Monthly Archives: March 2012

TIADA WASIAT: RM42 BILION DIBEKU

TIADA WASIAT: RM42 BILION DIBEKU Utusan Malaysia, 5 May 2011 TIADA siapa ambil peduli apatah lagi mahu bertanya khabar. Malah, kehadiran Mariam (bukan nama sebenar) dipandang sebagai “bebanan” di kalangan sanak saudaranya hanya disebabkan beliau lahir tidak sesempurna insan lain. … Continue reading

Posted in Pentingnya Wasiat | Leave a comment

Kenapa perlu ada kad perubatan? medical card

Assalamualaikum semua.. hari ini saya nak kongsikan dengan anda kenapa penting kita perlu ada kad perubatan pakar, Saya tak nafikan ramai yang kata kita ada Hospital kerajaan, murah apa buat apa nak buang duit… Baagus..kalau anda kata mcm tu manfaat … Continue reading

Posted in apa itu takaful | Leave a comment

dapatkan kad perubatan percuma / get now! Free medical card

Assalamualikum.. Hari ni saya berbesar hati nak berikan kepada anda kad perubatan secara percuma.. Apakah manfaat yang ada pada medical card tersebut? Had tahunan medical card RM60,000*. Had pesakit luar RM2,000 Had keseluruhan RM480,000 Elaun Hospital RM50 (Hospital Gov sahaja) … Continue reading

Posted in berita, info | 4 Comments

Penyakit kritikal Tahap awal.. tak perlu sampai stage 4..

Assalamualaikum… Ramai yang tak tahu… Nisbah pengidap barah 4 nisbah 1. Tapi masih ramai yang tak ambil pusing.. Kos rawatan yang memerlukan wang yang banyak.. mungkin anda orang kaya atau anda orang yang beringat (ada takaful?). Bagus jika anda sudah … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Pengesanan Awal Barah Payudara Menyelamatkan Nyawa

Sejauh manakah keintiman anda dengan mahkota kewanitaan anda, payudara? Andai ditanya bilakah kali terakhir anda melakukan pemeriksaan sendiri payudara (BSE – breast self examination), agaknya, apakah jawapan anda? Lupa kerana sudah lama tidak melakukannya atau sememangnya anda tidak pernah ambil … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Orang muda takkan sakit? Takaful tak penting?

Assalamualaikum.. Pagi ni apabila membuka akaun FB aku terkejut apabila ada sahabat seusiaku 30 tahun yang ku kenali menderita barah stage 4. Tiada sesiapa yang mahukan nasib yang sedemikian.. Fiezahanna Shah Nyzam 17 hours ago near Cyberjaya Ya Allah dikala … Continue reading

Posted in Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Anda masih muda tak perlukan takaful???

Assalamualikum.. Hari ni saya nak kongsikan artikal knp perlu n pentingnya anda memiliki takaful tak kisahla dari company mana sekalipun. Daripada pengalaman saya banyak insan di luar sana masih tidah menyedari pentingnya takaful ini. Bagi mereka.. belum masanya untuk mereka … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau | Tagged | 1 Comment