan malah kelemahannya dan kekurangan  sepatutnya anda ceritakan juga..  Jika kenalan anda (prospek) sanggup menerima kekurangan itu barulah boleh on deal.

Kedua:

Buatlah kerja kerana ibadah dan bukan kerana komisien semata-mata. Iklaskan hati dalam melakukan kerja, Berikan  servis yang terbaik dan produk mengikut keperluan dan kemampuan pelanggan.

Ketiga:

Jadilah agen yang beretika, jangan kerana sales anda sanggup menerima perkara yang tak sepatutnya. Halalkan perkara yang tak halal (nak tahu lanjut kn PM facebook saya)

Kerana sebahagian agent yang tidak beretika ini sedikit sebanyak merosakkan industri takaful yang mulia ini. Saya sungguh sedih. Banyak sangat cerita-cerita negetif daripada prospek berkenaan agent.

Yang Benar

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
 

buatkan saya quotation

This entry was posted in berita, info, pentingnya Takaful and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to jujurlah dalam penerangan takaful anda..

  1. faizal says:

    minta copy sikit ilmu tuan untuk rujukan….budak baru belajar

  2. zue says:

    salam, sy pn tumpang share jg ye, tq

  3. shahrul SG Takaful Agensi says:

    terima kasih ttg nasihat yg sgt2 b’guna ni .. kt manusia biasa kena selalu tegur menegur mcmni .. Great Job! 🙂
    sy pun nk mntk izin copy skit ilmu En. Rosazaman sebagai panduan ..
    sy newbie kat GET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s