agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Penghargaan dari pada syarikat Great Eastern Takaful lagi..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah S.W.T Kerana limpah dan kurnianya diberikan nikmat sedemikian rupa. Sekali Lagi Diberikan kepercayaan oleh Great Eastern Takaful untuk berkongsi di central region 1.

Apa yang bezanya kali ini, saya perlu bengkongsi dengan barisan pemimpin pemimpin yang hebat di Great Eastern Takaful dan bakal bakal pemimpin. Walaupun agak gemuruh, saya akan cuba memberikan yang terbaik.

leader meetingPastikan kita berjumpa pada 23/3/2015 ini. saya akan bongkar teknik dah rahsia yang saya gunakan..

Temui saya Di Great Eastern Takaful HQ ya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images

award

Posted in berita, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , , | Leave a comment

Penghargaan dari Great Eastern Takaful.

Assalamualaikum..
Alhamdulillah sungguh tidak di sangka sangka. Kini bukan sahaja bersaing di dalam Great Eastern Takaful malah di berikan kepercayaan dari syarikat yang mana dipilih untuk bertanding di tahap yang lebih tinggi lagi, iaitu di dalam industri.

Sesuatu perkara yang sangat sangat saya tunggukan. Ingatkan nak masuk pada tahun ini 2015. Tetapi tidak di sangka sangka telah di calonkan lebih awal.

image

Nama telah di hantar oleh syarikat untuk ketogeri recruiter. Kalah memang tidak penting bagi saya, sekurang kurangnya saya termasuk di dalam bahagian tersebut.

Terima kasih sekali lagi Great Eastern Takaful .

In Sya Allah tahun ini saya dan kumpulan akan berusaha sebaik mungkin lagi bagi apa yang di  impikan tercapai.

Pada yang masih tercari cari agency terbaik untuk di sertai. Saya sangat sangat mengalukan anda untuk menyertai keluarga besar kami. Anda bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images

award

Posted in Mutiata-Mutiara kata, pencapaian 2014 | Tagged , , , , | Leave a comment

permohonan takaful SEGERA?

Assalamualaikum semua..

Pernahkah anda terlihat status FB rakan anda sebegini?

bisolApakah yang bermain di fikiran anda? pada ketika ini tiada sebagai seorang agen takaful tiada sedikit pun rasa teruja dengan statment ini. Lebih lebih lagi insa ni saya pernah approach. Jika di lihat pada komen bersepah-sepah rakan-rakan tagkan nama agen masing2. Jadi saya sekadar like sahaja.

Apa yang terjadi selepas itu?

orang kebalRupanya dia nak mohon segera sebab esoknya nk guna buat operation bisol daaa…

Untungla hanya kena bisol, dan beruntungla kerana ada wang. bagaimana jika kos rawatan memerlukan jumlah yang besar? Adakah Anda bersedia dengan kos itu.?

Hubungi saya untuk pendaftaran takaful anda, Jangan tunggu hingga esok.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
cropped-award4.jpg
Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Rahsia membina kerjaya di takaful TERBONGKAR.

Assalamualaikum.
Hari ini sangat sangat teruja dengan pencapaian setakat ini. Alhamdulillah tahun ini akan berusaha lebih keras lagi untuk membantu anak bangsa di luar sana membina kerjaya sebagai perunding takaful.

Terima kasih.

Great Eastern Takaful dan  management team sangat sangat membantu kami semua. Saya ingin kongsikan peluang ini kepada anda semua.

image

Ini barisan final year Unit Manager yang akan beraksi pada tahun ini untuk ke tahap lebih tinggi iaitu Group Manager bagi kawasan selatan.

Apa bezanya saya?

Apa yang paling saya banggakan saya merupakan insan yang paling muda bukan sahaja pada usia malah masih muda di dalam industri ini. Untuk pengetahun anda pada 5hb 4 ini barulah saya genap 4 tahun di Great Eastern Takaful.

image

Kalau saya boleh mengapa tidak anda. Apa bezanya saya dengan anda.? Tolong jangan beralasan dengan saya..kerana alasan tiada di dalam kamus hidup saya.

Terlalu banyak sangat perkara yang telah berlaku dan merubah kehidupan saya..

Saya akan bongkarkan rahsianya..

Jumpa saya untuk keterngn lanjut. JANGAN BERTANGGUH..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , | Leave a comment

Great Eastern Takaful Leader convention 2015

Assalamualaikum..
Alhamdulillah dipilih menyertai leader konvention Great Eastern Takaful 2015 di Lexis, Port Dickson.

image

Banyak perkara baru diberikan di sini. Sangat sangat gembira. Terima kasih Great Eastern Takaful atas majlis  yang sangat gempak ini.

image

Rasa sangat bertuah berada di dalam syarikat takaful yang besar ini. Pastinya saya akan melahirkan lebih ramai lagi pemimpin. Jom sertai keluarga besar kami. Banyak insentif yang syarikat berikan khusus untuk anda.

Jangan bertangguh dan bertindaklah sekarang.

image

Hubungi saya untuk keterangan  lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2015 | Tagged , , | Leave a comment

Mohonlah takaful semasa sihat

Assalamualaikum..
Hari ini saya ingin kongsikan 1 kisah yang saya rasa harus kita semua ambil ikthibar. Semoga ianya memberikan kita manfaat kepada kita semua.

Pada bulan lepas saya di hubungi oleh seorang insan yang membuat permohonan takaful. Seorang executive di salah sebuah bank di ibu negara Kuala Lumpur.

Di pendekkan cerita setelah jumpa. Tak sampai 15 minit insan tadi setuju dengan plan yang saya tawarkan, Dengan sumbangan di sebutkan.

Terus terang saya rasa sangat hairan..

Setelah semua dokument lengkap di isi saya pun terus keyin data secara dalam talian..(sistem pendaftaran great eastern secara online)

Selang beberapa hari keluar query dari great eastern takaful berkenaan pada permohonan tersebut. Setelah saya call insan tersebut bertanyakan lebih detail dia mengaku permohonannya pernah di tolak oleh syarikat takaful lain

Permohonannya pernah di tolak oleh syarikat takaful lain

Setelah segala query yang di minta oleh great eastern takaful di lakukan.
-ujian diabetis
-ujian air kencing
-ujian tekanan darah

Inilah keputusannya…

image

image

image

Kesemua manfaat yang di pohon di tolak..hanya pampasan kematian sahaja yang di terima..

Sedih bukan..?

Jadi jika anda rasa anda masih sihat. Apa tunggu lagi? Jangan tunggu sampai dah sakit baru nak pohon. Pada ketika itu tiada satu syarikat takaful pun yang mahu menerima permohonan anda..

Jika anda sayangkan diri anda atau orang yang berada di sekeliling anda share la artikal ini agar ianya dapat memberikan manfaat.. ilmu yang baik harus di kongsikan..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
cropped-award4.jpg
Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card, motivasi diri | Tagged , , , | 2 Comments