Buangkan Sikap Suka Bertangguh Anda..

Assalamualaikum semua..

Seperti biasa anda boleh share pengalaman ini, mudah mudahan ianya menjadi pengajaran untuk semua.. tapi ada baiknya beritahu saya dahulu.. Lebih-lebih lagi jika anda copy n paste letak di blog anda..

Harini saya baru dapat perkhabaran sedih daripada bakal Client saya. Kenapa saya kata bakal client adalah di sebabkan saya telah berjumpa dengan beliau pada 5 januari 2014 lepas. Saya telah memberikan penerangan tentang Plan daripada Great Eastern Takaful kepada beliau. Alhamdulillah beliau bersetuju dengan plan tersebut dan telah melengkapkan borang permohonan. Cuma dokumen yang masih belum lengkap adalah salinan kad pengenalan. (ini kerana syarat 2014 semua permohonan takaful mesti disertakan dengan salinan kad pengenalan)

Oleh disebabkan tiada kedai fotostat yang berdekatan beliau ingin membuat penghantaran melalui email saya. Jadi saya pun oklah. Tunggu punya tunggu dan follow up (standart saya 3 kali jer) masih tiada email diterima.  Jadi saya beranggapan beliau tidak berminat untuk meneruskan plan tersebut.

Tup tup  hari ni  dia kata dah email. Saya pun oklah. Bakal Client ni rasa menyesal sebab tak setelkan awal. Mana taknya beliau terlibat dengan kemalangan langar lari dan mengakibatkan kakinya patah. Bila dah tahu macam itu saya tangguhkan dahulu gambar contoh sumber googlepermohonan beliau sehingga beliau pulih.

Bagi saya pekara sebegini sudah biasa untuk bangsa saya. kadang-kadang tu rasa sedih juga. Bila kita kata nanti kata kita ni nak duit mereka.. Itulah nasib agent takaful..

Nota RazmanGet: Buangkanlah sikap suka bertangguh kerana musibah datang tak kira waktu.. Menyesal kemudiah hari tiada berguna.. keluar air mata darah dah tak guna..

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
buatkan saya quotation
Advertisements
This entry was posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card, pentingnya Takaful and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s