agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Adakah had tahunan anda mencukupi?

Adakah had tahunan anda mencukupi.?.

Perkongsian terbaik.

Pengalaman daripada insan hebat. Adik iparnya disahkan mengidap kanser stage 4.

Mungkin bagi anda takper kita ada hospital kerajaan. Tahukan anda kalau dah stage 4 anda rasa boleh terus dapat rawatan ker? Berapa ramai yang masih menunggu giliran? Dan biasanya yang kata begitu sebab dia tak pernah masuk hospital kerajaan. Kalau dah pernah masuk, pasti dia taknak masuk ke sana lagi.

image

Bagi situasi ini, beliau Sudah memiliki medical card tetapi had tahunannya rendah cuma rm50k sahaja. Kos rawatan sebelum di sahkan sahaja dah mencecah rm10k. Jadi medical cardnya berbaki hanya rm40k. Malangnya kos rawatan yang diperlukan untuk pembedahan  di hospital swasta rm90k. Dengan baki yang tinggal tambahan rm50k diperlukan…

Adakah anda akan salahkan ahli keluarga anda jika mereka tidak dapat bantu anda?
Adakah anda akan salahkan sahabat anda jika mereka tak dapat bantu anda?
Adakah anda akan salahkan diri anda sebab terlalu berkira tentang sesuatu perkara yang penting?

Tak kena memang kita kata had sekitar rm50k dah cukup. Tetapi hakikatnya…. renungkan…

Untuk ketahui plan dari great eastern takaful anda bolehlah menghubungi saya.

imageRosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
buatkan saya quotation
cropped-award4.jpg
 

 

Posted in pentingnya Takaful | Tagged , , , | Leave a comment

Bertindak sebelum terlambat..

Assalamualaikum…
Hari ini saya ingin kongsikan beberapa pengalaman yang saya temui malam bulan ini yang mana saya rasa harus kita jadikan ikthbar untuk semua.

Dalam bulan ini sahaja saya ada berjumpa dan dihubungi oleh beberapa orang yang telah di timpa musibah dan ingin membuat permohonan takaful.

Kes 1.
Ramli (bukan nama sebenar) menghubungi saya melalui whatapps

image

Beliau telah di sahkah hilang upaya kekal (tangan kanan terpaksa dipotong akibat kecederaan akibat kemalangan). Yang kesiannya dalam keadaan beliau yang macam itu ada agen yang ambil kesempatan. Beliau ada ambil insuran selepas kejadian dengan harapan boleh buat tuntutan, siap buat bayaran tahunan lagi. Malangnya tiada sebarang tuntutan dapat dilalukan. Saya berkata kalau tuan bayar 10 tahun terus pun masih tidak boleh buat tuntutan..

Keluhan beliau: baru tahu dan nampak takaful/insuran ini penting, tak kena memang tak tahu. Menyesal sebab tak ambil

Kes 2.
Yang ini saya berjumpa. Seorang ibu prihatin yang ingin mengambil takaful perubatan untuk anak tunggalnya yang berusia 8 tahun. Malangnya, anak beliau telah di sahkan ada tyriod. Sebelum ini dah ada takaful tetapi sijil dah luput.. adus… lomah betul saya dengar.. beria minta saya tolong. Saya hanya boleh buat permohonan dan saya akan declair itu jawapan saya. Tugas meluluskan bukan dibawah bidang kuasa saya. Cuma ada 3 kemungkinan jika permohonan di buat.

1. Permohonan di terima dan bersyarat
2. Permohonan diterima dengan ada pertambahan harga (loding)
3. Permohonan di tolak

Keluhan beliau: agen tak boleh tolong ker? Kalau tak declair tak boleh ker?

Kes 3.
Kes yang ke 3 ini agak menarik. Pada minggu lepas beliau dah di sahkan doktor pakar ada masalah pada kelenjar (tersumbat). Selepas tahu keputusan itu baru mengigil nak ambil takaful. Di salahkan pula si agen. Kata beliau, pakciknya merupakan seorang agen takaful. Dari anaknya 1 tahun sampai 7 tahun dia tunggu quotation  dari pakciknya tak dapat dapat. Lama no agen ni nak buat quotation..hihihi katanya kalau tak dah ada takaful dah.

Saya tanya beliau. Kalau akak takder masalah ni akak rasa akak nak cari agen tak. Dia terus terdiam.

Keluahan beliau: macam mana ya akak nak buat ni dik? Adik tak boleh tolong ker?..tula kalau  pakcik akak bagi quotation akak dah ada takaful dah..

Nota razmanget: memang kita tak nampak kepetingan takaful ini jika kita tak di timpa musibah.  Kalau tak caya tunggula kena musibah dahulu kemudian baru nak apply. Kalau jumpa saya saya minta maaf saya akan declair. Bagi saya biar kita gaduh awal dari gaduh kemudiah hari akibat tuntutan gagal di lakukan.. mana yang anda mahukan?

Bertindakla awal dan sekarang. Dapatkan quotation anda segera ( jangan minta quotation sahaja tapi tak ambik juga..sama jer peginya)

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , | Leave a comment

Pencapaian terbaik. No 1 di msia

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi atas nikmat yang dipinjamkan kepada saya dan kumpulan. Pada bulan lepas kumpulan kami berjaya menjadi top unit manager untuk 1 malaysia..

image

Semoga dengan pencapaian ini kami tidak lupa malah sebaliknya semakin bersemangat untuk berjuang dan terus berjuang memartabatkan ekonomi umat islam melalui sistem takaful.

Pada yang berminat atau sedang mencari-cari agency yang ingin di sertai anda bolehlah menghubungi saa atau ahli kumpulan saya..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436

images

Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2014 | Tagged , , , | Leave a comment

Mini tboss An Nur 30/10/2014

Assalamualaikum…
Alhamdulillah mini tboss berjalan dengan lancar malam ini. Terima kasih pada yang sudi menghadirkan diri.

Terima kasih buat rakan niaga An Nur yang datang dari Terengganu, Melaka Batu Pahat dan Segamat yang sanggup turun memeriahkan majlis. ANDA SEMUA MEMANG HEBAT.

image

Paling rasa bertuah 4 anak Sarifdin kini sudah bergabung tenaga.. Insyaallah kami akan melakar sejarah di Great Eastern Takaful.

image

Terima kasih juga pada speaker2 jemputan kerana sudi berkongsikan pengalaman masing…

image

Jumpa lagi 2 minggu akan datang. Pastikan kali ini kita datang lebih ramai…

Pada yang berminat untuk menyertai kami silalah hubungi saya

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436
images
Posted in motivasi diri | Tagged , , , , | Leave a comment

Cash Flow Quadrant

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak kongsi berkenaan ESBI mengikut pandangan saya.. kalu tak setuju saya minta maaf ya.

Rasanya ramai yang dah biasa tengok dengan cash flow ini yang mana di adaptasi oles seorang yang cukup di kenali.

esbi

Memang benar terlalu sukar untuk mengubah orng yang berada di kelompok yang memiliki kerja ini. Ini kerana sifat ego yang mereka ada membuatkan mereka tidah mahu atau berusaha untuk berubah.. ini berdasarkan pengalaman saya. Mereke lebih rela dan selesa dengan apa yang mereka ada… cukuplah…. manakala bagi ketogeri berikutnya saya mengklasifikasikan ia sebagai superman.. mana tak nya dia memang bagus tetapi kehebatan dan kebelehannya hanya dimiliki oleh beliau seorang. Kalau dia tiada ranap segala perniagaannya.. dah tempat yang sepatutnya di cari adalah boss.
Di dalam bidang takaful ini saya banyak belajar tentang ilmu perniagaan, menguruskan organisasi, menguruskan kerja dan sebagainya..Dengan modah yang cukup rendah iaitu bermula dengan RM80 sahaja saya rasa ianya memberikan pulangan yang sangat sangat berbaloi..
esbi 2

Jom sertai kami di An Nur The Great Agency membina empayar perniagaan…

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

ROSAZAMAN SARIFDIN
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436

Posted in info | Tagged , , , , | Leave a comment

Andaiku tahu…

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Andai ku tahu,
Kapan tiba masaku,
Ku akan memohon,
Cepat luluskan takafulku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Andai ku tahu,
Agen datang nak tolongku,
Izinkan aku,
Mengucap thank you I love u.

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aku manusia,
Yang tak punya harta berjuta,
Namun aku juga,
Tak pantas nak ke hospital swasta…..

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aaa…

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Andai ku tahu,
Kapan tiba masaku,
Ku akan memohon,
Cepat luluskan takafulku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Andai ku tahu,
Agen datang nak tolongku,
Izinkan aku,
Mengucap thank you I love u.

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aku manusia,
Yang tak punya harta berjuta,
Namun aku juga,
Tak pantas nak ke hospital swasta…..

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Aku takut,
Akan semua dosa-dosaku,
Aku takut,
Dosa yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
Dari segala dosa-dosaku,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat padamu.

Aaa…

gubahan Razmanget versi takaful..

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Kalau saya tahu…

Kalau saya tahu …..

Ayat yang biasala dah di dengar… itula yang terjadi. 2 minggu lepas jumpa dengan seorang guru. Kata tak perlu takaful dan medical card sebab dia penjawat awam, kelas pertama di hospital kerajaan.

Hari ini call kata dah ada di hospital 3 hari di hospital kerajaan dan nak ambil takaful sebab tulang betis patah, jatuh di bilik air.

image

Hari tu aku buka RM200 sebulan menjerit kata mahal.. hari ini lagi menjerit sebab kena sediakan RM25,000 kalau hospital pakar nak ambil kes dia..

Baru dia tahu RM200 tu besar ker kecil…. sekarang Menggagau cari RM25,000 isnin akan buat operation..

Puas merayu suruh tolong… malangnya saya dah tak dapat menolong.

Sebab itu saya selalu ingatkan..
Ada perkara yang kita perlu ambil masa yang lama untuk berfikir dan ada masa kita tidak perlu masa yang lama untuk berfikir..

Semoga ianya menjadi pengajaran buat kita semua…

Bertindakah awal sebelum terlambat..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotationaward

Posted in pentingnya Takaful | Tagged , | Leave a comment