PENTINGNYA PERLINDUNGAN HAYAT!!

Assalamualaikum

Kredit kepada : Sahir Sarifdin/012-2770302

Manfaat ini akan memberi tunai kepada waris atau penerima hibah jika berlaku kematian atau TPD (Total Permanent Disability) kepada orang yang dilindungi. TPD dengan ayat mudah dipahami ialah lumpuh. Oleh sebab itu, ia lebih dikenali sebagai perlindungan nyawa….kalau mati, waris dapat pampasan. Perlu diingatkan di sini, manfaat ini bukan memberi pampasan jika berlaku kematian sahaja tetapi jika lumpuh pun akan mendapat pampasan.

Perlu diingatkan bahawa manfaat ini BUKAN melindung nyawa sebab nyawa tidak ternilai harganya. Tetapi perlindungan ini memberi perlindungan PENDAPATAN orang yang dilindungi. Contoh ayah atau suami pergi kerja dan setiap bulan balik bawa gaji (pendapatan) untuk perbelanjaan untuk keluarga.. apa kata si ayah atau suami tadi pergi kerja tetapi tidak balik-balik. Mesti keluarga yang ditinggalkan tadi akan putus duit perbelanjaan seperti makanan, sewa rumah, pakaian, kereta dan sebagainya. Atau pun kita, boleh bagitau, kalau si ayah atau suami pergi outstation kebiasanya akan meninggalkan wang belanja untuk keluarganya.. mungkin RM500 atau RM1000 bergantung berapa lama dia pergi outstation. Cuba bayangkan jika ayah atau suami tadi pergi outstation dan tidak balik-balik, agak-agak berapa perbelanjaan yang perlu ditinggalkan?

100

Selain itu, manfaat ini juga penting lebih-lebih lagi jika seorang itu ditimpa musibah TPD (lumpuh). Pada saat ini, sudah pasti orang tadi tidak dapat bekerja atau diberhentikan kerja sebab telah tidak berupaya melakukan kerja. Maknanya, pada saat susah begini, yang mana dia perlukan kos rawatan yang tinggi dan berterusan, pendapatan yang selalunya diterima untuk perbelanjaan keluarga juga terputus. Sekiranya, orang tadi mempunyai perlindungan ini, dia dapat meneruskan kehidupannya seperti biasa.

TAHUKAH anda dengan simpanan serendah RM3.33 sehari atau RM100 sebulan kita akan mendapat manfaat perlindungan sehingga RM270,000 berserta simpanan tunai pada waktu musibah!!

‪#‎annurthegreatagency‬

Rosazaman Sarifdin
Agency Manager
019-2699436
Top 3 Company Wide(jan-okt 2015)

buatkan saya quotation

cropped-award4.jpg

This entry was posted in apa itu takaful, berita, pentingnya Takaful and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s