Harga Emas naik lagi…

Assalamualaikum..

Terhangat di pasaran sekarang orang kita berlumba-lumba bermain emas. Ada untung besar katanya jika kita simpan emas.

Jika kita terlibat dengan urusniaga tersebut pastilah kita mahukan harganya melambung naik bukan.

Tanpa kita sedari sebenarnya pada masa yang sama kos rawatan juga turut meningkat. Bagaimana kita nak bendung perkara ini?  Saya tahu ramai yang sedar perkara ini cuma mungkin belum kena pada batang hidung sendiri. So tak ambik port sahaja.

Berikut adalah  artikal yang di sunting daripada berita harian.

Dah 10 tahun tak semak tu dan jangkaan naik shingga 14%… waw

Bagi mereka yang sudah memiliki kad perubatan pakar (medical card) pastikan jumlah had tahunan anda cukup untuk menampung kos perubatan anda.

Contohlah sekarang anda berumur 35 tahun. mengambil kad perubatan yang cover setahun RM50,000 Mungkin pada masa ini mencukupui bagaimana jika 10 atau 15 tahun akan datang. adakah nilai tersebut masih mencukupi mengikut peredaran masa? Atau pada usia anda 50 tahun anda kena tambah lagi satu kad perubatan pakar (medical card). Persoalannya adakah harganya serendah semasa usia anda 35 tahun? Pastinya jauh lebih mahal bukan.

Alangkah bijaknya jika kita memiliki kad perubatan pakar yang mengikut peredaran zaman yang mana ada kenaikan pada had tahunan sebanyak 10% setiap 3 tahun (jika tiada tuntutan).

Inilah kehebatan kad perubatan (medical card) dari Great Eastern Takaful. yang selari dengan inflasi dan mengikut zaman.

Untuk mendapatkan kad perubatan pakar dari Great Eastern Takaful ini? Anda bolehlah menghubungi saya untuk temujanji. atau email kepada takafulge@gmail.com

Rosazaman Sarifdin

019-2699436

This entry was posted in apa itu takaful, berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s