agent takaful alaf baru

Posted in Video | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Sedih Aku Pedih..

Assalamualaikum
Hari ini timbul rasa sedih dan pedih apabila coretan saya yang tak seberapa ini di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab demi kepentingan peribadi sendiri.

Lebih pedih lagi apabila pengalaman sendiri telah ditukar menjadi pengalamannya.

Sedih aku pedih

Bukanlah tak bagi nak berkongsi pengalaman saya. Tetapi berbudi bahasala sedikit. Sekurang kurangnya bagilah kredit kepada saya.

Case nya lebih kurang berlaku zaman saya study dulu, puas kami mencari buku, Akhirnya saya ingin membuat salinan photostat kerana tidak berjumpa di pasaran. Tapi pensyarah saya melarang, kerana katanya, ianya tetap mencuri. Mencuri hakcipta, ilmu tidak ada keberkatan..

Apakah perasaan anda jika anda berada di tempat saya?

Carilah keberkatan dalam menimba ilmu dan rezeki .

Sekian

Posted in info, Kerjaya, motivasi diri, pentingnya Takaful | Tagged , , , , | Leave a comment

Cash Flow Quadrant

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak kongsi berkenaan ESBI mengikut pandangan saya.. kalu tak setuju saya minta maaf ya.

Rasanya ramai yang dah biasa tengok dengan cash flow ini yang mana di adaptasi oles seorang yang cukup di kenali.

esbi

Memang benar terlalu sukar untuk mengubah orng yang berada di kelompok yang memiliki kerja ini. Ini kerana sifat ego yang mereka ada membuatkan mereka tidah mahu atau berusaha untuk berubah.. ini berdasarkan pengalaman saya. Mereke lebih rela dan selesa dengan apa yang mereka ada… cukuplah…. manakala bagi ketogeri berikutnya saya mengklasifikasikan ia sebagai superman.. mana tak nya dia memang bagus tetapi kehebatan dan kebelehannya hanya dimiliki oleh beliau seorang. Kalau dia tiada ranap segala perniagaannya.. dah tempat yang sepatutnya di cari adalah boss.
Di dalam bidang takaful ini saya banyak belajar tentang ilmu perniagaan, menguruskan organisasi, menguruskan kerja dan sebagainya..Dengan modah yang cukup rendah iaitu bermula dengan RM80 sahaja saya rasa ianya memberikan pulangan yang sangat sangat berbaloi..
esbi 2

Jom sertai kami di An Nur The Great Agency membina empayar perniagaan…

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

ROSAZAMAN SARIFDIN
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436

Posted in info | Tagged , , , , | Leave a comment

Andaiku tahu…

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Andai ku tahu,
Kapan tiba masaku,
Ku akan memohon,
Cepat luluskan takafulku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Andai ku tahu,
Agen datang nak tolongku,
Izinkan aku,
Mengucap thank you I love u.

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aku manusia,
Yang tak punya harta berjuta,
Namun aku juga,
Tak pantas nak ke hospital swasta…..

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aaa…

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Andai ku tahu,
Kapan tiba masaku,
Ku akan memohon,
Cepat luluskan takafulku,

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Andai ku tahu,
Agen datang nak tolongku,
Izinkan aku,
Mengucap thank you I love u.

Aku takut,
Akan semua bil bil hospital,
Aku takut,
Bil yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
belagak sombong denganmu,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat serik dah aku.

Aku manusia,
Yang tak punya harta berjuta,
Namun aku juga,
Tak pantas nak ke hospital swasta…..

Andai ku tahu,
Kapan tiba malangku,
Ku akan memohon,
Buat plan takaful untukku,

Aku takut,
Akan semua dosa-dosaku,
Aku takut,
Dosa yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
Dari segala dosa-dosaku,
Ampuni aku,
Menangisku bertobat padamu.

Aaa…

gubahan Razmanget versi takaful..

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , | Leave a comment

Kalau saya tahu…

Kalau saya tahu …..

Ayat yang biasala dah di dengar… itula yang terjadi. 2 minggu lepas jumpa dengan seorang guru. Kata tak perlu takaful dan medical card sebab dia penjawat awam, kelas pertama di hospital kerajaan.

Hari ini call kata dah ada di hospital 3 hari di hospital kerajaan dan nak ambil takaful sebab tulang betis patah, jatuh di bilik air.

image

Hari tu aku buka RM200 sebulan menjerit kata mahal.. hari ini lagi menjerit sebab kena sediakan RM25,000 kalau hospital pakar nak ambil kes dia..

Baru dia tahu RM200 tu besar ker kecil…. sekarang Menggagau cari RM25,000 isnin akan buat operation..

Puas merayu suruh tolong… malangnya saya dah tak dapat menolong.

Sebab itu saya selalu ingatkan..
Ada perkara yang kita perlu ambil masa yang lama untuk berfikir dan ada masa kita tidak perlu masa yang lama untuk berfikir..

Semoga ianya menjadi pengajaran buat kita semua…

Bertindakah awal sebelum terlambat..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotationaward

Posted in pentingnya Takaful | Tagged , | Leave a comment

Selamat Datang warga Seremban

Assalamualaikum Warga Seremban..

Alhamdulillah kini An Nur The Agency akan melebarkan sayapnya ke Seremban pula. Buat masa ini kumpulan kami sedang mengumpul calon-calon yang layak untuk menyertai kami di sana.

1843586-Welcome_to_Seremban-SerembanOleh itu saya mempelawa anda yang berada di Seremban atau sekitarnya untuk menghubungi kami bagi keterangan lanjut.

Segala teknik dan tips akan kami kongsikan dan yang paling penting saya memerlukan tenaga muda (Gen Y). Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Jadilah yang terawal untuk menyertai kami.

Sila hubungi saya untuk keterangan Lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
Posted in berita, info, Kerjaya | Tagged , , , , | Leave a comment

Jom sertai kami.

Assalamualaikum..
Sempat lagi membuat artikal untuk hari ini sementara menunggu penerbangan ke Kuala Terengganu untuk menjadi speaker jemputan Great Eastern Takaful di sana.

Hari ini saya ingin mempelawa anak anak muda di luar sana untuk bersama sama saya di bawah kumpulan An Nur The Great Agency memajukan diri sebagai  perunding kewangan islam di Great Eastern Takaful.

Hari ini kumpulan kami terdiri daripada golongan anak muda yang berdaya saing untuk memajukan diri, agama, bangsa dan negara.

image

Hubungi mereka untuk keterangan lanjut.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in info, Kerjaya, motivasi diri | Tagged , , , , | Leave a comment

Selamat Hari Raya Aidil adha 2014

Assalamualaikum.
Di kesempatan ini saya mewakili keluarga kerja An Nur The Great Agency ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya aidil adha kepada anda semua terutama pelanggan pelanggan yang memberikan kepercayaan kepada kami semua.

image

Tanpa anda semua siapalah kami semua.
Majulah takaful untuk kita semua.

Pada yang mahukan perkhidmatan kami anda bolehlah menghubungi rakan niaga kami yang berada di kawasan anda.

Hubungi beliau untuk keterangan lanjut.

Rosazaman Sarifdin
AGENCY MANAGER
GREAT EASTERN TAKAFUL
0192699436

Posted in info, Kerjaya, Mutiata-Mutiara kata, Video | Tagged , | Leave a comment

Tboss Terengganu 10 Okt 2014

Assalamualaikum..
Alhamdulillah bersyukur kehadrat ilahi.  Kali ini di beri kepercayaan oleh pihak syarikat untuk berkongsi kisah perjalanan saya di Great Eastern Takaful di Kuala terengganu.

image

Pastikan kita bertemu saya di sana.

Hubungi saya untuk mendapatkan tiket

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
images
award
Posted in Kerjaya, motivasi diri, Talk Kerjaya | Tagged , , | Leave a comment