Perunding dengn cerita-cerita seramnya

Sy pernah mendengar ada yg mengatakan kami perunding takaful suka ugut dengan cerita2 musibah..seolah mendoakan pulak tuk musibah tu datang semata mata nk ajak join takaful..
🤔🤔🤔

Maaf ye..kami sebagai perunding takaful tidak sekali-kali memaksa. Keputusan di tangan anda. Musibah tersebut adalah hakikat yg berlaku di sekelliling kita. Ia datang tanpa diduga..tiada signal. Pernah dengarkan kemalangan yg berlaku disebabkan pengguna jln raya lain yg biadap sedang kita memandu sudah cukup berhemat ketika itu? 
Renungkan…
🤔🤔Berapa ramai di luar sana yg mengharapkan syarikat takaful menerima permohonan mereka sejurus di diagnosis penyakit tertentu yg memerlukan rawatan yg pantas dan belanja yg banyak?
🤔🤔Berapa ramai ibu tunggal & anak2 yatim dpt menjalani kehidupan yg lebih baik setelah ketiadaan suami hanya kerana hadiah (pampasan) yg diterima hasil dr ingatan dan kasih sayang suami yg menyumbang di takaful semasa hayatnya?
🤔🤔Berapa ramai pasangan/ibu bapa yg bersyukur kerana dapat menunaikan badal haji dan menyelesaikan hutang piutang si mati yg telah pergi tanpa menggunakan simpanan mereka hanya kerana si mati adalah ahli takaful semasa hayatnya.
Inilah tugas kami….memberi kesedaran tuk ummah untuk bertakaful…manfaatnya pasti kembali kepada anda/waris anda!
Nota kaki perunding Takaful

————-❣————-

>>> pampasan yg diterima waris adalah hibah (hadiah) yg mana ia terus diperolehi tanpa perlu menunggu proses spt faraid dan wasiat<<<

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

Great Eastern Takaful Berhad

0192699436Perunding Takaful Keluarga Anda


#annurthegreatagency
#quotationpercuma

http://www.razmanget.com/i-free-quotation/

This entry was posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s