Tag Archives: i-greatpartner.com.my

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Peti Besi Suami.. Kau Ada??

  Assalamualaikum semua..Penulisan saya kali ini khas saya tujukan kepada kaum ibu/isteri di luar sana. Hari ini di rumah anda ada tak peti besi suami anda. Yang mana diut dimasukkan oleh suami tetapi kunci anda yang memegangnya? Hahahah Kenapa jadi … Continue reading

Posted in apa itu takaful, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Sumbangan Takaful lebih besar dari bayar kereta?

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman saya bersama dengan client saya. Saya rasa ianya sangat menarik untuk di kongsikan. Oleh itu saya muatkan dalam blog saya ini untuk perkongsian bersama. Kisah bermula pada minggu lepas apabila saya … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

malang tak di duga, datang tak kenal usia..

Assalamualaikum, Hari ini saya dengan wife melawat rakan sekelasnya yang yang baru pulang membawa balik anaknyapulang dari hospital Sultan Ismail Johor. Anaknya yang berusia 5 tahun disahkan mengidap lukemia tahap 4, saya sungguh berasa sedih apabila menurut kata ibunya anaknya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

B The Best OOOo Yes..

Tidak perlu miliki handphone mahal untuk membuat panggilan Tidak perlu berfalsafah berhujah untuk menyakinkan rakan Tidak perlu berpura-pura untuk menunjukkan kehebatan Apa yang penting Satu panggilan menghasilkan ribuan Satu perbincangan membuka minda pelanggan Satu kerjasama memberi kesan yang berpanjangan

Posted in Mutiata-Mutiara kata | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Risiko hidupan ada di mana2 sahaja (Hadapi risiko hilang upaya)

Oleh Siti A’isyah Sukaimi sitiaisyah@hmetro.com.my 24/4/2012 KESAL…Mohammad Fauzi menunjukkan tangan dan laporan perubatannya. PUTRAJAYA: Seorang lelaki mendakwa Hospital Putrajaya tidak memberikan rawatan sepatutnya selepas dia terbabit kemalangan, sekali gus menanggung risiko hilang upaya terhadap kecuaian itu. Kakitangan swasta, Mohammad Fauzi … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sumbangan Organ? 11,000 pesakit di ambang maut..

Assalamualaikum.. Beginilah nasib jika kita mengharapkan sumbangan..Kalau umur panjang n ada CABLE okla dapat cepat.. kalau tak… Bak kata pepatah, untung serabut timbul, kalau batu tenggelam Mungkin jika anda berwang masalah ini tak kan timbul.. Atas dasar itulah selalunya saya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Takaful pemain utama dalam industri

Oleh ANI AWANG bisnes.utusan@gmail.com Mohammad Salihuddin Ahmad (kanan sekali) meninjau Stesen Sinergi Agensi Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. (GASS) Butterworth yang berkonsepkan ceria dan kontemporari bagi kemudahan pelanggan yang berurusan di Butterworth, semalam. BUTTERWORTH 10 April – Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tanda barah prostat?

Oleh Suzan Ahmad suzan@bharian.com.my 2011/02/27 Lelaki botak usia 20-an dikatakan petunjuk awal risiko kanser MASALAH rambut gugur sememangnya merunsingkan. Lebih mencemaskan lagi apabila masalah yang dianggap alah bisa tegal biasa dalam kalangan lelaki ini sebaliknya turut dikaitkan dengan penyakit lebih … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tip nak elakkan diri dari agen takaful or insuran.

Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak buat isu ni sebab ada rakan FB kata radio era bincangkan isu ni pagi ni. http://www.facebook.com/maman.solleh/posts/2828383581040?comment_id=2838670&notif_t=comment_mention Bagi saya orang di luar sana nak melarikan diri sebab: 1-Dia rasa syarikat tempat dia kerja dah cover … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

aku agen takaful, bukan promoter tetapi informer..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah saya bersyukur kerana di temukan Allah dengan bidang ini (takaful). Saya tidak menafikan ramai yang mula lari bila mengetahui saya merupakan salah seorang agen takaful. Kelakar juga kadang2. Macam nampak hantu.. hahhah. Apapun tanggapan orang luar saya tak … Continue reading

Posted in info, motivasi diri | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Sakit jantung Bukan lagi penyakit orang tua

Oleh NORAINON OTHMAN norainon@hmetro.com.my JANGAN TERKEJUT… sakit jantung turut menyerang orang muda. KETIKA bersukan, tiba-tiba dia rebah dan tidak sedarkan diri. Beberapa minit kemudian, lelaki berusia 30-an itu disahkan meninggal dunia akibat serangan jantung. Sering menjadi tanda tanya di kalangan … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pengesanan Awal Barah Payudara Menyelamatkan Nyawa

Sejauh manakah keintiman anda dengan mahkota kewanitaan anda, payudara? Andai ditanya bilakah kali terakhir anda melakukan pemeriksaan sendiri payudara (BSE – breast self examination), agaknya, apakah jawapan anda? Lupa kerana sudah lama tidak melakukannya atau sememangnya anda tidak pernah ambil … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Orang muda takkan sakit? Takaful tak penting?

Assalamualaikum.. Pagi ni apabila membuka akaun FB aku terkejut apabila ada sahabat seusiaku 30 tahun yang ku kenali menderita barah stage 4. Tiada sesiapa yang mahukan nasib yang sedemikian.. Fiezahanna Shah Nyzam 17 hours ago near Cyberjaya Ya Allah dikala … Continue reading

Posted in Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tips dan penduan memilik syarikat Takaful

Sumber dipetik dari Ust Zaharuddin Abd Rahman http://www.zaharuddin.net/ Tips Memilih Takaful Kebanyakan syarikat insurans convensional prihatin terhadap keperluan takaful bagi umat Islam di Malaysia. Oleh sebab itu, semakin banyak syarikat insurans convensional menyediakan perkhidmatan takaful dalam produk mereka. Antara syarikat … Continue reading

Posted in apa itu takaful, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment