Tag Archives: i great partner

Penyakit Tidak mengenal usia.

Assalamualaikum.. Hari ini 6/2/2014 berita berkenaan kanak-kanak berusia 6 tahun mengidap kanser payu dara termuda di dunia. Ini membuktikan penyakit ini datangnya tidak mengenal usia. Kita doakan semoga kesihatan adik ini cepat-cepat sembuh.. aminn.. Semoga perkara seperti ini dijauhkan daripada … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Takaful Best Takaful Operater Asia 2013

Assalamualaikum.. Hari ini usia Great Eastern Takaful telah melepasi 3 tahun. saya berbangga menjadi salah seorang agentnya.. Dengan usia yang semuda itu Great Eastern Takaful memperolehi perbagai anugerah demi anugerah yang bertaraf antarabangsa.. Pada 2013 Great Eastern Takaful telah mendapat … Continue reading

Posted in berita, info, Pencapaian 2013, pentingnya Takaful, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Award Presentation Q2

Assalamualaikum.. Alhamdulillah ramadan semakin hampir meninggalkan kita. semoga kita betemu lagi ramadan akan datang.. Di kesempatan ini saya ingin memohon maaf jika ada kiranya artikal yang saya tulis ada mengguris perasaan mana-mana pihak. Syukur kehadrat ilahi pada quater ke2 ini … Continue reading

Posted in info, Kerjaya, Pencapaian 2013 | Tagged , , , | Leave a comment

Kenapa Kita perlukan Takaful?

Assalamualaikum.. Pada Hari in saya ingin kongsikan kepada anda kenapa kita perlukan takaful.. Apa yang ingin saya kongsikan ini adalah sekadar pendapat saya sahaja. malang tidak berbau. Kisah ini mungkin boleh kita hayati bersama satu perkongsian benar. Lihat link ni. … Continue reading

Posted in apa itu takaful, info, Malang tak berbau, Medical Card | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kematian Yang tak di Duga..

بِــــــــــسْمِ الَّلهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـم Assalamualaikum Bebaru ni ada perasan member kampung (Group FB Keratong) ada masukkan gambar kemalangan berhampiran keratong. Teruk juga aku tengok. Tetapi tak sahu siapa yang terlibat di dalam kemalangan tersebut.. Bila buka FB hari ni rupanya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

1st Quater Award 2013, Southern Region

Assalamualaikum. Alhamdulillah berlalu sudah Quater pertama, kini masuk  Quater ke dua. Hari ini di Johor Bharu telah mengadakan hari penganugerahan untuk kawasan selatan. Buat kali ini saya di berikan kepercayaan oleh pihak syarikan untuk mempengurusikan majlis tersebut. Apa yang saya … Continue reading

Posted in berita, info, Kerjaya, Pencapaian 2013, Talk Kerjaya | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Orang Melayu Tak perlu Medical Card

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda satu sebab mengapa orang melayu tak perlukan medical card?.. Ini adalah antara jawapan yang saya terima… Buat apa saya nak buang duit bebanyak bayar tiap-tiap bulan sedangkan saya boleh mendapat rawatan cuma … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

New Produk dari Great Eastern Takaful i-Great Idaman

Assalamualaikum semua.. Pada 3hb April 2013 nanti Great Eastern Takaful akan mengeluakan produk baru yang di beri nama i Great Idaman. Produk ini adalah produk yang lebih menfokuskan kepada simpanan. Pastikan anda tidak ketinggalan untuk memiliki produk simpanan ini. Untuk … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , | 3 Comments

Sumbangan Takaful lebih besar dari bayar kereta?

Assalamualaikum.. Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman saya bersama dengan client saya. Saya rasa ianya sangat menarik untuk di kongsikan. Oleh itu saya muatkan dalam blog saya ini untuk perkongsian bersama. Kisah bermula pada minggu lepas apabila saya … Continue reading

Posted in info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kami agent takaful bukan seperti plumber..

Assalamualaikum dan salam MERDEKA untuk semua.. Hari ini saya ingin kongsikan satu lagi pengalaman yang baru sahaja diterima sebentar tadi. Pagi tadi saya di datangi oleh seorang mamy (Makcik Tokey kedai runcit di Pasir Gudang) yang kisahnya pernah saya tulis … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Tak perlu ambil Takaful?.. Jika..

Assalamualaikum… Simple jer entry kali ni… Anda tak perlu ambik takaful jika Duit dalam simpanan anda ada banyak sangat dan cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih. Anda mengamalkan gaya hidup yang sihat (3x seminggu bersenam, … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Plan Medical Card (perubatan) yang sempurna?

Assalamualaikum.. Sejak Akhir-akhir ini saya banyak berjumpa orang sedang mencari plan perubatan yang terbaik (sempurna) untuk mereka ataupun keluarga mereka. Atas dasar itu medium yang terbaik adalah dengan mendapatkan maklumat menggunakan hujung jari. Ada baiknya anda berjumpa sendiri dengan setiap … Continue reading

Posted in apa itu takaful, berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kanser Prostat 1.7 juta kes menjelang 2030.

Oleh HIDAYATUL AKMAL AHMAD hidayatulakmal@hmetro.com.my BIASANYA kita sering dipaparkan mengenai kanser yang dikaitkan dengan perempuan, misalnya serviks dan payudara. Begitupun, golongan lelaki jangan terlalu berlapang dada kerana mereka juga berisiko menghidap kanser paling ditakuti iaitu prostat. Tahukah anda, kanser prostat … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Persoalan yang sering di tanya berkenaan plan Takaful..

Assalamualaikum.. Baru baru ini banyak sangat persoalan yang saya dapat daripada orang yang saya jumpai. Kadang-kadang rasa nak tergelak jugak dengan pertanyaan itu.. Ada sebahagiannya memang tak betul langsung… Jika anda seorang agen mungkin anda menggunakan idea ini. Dan jika … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

B The Best OOOo Yes..

Tidak perlu miliki handphone mahal untuk membuat panggilan Tidak perlu berfalsafah berhujah untuk menyakinkan rakan Tidak perlu berpura-pura untuk menunjukkan kehebatan Apa yang penting Satu panggilan menghasilkan ribuan Satu perbincangan membuka minda pelanggan Satu kerjasama memberi kesan yang berpanjangan

Posted in Mutiata-Mutiara kata | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Risiko hidupan ada di mana2 sahaja (Hadapi risiko hilang upaya)

Oleh Siti A’isyah Sukaimi sitiaisyah@hmetro.com.my 24/4/2012 KESAL…Mohammad Fauzi menunjukkan tangan dan laporan perubatannya. PUTRAJAYA: Seorang lelaki mendakwa Hospital Putrajaya tidak memberikan rawatan sepatutnya selepas dia terbabit kemalangan, sekali gus menanggung risiko hilang upaya terhadap kecuaian itu. Kakitangan swasta, Mohammad Fauzi … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Sumbangan Organ? 11,000 pesakit di ambang maut..

Assalamualaikum.. Beginilah nasib jika kita mengharapkan sumbangan..Kalau umur panjang n ada CABLE okla dapat cepat.. kalau tak… Bak kata pepatah, untung serabut timbul, kalau batu tenggelam Mungkin jika anda berwang masalah ini tak kan timbul.. Atas dasar itulah selalunya saya … Continue reading

Posted in berita, info, Malang tak berbau | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Great Eastern Takaful pemain utama dalam industri

Oleh ANI AWANG bisnes.utusan@gmail.com Mohammad Salihuddin Ahmad (kanan sekali) meninjau Stesen Sinergi Agensi Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. (GASS) Butterworth yang berkonsepkan ceria dan kontemporari bagi kemudahan pelanggan yang berurusan di Butterworth, semalam. BUTTERWORTH 10 April – Great Eastern Takaful … Continue reading

Posted in berita, info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Medical card Great Eastern…(plan perubatan)

Assalamualaikum semua.. Contoh satu email yang diterima pagi ini… salam sayer cadng nak ambil medical card sahaja… boleh x encik explain sedikit utk medical card… saya umr 26,kerja swasta, saye bajet sedikit sahaja coz sayer dah ader pa. gaji saye … Continue reading

Posted in info, pentingnya Takaful | Tagged , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Tanda barah prostat?

Oleh Suzan Ahmad suzan@bharian.com.my 2011/02/27 Lelaki botak usia 20-an dikatakan petunjuk awal risiko kanser MASALAH rambut gugur sememangnya merunsingkan. Lebih mencemaskan lagi apabila masalah yang dianggap alah bisa tegal biasa dalam kalangan lelaki ini sebaliknya turut dikaitkan dengan penyakit lebih … Continue reading

Posted in info | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment