RM100 sebulan?? semua ini anda punya

Assalamualaikum..

Khas untuk mereka yang telah memiliki kad perubatan.. (medical card) saya tawarkan tambahan untuk anda..

usah bimbang… kepada yang takder kad perubatan pun boleh gak..

antaranya:-

  • Gaji bulanan RM2000 jika lumpuh/cacat kekal
  • Perbelanjaan untuk penyakit kritikal PERINGKAT AWAL RM20,000
  • dan macam2 lagi…

Dapatkan saya maklumat lanjut

Rosazaman Sarifdin

Takaful GE

0192699436

Advertisements
This entry was posted in info and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to RM100 sebulan?? semua ini anda punya

  1. mujahid says:

    Dengan hanya RM100 setiap bulan, saya boleh dapat semua kelebihan ini? wah, menarik!

  2. ramli says:

    betul ker semua dapat macam tipu je????

  3. hamzah says:

    mmg dapat sumer ni. sy dah pernah dengar. boleh dapat sbb xder medical card. sumer kena kuwa duit sendiri dulu lepas tu baru claim. kalau ada medical mmg xleh dapat sbb medical card tu yg mahal. betulkan sy kalau sy salah encik razman..

    • ros azaman says:

      yap en hamzah,plan ni saya create untuk mereka yang dah ada medical kad. tapi jangan risau yang takder mdcl kad pun boleh ambil plan ni. cuma kn tambah dalam 60 jika mahukan semua manfaat (ikut umur n kelas pekerjaan)

  4. roslan says:

    umur 38 kerja guru. berapa primium yg perlu dibayar untuk mendapatakn medical card dan perlindungan lain. ( semua kelebihan saya dapat

  5. ros azaman says:

    Salam en Roslan, untuk dapatkan semua manfaat yang ada beserta medical card ( Bilik berharga RM150) cuma RM200 sebulan
    manfaat bilik sila rujuk
    https://takafulge.wordpress.com/2011/05/17/dapatkan-kad-perubatan-anda-sekarang/

  6. adlina abd rahim says:

    boleh emelkan maklumat pelan takaful ge dan apa perbezaan di antara takaful ge dgn prubsn takaful.
    thanks

  7. ros azaman says:

    Salam Adlina
    “boleh emelkan maklumat pelan takaful ge dan apa perbezaan di antara takaful ge dgn prubsn takaful.
    thanks”

    Maklumat plan GE
    sila refer
    https://takafulge.wordpress.com/2011/03/19/semua-anda-punya/
    ini ada contoh plan yang saya create untuk client.
    1-protect income (pencen ilat) manfaat yang dapat dipelolehi jika berlaku TPD disebabkan kemalangan. kita akan mendapat pampasan sehingga kita berusia 70 tahun. untuk manfaat ini anda boleh cover max 500,000x 10%=RM50,000 setahun

    2- khairat kematian RM2000 secara percuma. manfaat ini anda akan dapat secara automatik jika anda mengambil plan takaful GE. ini bukanlah Rider

    3- elaun hospital. elaun hospital sehari max yang anda boleh mohon adalah RM500 sehari. tetapi kelulusan bergantung pada pekerjaan anda.. manfaat ini anda boleh nikmati sehingga 500hari (120 hari setahun).. jika client masuk hospital (ICU) manfaat ini akan di gandakan.

    4-penyakit peringkat awal (satu2nya syarikat takaful yang ada manfaat ini).. manfaat ini anda boleh nikmati apabila penyakit kritikal anda berada serendah tahap 10%.(tahap 1 dan 2)

    5- penyakit peringkat akhir. semua syarikat takaful ada manfaat ini. yang mana manfaat ini dapat dinikmati apabila penyakit berada pada tahap 3-4. keistimewaan manfaat ini di takaful GE ianya di cover sehingga anda berusia 99 tahun.

    6- kemalangan (conprenensif) manfaat ini akan meningkat sebangak 5% setahun secara percuma sehingga 10 tahun. bermaksud (daripada contoh) pada tahun ke2 manfaat kemalangan RM21,000 dah tahun ke 10 manfaat ini RM30,000. selain daripada itu anda juka boleh claim untuk pesakit luar RM25/1000 ( dari contoh RM25/20,000)=RM500 selain tu manfaat MC juga anda akan peroleh RM150 (MC seminggu)

    7- carumam percuma sehingga anda berusia 99 tahun (semua syarikat ada)

    8- simpanan (simpanan bergantung pada kelas pekerjaan dan usia anda) contoh yang saya berikan untuk pekerja kelas 1 umur 20 tahun.

    9-Tabarru (sum assured)

    perbezaan di sini apa yang saya tahu adalah penyakit peringkt awak dan protect income..

    plan yang saya berikan ini tidak termasuk dengan kad perubatan pakar.

    ini adalah perbezaan kad
    https://takafulge.wordpress.com/2011/05/17/dapatkan-kad-perubatan-anda-sekarang/

    GE
    1- had tahunan RM60,000 -200,000
    2- had seumur hidup RM480,000- 1.6juta
    3- room and bord 180 hari
    4 -icu 180 hari
    5- PA percuma RM10,000-20,000
    6- Car Asst Program (towing percuma 60km)
    7-Peningkatan dalam had tahunan 10% setiap 3 tahun (tanpa claim)
    8- Co takaful (perkongsian bil) min 10% max RM500
    9-Pesakit luar RM2,000-4,000
    10- elaun hospital kerajaan RM50 sehari (max 120 hari)

    PRU
    1- had tahunan RM50,000 -180,000
    2- had seumur hidup RM500,000- 1.5juta
    3- room and bord 120 hari
    4 -icu 30 hari
    5- PA percuma RM-
    6- Car Asst Program (-)
    7-Cash reward (tanpa claim) setiap tahun ikut harga bilik
    8- Co takaful (perkongsian bil) min 10% RM300 max RM1,000
    9-Pesakit luar RM2,000-4,000
    10- elaun hospital kerajaan ( -)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s