Cerita Dongeng Untuk Kita…

KISAH ANGKASAWAN

Hari ni nk share sikit kisah 3 orang angkasawan yang ingin menjalankan ujian ujikaji di angkasa, bagaimana An Nur Agency bergerak pantas melebArkan perniagaannya di seluruh Malaysia. Mereka mewakali devision A yang di terajui oleh Roselanyus (bukan nama sebenar) , devison B Nurul Ain (bukan nama sebenar) dan devision C Nazri (bukan nama sebenar).

Masa yang di tunggu 1 Jan 2016 mereka bertiga berlepas. Sebelum berlepas tersengeh sengeh masing maklumla sebab terpilih untuk devision masing masing.

Senang citer pelancaran roket berlaku dengan jayanya.. Dan di pendekkan cerita dah sampai kat angkasa masing masing mula nk buat uji kaji.. Mengeluarkan pen dan buku untuk mencatatkan rekod ujikaji.. Malangnya tiada sebarang catatan dapat di buat sebab pen tak keluar dakwat. Sebab masalah graviti. Hampeh buang masa sahaja, terpaksa balik bumi semula gini. Setelkan masalah pen ni.

Sampai kat bumi angkasawan terus ke makmal berbincang dengan profesor masing2

Devision A
Profesor Aizuddin (bukan nama sebenar) memecah otak memikirkan cara terbaik untuk menyelesaikan permasalahan ini. Dengan cara yang terbaik, cepat, jimat dan pantas.. Yang paling penting kos yang terendah.

Devision B
Profesor Kamalia (bukan nama sebenar) turut memecah otak memikirkan cara terbaik, dengan ujian demi ujian, akhirnya beliau berjaya mencipta pen angkasawan. Beliau sanggup berbelanja lebih untuk pen ini asalkan masalah ini dapat diselesaiakan

angkasa

Devision C
Profesor Saiful Adlan (bukan nama sebenar) surender tak sanggup nak teruskan misi ini lagi. Baginya masalah ini terlalu sukar untukdi selesaikan.

1 september 2016 misi kali kedua tetapi kali ini hanya 2 angkasawan ini berlepas lagi..

Sampai di angkasa, angkasawan devision B memulakan ujiannya dengan pen angkasawannya yang canggih. Waw…

Angkasawan devision A juga ingin membuat ujiannya. Tapi beliau tak mengeluarkan pen, kali ini beliau hanya membawa pensel.. Hehehehe, beliau dapat menulis juga walau tidak menggunakan pen..

Sampai di bumi, kedua dua angkasawan membuat pebentangan ujiannya kepada CEO Zulkifli Idris (bukan nama sebenar) untuk misi ini. CEO berharap dengan misi ini An Nur The Great Agency berjaya mencapai 2MDA dan 100+ Agency.

Apa yang kita boleh pelajari dari cerita ini?

Untuk berjaya jangan fokus pada masalah tapi fokus kepada penyelesaiannya.

This entry was posted in berita and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s