Kelemahan Great Eastern Takaful

Assalamualaikum

Satu kisah yang ingin dikongsikan.. Tapi macam biasa nak share cerita ni minta izinla yer

Semalam saya di hubungi oleh seorang sahabat dari kelantan dan dari Syarikat Takaful lain (PRU13, bukan nama sebenar). Begini lebih kurang perbualan saya.

Sahabat:

Man kat tempat aku sekarang ramai betul orang bertukar dan ambil Great Eastern Takaful (GET)

Saya:

Bagusla kalau mcm tu

Sahabat:

Aku nak tanya apakah kelemahan medical card GET ni, Sebab ada seorang cikgu dah ambik dengan GET, dia minta aku bagitahu apakah kelemahan GET dan kenapa dia perlu ambil PRU13.

Saya:

1- Kelemahannya adalah Had tahunan untuk masuk ICU dan ward biasa cuma 180 hari sahaja setahun.
2- Had tahunan dan tahunan dia untuk bilik paling rendah 100 sehari cuma RM60,000 dan RM600,000 setahun
3- Rawatan sebelum kemasukan hospital 60 hari sahaja dan rawatan selepas kemasukan hospital cuma 90 hari sahaja.
4- Tiada cash bonus kalau sihat tetapi dia naikkan had tahunan 10% setiap 3 tahun kalau sihat. Tu pun 5 kali kenaikan sahaja.
5- Co Takaful minimum kena bayar 10% dan maksimum RM500
6- Saipa ambik medical card ni dapat PA percuma(Personal Accident) tapi tak banyakla RM10,000-RM15,000 jer tengok bilik.

cukup tak beb ke nak lagi?

Sahabat:

Gilerlah. NI bukan kelemahan beb, Patutla ramai orang ambik dengan GET. Tak jadila aku nak pancung cikgu tu macam ni. Buat malukan aku jer nanti.

Saya:

Takper sekurangnya ku ada maklumat sebelum nak berjumpa. jangan main tibai jer.

table medical cardkesimpulannya…

Kelemahan itu kadang-kadang menjadi kekuatan. Cara terbaik toksahla nak pancung memancung ni… Amalan yang tak bagus tu.

Untuk keterangan lanjut berkenaan Medical card Great Eastern Takaful anda bolehlah menghubungi saya.

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
Advertisements
This entry was posted in apa itu takaful, info, Medical Card and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s