janganla sombong sangat.. dengar dan fahami apa kepenting takaful ini..

Assalamualaikum semua..

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda satu kisah benar yang baru  sangat berlaku baru-baru ini.. Mungkin boleh di jadikan ikhtibar atau tauladan.

Ini daripada pengalaman sendiri yang masih sangat terasa kehangatannya.. Saya percaya bdang ini bukan mudah, Jika anda berada lama dalam bidang ini anda akan lalui perkara yang sama saya lalui, di ketawaka, di perlekehkan, di gelakkan, di kutuk, dan sebagainya. Semua itu saya anggap sebagai batu-bata yang akan saya gunakan untuk membina istana..

Saya masih teringat satu pengalaman saya tahun lepas 2011 apabila ingin berkongsi dengan rakan sekampung melalui lawan sosial (facebook), Baru sahaja memberi salam terus dia menjawap

kalau kau nak tegur aku sebab nak cerita pasal insuran aku mintak maaf, jangan sampai aku blok ko

Nauzubillah. Saya hanya ingin berkongsi, tak sempat pun nak berkata apa2. Daripada maklumat yang saya perolehi rakan ini tidak bekerja, hanya menjaga 2 orang anaknya dan hanya suaminya sahaja yang bekerja maklumlah mungkin sudah agak selesa saya rasa, (ni sebab suaminya memandu toyota wish, kurang2 gaji saya rasa 5k sebulan). Mungkin sebab itu juga dia rasa tidak perlunya takaful ini.

Pada bulan 5/2012 saya terlihat pada wallnya (facebook) ramai yang mengucapkan takziah di atas pemergian suaminya yang meninggal lemas ketika memancing.

Saya rasa bersalah pada diri sendiri sebab tidak dapat berkongsi tentang pentingnya takaful ini.

Marilah kita sama2 sedekahkan Al Fatihah kepada Arwah…

Kepada sesiapa yang nak sambung bayar kereta arwah bolehlah mengubungi saya Razman 019-2699436. Buat masa ini kereta tiada tunggakan, Isteri sudah tak mampu untuk teruskan pembayaran.

Salam Takziah dari saya

This entry was posted in info, Malang tak berbau and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to janganla sombong sangat.. dengar dan fahami apa kepenting takaful ini..

  1. zainal abas says:

    Salam takziah sy nk bg isteri guna keta ini klu blh diguna utk sambung byr dgn harga yg berpatutan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s