agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Great Leo Award 2013/2014

Assalamualaikum..
Alhamdilulilah atas nikmatnya buatbkali ke 4 berturut turut melayakkan diri ke great leo award ini.

image

Tahniah juga buat rakan niaga di bawah seliaan saya yang turut berjaya melayakkan diri. Anda semua ternyata memang hebat..

image

Pastikan tahun hadapan kita membawa lebih banyak lagi rakan niaga dinbawah kumpulan An Nur The Great Agency.

Pada yang berminat untik mengetahui lebih lanjut tentang kerjaya ini  anda bolehlah menghubungi rakan niaga kami yang berada di kawasan anda.

image

Atau anda boleh menghubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2014 | Tagged , , | Leave a comment

Pencapaian quater 2 2014

Assalamualaikum..
Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi. Atas nikmatnya saya dah kumpulan menerima beberapa penghargaan daripada syarikat..

image

Tahniah buat Masrinie Salim, Siti Norkamalia Khalil  memenangi award di Johor Bharu Branch dan tidak ketinggalan  Roselanyus Sarifdin mendapat award di Kuantan Branch dan juga cikgu Saiful di Melaka Branch.

image

Anda semua memang hebat. Cuma gambar cikgu saiful di Melaka sahaja yang saya tak dapat ambil gambar.

Anda semua memang hebat..jumpa anda di puncak kejayaan.

Majulah Takaful untuk semua.

Berminat untuk menyertai kami.. sila hubungi saya

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in berita, info, Kerjaya, pencapaian 2014, Qualifier | Tagged , , | Leave a comment

TBoss johor bharu @20hb 9 2014

Assalamualaikum semua..
Syukur alhamdulillah.. buat julung kalinya saya akan berkongsi pengalaman di tempat sendiri.

image

Pengalaman berada di dalam.
Industri ini akan di kongsikan bersama sama dengan 3 insan lain yang hebat.
Pastikan kita berjumpa di sana nanti. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in berita, info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2014, pentingnya Takaful, Talk Kerjaya | Tagged , , , | Leave a comment

TBoss @ Batu Pahat

Alhamdulillah. Diberikan kepercayaan oleh syarikat untuk memberikan perkongsian tentang hebatnya kerjaya takaful ini di batu pahat pada 19hb 9 2014.

image

Orang orang batu pahat. Pastikan kita berjumpa anda di sana.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in Kerjaya, Talk Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Orang asli pun tahu insuran itu penting..

Assalamualaikum.
Sekadar perkongsian. Kekadang berasa sedih juga dengan bangsaku.. mana taknya..

image

Orang asli pun tahu ambil insuran..siap boleh ambil lebih dari 1 polisi tu.

JANGAN PANDANG RENDAH PADA ORANG ASLI,SEBALIKNYA MALULAH PADA DIRI SENDIRI JIKA ANDA MASIH TIADA SEBARANG POLISI INSURAN/TAKAFUL.

Orang asli pun tahu nak selesa, mendapat layanan yang bagus di hospital pakar..

Allahhuakbar….

Serius saya tabik spring dengan akak Amisah Mohamad kerana berjaya memberikan kesedaran kepada bangsa ini.

Pada anda yang masih tiada lagi. Nak tunggu apa… jangan nak bagi alasan pula yang orang asli tak bayar loan kereta, tak bayar bil air, tak bayar bil eletrik, dan lain lain lagi tau. Mereka dah maju. Bagaimana dengan anda?

Dapatkan keterangan lanjut sekarang

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Rezeki itu dari Allah..

Assalamualaikum..
Hari ini saya bersyukur kerana masih diberikan nikmat kesihatan daripada Nya.. Oleh itu saya dapat menjalankan amanah dan kepercayaan yang diberikan oleh para pelangan kepada saya..

Benarla bak kata pepatah berbuat baik akan di balas baik.. kalau dah namanya rezeki tak kemana.

Pada tahun 2012 (bulan berapa tak ingat) saya di hubungi dan di datangi oleh seorang pelajar UKM yang meminta membantu beliau untuk membuat assignment berkenaan takaful. Saya berjumpa beliau di Presint 15 Putrajaya.

Pada minggu lepas saya di hubunginya lagi melalui telegram.

imageMasa mula mula dapat nak cam juga tengok muka, maklumlah banyak sangat jumpa orang. Tetapi bila saya hubung adik Farhan dan beliau memperkenalkan diri barulah saya teringat..

image

Terima kasih adik Farhan kerana mengingati saya dan memilih saya sebagai perunding takaful anda.

Untuk keterangan lanjut berkenaan plan dari Great Eastern Takaful? Sila hubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment

Sayangi keluarga anda..

Assalamualaikum..
Jika saya tanya adakah anda sayang keluarga anda, pastinya semua jawapan yang saya terima adalah sayang..

Jika kita benar benar sayang. Apakah persediaan yang kita telah lakukan untuk mereka jika ketiadaan kita nanti?

image

Mungkin anak kita akan jadi glamor selepas ketiadaan kita.. mana taknya dapat masuk surat khabar..

Jika anda mempunyai akal. Renung renungkanlah..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment