Kisah Seorang pemuda 26 tahun.

Assalamualaikum..

Mungkin perkara yang saya ingin kongsikan ini untuk bangsa kita kurang memandang ianya sesuatu perkara keutamaan.

Al Kisah…

Seorang Pemuda berusia 26 tahun bertemu dengan orang tua kawan perempuannya dan ingin menyatakan hasrat untuk memperisterikan anaknya. (saya pendekkan ceritanya)

Pemuda 26 tahun: pakcik,makcik saya ingin minta izin untuk memperisterikan anak pakcik dan makcik. Jika pakcik dan makcik izinkan saya ingin meminta kedua ibu bapa saya datang menghantar cincin mengikut adat.

 Pakcik&makcik: Sebelum tu boleh kami tahu, anak ni kerja apa?, Apa yang anak boleh berikan untuk anak perempuan kami?

Pemuda 26 tahun: Saya kerja di syarikat telekomunikasi pakcik sebagai executive sales disana. In sya Allah saya akan menyangi anak pakcik seperti mana pakcik dan makcik menyanginya.

Pakcik&makcik: Anak dah ada ambil mana-mana plan takaful?

Pemuda 26 tahun: Ada pakcik. kereta saya saya ambil dengan Takaful Malaysia.

Pakcik&makcik: Maksud kami, plan takaful kad perubatan, simpanan dan perlindungan.

Pemuda 26 tahun: Yang tu tiada pakcik

Pakcik&makcik: Bagaimana anak boleh kata nak menyayangi anak kami seperti kami, sedangkan diri anak sendiri pun anak tak sayang. Nak Ambil bisness kad ini, Lepas kamu jumpa dia baru jumpa kami balik. Saya akan tanya dengan  dia nanti.

bisnesskad

Pemuda 26 tahun: Terima kasih pakcik.

Nota Razmanget: Ada orang yang tak ambik port tentang takaful ini. Tetapi tak semua oang ya..

Hubungi saya untuk keterangan lanjut

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
0192699436
buatkan saya quotation
cropped-award4.jpg
Advertisements
This entry was posted in berita, Hadiah Misteri, info, pentingnya Takaful and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s