Anda bekerja sendiri? Manfaat kemalangan penting untuk anda. Kenapa?

Assalmualaikum semua.

Hari ni terlintas untuk berkongsi tentang manfaat kemalangan. Bagi saya ianya penting untuk semua orang, namun ia lebih penting bagi yang bekerja sendiri. Contohnya pekerja yang komisyen base seperti agen penapis air, salesman kereta, agen takaful, agen MLM, dan sebagainya..  kerana apa?

Apabila anda terpaksa cuti kerana kemalangan, pastinya pendapatan anda akan berkurangan atau mungkin tiada langsung berikutan rutin harian anda tidak dapat dilakukan. Dengan erti kata lain anda tidak dapat keluar bekerja seperti hari-hari biasa ketika anda sihat.


Merujuk kepada keratan akhbar metro di atas, dalam masa 2 minggu sahaja sebanyak 18,484 (sehari 1321) kes kemalangan yang direkodkan. Ini tidak termasuk kes yang tidak dilaporkan. Sudah pasti bilangannya lebih tinggi bukan?

Semua sedia maklum penunggang motosikal adalah pengguna jalan raya yang berisiko tinggi. Sering menjadi mangsa kemalangan. Namun kerana tiada pilihan ramai di antara kita yang menunggang motosikal untuk keluar bekerja.

Oleh itu saya sangat menyarankan kepada anda untuk memiliki manfaat kemalangan pada sijil takaful anda. Perkara ini sangat penting oleh sebab itu saya juga mengambilnya.


Ini merupakan contoh tuntutan yang saya lakukan akibat tidak dapat bekerja selama 3 bulan (12 minggu).   Saya terlibat dengan kemalangan motosikal dan mengakibatkan kecederaan dan tangan kiri saya patah.

Sekiranya saya bekerja makan gaji pastinya bukan satu masalah besar kerana saya tetap di bayar gaji dalam keadaan MC. Namun bagaimana pula jika bekerja sendiri? Siapa yang akan bayar gaji saya? Kerana itulah mengapa pentingya memiliki manfaat kemalangan ini.

Jadi apa tunggu lagi. Hubungi saya segera.

razman

buatkan saya quotation

This entry was posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s