penyakit kritikal peringkat awal

Assalamualaikum pembaca semua..

Tahniah kepada anda semua yang ada kesedaran tentang pentingnya pelindungan Takaful dan telah memiliki perlindungan Takaful. Tak kiralah daripada syarikat mana pun. Tahniah kepada anda sekali lagi.

Di coretan kali ini saya ingin kongsikan kepada anda betapa pentingnya pelindungan penyakit kritikal. Tidak salah rasanya jika saya katakan penyakit zaman sekarang ini bermula daripada apa yang kita makan, bukannya dari keturunan.

Tahukah anda sayur-sayuran yang kita makan terlalu banyak sangat bahan kimia. Semburan racun yang di sembur pada sayuran akan hilang dalam masa 7 hari, Malangnya pengusaha sayur-sayuran mengambil hasil tuaian tidak sampai 2 hari  bagi mengelakkan mereka kerugian. Akibatnya kita yang tanggung.. Nasihatnya.. belilah sayuran yang di makan ulat kerana sayuran itu tidak beracun.. Yang sempurna, ulat pun taknak makan.. Tu yang biasa kita pilih..

sumber:  Norhashim, Pemilik Firtigasihijau Pewaris Bumi Hijau, Sijangkang, Klang.

Tahniah kepada anda jika ada kesedaran ini dengan mengambil pelindungan penyakit kritikal.. Tak kiralah berapa banyak penyakit kritilal yang di lindungi 20 ker, 36 ker mahupun 40 jenis penyakit kritikal sekalipun.

Tahukah anda??

Pelindungan untuk penyakit kritikal di bayar pada waktu bila (tahap1, 2, 3 atau 4)? Ramai pemegang certificate tidak tahu hal ini.  INI SANGAT-SANGAT penting. Kebiasaannya pemegang certificate akan melenting jika tak dapat di lindungi. Agent selalunya tidak menceritakan perkara ini kepada  anda.

p/s:Tolong tanyakan kepada agent anda…

Tahukah anda??

Malangnya.. selagi penyakit anda belum berada pada tahap 4 anda tidak dilindungi. Bagaimana jika penyakit anda berada di tahap 1, 2 atau 3?? apa akan jadi dengan nasib anda??

Contoh: Jika sebelah buah pinggang anda gagal berfungsi anda perlu tunggu sehingga sebelah lagi gagal berfungsi dan dialisis dilakukan barulah manfaat penyakit kritikal ini anda dapat.. menyakitkan hati bukan..

p/s:Tolong tanyakan kepada agent anda…

Mahukah anda??

Jika anda dapat di lindungi untuk penyakit kritikal pada tahap awal? Dilindungi untuk tahap 1, 2 atau 3..

Penyelesaiannya…

Dapatkan sekarang… Hanya Great Eastern Takaful Sdn Bhd sahaja  yang menawarkannya. Plan yang pertama di Malaysia, Pembayaran Penyakit Kritikal  Peringkat Awal di Malaysia..

Hubungi saya segera

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
 
buatkan saya quotation
This entry was posted in berita, info and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to penyakit kritikal peringkat awal

  1. mus says:

    salam, mohon share gambar. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s