agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

TBoss @ Batu Pahat

Alhamdulillah. Diberikan kepercayaan oleh syarikat untuk memberikan perkongsian tentang hebatnya kerjaya takaful ini di batu pahat pada 19hb 9 2014.

image

Orang orang batu pahat. Pastikan kita berjumpa anda di sana.

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436

Posted in Kerjaya, Talk Kerjaya | Tagged , | Leave a comment

Orang asli pun tahu insuran itu penting..

Assalamualaikum.
Sekadar perkongsian. Kekadang berasa sedih juga dengan bangsaku.. mana taknya..

image

Orang asli pun tahu ambil insuran..siap boleh ambil lebih dari 1 polisi tu.

JANGAN PANDANG RENDAH PADA ORANG ASLI,SEBALIKNYA MALULAH PADA DIRI SENDIRI JIKA ANDA MASIH TIADA SEBARANG POLISI INSURAN/TAKAFUL.

Orang asli pun tahu nak selesa, mendapat layanan yang bagus di hospital pakar..

Allahhuakbar….

Serius saya tabik spring dengan akak Amisah Mohamad kerana berjaya memberikan kesedaran kepada bangsa ini.

Pada anda yang masih tiada lagi. Nak tunggu apa… jangan nak bagi alasan pula yang orang asli tak bayar loan kereta, tak bayar bil air, tak bayar bil eletrik, dan lain lain lagi tau. Mereka dah maju. Bagaimana dengan anda?

Dapatkan keterangan lanjut sekarang

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card, pentingnya Takaful | Tagged , , | Leave a comment

Rezeki itu dari Allah..

Assalamualaikum..
Hari ini saya bersyukur kerana masih diberikan nikmat kesihatan daripada Nya.. Oleh itu saya dapat menjalankan amanah dan kepercayaan yang diberikan oleh para pelangan kepada saya..

Benarla bak kata pepatah berbuat baik akan di balas baik.. kalau dah namanya rezeki tak kemana.

Pada tahun 2012 (bulan berapa tak ingat) saya di hubungi dan di datangi oleh seorang pelajar UKM yang meminta membantu beliau untuk membuat assignment berkenaan takaful. Saya berjumpa beliau di Presint 15 Putrajaya.

Pada minggu lepas saya di hubunginya lagi melalui telegram.

imageMasa mula mula dapat nak cam juga tengok muka, maklumlah banyak sangat jumpa orang. Tetapi bila saya hubung adik Farhan dan beliau memperkenalkan diri barulah saya teringat..

image

Terima kasih adik Farhan kerana mengingati saya dan memilih saya sebagai perunding takaful anda.

Untuk keterangan lanjut berkenaan plan dari Great Eastern Takaful? Sila hubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, motivasi diri | Tagged , , , , , | Leave a comment

Sayangi keluarga anda..

Assalamualaikum..
Jika saya tanya adakah anda sayang keluarga anda, pastinya semua jawapan yang saya terima adalah sayang..

Jika kita benar benar sayang. Apakah persediaan yang kita telah lakukan untuk mereka jika ketiadaan kita nanti?

image

Mungkin anak kita akan jadi glamor selepas ketiadaan kita.. mana taknya dapat masuk surat khabar..

Jika anda mempunyai akal. Renung renungkanlah..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Ghatering bersama CEO Great Eastern Takaful Berhad

imageAssalamualaikum..
Alhamdulillah saya merupakan qualifier untuk contest “we are family” yang di anjurkan oleh great eastern takaful berhad pada 23hb 8. Majlis dengan tema unggu putih. Kad jemputan jer dan cukup gempak bagi saya… tahniah saya ucapkan buat team member saya yang layak untuk majlis yang gren ini..

image

Sempat juga saya bergambar bersama CEO great eastern takaful berhad.. Tuan Zafri. Orangnya memang sangat peramah.

image

Terlalu banyak sangat gambar saya tak tahu nak masukkan yang mana. Apa apa pun majlis ini sangat sangat hebat dan menarik. Kami hanya buat kerja great eastern memberika. Penghargaan kepada kami.

Saya mempelawa kepada anda semua… jika inginkan penghargaan seperti ini? Jom sertai kami

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pencapaian 2014, Qualifier | Tagged | Leave a comment

Jamuan hari raya An Nur The Great Agency

Asslamualaikum..
Alhamdulillah majlis jamuan hari raya telah kami jalankan dwngan jayanya pada 21hb 8. Terima kasih kepada yang menjayakan majlis ini.. Di kesempatan ini juga saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada pihak syarikat kerana sudi.menghadiri majlis kami.

image

Pelbagai aktiviti yang menarik yang telah kami aturkan antaranya cabutan bertuah, rebut belon, persembahan, penyerahan angpau raya dan lain lain lagi… tahniah saya ucapkan pada yang beraya..

image

image

Pastinya majlis seumpama ini akan kami adaan lagi di masa akan datang..

Jom sertai kami… pastinya lain dari yang lain..

Hubungi saya untik keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL BERHAD
0192699435

Posted in berita, info, Kerjaya, Malang tak berbau, motivasi diri | Tagged | Leave a comment

awass!!! Had tahunan medical card itu penting…

Assalamualaikum..

Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda betapa pentingnya had tahunan yang ada pada medical card anda. Ramai yang tak ambil endah perkara ini, bagi saya ianya tersangatlah penting.

Hari ini nilai RM 30,000, RM 50,000 bahkan RM 100,000 tidaklah besar jika di bandingkan dengan kos rawatan yang semakin meningkat saban hari..

Pernahkah anda terfikir, apa akan terjadi sekiranga kos rawatan anda melebihi daripada had tahunan medical anda??

kalau kata kena penyakit itu boleh terima la. jangan ingat kos rawatan akibat kemalangan tidak tinggi ya..

Berikut adalah prkongsian daripada seorang sahabat saudara Nordin Sajak

nordin sajakkos rawatan mencecah RM53k, akibat kemalangan…( macam tak logik jer) tetapi itulah hakikatnya..

Jadi saya menasihatkan anda untuk menambah plan anda kepada had tahunan yang lebih tinggi daripada sekarang atau mencari plan yang kalis inflasi seperti yang ada di Great Eastern Takaful Berhad. yang pastinya nyata berbeza dari yang lain.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

award

Posted in berita, Contoh Claim, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , | Leave a comment