Akaun Simpanan Haji/Umrah Takaful Great Eastern

Assalamualaikum Pengikut setia blog saya..

Hari ini saya ingin berkongsikan dengan anda tentang KENAPAKAH anda perlu memiliki Akaun Simpanan Haji/Umrah dari Great Eastern Takaful Sdn Bhd.

TAHUKAH ANDA?:

1. Untuk membuka Akaun Tabung Haji anda perlu bermula dengan RM250.

2. Anda tidak akan dimasukkan di dalam senarai menunggu secara automatik walaupun anda telah memiliki akaun Tabung Haji. Untuk dimasukkan di dalam senarai menunggu, anda haruslah memiliki simpanan sebanyak RM 1,300 (di bekekukan) di dalam akaun Tabung Haji.

3. Badal haji hanya dilakukan jika penyimpan akaun Tabung Haji mengisi borang tambahan.

4. Walaupun simpanan sudah mencukupi anda tetap tidak layak untuk pergi (haji) jika belum tiba gilaran  anda. Jika anda telah ada RM 1,300 (SEKARANG 4/11/2011) dan di daftarkan didalam senarai menunggu Tabung Haji, jangkaan anda akan pergi  adalah pada tahun 2030.

Fakta yang perlu anda tahu. Belanjawan pada tahun ini 2011, sesiapa yang ada duit KWSP boleh di  keluarkan untuk tujuan menunaikan haji (RM 1,300). Ada 9 juta orang bumiputra di Malaysia yang ada KWSP ini.

BAYANGKAN setiap hari ada 100,000 orang yang buat pemindahan ke tabung haji dalam masa 10 hari sahaja jangkaan untuk menunaikan haji jika di daftar pada hari berikutnya mungkin pada 2050. Anda di mana pada maktu itu? Renungkan…

PENYELESAIANNYA:

1. Anda boleh membuka Akuan Simpanan Haji/Umrah di Great Eastern Takaful serendah RM 100. dan bulanan RM 50

2. Tak perlu risau tentang RM 1,300 (pendaftaran menunggu giliran). Walau pun anda belum ada anda juga boleh memiliki Akaun Simpanan Haji/Umrah di Great Eastern Takaful Sdn Bhd.

3. Manfaat Badal haji RM 3,000, Khairat kematian RM 2,000 dan manfaat kematian minumum RM 10,000 diberikan secara percuma jika anda membuka Akaun Simpanan Haji/Umrah di Great Eastern Takaful Sdn Bhd.

4. Anda tidak perlu risau tentang rukun Islam ke 5 kerana anda akan Di HAJIKAN..

Untuk keterangan lanjut bagaimana untuk membuka Akaun Simpanan Haji/Umrah ini?

Hubungi saya

Rosazaman sarifdin

0132626876

This entry was posted in berita, info. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s