Pentingnya Pastikan takaful anda “inforce” Lebih-lebih lagi  jika pernah guna manfaat tersebut

Assalamulaikum….

Tersebutla kisah…. satu cerita….yang menyesal dulu pendapatan menyesal kemudian tiada berguna…. (Baca dalam nada bersyair) saja jer…

Ni nak share sikit, semoga menjadi pengajaran kepada semua. Memang ni yang di praktikkan oleh semua takaful operator di Malaysia.

Sahabat ni dah bagus dah ambik takful untuk anak beliau, bukan tu sahaja malah dalam masa setahun sahaja dah pernah gunakan manfaat tersebut lebih 3 kali semuanya di cover oleh Great Eastern Takaful Berhad.

Walaupun dah guna 3 kali sahabat ni kata nk stop sebab wife dia punya tempat kerja baru ada cover perubatan untuk anak beliau. Puasla saya pujuk sebab sayang kalau di stop manfaat yang dah di cover sebelum ni akan ada pengecualian. Tapi sahabat kita ni berkeras nak stop juga.. Takperla tu hak diakan…

Nak di jadikan cerita wife dia tak kerja lama kat situ dan bertukar kerja lain. Malangnya syarikat baru pula takder cover perubatan untuk anak dan cover hanya untuk staf.

Apa lagi call saya balik sebab nak sambung semula takaful beliau. Sebab tahu anak sering masuk hospital.. Saya tolong boleh apa2 keputusan bergantung pada Great Eastern Takaful Berhad..


Alhamdulillah permohonan untuk menghidupkan balik polisi di terima oleh Great Eastern Takaful Berhad tapi bersyarat. Den dah koba ekow doge……

So kawan kawan renungkanla…..

Rosazaman Sarifdin

Group Manager

019-2699436

Advertisements
This entry was posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful, tuntutan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s