agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

LIAM percepat proses tuntutan

Assalamualaikum..
Tahniah LIAM kerana meminta semua syarikat insuran membayar semua tuntutan Walaupun menjadi mangsa peperangan.

Sesungguhnya kita sangat berduka dengan berita ini. Tiada siapa yang inginkan perkara ini berlaku.

image

Cuma apa yang saya lihat disini boleh dikatakan setiap penumpang dan krew memiliki sekurang kurangnya 2 polisi insuran.. dengan 95 polisi keseluluruhan dengan jumlah  tuntutan sebanyak RM13.7 juta.

Memang saya paham kematian itu sesuatu yang pasti.  Bukan soal yang baik buat masa ini untuk berbicara tentang soal pampasan. Tetapi sebenarnya tujuan  di sebaliknya jauh lebih besar dan bermakna…

Jadi renung renungkanlah jika anda rasa dan anda tahu bahawa anda sebenarnya belum memiliki mana mana polisi atau sijil takaful cepat cepatla hububgi saya untuk mendapatkan penerangan lanjut.

Salam

ROSAZAMAN SARIFDIN
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL BERHAD
0192699436

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Hospital pakar tolak pesakit

Assalamualaikum  semua…
Pagi ini terbaca satu artikal yang saya pun tak tahu nak cakap macam mana.

image

Sumber di petik dari penamerah
Kejadian berlaku di sibu..

Kalau baca komen dari artikal ini macam yang di hemburkan…

Bagaimana pula dengan komen anda?

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , | Leave a comment

Pencapaian 4 tahun berturut-turut..

Assalamualaikum.

2014 telah berjalan melebihi setengah tahun. Alhamdulillah untuk Quuater ke 2 ini dan saya berjaya mengekalkan beberapa pencapaian. Antara pencapai yang dapat di kekalkan adalah Great Leo untuk kali ke 4, yang mana berturut-turut.

great leoSelain daripada itu juga saya juga berjaya melayakkan diri ke Supremecy Experience Summit 5 (SES5) dengan menggunakan Direct Group (DG). Bukan itu sahaja saya juga berjaya mencapai Master Builder Award Gold catogeri.

Semua ini takkan dapat di cakap tanpa semangat berpasukan yang tinggi dikalangan ahli keluarga An Nur The Great Agency..

Di kesempatan ini juga saya ingin mempelawa anda di luar sana untuk menyertai kami sebagai perunding kewangan islam takaful di Great Eastern Takaful Berhad.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment

Top 20 unit manager 1 Malaysia

Assalamualaikum..
Walaupun segalanya sudah menjadi sejarah. Saya bersyukur dah berterima kasih di atas nikmat yang di berikan ini. Saya merupakan top 20 unit manager di great eastern takaful berhad pada tahun 2013.

image

Pada tahun ini saya berazam untuk memastikan saya dapat mengekalkan prestasi ini dan berusaha untuk mencapai ke tahap yang lebih baik lagi. Bukan itu sahaja. Saya juga berusaha untuk memastikan Ada di kalangan ahli kumpulan di bawah seliaan saya yang juga merupakan top 20 pada tahun 2014 nanti.
Semoga Allah terus memberikan nikmat kesihatan kepada saya dan ahli kumpulan saya. AMIN..

Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelangan yang memilih saya dan ahli kumpulan saya sebagai perunding takaful anda.
Salam.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment

Pesawat MH17 terhempas

Assalamualaikum semua

Selamat berpuasa semua. banyak perkara yang sangat menyedikhan berlaku akhir-akhir ini antaranya kekejaman zionis di Gaza yang mana menyerang dan membunuh kanak-kanak tanpa belas kasihan.. hati kecil ini sangat tak mampu melihat semua itu. Cuma apa yang aku mampu lakukan hanya berdoa agar bumi Gaza di lindungi oleh Allah S.W.T.

Hari ini pula kita di kejutkan dengan berita yang menyedihkan, yang mana berita tentang MH370 belum pun reda kini Malaysia di tambah lagi dengan berita kemusnahan pesawatnya. Kali ini MH17.

Melihat kepada video-video  mayat yang bergelimpangan sayu rasa hati.. Semoga semua umat islam yang terlibat di tempatkan di kalangan ahli surga..

Lebih mengejutkan saya lagi ada list crew yang berada di dalam pesawat seakan-akan nama pelanggan takaful saya.

firdausAlhamdulillah bukan beliau yang berada di dalam pesawat tersebut… banyak juga saya melihat pertanyaan-peratanyaan di FB beliau dan dan gambar ini daripada FB beliau..

Apa apa pun saya nak ucapkan takziah kepada ahli keluarga yang terlibat..

Assalamualaikum..

mh17

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Motosikal anggota polis ditendang suspek

motor polis

KAMPAR – Seorang anggota polis berpangkat Lans Koperal terselamat selepas motosikal ditungganginya terhumban ke dalam sungai akibat ditendang seorang suspek lelaki yang sedang dikejar dalam Op Cantas Khas, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Ng Kong Soon berkata, dalam kejadian itu, suspek yang menaiki motosikal dikejar oleh anggota operasi dalam satu sekatan jalan raya sebelum dikejar mangsa di Mambang Diawan.

“Bagaimanapun, ketika adegan kejar mengejar, suspek terus menendang motosikal yang ditunggang lans Koperal Roslee menyebabkan ia terbabas ke dalam anak sungai.

“Dalam kejadian itu, tiada sebarang kecederaan dialami oleh anggota terbabit cuma motosikal trafik rosak akibat terhumban dalam sungai,” katanya di sini, ​hari ini.

Menurutnya, seorang pegawai berpangkat Inspektor turut mengalami cedera ringan di kedua-dua tangan dan kiri ketika cuba menahan suspek berusia 20 an itu.

“Pegawai berkenaan bagaimanapun telah mendapatkan rawatan di Hospital Kampar. Suspek berjaya meloloskan diri dengan melalui di laluan gelap,” katanya.

Pada masa sama, Kong Soon berkata, operasi selama empat jam itu berjaya menahan enam suspek yang terlibat dalam pelbagai kesalahan antaranya curi motosikal, pecah rumah dan dadah.

“Kita juga menahan 29 pendatang asing yang terdiri daripada 20 warga Indonesia, lima warga Nepal, tiga warga Vietnam dan seorang warga Bangladesh. Sebanyak 96 saman trafik telah dikeluarkan atas pelbagai kesalahan,” katanya.

Nota Razman Get: Apa yang saya ingin kongsikan di sini  adalah, lans Koperal yang terlibat dengan kes ini merupakan salah seorang daripada ahli team An Nur The Great Agency. Alhamdulillah semuanya selamat. Kami kagum dngen keberanian anda. Terbaik..

roslee

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , | Leave a comment

Kos rawatan kanser.

Assalamualaikum.
Adakah anda tahu berapakah kos rawatan kanser pada tahun ini? Dan bagaimana pula dengan jangkaan kos ini di masa akan datang?

image

Berikut adalah anggaran kos rawatan yang  dikeluarkan oleh http://www.medicaltourism.com.my pada tahun ini dan anggaran kos rawatan 10 tahun akan datang.

Persoalannya sekarang? Adakah langkah bijak yang anda ambil sekarang iaitu memiliki medical card cukup untuk menanggung kos kos ini? Mungkin nilai had tahunan rm 60,000 ke 100,000 untuk masa ini kita rasa mencukupi, tetapi bagaimana pula dengan 10 tahun akan datang?

Tahukah anda bahawa ada syarikat takaful yang mempunyai manfaat yang hebat dimana had tahunannya akan meningkat sebanyak 10% sehingga 5 kali setiap 3 tahun jika tiada tuntutan secara percuma.

Katakan had tahunan anda rm 200,000 (bilik 400) dalam masa 15 tahun jumah had tahunan anda menjadi rm 300,000 secara percuma. Hebat bukan.

Untuk keterang lebih lanjut lagi tentang plan yang hebat ini atau plan kalis inflasi ni, sila hubungi saya. Atau lengkapan maklumat di bawah untuk mendapatkan sebut harga percuma.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , | Leave a comment