Had RM20,000 adakah cukup?

Assalamualikum..
Sedikit perkongsian yang ingin saya kongsikan dengan anda..
Beberapa hari lepas saya ada ke salah sebuah sekolah di area Bandar Baru Uda untuk bertemu dengan Guru besarnya (wanita).

Antara soalan soalan yang menarik..
Guru Besar: Cikgu -cikgu ada insuran Cuepacs lagi murah jika nak dibandingkan insuran lain.
Jawapan saya: Betul cikgu tetapi RM20,000 cukup ker untuk kos rawatan sekarang?
Guru Besar: Cukupla tu nak banyak macam mana lagi..
Jawapan saya: Cikgu katakan kos rawatan cikgu RM40,000 cikgu terpaksa keluar duit poket cikgu..
Guru Besar: Tu kata orang insuran
Jawapan Saya: Ni contoh cikgu

Guru Besar: Janganla pikir mcm tu…
Jawapan Saya: macam mana taknya cikgu. Kita kena pikir sebab nisbah orang yang kena kenser 4:1 satu angka yang menakutkan cikgu..

Dipendekkan cerita.. Guru Besar tu tak bagi masuk sekolah dia untuk buat talk.. Dia kata untuk dia mahal kalau nak buat sebab dah berusia 58 tahun. Takaful ni untuk yang muda2 sahaja..

Malang nasib cikgu-cikgu kat sana

Salam..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436

buatkan saya quotation

This entry was posted in info and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Had RM20,000 adakah cukup?

  1. nik says:

    Tu leer sikap org melayu kite, tak nak tolong usahawan melayu muslim, tak macam bangsa lain.

  2. zu says:

    saya pun terima nasib yang sama….tapi pasal plan tabungan haji…awal awal lagi di tolak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s