Rakyat Malaysia cerewet memilih insuran

Assalamualaikum..
Siapa yang tidak bersetuju dengan tajuk ini…angkat tangan.. daripada pengalaman saya ramai peminta quotation yang meminta quotation lebih dari sekali dengan saya. Dengan jangka masa yang berbeza. Mungkin nak survey. Masalah nya punyala lama nak buat survey tapi masih tiada sebarang keputusan..

image

Pernah terjadi pada saya seseorang tu meminta quotation pada bulan 6 2012.. dan saya berjumpa dengan beliau selang beberapa hari menceritakan kelebihan produk get. Tetapi beliau berkata masih nak survey. Sekali lagi pada bulan 3 2013 beliau meminta quotation  dan saya membuat quotation seperti yang di minta dan berjumpa dengan beliau. Pada ketika itu beliau tidak mengambil untuk dirinya tetapi mengambil untuk anaknya..
Selang 2 bulan beliau disahkan ada 3.salur jantungnya hampir tersumbat. Dan pembedahan segera memasukkan injap dilakukan. Nasib baik syarikatnya ada cover.
Selepas tu beliau baru nak mohon dengan get.. saya kata mohon boleh lulus atau tidak bukan kuasa saya. Malangnya permohonannya ditolak…

Kesimpulannya di sini… janganlah bertangguh  dan nak buat survey lama sangat untuk buat keputusan.. ramai yang beri alasan nak buat survey biasanya tak nak ambik pun…

Renungkanlah….

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
award
This entry was posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card, pentingnya Takaful and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s