Perkongsian dari satu satunya Indian in AN NUR GROUP

Hi kawan kawan
Saya nevin sebastian ingin berkongsi pengalaman saya dalam industry takaful ini terutamanya kepada ejen- ejen baru mula ceburi perniagaan ini.

Nevin pada mulanya jadi ejen takaful pada tahun 2013 iaitu under salah satu agency india di kuala lumpur tetapi nevin tidak boleh maju disebabkan kurang product knowledge dan semangat yang diberi dari ex-agency. Terakhirnya nevin kena terminated pada tahun 2015. Semasa itu hanya satu client under nevin selama setahun jadi ejen.

Selepas itu nevin fikir tidak mahu lagi join dalam perniagaan takaful ini.

Tahun 2016 nevin disahkan penyakit cancer hidung dan beberapa kali nevin sudah buat operation. Masa itu nevin fikir takaful ini penting kepada setiap orang. Masa itu nevin terfikir balik nak jadi ejen takaful. Masa ini nevin sudah pindah ke johor dan kerja di spore sebagai pemandu bas.

Pada sesuatu hari nevin ke pejabat great eastern di johor dan jumpa pegawai berusan untuk ejen takaful. Dan nevin tanya kepada dia boleh ke saya jadi balik ejen takaful selepas dah kena terminated 2 tahun. Pegawai itu bagitahu boleh. Lepas itu nevin tanya boleh recommend agency terbaik di johor ini. Pegawai terus bagitahu agency terbaik dan terbesar ialah AN NUR AGENCY. Nevin diberi name card seorang IO iaitu cikgu sahar. Bermula hidup baru nevin dalam bidang takaful ini. Nevin terus jumpa cikgu dan daftar balik sebagai ejen takaful pada tahun 2017

Dari itu hari sampai sekarang dia la yang ajar nevin semua benda dalam takaful ini sampai nevin boleh continue jadi ejen sampai sekarang.

Kalau tanya nevin berapa income nevin sebulan buat takaful ini bukan banyak sangat dan bukan sikit sangat. Sebab nevin fokus customer di tempat kerja je.

Kalau tanya nevin susah ke nak buat takaful ini..jawapanya betol-betol senang.sebab nevin guna media social untuk promote plan takaful dengan syarat hari hari nevin akan post pasal takaful je. Kurang buka mulut minta minta join atau beli takaful. Nevin akan share plan,KEPENTINGAN takaful,berita berita musibah dan claim claim nevin pernah buat ataupun ejen lain punya claim.

Kalau tanya nevin bagaimana customer percaya dekat nevin jawapanya customer selalunya perhatikan nevin betol betol serious buat tafakul ini atau tidak dan bagaimana nevin response bila mereka ada questions pasal takaful tak kira mereka beli policy dengan nevin atau dengan ejen lain. contoh macam banyak nevin tolong buat claim untuk orang lain yang mana bukan client nevin. So dari situ mereka tahu nevin memang serious dan boleh bantu dalam takaful ini..expecially bila mereka timpa musibah.

Pengalaman saya boleh tolong anda disana untuk lebih maju lagi di masa depan.

TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN IKHLAS TUAN NEVIN

This entry was posted in motivasi diri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s