Great Eastern Takaful catat pertumbuhan yang memberansangkan

Assalamualaikum

Baru-baru ni saya di sapa oleh agent dari Takaful M, kebetulan saya tidak memakai baju yang berlogo Great Eastern Takaful seperti biasa.

Sebabkan saya juga agent so saya paham sangat perasaan bila orang jual mahal, so saya degarkanla apa yang ingin di kongsikan..

Lebih kurang begini perbualan kami.

Agent M: Salam bang, maaf ganggu saya Rizal dari M Takaful nak buat survey hari ni. Boleh saya tahu, abang sekarang sudah memiliki medical card?

Saya: Saya dah ada.

Aget M: Personal atau Syarikat punya bang.

Saya: Personal

Agent M: Bagus bang. Jika abang tak keberatan, boleh saya tahu medical card dari syarikat mana bang.

Saya: Great Eastern

Agent M: Maaf yer bang, kita sebagai orang islam sepatutnya memilih takaful, dan untuk pengetahuan abang Great Eastern tu konvensional. Dia tak sama macam M yang berlandaskan syariah.

Saya: Yer ker ke cik (buat buat blur).

Agent M: Jika kita ambil insuran hukumnya haram kita bagi pampasan tersebut kepada waris kita. Terus dia keluakan keratan akhbar ini

wang-pampasan-insurans-haram-dipusakaiSaya: Saya pernah dengar juga cik. Cik dah lama ker jadi agent M.

Agent M: Saya dah 4 tahun..

Saya: Terima kasih cik. Nanti saya call agent saya.. Terima kasih cik atas maklumat tadi.

Kesimpulan yang saya buat:

1. Kalau betul agent ni dah 4 tahun ternyata agent M ni seperti katak bawah tempurung. Great Eastern dah dapat lesen takaful dan nak masuk 3 tahun.

2. Mungkin agent M ni cuba nak tipu. lepastu salah orang.

3. Mungkin juga agent M ni baru.. so dia punya jer bagus yang lain semua haram… haha

Sekadar perkongsian ni paper hari ni

get 2 GEtBerhujahlah dengan Fakta bukan Auta

Untuk keterangan lanjut tentang Great Eastern Takaful sila hubungi saya

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
Great Eastern Takaful
019-2699436
images
Advertisements
This entry was posted in berita, info, Medical Card and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s