BERANI BERIMPIAN

Assalamualaikum

Berani berimpian??.. Inilah impian yang disematkan dalam diri semasa mula mula menyertai industri takaful ini (5 april 2011) sebahagian besarnya telah saya capai. Antaranya

1- Keluarga

Sebagai ketua keluarga, saya ingin memberikn yang terbaik untuk keluarga. Antara impian utama semasa menyertai takaful ini adalah ingin memastikan tumbesaran anak anak di depan mata. Alhamdulillah isteri saya telah berhenti kerja pada penghujung tahun ke 2 (feb 2013) saya di takaful. Kini beliau bersama sama saya mengembangkan industri ini. Kini waktu bersama anak lebih banyak berbanding dahulu.

2- Rumah

Bersyukur dengan rumah sebelum ini (2 bilik). Memandangkan saya mempunyai anak 5 orang. Impian untuk memiliki rumah yang lebih selesa untuk keluarga antara sasaran saya. Alhamdulillah impian ini tercapai pada tahun ke 3 (sain perjanjian jual beli pada mei 2014). Rumah siap pada sept 2016. Siap Renovate pada Mei 2017.

3-Kereta (Safety Car)

Ada yang kata asal kereta dah ok. Buat apa nak membazir. Setiap orang mempunyi pendapat yang berbeza. Memandangkan saya selalu memandu untuk jarak jauh (JB-KL) saya telah memilih Kereta Conti buatan Jerman. Yang ini saya peroleh setelah 4 tahun saya di dalam industri (june 2015)

4- Family Car

Cita cita ini saya sematkan dalam diri ingin memiliki family car selepas saya memasuki rumah baru. Selalu saya kongsikan impian ini bersama keluarga terutama anak anak supaya meransang saya untuk bekerja keras sentiasa. Alhamdulillah saya dapat mencapainya pada hari kelahiran saya yang ke 36 iaitu pada tahun 5, 4 bulan berada di dalam industri (ogos 2017)

Jangan takut berimpian, tetapi pastikan tindakan kita selari dengan apa yang kita impikan..

Selamat berimpian

Saya bukan sekadai mahu anda berimpian malah saya akan ajarkan kepada anda cara untuk mencapai impian tersebut.

Rosazaman Sarifdin

0192699436

Pengejar Impian..

This entry was posted in Kerjaya, motivasi diri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s