agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

awass!!! Had tahunan medical card itu penting…

Assalamualaikum..

Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda betapa pentingnya had tahunan yang ada pada medical card anda. Ramai yang tak ambil endah perkara ini, bagi saya ianya tersangatlah penting.

Hari ini nilai RM 30,000, RM 50,000 bahkan RM 100,000 tidaklah besar jika di bandingkan dengan kos rawatan yang semakin meningkat saban hari..

Pernahkah anda terfikir, apa akan terjadi sekiranga kos rawatan anda melebihi daripada had tahunan medical anda??

kalau kata kena penyakit itu boleh terima la. jangan ingat kos rawatan akibat kemalangan tidak tinggi ya..

Berikut adalah prkongsian daripada seorang sahabat saudara Nordin Sajak

nordin sajakkos rawatan mencecah RM53k, akibat kemalangan…( macam tak logik jer) tetapi itulah hakikatnya..

Jadi saya menasihatkan anda untuk menambah plan anda kepada had tahunan yang lebih tinggi daripada sekarang atau mencari plan yang kalis inflasi seperti yang ada di Great Eastern Takaful Berhad. yang pastinya nyata berbeza dari yang lain.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, Contoh Claim, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Takaful/Insuran dan MLM

Assalamualaikum semua,

Hari ini saya terpanggil untuk berkongsikan kisah kejayaan seorang student yang datangnya dari kuantan Cik Hafizah Hawa

hawaBeliau anak keliharan pahang, Kerjaya bermula dengan paksaan.. hihihi. Walaupun dalam kesibukan belajar beliau mampu untuk mengubah nasib diri dan orang di sekeliling beliau yang memerlukan perlindungan insuran/takaful. Beliau juga merupakan Champion 2013 untuk ketogeri Rookie Agent (takaful) Kuantan Branch.

Rasanya masa saya belajar dahulu, ramai kawan-kawan saya sibuk dengan MLM (Multi Level Marketing). Takder pun terjumpa dengan yang menceburi bidang atau kerjaya insuran/takaful ini.

Kini setelah berada di dalam industri ini baru saya sedar kenapa terlalu ramai sangat bangsa cina yang muda-muda berada di dalam industri ini. Patutlah di usia semuda 21 tahun sudah menjadi Unit Sales Manager dan ada yang berusia 25 tahun sudah menjadi Group Sales Manager. Mereka mendapat pendedahan awal terhadap kerjaya ini. Sedangkan sebahagian mindset kita masih dengan kerja makan gaji ataupun sikm cepat kaya.

Ayoh bangsaku mari kita memajukan diri kita dan saya mempelawa anda untuk bersama-sama saya menbina kerjaya di Great Eastern Takaful Berhad. Bidang ini begitu indah.. Sukar ingin saya gambarkan..

Hubungi saya untuk keterangan yang lebih lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in berita, info, Kerjaya, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Denggi ragut 110 nyawa, menyeramkan..

Oleh Mary Victoria Dass
Johor Bahru: Sebanyak 110 kematian akibat denggi direkodkan di seluruh negara mulai Januari hingga awal Ogos ini.

Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam berkata, manakala sebanyak 57,953 kes denggi dicatatkan bagi tempoh sama.
Beliau berkata, sejak bulan lalu, secara purata 2,800 kes dicatatkan pada setiap minggu.

Menurutnya, pihaknya mengambil pelbagai langkah drastik dalam usaha mengurangkan bilangan kes.

“Kesedaran di kalangan masyarakat penting selain kerjasama pelbagai pihak termasuk Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) bagi mengelakkan bilangan kes denggi meningkat,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/08

image
Ni contoh client yang ambil medical card dengan saya tak sampai 2 bulan admit di pantai klang akibat denggi.

Jadi apa tunggu lagi.. hubungi saya segera.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , | Leave a comment

LIAM percepat proses tuntutan

Assalamualaikum..
Tahniah LIAM kerana meminta semua syarikat insuran membayar semua tuntutan Walaupun menjadi mangsa peperangan.

Sesungguhnya kita sangat berduka dengan berita ini. Tiada siapa yang inginkan perkara ini berlaku.

image

Cuma apa yang saya lihat disini boleh dikatakan setiap penumpang dan krew memiliki sekurang kurangnya 2 polisi insuran.. dengan 95 polisi keseluluruhan dengan jumlah  tuntutan sebanyak RM13.7 juta.

Memang saya paham kematian itu sesuatu yang pasti.  Bukan soal yang baik buat masa ini untuk berbicara tentang soal pampasan. Tetapi sebenarnya tujuan  di sebaliknya jauh lebih besar dan bermakna…

Jadi renung renungkanlah jika anda rasa dan anda tahu bahawa anda sebenarnya belum memiliki mana mana polisi atau sijil takaful cepat cepatla hububgi saya untuk mendapatkan penerangan lanjut.

Salam

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Hospital pakar tolak pesakit

Assalamualaikum  semua…
Pagi ini terbaca satu artikal yang saya pun tak tahu nak cakap macam mana.

image

Sumber di petik dari penamerah
Kejadian berlaku di sibu..

Kalau baca komen dari artikal ini macam yang di hemburkan…

Bagaimana pula dengan komen anda?

Posted in info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , | Leave a comment

Pencapaian 4 tahun berturut-turut..

Assalamualaikum.

2014 telah berjalan melebihi setengah tahun. Alhamdulillah untuk Quuater ke 2 ini dan saya berjaya mengekalkan beberapa pencapaian. Antara pencapai yang dapat di kekalkan adalah Great Leo untuk kali ke 4, yang mana berturut-turut.

great leoSelain daripada itu juga saya juga berjaya melayakkan diri ke Supremecy Experience Summit 5 (SES5) dengan menggunakan Direct Group (DG). Bukan itu sahaja saya juga berjaya mencapai Master Builder Award Gold catogeri.

Semua ini takkan dapat di cakap tanpa semangat berpasukan yang tinggi dikalangan ahli keluarga An Nur The Great Agency..

Di kesempatan ini juga saya ingin mempelawa anda di luar sana untuk menyertai kami sebagai perunding kewangan islam takaful di Great Eastern Takaful Berhad.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in info, Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment

Top 20 unit manager 1 Malaysia

Assalamualaikum..
Walaupun segalanya sudah menjadi sejarah. Saya bersyukur dah berterima kasih di atas nikmat yang di berikan ini. Saya merupakan top 20 unit manager di great eastern takaful berhad pada tahun 2013.

image

Pada tahun ini saya berazam untuk memastikan saya dapat mengekalkan prestasi ini dan berusaha untuk mencapai ke tahap yang lebih baik lagi. Bukan itu sahaja. Saya juga berusaha untuk memastikan Ada di kalangan ahli kumpulan di bawah seliaan saya yang juga merupakan top 20 pada tahun 2014 nanti.
Semoga Allah terus memberikan nikmat kesihatan kepada saya dan ahli kumpulan saya. AMIN..

Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelangan yang memilih saya dan ahli kumpulan saya sebagai perunding takaful anda.
Salam.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment