Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Statistik kehadiran pesakit…

Assalamualaikum..
Sekadar ingin berkosi fakta  nombor statistik kedatangan pesakit sebulan di jabatan kecemasan dan trauma.

image

Kalau sehari 600-700 tak hairanla kalau nak kena tunggu lama..

Teringat pengalaman pada tahun lepas, semasa membuka kaunter di jabatan imegrasen kajang. Saya approch seorang hamba allah tu. Dia kata syarikatnya dah berikan medical card. So saya

berkata bagaimana kalau telah pecen nanti adakah syarikat masih memberikan manfaat tersebut. Dengan bersemangat dia berkata. Ooo masa tu saya dah pencen. Nak tunggu lama kat hospital kerajaan pun takper. Saya bukan buat apa-apa pun…

Saya tergelak sendirian… macam-macam jawapan orang untuk mengelak… adakah anda juga begitu?

Jika tidak dan anda mahukan manfaat medical card dari Great Eastern Takaful. Anda bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL BERHAD
0192699436

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , | Leave a comment

Gaji tak cukup?

Asaalamualaikum semua..
Terpanggil untuk berkongsi pengalaman sendiri. Saya sangat setuju  keratan akhbar  kosmo 15hb april ini.

image

Dengan kehidupan di kota Berpendapatan RM2500 sebulan bukanlah satu angka yang besar. Itu pun mujur jika dapat gaji sebanyak itu. Lebih malang lagi ada dikalangan sahabat saya cuma berpendapatan sekitar RM1500 – 1800 sahaja.

image

Kadang-kadang memang rasa sedih juga lebih-lebih lagi yang tidak berusaha untuk berubah. Sebenarnya banyak peluang-peluang yang ada. Cuma kita sahaja yang tidak berani untuk berubah.

Kalau kita sanggup menghabiskan masa bertahun untuk segulung diploma atau ijazah. Pernahkah kita terfikir, Berapa ramai yang apabila mereka keluar, mereka bekerja bidang yang mereka pelajari?. Kadang kala pekerjaannya jauh tersasar daripada apa yang mereka pelajari.

kalau anda tidak selesa dengan apa yang peroleh dan mahu untuk berubah anda bolehlah menghubungi saya.

Jom Bina kerjaya dan berjaya bersama-sama di Great Eastern Takaful

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
GREAT EASTERN TAKAFUL
019-2699436

Posted in info, Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment

I love my Career

Assalamualaikum…
Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi. Sejak akhir akhir ni ramai yang menyapa di FB (razman get). Terutamanya rakan rakan dari Great Eastern Takaful Berhad.

Kadang kadang tu rasa malu juga bila mereka nak  minta tips untuk untuk menjadikan bidang ini sebagai kerjaya.. lebih malu lagi bila ada yang post macam ni..

image

Saya hanya berkongsi pengalaman saya.. In Sha Allah bagaimana saya lakukan saya akan ceritakan semuanya.. tetaapi jika tidak ditanya saya tak cakapla..

Pada yang ingin bersama sama saya membina kerjaya di Great Eastern Takaful bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
 
award
Posted in Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Claim GETB cepat dan pantas.

Assalamualaikum..
Ramai yang bertanya dengan saya bagaimana servis getb dalam bab urusan tuntutan. Jawapan saya mudah dan pantas jika semua dokument lengkap.

Masalah yang biasa berlaku adalah disebabkan kekurangan dokument penting untuk urusan tuntutan. Jadi kerjasama dari pelanggan juga sangat penting.

image

Gambar di atas adalah tuntutan yang saya buat pada tahun lepas. Pelanggan masuk ke hospital kerajaan. Proses untuk mendapatkan medical report di hospital kerajaan mengambil masa hampir 3 bulan. Setelah medical report dapat saya terus membuat tuntutan. Alhamdulillah claim lulus dalam masa 1 hari sahaja.

image

Berikut juga contoh tuntutan claim yang saya lakukan juga mengambil masa 1 hari sahaja untuk lulus.. dengan ini terbukti urusan tuntutan getb cepat dan pantas.

image

image

Apa yang anda ragukan lagi dengan getb? Lebih-lebih lagi berkenaan urusan tuntutan..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
Posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Apabila penyakit datang….

Assalamualaikum semua..
Rasa takut apabila membaca akhbar yang anak anak muda mengidap penyakit kritikal. Perkara tersebut sudah menjadi biasa pada masa ini.

Maka tak bolehlah kalau kita nak kata belum bersedia untuk takaful. Jadi bilakah masa yang sesuai untuk kita memiliki plan takaful? Adakah jika kita sudah tahu kita ada penyakit?

image

Malangnya bangsaku ramai begitu. Bila sudah mengetahui akan kesakitan yang di alami barulah menggelabah mencari agen takaful. Terlalu banyak sangat yang jumpa kes sebegini.. lebih teruk lagi ada yang meminta untuk saya menyembunyikan penyakit tersebut. Dukacitanya saya taknak ambil risiko. Nanti saya juga yang akan pening kepala.

image

Takaful dimiliki semasa sihat bukan setelah diketahui setelah anda sakit. Beringatlah sebelum kena. Apabila sudah sakit walaupun anda mampu membuat sumbangan yang besar kemungkin besar juga permohonan anda juga di tolak.

Jadi bertindaklah awal..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
Posted in info, Medical Card, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Krusus kepimpinan organisasi tahap 1

Assalamualaikum semua.. baru-baru ini saya dan rakan-rakan belia telah mengikuti Krusus Kepimpinan Organisasi Tahap 1 di Telok Gorek Mersing pada 4-6 hb 4 2014. Anjuran Kementerian Belia dan Sukan.

image

Pada hari tersebut sebanyak 28 persatuan belia area kulaijaya dan johor bharu telah menghadiri untuk mewakili persatuan belia masing-masing. Keutamaan kehadiran adalah kepada Pengerusi dan Setiausaha persatuan. Saya selaku Pengerusi mewakili Belia Sri Iskandar.

Sepanjang tempoh krusus Banyak aktiviti menarik diajar disana. Antaranya bagaimana untuk menguruskan organisasi dan menjadi pemimpin yang baik. Pastinya ilmu ini saya akan manfaatkan dan kongsikan kepada rakan-rakan saya.

Sungguh tidak di sangka pada hari krusus tersebut saya telah dipilih untuk menjadi penghulu untuk semua belia disana. Jumlah peserta seramai 62 orang.

image

image

image

image

Gambar wakil dari belia Johor Bharu.

Majulah Belia Untuk Negara.

Posted in berita, motivasi diri | Tagged , , | Leave a comment

Simpanan Vs Perlindungan

Assalamualaikum,,

Apa kahabar anda semua. hari ini saya ingin kongsikan satu info yang bagi saya anda harus tahu. Baru baru ini sahabat saya telah membuat permintaan quotation dengan saya di FB. Beliau cuba mendapatkan beberapa quotation terbaik untuknya.

quoSo saya buatlah quatation berdasarkan budjet yang di minta.. Pada hari ini, setelah seminggu saya bertanyakan tentang quotation yang telah saya hantar.

todayIni Feedback yang saya terima. ternyata value wang anda lebih berharga jika mengambil plan daripada great easten takaful.. Saya bertanyakan tentang perbezaan. Banyak perbezaan yang di berikan oleh beliau.. Antaranya tentang had tahunan dan keseluruhan..

hadbanyak perbezaannya…

ge terbaikSaya terus bagi gambar ini..

IMG-20140401-WA0005Lihatla kawan-kawan. Kalau kena buat by past jer dah habis had banyak tu. Lebih malang lagi kalau dah kena masa tu baru nak upgrade memang tak dapat dah.. Bagi saya RM120k pun terasa sikit sebenarnya. Ini kerana kos rawatan semakin lama semakin mengingkat..

Jadi fikir-fikirkanlah.. Adakah had tahunan anda mencukupi untuk menanggung kos rawatan anda nanti.

Untuk keterangan lanjut anda bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , | Leave a comment